Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mula
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 04, 2017 1:32 pm

sajo10 je napisao/la:Jamace ne prdi bezveze... Volio bi i ja sa Lisom Ann ali nemoze :D hahah
Ne bi bilo loše da dođe, ja mislim da bi on pristao i na klupi da sjedi. Realno bolji je od Radinovica.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Pinkii
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:33 pm

Ne znam hoce li onaj Hasanovic uspjeti da zadovolji apetite Petrovica. Jedino ako on ode vidim sansu za Jamaka da dodje.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:36 pm

mula je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Jamace ne prdi bezveze... Volio bi i ja sa Lisom Ann ali nemoze :D hahah
Ne bi bilo loše da dođe, ja mislim da bi on pristao i na klupi da sjedi. Realno bolji je od Radinovica.
Ma nemam nista protiv njega ali sam brate posto alergican na povratnike vise.. Malo malo i vracamo igrace. Govorimo o nekim napretcima te buducnosti, a onda u timu vidis Stanica, Bogicevica, Jahica, Bekrica, Zebu, a neki prizivaju i Kerlu, Jamaka.. Ma daj, lazemo sami sebi... Ko je sljedeci? Vasilic, Culum, lord Lazo? :/

Radije daj Zericu minutazu koju bi eventualno Jamak imao. Barem od njega mozes nesto da ocekujes da napravi i da donese pare u klub. Mujagic nista losiji od Steve, Pozdera, Beganovica i opet nista minuta. Osmankovic koliko god bio zelen vala protiv slabiji ekipa iz Premijer Lige absolutno moze igrati. Sta je to Serbecic ista jaci od njega pa eto momak vec naguro preko dvadesetak nastupa u PL a jos godinu mladji. Pa i Besirevic vala.

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:48 pm

Ukoliko ne uspijemo dovesti Zakarića, ja ne bih imao ništa protiv da dodje Crnov. Do skoro je bio medju najboljim igračima lige i nije moguće da je zaboravio igrati fudbal. Mislim da bi Petrović mogao vratiti Crnovu staru formu. Uz prodjene kompletne pripreme i da se uozbilji, mislim da bi bio dobro pojačanje, ali Zakarić je prva opcija. Ni jedan ni drugi mi ne bi tako lako ušli medju prvih 11 dok se ne pokažu. Nek se potuču sa Križmanom i ko zasluži nek bude prva opcija na lijevom krilu. Danas se nadam da ćemo ozvaničiti neko pojačanje. Vrijeme je. ;)
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

ublehas
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:57 pm

Jamak je dobar igrač, međutim na toj poziciji smo dobro pokriveni i mislim da ge ne treba vraćati. Pogotovo što nije u cvijetu mladosti. Ipak to nije kvalitet ala Štila. Od povratnika, ja bi volio Kerlu. Na stranu što je pakaš, uvjek je odlično igrao u našem dresu. Osim toga to je pozicija koja nam je deficitarna.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Eh cuj Jamak da se vrati...pa treba onda i Besliju i Culuma ahahhaha
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Hare79
Kontakt:

Ma teško se sjetiti svih tih detalja ali znam da je bio pošten i pravedan prema svima, ali je nekako imao poseban osjećaj prema igračima koji su dolazili iz siromašnijih porodica. Od njih je nekako tražio da daju više od drugih i bio im je naklonjen, valjda da ima opravdanje da ih stavi u prvi tim (bila su tada dva tima juniora), čime bi im otvorio perspektivu da uspiju. Kao i svaki trener, imao je dva-tri ljubimca (Muamer Kurto je bio jedan od njih) koje je forsirao, al je zato bio i posebno strog prema njima ako se ne bi trudili. Bio je jako skroman i s puno poštovanja se odnosio prema opremi za treniranje kao da je od zlata. Ne daj Bože da se nešto izgubi ili ne bude na svom mjestu nakon treninga. Sjećam se jednom, bila je zima 97. na 98. trenirali smo na onoj šljaci gdje je sada teren sa umjetnom travom. Nakon treninga neko je (znam ko) pokupio plastične čunjeve i stavio ih u svlačionicu pored upaljene električne grijalice. Čunjevi se počeli topiti... Kad je on to vidio, poludio je kao nikad, sve nas je postrojio kao u vojsci i održao predavanje kako se treba odnositi prema opremi u situaciji totalne neimaštine.
Znao nam je držati predavanje o tome šta je Željo, šta predstavlja nositi taj dres, kako se trebaš ponašati na terenu i van njega, i oni najveći jalijaši u ekipi su bili kao bubice kad bi on pričao. Prema Fati, koja je pratila skoro naš svaki trening, bio snijeg ili kiša ili zvizdan, bio je posobno osjetljiv i tražio je od nas da se prema njoj ponašamo s poštovanjem, da je svi fino pozdravimo prije i poslije treninga. S roditeljima igrača je uvijek bio na distanci, nije se nikad upuštao u neke razgovore prije ili poslije utakmica. Fino se on pozdravi s njima, ali ništa više od toga. Iz svega ovoga da se zaključiti da je, što se tiče ljudskih ali i profesionalnih kvaliteta, pravi čovjek na pravom mjestu. Ja sam prestao igrati 1998. godine jer sam počeo studirati. Od tada ga nisam vidio, sve do prije dva mjeseca kada sam ga sreo u Titovoj i kada mi je prvi prišao da se pozdravi kao da je vidio najrođenijeg. To mi je baš puno značilo. A i to govori o tome kakav je čovjek.

Hare79
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:01 pm

storm_raider je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:Mogu da potvrdim da je Tica stručan, častan i fanatik fudbala. Imao sam priliku da treniram kod njega prije nekih 20ak godina. Mogu da kažem da je bio dosta strog na treninzima, ali i pravedan, znao je da ne prelazi granicu strogoće niti zajebancije kada je ponekad bilo opušteno. Baš onako mjera, imao je autoritet, ali se znao i našaliti kad treba. Vjerovatno se u posljednjih 20 godina rada u inostranstvu dodatno izgradio. Ako mu ljudi ostave prostora da OP ustroji kako treba, sigurno će to i uspjeti. A koliko sam tad mogao upratiti, nije bio čovjek od nekih talova. Čini mi se da je više gurao igrače koji nisu imali dobru zaleđinu a trudili se na treningu. To vjerovatno ima veze i s njegovim djetinstvom, al to je druga priča...
Hvala. Napisi nesto vise o njemu ako znas, a imam osjecaj da znas, ako nije problem naravno. Sve nas interesuju ljudi koji sa djecom rade.
Ma teško se sjetiti svih tih detalja ali znam da je bio pošten i pravedan prema svima, ali je nekako imao poseban osjećaj prema igračima koji su dolazili iz siromašnijih porodica. Od njih je nekako tražio da daju više od drugih i bio im je naklonjen, valjda da ima opravdanje da ih stavi u prvi tim (bila su tada dva tima juniora), čime bi im otvorio perspektivu da uspiju. Kao i svaki trener, imao je dva-tri ljubimca (Muamer Kurto je bio jedan od njih) koje je forsirao, al je zato bio i posebno strog prema njima ako se ne bi trudili. Bio je jako skroman i s puno poštovanja se odnosio prema opremi za treniranje kao da je od zlata. Ne daj Bože da se nešto izgubi ili ne bude na svom mjestu nakon treninga. Sjećam se jednom, bila je zima 97. na 98. trenirali smo na onoj šljaci gdje je sada teren sa umjetnom travom. Nakon treninga neko je (znam ko) pokupio plastične čunjeve i stavio ih u svlačionicu pored upaljene električne grijalice. Čunjevi se počeli topiti... Kad je on to vidio, poludio je kao nikad, sve nas je postrojio kao u vojsci i održao predavanje kako se treba odnositi prema opremi u situaciji totalne neimaštine.
Znao nam je držati predavanje o tome šta je Željo, šta predstavlja nositi taj dres, kako se trebaš ponašati na terenu i van njega, i oni najveći jalijaši u ekipi su bili kao bubice kad bi on pričao. Prema Fati, koja je pratila skoro naš svaki trening, bio snijeg ili kiša ili zvizdan, bio je posobno osjetljiv i tražio je od nas da se prema njoj ponašamo s poštovanjem, da je svi fino pozdravimo prije i poslije treninga. S roditeljima igrača je uvijek bio na distanci, nije se nikad upuštao u neke razgovore prije ili poslije utakmica. Fino se on pozdravi s njima, ali ništa više od toga. Iz svega ovoga da se zaključiti da je, što se tiče ljudskih ali i profesionalnih kvaliteta, pravi čovjek na pravom mjestu. Ja sam prestao igrati 1998. godine jer sam počeo studirati. Od tada ga nisam vidio, sve do prije dva mjeseca kada sam ga sreo u Titovoj i kada mi je prvi prišao da se pozdravi kao da je vidio najrođenijeg. To mi je baš puno značilo. A i to govori o tome kakav je čovjek.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:01 pm

Novi kupac ulaznice je Cafe Melody - Graz iz Austrije, a Robert je kao krajnjeg korisnika imenovao Centar Vladimir Nazor.
Bravo !

mula
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:03 pm

sajo10 je napisao/la:
mula je napisao/la:
Ma nemam nista protiv njega ali sam brate posto alergican na povratnike vise.. Malo malo i vracamo igrace. Govorimo o nekim napretcima te buducnosti, a onda u timu vidis Stanica, Bogicevica, Jahica, Bekrica, Zebu, a neki prizivaju i Kerlu, Jamaka.. Ma daj, lazemo sami sebi... Ko je sljedeci? Vasilic, Culum, lord Lazo? :/

Radije daj Zericu minutazu koju bi eventualno Jamak imao. Barem od njega mozes nesto da ocekujes da napravi i da donese pare u klub. Mujagic nista losiji od Steve, Pozdera, Beganovica i opet nista minuta. Osmankovic koliko god bio zelen vala protiv slabiji ekipa iz Premijer Lige absolutno moze igrati. Sta je to Serbecic ista jaci od njega pa eto momak vec naguro preko dvadesetak nastupa u PL a jos godinu mladji. Pa i Besirevic vala.
Izvini brate, ali svi ovi koje si nabrojao(Stanić,Bogičević,Bekric) su se pokazali veća pojačanja, nego ova koja smo doveli i otjerali.
Trenutno za mene je Jamak, Kerla , Zeba i Adilović bolji igrači nego ijedan kojeg je trenutno moguće dovesti iz naše lige.
P.S. Dati Žeriću, Beširoviću i ostalim omladincima šansu sada u trenutku kada se borimo za Evropu i sa svm pritiscima koje ona nosi je ravno ludilu. To ni najgori stručnjak na planeti ne bi uradio
Zadnja izmjena: mula, dana/u sri jan 04, 2017 2:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:04 pm

Hare79 je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:Mogu da potvrdim da je Tica stručan, častan i fanatik fudbala. Imao sam priliku da treniram kod njega prije nekih 20ak godina. Mogu da kažem da je bio dosta strog na treninzima, ali i pravedan, znao je da ne prelazi granicu strogoće niti zajebancije kada je ponekad bilo opušteno. Baš onako mjera, imao je autoritet, ali se znao i našaliti kad treba. Vjerovatno se u posljednjih 20 godina rada u inostranstvu dodatno izgradio. Ako mu ljudi ostave prostora da OP ustroji kako treba, sigurno će to i uspjeti. A koliko sam tad mogao upratiti, nije bio čovjek od nekih talova. Čini mi se da je više gurao igrače koji nisu imali dobru zaleđinu a trudili se na treningu. To vjerovatno ima veze i s njegovim djetinstvom, al to je druga priča...
Hvala. Napisi nesto vise o njemu ako znas, a imam osjecaj da znas, ako nije problem naravno. Sve nas interesuju ljudi koji sa djecom rade.
Svaka cast i hvala ti sto si podijelio ovo sa nama. Cuo sam mnogo lijepog o Tici, ali ovo je jedan potpuno novi nivo za mene. Ovo za njegov poseban odnos prema opremi i o ljubavi prema Zelji mi je potvrdilo najmanje 10 ljudi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

KrajPrice
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:29 pm

ima li neko slike radova na nasoj Grbavici?
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:34 pm

viewtopic.php?f=51&t=417" target="_blank - Kran se pokrenuo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

MATORI
Kontakt:

sri jan 04, 2017 2:34 pm

Hare79 je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:Mogu da potvrdim da je Tica stručan, častan i fanatik fudbala. Imao sam priliku da treniram kod njega prije nekih 20ak godina. Mogu da kažem da je bio dosta strog na treninzima, ali i pravedan, znao je da ne prelazi granicu strogoće niti zajebancije kada je ponekad bilo opušteno. Baš onako mjera, imao je autoritet, ali se znao i našaliti kad treba..........
Iz svega ovoga da se zaključiti da je, što se tiče ljudskih ali i profesionalnih kvaliteta, pravi čovjek na pravom mjestu.........
To mi je baš puno značilo. A i to govori o tome kakav je čovjek.
......

Momak koji je radio sa njim tj bio jedan od trenera djece u jednoj sarajevskoj školi fudbala mi je ovo potvrdio i mnogo, mnogo više dobrog od navedenog...
Talova za koje on zna sigurno NEĆE biti...
Može li neko njemu iza leđa ići u talove a da on ne provali ?
Sumnjam.

Model1964

sri jan 04, 2017 3:01 pm

Hare79 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Hvala. Napisi nesto vise o njemu ako znas, a imam osjecaj da znas, ako nije problem naravno. Sve nas interesuju ljudi koji sa djecom rade.
Svaka cast i hvala ti sto si podijelio ovo sa nama. Cuo sam mnogo lijepog o Tici, ali ovo je jedan potpuno novi nivo za mene. Ovo za njegov poseban odnos prema opremi i o ljubavi prema Zelji mi je potvrdilo najmanje 10 ljudi.
Ticu poznajem još od perioda kada je bio u Vrbanjuši početkom 80tih. Mogu potvrditi sve što je rekao Hare. Posebna prica je njegov odnos sa Bracom gumenom glavom :lol: i prepucavanja u ekipi među Manijacima i tepsijama. Nadam se da ce Sejfo nastaviti u OP kako je i poceo.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

kremenko

sri jan 04, 2017 3:24 pm

Ja Crnova ne bih dovodio.
Nije se mogao nametnuti u Sirokom koji je realno slabija ekipa od nas,kako onda misli kod nas.
Popovic je najbolji igrac Celika,ali po meni to nista ne znaci,jer to i nije neki uspjeh,ekipa koja je skoro prezaljena za ispadanje. Kod nas bi vjerovatno bio prosjek ili igrac da udje s klupe.
Zelimo li takve igrace?
Ja licno ne.
Da se razumijemo,nisam ni za povratak starih,tipa Jamak (iako je za ovu dvojicu gore tv u boji) i sl.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

ChWilla
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:30 pm

teška je to tema. benjo ode od nas slobodnih papira, igra u zrinjskom koji postane šampion, a mi ne izborimo evropu. isto tako za komšije i bilbiju i todorovića. crnov je ne tako davno pokazao da može biti među najboljim igračima lige, a ljevak nam treba, i ofanzivni i defanzivni (mada više ovaj drugi). a da nema mana i da nije negdje "pao", ne bi ni bio u kombinaciji za dolazak, ne samo kod nas nego u ligu uopšte...

jer kakva je da je liga, oni koji su sada i danas među najboljima u njoj imaju finih opcija vani. naročito bez odštete.
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:33 pm

ChWilla je napisao/la:teška je to tema. benjo ode od nas slobodnih papira, igra u zrinjskom koji postane šampion, a mi ne izborimo evropu. isto tako za komšije i bilbiju i todorovića. crnov je ne tako davno pokazao da može biti među najboljim igračima lige, a ljevak nam treba, i ofanzivni i defanzivni (mada više ovaj drugi). a da nema mana i da nije negdje "pao", ne bi ni bio u kombinaciji za dolazak, ne samo kod nas nego u ligu uopšte...
a jel sigurno on ljevak ? pošto vidim penale i slobodne desnom šuta :lol:

ChWilla
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:35 pm

ja bi se "sijek'o" da jeste...ali eto ispravite me.
gradi željo boli te *****

Pinkii
Kontakt:

sri jan 04, 2017 3:35 pm

Teska situacija je u Sirokom. Nemaju Upravu i te stvari. Po rezultatima vidis sve,a i po hajmo reci skromnom igrackom kadru kojeg posjeduje Siroki u ovom momentu. Bio je jedan od bolji igraca lige nije moguce da zaboravi fudbal za pola godine. Zeba prosle sezone najbolji igrac,a ove cim su pocela dugovanja slabije partije. Ako ne bi dosao Zakaric moze i Crnov pa vidjeti ko je bolji on ili Krizman. Da se hoce kakav stoper pojaviti. Do sad samo Kostic se od stopera spominjao.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava