Ja bih volio da i oni iznesu mišljenje protiv, da mi koji smo za vidimo u kojem smjeru ide to drugačije mišljenje. Ovako se samo može nagađati zašto neko neće.
Osvježavanje brenda donosi mnogo dobrih stvari, čak i loše odrađena varijanta donosi publicitet i diže mnogo prašine, s te strane se ne može pogriješiti.Onda, poslije dvije sedmice ili mjesec dana kad sve utihne, imaš par hiljada nezadovoljnih navijača koji traže glave jer je neko dirao u nešto što se ne dira.(tako lahko, jel)storm_raider je napisao/la:Hm.. veci broj ne podrzava, nego sto podrzava. Za mene jako interesantan podatak koji nisam ocekivao. Ja sam za, jer znam koliko je bitno "osvjeziti" brend, ali iza tog "za" mora biti odlicno i vecinski prihvaceno rjesenje. Nesto sto reflektuje nas, Zelju i sve koji su radili, rade i radice za ovaj klub. Nesto sa cim se svi mozemo identificirati. Naravno da ce uvijek biti jedna margina kriticara i onih koji se nece sloziti, ali je bitno da ima smisla. Jovane taj grb je fenomenalan, ali petokraka obiljezava jedno vrijeme koje je iza nas i samim tim ne moze biti dio sadasnjosti.
Takodjer, u jednom dijelu ovih koji ne podrzavaju redizajn pretpostavljam da ima onih koje je strah kako bi to moglo izgledati i da ne bude "sfusereno", pa se vode onom politikom "bolje i ovo sto je sad". Mozda grijesim, ali bih volio cuti obje strane.
Hurmasica je napisao/la:Podržao bih eventualni redizajn grba ukoliko bi se radilo o prvom grbu Željezničara. Mada generalno mijenjanje grba je pipava i zajebana stvar jer puno tu faktora psihološke prirode utiče na sve navijače. Emocije, povezanost sa trenutnim grbom, sve to treba uskladiti i naći balans, i opet kada se sve analizira naći će se grupa ljudi kojima se taj grb neće svidjeti. Jednostavno to je tako. Ljiljan, petokraka, i ostali simboli apsolutno ne bih volio vidjeti na tom grbu. Fudbalskom klubu na grbu priliči fudbalska lopta i to je to. Mi lično možemo biti vezani manje ili više za neki simbol ali to treba ostati lična stvar pojedinca. Volio bih da za 100. rođendan kluba redizajniramo grb, pa što da ne, neka taj ostane i u periodu poslije rođendana. Ponavljam, po meni bi u obzir mogao doći samo prvi grb kluba, naravno malo "ušminkan".
Spoiler:
Almir je napisao/la:Osvježavanje brenda donosi mnogo dobrih stvari, čak i loše odrađena varijanta donosi publicitet i diže mnogo prašine, s te strane se ne može pogriješiti.Onda, poslije dvije sedmice ili mjesec dana kad sve utihne, imaš par hiljada nezadovoljnih navijača koji traže glave jer je neko dirao u nešto što se ne dira.(tako lahko, jel)storm_raider je napisao/la:Hm.. veci broj ne podrzava, nego sto podrzava. Za mene jako interesantan podatak koji nisam ocekivao. Ja sam za, jer znam koliko je bitno "osvjeziti" brend, ali iza tog "za" mora biti odlicno i vecinski prihvaceno rjesenje. Nesto sto reflektuje nas, Zelju i sve koji su radili, rade i radice za ovaj klub. Nesto sa cim se svi mozemo identificirati. Naravno da ce uvijek biti jedna margina kriticara i onih koji se nece sloziti, ali je bitno da ima smisla. Jovane taj grb je fenomenalan, ali petokraka obiljezava jedno vrijeme koje je iza nas i samim tim ne moze biti dio sadasnjosti.
Takodjer, u jednom dijelu ovih koji ne podrzavaju redizajn pretpostavljam da ima onih koje je strah kako bi to moglo izgledati i da ne bude "sfusereno", pa se vode onom politikom "bolje i ovo sto je sad". Mozda grijesim, ali bih volio cuti obje strane.
Poenta, glasao sam ne jer mislim da nije vakat za to, pored renoviranja stadiona, turbulencija koje su pratile ekipu a i realno, marketing nam nije na nivou.Kad se sve posloži, kad mogneš uložit veće novce u marketing, kad stekneš uslove da napraviš vrhunsku stvar, onda se može pričat.MIjenjat čisto zarad mijenjanja po meni ne može donijeti ništa dobro ili može ako uđeš u to sa shvatanjem da ti treba doza sreće i da se kockaš.
Svaka cast na rezonovanju, odlicni argumenti i odlican post. Moracu se sloziti sa tobom.Almir je napisao/la:Osvježavanje brenda donosi mnogo dobrih stvari, čak i loše odrađena varijanta donosi publicitet i diže mnogo prašine, s te strane se ne može pogriješiti.Onda, poslije dvije sedmice ili mjesec dana kad sve utihne, imaš par hiljada nezadovoljnih navijača koji traže glave jer je neko dirao u nešto što se ne dira.(tako lahko, jel)storm_raider je napisao/la:Hm.. veci broj ne podrzava, nego sto podrzava. Za mene jako interesantan podatak koji nisam ocekivao. Ja sam za, jer znam koliko je bitno "osvjeziti" brend, ali iza tog "za" mora biti odlicno i vecinski prihvaceno rjesenje. Nesto sto reflektuje nas, Zelju i sve koji su radili, rade i radice za ovaj klub. Nesto sa cim se svi mozemo identificirati. Naravno da ce uvijek biti jedna margina kriticara i onih koji se nece sloziti, ali je bitno da ima smisla. Jovane taj grb je fenomenalan, ali petokraka obiljezava jedno vrijeme koje je iza nas i samim tim ne moze biti dio sadasnjosti.
Poenta, glasao sam ne jer mislim da nije vakat za to, pored renoviranja stadiona, turbulencija koje su pratile ekipu a i realno, marketing nam nije na nivou.Kad se sve posloži, kad mogneš uložit veće novce u marketing, kad stekneš uslove da napraviš vrhunsku stvar, onda se može pričat.MIjenjat čisto zarad mijenjanja po meni ne može donijeti ništa dobro ili može ako uđeš u to sa shvatanjem da ti treba doza sreće i da se kockaš.
O tome ja pricam sve ovo vrijeme. O caru naseg derbija. Apsolutno drugaciji od svih na svijetu. Sto sr tice fudbala,vjerovatno i najlosiji. Ali sto se tice ljubavi, povezanosti sa klubom, drugarstvu na tribini, drugarstvu sa konama, o ratnom Sarajevu, kako i dalje taj grad "zivi" , kako i dalje mi "zivimo" za Plavu ili Bordo varijantu. Derbi bez belaja, derbi bez mrtvih glava, mnogo neposjeceniji od najvecih derbija ba svijetu, ali ko dodje prvi put ovde na derbi, vjeruh da ce doci opet. Pa ona prica koju je Copa90 pisala o nama kako gradimo svoj stadion, zato i dalje stojimo na naslovnici. Ta ekipa je cijeli svijet proputovala, ali nesto ovako jos nisu vidjeli. Zato bih ja volio da mi imamo veci stadion, da mozemo konama dati vise, da mi imamo vise, mora ostati u Sarajevu ocuvano jedno od rijetkih stvari koje se vremenom izgubilo. Po cemu je nas grad prepoznatljiv. Stalno se pokrece prica o kartama za goste, ja i par nas smo ovde u manjini sto se tice toga, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Neka oni ruse, mi cemo to naplatiti. A zamislite samo kakav bi derbi bio da i njih bude vise. Ja njih ne mogu mrziti. Pola raje su mi bordo. Ne mogu ni oni nas. Pola raje im je Plavo. Samo sto imaju taj "kompleks" manjeg i netrofejnijeg kluba, pa to ih boli. Ali i kakav god da je, i dalje raja sa strane osjeti sta ovaj derbi gradu znaci i ponosan sam na njega.cikazubo je napisao/la:Gledam neke klipove od Copa90 i još im stoji ona ogromna slika Manijaka na zidu, znači gosti njihovih emisija su najveće zvijezde premiershipa, glumci, pjevaci, i svi oni igraju fife ili bacaju neku šuplju ispod one velike slike, a i dalje im na naslovnoj yt kanala stoji takođe slika punog juga sa derbija, jel moguće da smo takav utisak ostavili na neke strane likove koji žive fudbal svaki dan..