Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 04, 2017 3:36 pm

ChWilla je napisao/la:ja bi se "sijek'o" da jeste...ali eto ispravite me.
al iz igre čini mi se da lijevom igra, ovo neki stanić v2 :lol:

Hurmasica
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:37 pm

"Već na prvoj utakmici u Zrinjskom vidjelo se kako “odskače”. Treneri su ga “šaltali” na raznim pozicijama. Igrao je iza napadača, pa na desnom krilu, a iako je dešnjak, nije se snalazio na toj strani napada. Onda je došao Karačić koji ga je počeo koristiti na lijevoj strani napada."

Po ovome, dešnjak je.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Simply Blue
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:43 pm

Crnov je dešnjak ali bolje igra na suprotnoj strani jer je puno jednostavnije dobiti igrača 1na1...ali ipak bujrum na probu pa da vidimo :ganja:
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Hare79
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:44 pm

Crnov je u Širokom igrao ispod svojih mogućnosti. Vjerovatno su neke druge stvari uticale na to. Kad je bio u Zrinjskom bio je jedan od najboljih veznih u ligi, a čini mi se da je ljevak. Otišao je vani, nije išlo, vratio se u nesigurnu sredinu i normalno je da nije odmah pronašao sebe. Slično je bilo i sa Lendrićem, al je došao u ambicioznu sredinu pa je i on prilično brzo podigao formu. Mislim da bi i s Crnovim bilo slično, podotovo kada bi prošao pripreme kod Slavka.
Al isto tako mislim da nam u ovom trenutku prioritet trebaju biti štoper i lijevi bek.

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:48 pm

Skupstina bi trebala biti u prvoj sedmici februara. Bice ozvaniceno jos, nije definitivno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

vrbanjusa
Kontakt:

sri jan 04, 2017 4:07 pm

Model1964 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Hare79 je napisao/la: Ma teško se sjetiti svih tih detalja ali znam da je bio pošten i pravedan prema svima, ali je nekako imao poseban osjećaj prema igračima koji su dolazili iz siromašnijih porodica. Od njih je nekako tražio da daju više od drugih i bio im je naklonjen, valjda da ima opravdanje da ih stavi u prvi tim (bila su tada dva tima juniora), čime bi im otvorio perspektivu da uspiju. Kao i svaki trener, imao je dva-tri ljubimca (Muamer Kurto je bio jedan od njih) koje je forsirao, al je zato bio i posebno strog prema njima ako se ne bi trudili. Bio je jako skroman i s puno poštovanja se odnosio prema opremi za treniranje kao da je od zlata. Ne daj Bože da se nešto izgubi ili ne bude na svom mjestu nakon treninga. Sjećam se jednom, bila je zima 97. na 98. trenirali smo na onoj šljaci gdje je sada teren sa umjetnom travom. Nakon treninga neko je (znam ko) pokupio plastične čunjeve i stavio ih u svlačionicu pored upaljene električne grijalice. Čunjevi se počeli topiti... Kad je on to vidio, poludio je kao nikad, sve nas je postrojio kao u vojsci i održao predavanje kako se treba odnositi prema opremi u situaciji totalne neimaštine.
Znao nam je držati predavanje o tome šta je Željo, šta predstavlja nositi taj dres, kako se trebaš ponašati na terenu i van njega, i oni najveći jalijaši u ekipi su bili kao bubice kad bi on pričao. Prema Fati, koja je pratila skoro naš svaki trening, bio snijeg ili kiša ili zvizdan, bio je posobno osjetljiv i tražio je od nas da se prema njoj ponašamo s poštovanjem, da je svi fino pozdravimo prije i poslije treninga. S roditeljima igrača je uvijek bio na distanci, nije se nikad upuštao u neke razgovore prije ili poslije utakmica. Fino se on pozdravi s njima, ali ništa više od toga. Iz svega ovoga da se zaključiti da je, što se tiče ljudskih ali i profesionalnih kvaliteta, pravi čovjek na pravom mjestu. Ja sam prestao igrati 1998. godine jer sam počeo studirati. Od tada ga nisam vidio, sve do prije dva mjeseca kada sam ga sreo u Titovoj i kada mi je prvi prišao da se pozdravi kao da je vidio najrođenijeg. To mi je baš puno značilo. A i to govori o tome kakav je čovjek.
Svaka cast i hvala ti sto si podijelio ovo sa nama. Cuo sam mnogo lijepog o Tici, ali ovo je jedan potpuno novi nivo za mene. Ovo za njegov poseban odnos prema opremi i o ljubavi prema Zelji mi je potvrdilo najmanje 10 ljudi.
Ticu poznajem još od perioda kada je bio u Vrbanjuši početkom 80tih. Mogu potvrditi sve što je rekao Hare. Posebna prica je njegov odnos sa Bracom gumenom glavom :lol: i prepucavanja u ekipi među Manijacima i tepsijama. Nadam se da ce Sejfo nastaviti u OP kako je i poceo.
Tica je dijete bez roditelja, odrastao u domu na Vrbanjuši. Sve uspjehe u životu napravio vlastitim rukama i nogama. Ljudi mu se smijali na neke stvari koje je djeci pokušavao objasniti, kroz treninge. Sad ti ljudi nisu ni do koljena Tici. Sigurno jedan od najpoštenijih i najtemeljitijih ljudi koje sam ikad upoznao. Te zezancije ne znam ali siguran sam da je bilo jako zanimljivo :ganja:
21 10 4

Petrović Slavko

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri jan 04, 2017 4:32 pm

Ćini mi se da je do rata radio u KTK-u?

Veteran1965
Kontakt:

sri jan 04, 2017 4:43 pm

Ja stvarno ne znam kako se radi u omladinskom pogonu. nekad davno moj sin je krenuo trenirati u Buba Mari, i interesantno u uzrastu od 6-7 godina žena mu je bila trener. Kažu da je to neka zapadnjačka praksa, haj pa znaj je li to istina ili šaltanje. Kad sam vidio sina da trči na petama, odmah sam promjenio sport i Bogu fala sada je reprezentativac naše zemlje :DD: ;) (jbg malo managiranja) u jednom drugom, manje atraktivnom sportu.Malo zeze, ali htio bi da poentiram nešto ozbiljno. Bez obzira koliku želju neko ima da unaprijedi omladinski pogon, koliko je Tica angažovan, koliko treneri imaju znanja, moramo poći od osnovnih stvari:
-Uvesti kodekse ponašanja, kao i pravilnik ponašanja koji se treba prezentirati, dati na uvid i potpisati od strane svih roditelja pri upisu djece u Željinu školu nogometa, i ko se ne bude pridržavao istog, odmah noga, bez obzira na talenat.
-Uvesti jaku disciplinu i žestoke kriterije u rad omladinske škole
-Ukinuti članarinu najtalentovanijoj djeci ( od takmičarskih kategorija)
-Obezbjediti im besplatnu opremu, koju u prelasku u višu kategoriju moraju razdužiti ili platiti
-Obezbjediti bar simbolične hranarine, ili naknadu za prevoz najtalentovanijim dječacima
-U saradnji sa Kantonom omogućiti im statuse perspektivnih sportista i pomoći da se na nivou opština ili kantona najperspektivnijoj djeci izganjaju stipendije
-Organizovati periodične sastanke roditelja sa članovima upravnog ili nadzornog odbora, sa otvorenom diskusiojm, temama, pitanjima
- I na kraju zabraniti prisustvo roditeljima na treninzima djece

Možda se nešto ili većina ovoga radi, ja stvarno ne znam, ali evo kako bi ja to nekako napravio. Vraćam se na primjer mog malog. Onog momenta kada su u klubu prepoznali njegov talenat, volju, htjenje, pa na kraju i rezultat, pozvali su me i rekli da ne trebam više plaćati niti članarinu niti opremu. To nisu rekli samo njemu, bilo je par momaka još.
Možda ružno zvuči, ali baza djece koji dolaze svakodnevno da se učlane u Želju treba da finansira ove najtalentovanije, i u principu stvari bi trebalo otprilike tako da funkcionišu...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 4:58 pm

Je li Bubamara i dalje radi?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

sri jan 04, 2017 5:17 pm

Ne znam, i mene to interesuje. Dugo sam trenirao u Bubamari. I to upravo radi povezanosti otac-Pasic koji su uvijek bili drugovi. Kad sam dobio originalan dres Intera od Pasica, kojeg i dan danas imam, nisam sekunde razmisljao. Uvijek kad se sjetim zao mi je sto nisam u Zelji bio makar na kratak period.

Sto se tice Crnova i Zakarica, da se desava isto sto i prosle zime, vec bi obojica bila potpisana :ganja:
Nabacali smo tad igraca na svim pozicijama, a nijedan nije valjo..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Elegant
Kontakt:

sri jan 04, 2017 5:28 pm

Hajde da se nadamo da uprava i Petrovic sve rade u tisini pa onda odjednom kad bude obavjestenje da je potpisao taj i taj, BOOM ludilo na forumu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

sri jan 04, 2017 5:31 pm

Rekao je Slavko da hoće samo Zakarića i niko mu više ne treba

boja mora
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:03 pm

Ja mislim da se Kosorić nije smio pustiti. Teško čemo sa ovim parama nač boljeg. A na kraju krajeva za mene je bolji od Bogičevića.

1921.ba
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:06 pm

1921.ba je napisao/la:[video]https://www.youtube.com/watch?v=yT4nZ7pNnUk[/video]

Pogledajte svih 60 golova našeg Želje u 2016. godini.
ko nije pogledao :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

vrbanjusa
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:16 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ćini mi se da je do rata radio u KTK-u?
Jeste
21 10 4

Petrović Slavko

Amar927
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:26 pm

Jedan od najboljih igraca Radnika stoper Jakovljevic,istekao mu ugovor sa Radnikom a uprava mu ponudila novi ugovor al se jos nije izjasnio...imam neki osjecaj da ce ga Celo kod nas dovesti...a sto se tice lijevog beka izgleda da je izvjesno da ce prema svemu sudeci Stojanovic doci,vidim Zrinjski trazi lijevog beka hoce Kukoca..a moja zelja za prijelazni rok je Zakaric...nadam se da ce doci jer mu je Stanic novi menadzer...

cikazubo
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:28 pm

Čujem da se Ćenan riješio privatnog biznisa tj. da je prodao restoran nekim strancima i da se u potpunosti posvetio poslu u Želji, tako mi jedna žena ispriča juče..
Zna li neko šta je s tim plinskim cijevima na istoku, jesu li riješili taj problem, jer vidim i dalje se ne radi prema jugo-istoku ?

Jaozinho22

sri jan 04, 2017 6:49 pm

Šampionu Kukoc valja a nama ne valja.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

LARSSON
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:53 pm

Plava Porodica
Kontakt:

sri jan 04, 2017 6:53 pm

Sampiona smo mi otresli ko niko nikad :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 16 gostiju.

Prijava