Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jan 05, 2017 11:52 am

ChWilla je napisao/la:isto daleko od igrača za veće domete. nisam fan.
Ma iskreno tesko je ocekivat odjednom skok sa Jahica i Bogicevica na neke ultra stopere, najbolje u ligi. Zimska je pauza, mozemo dovesti samo slobodne igrace ili neke koji na foru mogu dobit papire. Tako da u ovim okolnostima ako Kostic nije bolestan u glavi, ako nije tempirana bomba, a Slavko vjeruje da nam moze pomoci..sto da ne..pa na ljeto probaj dovest kapitalca ako moze. Usput oslabimo konkurenta.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

čet jan 05, 2017 11:55 am

pa jahić je trebao biti taj, bar kratkoročno. šteta što ima uslove za invalidsku penziju i da je kancelarijski službenik, a ne fudbaler...
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

čet jan 05, 2017 11:58 am

Sindikalac

salle86
Kontakt:

čet jan 05, 2017 12:03 pm

Ja ću da vjerujem da se u tišini, iza paravana radi punom parom. Jasno je koje pozicije moramo pokriti, istina imamo tu igrače iz našeg omladinskog ali to je veliki rizik i po do sad viđenom kako naši razmišljaju, nešto sumnjam da su spremni da toliki rizikuju.
Kao neka rezerva, Kemo i Beširević OK. Kao prvotimci upitnik.
Ne fali nama puno igrača, 3 ili 4 i to je to. Ali prava igrača, sa kojima moraš pogoditi a ne da računaš kao u prethodnim prelaznim da neke pogodiš a neke fuliš. Mjesta za fule nema.
Moguće je da ovo sve izađe na dobro. Što da ne...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Elegant
Kontakt:

čet jan 05, 2017 12:29 pm

Hajde da gledamo jos dalje u buducnost, sta cemo za sezonu 2017/18 ? Recimo da ovu sezonu izborimo europu, hocemo li kasnije tokom ljeta prodati neke igrace (moguce), neki ce nas napustiti radi isteka ugovora (nece htjeti produziti), pa onda se opet krpiti-pojacavati za narednu sezonu ?

Hocemo li mi ikada moci zadrzati jednu ekipu kvalitetnih igraca na okupu duze od jedne sezone, to je ono sto je Slavko govorio da se napravi kontinuitet pa se onda za dvije godine moze pricati o nekom iskoraku u ligi ali i u europi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

čet jan 05, 2017 12:37 pm

Hocemo, kad nam euri pocnu padati umjesto snijega.
Mojne crnjacit svega ti..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Dzezvar
Kontakt:

čet jan 05, 2017 12:45 pm

vrbanjusa je napisao/la:Mislim da niti jedan trener neće rizikovati sa Kemom a bori se za izlazak u Evropu. A očito da nije taj kvalitet da izbori mjesto u prvom timu bez obzira na godine.
Kemin menadjer ce traziti posudbu ili raskid ugovora.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

vrbanjusa
Kontakt:

čet jan 05, 2017 12:51 pm

DANAN je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Mislim da niti jedan trener neće rizikovati sa Kemom a bori se za izlazak u Evropu. A očito da nije taj kvalitet da izbori mjesto u prvom timu bez obzira na godine.
I to je u redu.
Ne računaš na igrača pusti ga negdje gdje će igrati. Ako misliš da može napredovati posudiš ga, a ako misliš da nema ništa od njega daj mu papire.
21 10 4

Petrović Slavko

Pinkii
Kontakt:

Stanicu istice ugovor sad na ljeto. To me bas iznenadilo. Ugljesa i Bekric do 2019. imaju jedini ja mislim. Cudno mi i to sto smo tako dugo sa Ugljesom potpisali.Trebalo bi vidjeti sa Sinisom hocemo li produziti. Doduse njemu na kraju godine istice ugovor,ali bolje sto prije neke stvari rijesiti nego cekati 5 do 12.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

salle86
Kontakt:

DANAN je napisao/la:
kako stvari stoje, mogli bi haris alihodžić i admir kajtaz uskočiti, makar da imamo za 253 :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jan 05, 2017 12:52 pm

Na ljeto isticu ugovori sa sljedecim igracima: M.Stevanovic, S.Stanic i A.Mujagic.
Bilo bi dobro da neki igraci odu na posudbu. Beganovic, Osmankovic i Mujagic, ako se s njim uspije produziti ugovor.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:17 pm

Sta ce nam stoperi, igrat cemo napadacki
Željezničar ante portas !

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:32 pm

Možda je rano pričati o tome, al' zna li iko ko bi nam mogli biti protivnici na pripremama u Turskoj? Koje će ekipe biti tamo u isto vrijeme kada i mi? Možda se već ovdje spominjalo i pisalo o tome, al ja se baš i ne sjećam dobro. :)

Što se tiče Boccaccinija ja mislim da bismo mu trebali ponuditi ugovor. Imamo problema sa štoperima, a on koliko toliko zna odgovoriti svom zadatku. Sigurno ćemo dovesti jednog štopera, pa će se vjerovatno Bogi i Bocca boriti za prvi tim. Da sam ja na mjestu Petrovića ja bih doveo 2 štopera. Mislim da od Osmankovića nema ništa i da će propasti ako ostane. Teško da će dobiti priliku u narednim utakmicama, jer nam je svaki bod bitan. Najbolje riješenje je da ide na posudbu, zajedno sa Beganovićem.
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Dzezvar
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:33 pm

Neki dan sam napisao.
Ljudi dragi ne treba ocekivati neke senzacionalne transfere.U vrh glave 3-4 igraca i to je to.
Sva imena koja se spominju i koja su se spominjala su samo puka nagadjanja kvazi novinara i kvazi inasajdera.
Nikada se nije manje znalo nego ovaj prelazni rok.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

bistrikboy
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:35 pm

DANAN je napisao/la:Neki dan sam napisao.
Ljudi dragi ne treba ocekivati neke senzacionalne transfere.U vrh glave 3-4 igraca i to je to.
Sva imena koja se spominju i koja su se spominjala su samo puka nagadjanja kvazi novinara i kvazi inasajdera.
Nikada se nije manje znalo nego ovaj prelazni rok.
Ma pored Zebe mozda jos 2-3,bar ja tako ocekujem.Stopera i lijevog beka i ako izleti krilo lijevo.
1921-1987-2007

sajo10
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:41 pm

Omar500 je napisao/la:Na ljeto isticu ugovori sa sljedecim igracima: M.Stevanovic, S.Stanic i A.Mujagic.
Bilo bi dobro da neki igraci odu na posudbu. Beganovic, Osmankovic i Mujagic, ako se s njim uspije produziti ugovor.
Lahka ju tu matematika vala, ako Mujagic ne zeli produziti ugovor fino lijepo ostaviti ga u juniorima i nek tu igra a na ljeto sa srecom. Osmankovic u slucaju da dodju dva stopera mora ici na posudbu jer bi glupo ja mislim bilo njega drzati u juniorima do kraja sezone. A Beganovic nazalost nema sta traziti u prvom timu, znaci on hajmo reci mora ici na posudbu do isteka sezone da napokon pocne igrati redovno. U slucaju da i tu ne proradi, ne vidim razlog da bude dio tima iduce sezone.
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u čet jan 05, 2017 1:41 pm, ukupno mijenjano 1 put.

boccaccio
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:41 pm

Visi nam nekoliko pozicija, u nedostatku smo za par igraca i svi znamo koje su to pozicije, pa sam siguran i da ljudi u klubu znaju isto tako kako nam neke pozicije jesu deficitarne. Da li je tesko dovesti ili nije tesko dovesti igrace, to je uvijek pitanje bilo kojeg prelaznog roka. Nama je kao i svim klubovima ove lige to tesko jer znamo od cega zavisimo, sta su minusi cijele lige, a naravno i sa novcem je uvijek problem.
Nije nama nikada bilo strano ni da krpimo neke pozicije, to se desavalo godinama unazad, a i ove polusezone. Ne bi me iznenadilo da neka pozicija i nakon ovih priprema bude krpljena.
Ali nam pod moranje treba stoper. Mozda cak i dva. To je pozicija koja se ne moze tek tako krpiti. Specificna odbrambena pozicija, koja ima svoje uslove i gdje igrac mora imati odredjene kapacitete da bi to odigrao. Ti mozes okrenuti sa jednog beka na drugog beka, mijesati krilne pozicije, napraviti neke "lazne" pozicije tipa Krizmana, koji u toku utakmice izadje u poziciju devetke, pa udje u sredinu, pa malo na krilu itd. Dakle postoje pozicije koje se mogu takticki opredijeliti na nekoliko varijanti i tu negdje izgubis a negdje dobijes. Pozicija stopera je drugacija i ona zahtijeva stopera. Nista drugo osim toga. Mozda se moze u toku utakmice napraviti neka rokada u zavisnosti od samog toka utakmice, pa da neki zadnji vezni preuzme tu poziciju, ili da neki stameni visoki bek, radi skoka ili neke varijante udje na to mjesto itd itd. U biti, mi moramo naci rjesenje za stopera.
Ja vjerujem da ljudi rade na tom problemu i da ce to biti rijeseno. Svaka druga pozicija koja bi nam dosla je po meni bonus mjesto, i radi sirine kadra i radi poboljsanja te pozicije. Pa ako bi doslo lijevo krilo, to je dobro, a jos bolje ako bi igracki popunili i mjesto beka, jer osim malog juniora, mi po pravoj vokaciji nemamo ni tu rjesenje. Tu se uvijek ili skoro uvijek, mislim pri tome na cijelu lijevu stranu, krpilo. Pa eto, nije u ovoj polusezoni ni toliko loše sve to izgledalo sa Sinisom lijevo. Necu tu vidjeti ni neki poseban minus ako se ne desi neki dolazak. Osim ako bi nasli bas neke fine igrace za lijevu stranu, koji bi odmah mogli igrati, sto nije lako u ovom trenutku naci, ja nemam neki problem s tim. Jedino sto nalaze da bi se nesto moglo desiti u tom smislu je otpustanje Lazica, pa bi po nekoj logici to mjesto umjesto njega trebao neko popuniti, inace ne bi vidio smisao otpustanja Lazica, koji je bio u sirini kadra , pa kao rezerva na poziciji lijevog krila. Tako da se nadam da bi se to moglo popuniti drugim igracem. U sredini smo bolji za Zebu, napad nam ne fali, znaci, to je to, te tri pozicije o kojima svi pricamo. Koji su to igraci, niko ne zna. Da li ce se oni desiti, niko ne zna. Mozemo samo pretpostaviti da bi trebalo da se dese jer nemamo igraca, fali nam.
Ali stoper je bas pod moranje. Ne smijemo doci u situaciju da dugo i trazimo stopera, znamo kako je bitno uigravanje na toj poziciji,pa po meni ne bi smjeli cekati da neko dodje u pola priprema npr. A siguran sam da rade po tom ili po tim pitanjima.

Jaozinho22

čet jan 05, 2017 1:44 pm

Elegant je napisao/la:Hajde da gledamo jos dalje u buducnost, sta cemo za sezonu 2017/18 ? Recimo da ovu sezonu izborimo europu, hocemo li kasnije tokom ljeta prodati neke igrace (moguce), neki ce nas napustiti radi isteka ugovora (nece htjeti produziti), pa onda se opet krpiti-pojacavati za narednu sezonu ?

Hocemo li mi ikada moci zadrzati jednu ekipu kvalitetnih igraca na okupu duze od jedne sezone, to je ono sto je Slavko govorio da se napravi kontinuitet pa se onda za dvije godine moze pricati o nekom iskoraku u ligi ali i u europi.
Realno je da prodamo Lendru za nekih 300.000 kako se navodi da ima klausulu,Vecu za nekih 200.000 i Memiju za 200+ zavisi sve kako bude igrao,to je nekih 1.400.000 KM što kad sagledamo uopće nije loše.
Ljetos nam se vraća Dado znači da ćemo imat 4 desetke,dvije su suvišne u ovom sistemu ili će Žeru gurat desno a kutarisat se nekog od ove trojice... Ovo ostalo pitaj Boga kako će izgledat.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Okolele
Kontakt:

čet jan 05, 2017 1:50 pm

Ma vi samo nagadjate..Opustite se..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Pinkii
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:10 pm

Eno i Seferovic mozda ide.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 12 gostiju.

Prijava