Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzoni1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto dec 20, 2016 10:42 am

Mislim da ce nama svakako kamate oprostiti ukoliko budemo na vrijeme placali rate koje smo dogovorili sa poreznom

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

SWRA_1921
Kontakt:

uto dec 20, 2016 10:51 am

Brkoo je napisao/la:Sta za nas konkretno znaci ova potencijalna izmjena ovog zakona o naplati i djelimicnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima? U srijedu zasjeda predstavnicki dom parlamenta FBiH. Da li postoji mogucnost onda da odmah vratimo preostali dug a da nam se oproste kamate i da prodisemo onda punim plucima ili nastavljamo placati u mjesecnim ratama kao i do sad?
Ako postoji mogucnost da se odmah sve zavrsi i plati, to ne bi smjeli propustiti..
Znaci nam u smislu da novonastali dug mozemo takodje vracati na 10 godina. Valjda ce nam uskoro reci i cifru koja je konacna i prihvacena od kluba. Nznm samo na osnovu cega mislis da imamo oko 2-3 cista miliona KM da bi nam se otpisalo 30% glavnice i kamate. Ovako cemo dug vracati 10 godina u jednakim ratama a kamate se otpisuju

vrbanjusa
Kontakt:

uto dec 20, 2016 11:31 am

Da li je uvrijeđena mlada Pešto sazvao sjednicu Skupštine?
21 10 4

Petrović Slavko

Brkoo
Kontakt:

uto dec 20, 2016 11:44 am

SWRA_1921 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Sta za nas konkretno znaci ova potencijalna izmjena ovog zakona o naplati i djelimicnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima? U srijedu zasjeda predstavnicki dom parlamenta FBiH. Da li postoji mogucnost onda da odmah vratimo preostali dug a da nam se oproste kamate i da prodisemo onda punim plucima ili nastavljamo placati u mjesecnim ratama kao i do sad?
Ako postoji mogucnost da se odmah sve zavrsi i plati, to ne bi smjeli propustiti..
Znaci nam u smislu da novonastali dug mozemo takodje vracati na 10 godina. Valjda ce nam uskoro reci i cifru koja je konacna i prihvacena od kluba. Nznm samo na osnovu cega mislis da imamo oko 2-3 cista miliona KM da bi nam se otpisalo 30% glavnice i kamate. Ovako cemo dug vracati 10 godina u jednakim ratama a kamate se otpisuju
Sad imamo dug prema poreznoj koji iznosi oko 900 hiljada KM, onaj novi dug od 2,2 miliona ce se najvjerovatnije prepoloviti na 1,1 milion, mozda i manje. Ukupno nek bude oko 2 miliona KM. E sad, kad bi za godinu dana vratili dug imali bi neke benefite od ne znam ni sam koliko %, odnosno umanjila bi se za toliko glavnica a kamate svakako oprostile. Ako treba nek i gospodin Misimovic uleti sa parama i da se vrati taj dug pa nek kasnije od transfera igraca vraca svoje pare samo da se vrati taj dug. Ovo govorim ako se moze odmah vratiti jer smo vec potpisali ugovor sa poreznom o vracanju duga u periodu od 10 godina..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

vrbanjusa
Kontakt:

uto dec 20, 2016 11:48 am

Brkoo je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:
Sad imamo dug prema poreznoj koji iznosi oko 900 hiljada KM, onaj novi dug od 2,2 miliona ce se najvjerovatnije prepoloviti na 1,1 milion, mozda i manje. Ukupno nek bude oko 2 miliona KM. E sad, kad bi za godinu dana vratili dug imali bi neke benefite od ne znam ni sam koliko %, odnosno umanjila bi se za toliko glavnica a kamate svakako oprostile. Ako treba nek i gospodin Misimovic uleti sa parama i da se vrati taj dug pa nek kasnije od transfera igraca vraca svoje pare samo da se vrati taj dug. Ovo govorim ako se moze odmah vratiti jer smo vec potpisali ugovor sa poreznom o vracanju duga u periodu od 10 godina..
Mislim da nije realno da npr Misimović uleti svoja 2 mil KM. Naravno postoji mogućnost povrata sredstava ali poklopi se par loših rezultata, ne ode se u Evropu i mrka kapa. Leti UO i Misimović s njima. Teoretski se može dogoditi baš ovaj scenario. Neće niko toliko rizikovati.
21 10 4

Petrović Slavko

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto dec 20, 2016 12:35 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:
Mislim da nije realno da npr Misimović uleti svoja 2 mil KM. Naravno postoji mogućnost povrata sredstava ali poklopi se par loših rezultata, ne ode se u Evropu i mrka kapa. Leti UO i Misimović s njima. Teoretski se može dogoditi baš ovaj scenario. Neće niko toliko rizikovati.
Ako ce ulijetati ili ako imamo pare nek uloze u stadion radije, a porez da vracamo na rate.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Vrag

uto dec 20, 2016 12:41 pm

Tesko da ce ti porezni dug od 2,2 mil prepoloviti. Ako odlucis vratiti u godinu dana smanjit ce ti se za 30 %. Rata bi bila ogromna, ni rasprodan stadion ti ne bi obezbjedio sredstva. Sto se tice poreza tu smo donji. I ova otplata na 10 godina je veliki rizik. Par losih rezultata i ode uprava, a onda imas veliki problem

Istocnu tribinu navijaci grade i treba neko ime koje simbolise navijace. Ili jednostavno da ostane samo istocna tribina
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u uto dec 20, 2016 12:48 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

ChWilla
Kontakt:

uto dec 20, 2016 12:47 pm

u tih 2,2 je oko trećina svakako kamate koja se otpisuje i sa reprogramom od 10 godina. sa kraćim se smanjuje i glavnica, ali svakako žalba još nije riješena.

rizika nema jer se to mora platiti. "alternativa" da to krhneš odjednom sa kamatama, ili da ti blokiraju račune dok se ne naplati.
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:03 pm

Vrag je napisao/la:Tesko da ce ti porezni dug od 2,2 mil prepoloviti. Ako odlucis vratiti u godinu dana smanjit ce ti se za 30 %. Rata bi bila ogromna, ni rasprodan stadion ti ne bi obezbjedio sredstva. Sto se tice poreza tu smo donji
Na taj novi dug je ulozena zalba i ako se ne varam predsjednik kluba je rekao da ce najvjerovatnije taj dug biti prepolovljen ili dosta umanjen. Sadasnji dug je oko 900 hiljada KM i to se redovno placa. Ako je istina to da se se smanjiti za 30% glavnica ako vratimo dug za godinu dana, opet se to isplati. Izlaskom u evropu i vjerovatnim transferom Stevanovica ne bi ni osjetili eventualno to vracanje duga poreznoj. Ako bi imali sansu da to odmah rijesimo po mom misljenju takvo nesto ne bi trebali propustiti..

Elegant
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:03 pm

Ove sezone je pod moranje izboriti Europu, sve ostalo je suplja prica kad racuni dođu na naplatu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:06 pm

Dobro skontali smo više da je pod moranje europa, pod moranje generalni sponzor ohani kako ti ne dosadi više

voltron30
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:07 pm

LARS1921 je napisao/la:Dobro skontali smo više da je pod moranje europa, pod moranje generalni sponzor ohani kako ti ne dosadi više
Nisu njega džaba zvali na gg copy-paste boy. :D

vrbanjusa
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:09 pm

Slažem se sa kolegom @elegant da je plasman u evropska takmičenja pod moranje za ovu sezonu. Također smatram da ćemo to i ostvariti.
21 10 4

Petrović Slavko

Okolele
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:13 pm

Stigla pumpa..Opet tonbe izljevaju..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

LARSSON
Kontakt:

slika

pile87
Kontakt:

slika
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

storm_raider
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:51 pm

Ide ovo kao halva..
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Grbavica
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:54 pm

Okolele je napisao/la:Stigla pumpa..Opet tonbe izljevaju..
Vi u toplom u suhom, ja se smrzoh salujuci...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Brkoo
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:54 pm

:rofl1: :rofl1:

salle86
Kontakt:

uto dec 20, 2016 1:55 pm

Na faktoru slike i između ostalog zašalovalo se i nadzemno pofino
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

Prijava