Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

KLIS
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 26, 2016 8:21 am

Glasali ste, gledajte!

Što se tiče redizajna grba, može, ali bez ljiljana. Da me neko pogrešno ne shvati, ljiljani su moj simbol, ljiljanka mi je na zidu u sobi, ali Želju ne treba ograničavati. Željo je radnički klub svih nacija i ne trebaju nam nikakvi nacionalni simboli na grbu.
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

pon dec 26, 2016 8:23 am

slažem se, pa sutra opet mijenjati kad se promijeni režim...ne treba tih elemenata biti nikako.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pon dec 26, 2016 8:30 am

Hajdemo graficki dizajneri, na posao :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Velahalve
Kontakt:

pon dec 26, 2016 8:36 am

ja baš i nisam za promjenu grba, ima i ovaj nešto svoje, bit će svakako podjeljena mišljenja.
Što se tiče Istoka i obustave radova, totalna glupost, samo da ne potraje ova magla i da nas ne spriječi u našim namjerama i cilju izgradnje Istoka do Marta. Što se tiče 10-godišnjih vlasnika ulaznica, znate da sam vlasnik 4 ulaznice,ako bude zapelo obećavam da će te na zvaničnoj opet čitati da sam vlasnik još dvije. Nek crknu dušmani, dići ćemo Istok ABD.

storm_raider
Kontakt:

pon dec 26, 2016 8:39 am

Velahalve je napisao/la:ja baš i nisam za promjenu grba, ima i ovaj nešto svoje, bit će svakako podjeljena mišljenja.
Što se tiče Istoka i obustave radova, totalna glupost, samo da ne potraje ova magla i da nas ne spriječi u našim namjerama i cilju izgradnje Istoka do Marta. Što se tiče 10-godišnjih vlasnika ulaznica, znate da sam vlasnik 4 ulaznice,ako bude zapelo obećavam da će te na zvaničnoj opet čitati da sam vlasnik još dvije. Nek crknu dušmani, dići ćemo Istok ABD.
:palacgore: :palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

vrbanjusa
Kontakt:

pon dec 26, 2016 8:39 am

storm_raider je napisao/la:Mi komentarisemo, nerviramo se, pisemo na forumu, psujemo kada se zbog smoga pauziraju radovi na Istoku, a to sto ce sutra mnogi morati pjeske ili tramvajem na posao manje je bitno. Koje smo budaletine... :D
Molim te, ima nas i na odmoru pa ne moramo nigdje :-)
21 10 4

Petrović Slavko

Okolele
Kontakt:

pon dec 26, 2016 9:19 am

Ma evo vec danas magle manje..Sutra je nece ni biti ali zato javljaju snijeg..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:04 am

Jedan momak koji se bavi meteorologijom cisto iz ljubavi, a bolji je od 90% nasih meteorologa kaze da bi se magla trebala razici za dan, eventualno dva :)
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:09 am

Lendric Ivan je napisao/la:slika
Evo ga, idealan prijedlog! Ako već ne može ljiljan, tj. ako bi izgledalo da se ograničavamo sa tim, vrlo lahko je ubaciti onu old school verziju lopte. Ali baš, baš old school. Mišljenja sam da brendiranju i marketingu u cjelini moramo posvetiti jako puno pažnje. Željezničar je najveći fudbalski klub u državi, bez konkurencije, i kao takav ima najveći broj navijača i simpatizera u državi što je idealna podloga i idealna prilika za marketinške akcije i "komunikaciju" putem marketinga sa njima. Mala ulaganja vrlo lahko mogu višestruko da se isplate. Znam da sada ima mnogo prećih stvari od fan shopa, web stranice, i sl. ali jednog dana će se morati obratiti pažnja na sve to, malo više nego danas.

ChWilla
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:12 am

najbolje i najlakše old skul lopta, ona smeđa.

exbabilon
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:13 am

Ne znam zasto bi ljiljan iskljucivao i vrijedjao bilo koga. Ljiljan kao simbol ima historijsko utemeljenje i kao takav je prihvacen kod svih ljudi koji BiH prihvataju kao svoju domovinu. Ne trebamo se valjda prilagodjavati onim drugim?
Sent from my LG-K430 using Tapatalk

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:25 am

U statutu, clan 6, pise da se grb treba sastojati od štita, natpisa "Željezničar", "Sarajevo" i "1921", simbola željeznice, fudbalske lopte, i da bude u plavoj i bijeloj boji.
Krug se nigdje ne spominje kao ni "Fudbalski klub", tako da su promjene u taj grb koji prizeljkujete moguce, osim sto bi se umjesto ljiljana morala staviti lopta.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:32 am

Ma ne treba ljiljane petljat u ovo. Nikad ti ljiljani nisu ovdje zaživili. Oni kojima su oni nešto značili su nestali prije 700 godina. Pokušaj da se oni vrate prije 20 i kusur godina nije uspio odnosno nije prihvaćen od svih naroda koji ovdje žive i trenutno se doživljavaju kao simbol jednog naroda. Željo je iznad sve te priče i zato nam to ne treba. Dalje, ove slike koje ste postavljali ovdje ne liče mi uopšte na naš trenutni grb tj. nema točka lokomotive. Ja to ne bih mijenjao, a ove ostale nebitne stvari kao linije, fontovi, krugovi itd. nije problem. Dakle, modernizovati da, ali sad nešto radikalno mijenjati nema potrebe.

exbabilon
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:48 am

Kod onih kod kojih nije zazivio ljiljan, nije zazivjela ni himna, ni reprezentacija, niti bilo sta drzavno. Djilda je dobio priznanje Zlatni LJILJAN i sad taj isti ljiljan nije nekom prihvatljiv. Moze se bez ljiljana naravno, ali ne treba ga tumaciti tako prosto kao simbol jednog naroda, jedne vjere i tako dalje..moje misljenje.

dell21
Kontakt:

pon dec 26, 2016 10:50 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ma ne treba ljiljane petljat u ovo. Nikad ti ljiljani nisu ovdje zaživili. Oni kojima su oni nešto značili su nestali prije 700 godina. Pokušaj da se oni vrate prije 20 i kusur godina nije uspio odnosno nije prihvaćen od svih naroda koji ovdje žive i trenutno se doživljavaju kao simbol jednog naroda. Željo je iznad sve te priče i zato nam to ne treba. Dalje, ove slike koje ste postavljali ovdje ne liče mi uopšte na naš trenutni grb tj. nema točka lokomotive. Ja to ne bih mijenjao, a ove ostale nebitne stvari kao linije, fontovi, krugovi itd. nije problem. Dakle, modernizovati da, ali sad nešto radikalno mijenjati nema potrebe.
Nisi u pravu u vezi ljiljana ljiljan je naš od hiljadu i neke godine. Nekako ti priča na početku posta Lici na prekodrinsku al da ne idemo u off.
Možda treba priču o promjeni grba ostaviti za druga vremena i pisati o aktualnim desavanjima.
Već sutra kiša ako Bog da i nastavak radova.

ChWilla
Kontakt:

pon dec 26, 2016 11:04 am

apsolutno je tačno da su ljiljani kao svoji prihvaćeni samo od jednog naroda + bosanaca, neopredjeljenih i ostalih. priča zašto je to tako je duža politička i istorijska priča, ali to je tako. za mene nažalost, ali avaj. i zato je lakše, poštenije i korektnije da ne budu na grbu, jer on ne treba ovisiti o tim pričama...a koje se sutra mogu i promijeniti, pa moraš opet zbog politike mijenjati grb.

a nije ni statutarno :D :D

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon dec 26, 2016 11:08 am

exbabilon je napisao/la:Kod onih kod kojih nije zazivio ljiljan, nije zazivjela ni himna, ni reprezentacija, niti bilo sta drzavno. Djilda je dobio priznanje Zlatni LJILJAN i sad taj isti ljiljan nije nekom prihvatljiv. Moze se bez ljiljana naravno, ali ne treba ga tumaciti tako prosto kao simbol jednog naroda, jedne vjere i tako dalje..moje misljenje.

Ma jedno je šta ja mislim o ljiljanima ili ti, a sasvim drugo su činjenice na terenu. Eksperiment sa ljiljanima nije uspio jbg-a. Do rata niko nije imao pojma o ljiljanima osim istoričara. Meni lično svejedno, nemam nikakav specijalan ah na ljiljane. Baška su ratne uspomene i ta neka veza s njima, ali to je bilo silom prilika i nije tema emisije. Mog'o mi je neko u ratu staviti i hurmašicu isto bi mi bilo, ako me razumiješ.
Mi kao klub imamo svoj simbol i ne treba nam ništa više. Metneš još loptu reda radi i to je to. Sve ostalo je politika, a nama to ne treba.

Hurmasica
Kontakt:

pon dec 26, 2016 11:12 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Kod onih kod kojih nije zazivio ljiljan, nije zazivjela ni himna, ni reprezentacija, niti bilo sta drzavno. Djilda je dobio priznanje Zlatni LJILJAN i sad taj isti ljiljan nije nekom prihvatljiv. Moze se bez ljiljana naravno, ali ne treba ga tumaciti tako prosto kao simbol jednog naroda, jedne vjere i tako dalje..moje misljenje.

Ma jedno je šta ja mislim o ljiljanima ili ti, a sasvim drugo su činjenice na terenu. Eksperiment sa ljiljanima nije uspio jbg-a. Do rata niko nije imao pojma o ljiljanima osim istoričara. Meni lično svejedno, nemam nikakav specijalan ah na ljiljane. Baška su ratne uspomene i ta neka veza s njima, ali to je bilo silom prilika i nije tema emisije. Mog'o mi je neko u ratu staviti i hurmašicu isto bi mi bilo, ako me razumiješ.
Mi kao klub imamo svoj simbol i ne treba nam ništa više. Metneš još loptu reda radi i to je to. Sve ostalo je politika, a nama to ne treba.
Ma ja, najlakše je po hurmašici :D

Slažem se i sa tobom, i sa ChWillom. Koliko god meni ljiljan bio drag kao simbol, u grb ga ne treba petljati. Ukoliko nekad i dođe do redizajna grba, staviti loptu (može i ova sa avatara), i to je to.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon dec 26, 2016 11:16 am

Ma ovaj originalni je mrak, samo ga modernizovati. Ima i lopta imaju i krilca to je to. Kakvi ljiljani, petokrake i ostala potrošna roba. Hurmašica primi izvinjenje, nije ništa lično.

exbabilon
Kontakt:

pon dec 26, 2016 11:17 am

Mozemo krenuti dalje da ne zatrpavamo temu ljiljanima i loptama. Slazemo se da se ne slazemo. Zato sto su nam ljiljani, grb, zastava, himna politicko, a ne državno pitanje, zato i nemamo države ili je imamo ovako nakaradnu. Bitno je ostati politicki korektan da oni koji svakako ne podnose drzavu ne bi bili necim uvrijedjeni.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava