pon dec 19, 2016 10:33 pm
Kod prilagodjavanja cijena ulaznica protivnicima, maloprije neko uzima kone kao primjer...
Sa takvim postupcima se gradi pogresna kultura navijaca i dolaska na utakmice.
Jasno se daje do znanja da su Siroki, Zrinjski i Sloboda vazniji nego Radnik, Olimpik...
Navijaci pocinju kalkulisati o protivniku i prave se velike oscilacije posjete na utakmicama.
Pogledajte kone u bilo kojoj sezoni cak i sampionskoj, imate jaku utakmicu Zrinjski sa 7-8milja ljudi pa onda Rudar Prijedor pred 1.500 ljudi a karta prejeftina.
Pa onda u polusezoni kad je tek kinez dosao mislim protiv Slavije besplatan ulaz bio, pa damama besplatno pa snizena cijena kad im nije trebalo para.
To je tako kad gradis kulturu dolaska na utakmice na osnovu protivnika, a ne na osnovu svog kluba bez obzira na protivnika.
Mi smo se do sada bolje od svih borili protiv toga, pogledaj sada utakmicu protiv Viteza koju smo izgubili mislim da je bilo 4500... I uglavnom se krece os 3500-4000 do 7000-10000... Dok ostali lutaju od 1500 -2000 do 7000 -10000 u par kola ponove skol i pad.
Mi imamo najmanje oscilacije u odnosu na protivnika... I dugo smo gradili taj odnos da su protivnici svi nevazni/vazni isto, jer igra Zeljo!
Moje misljenje je da nebi se trebalo prilagodjavati protivniku, pogotovo sto time gube osjecaj vrijednosti godisnje ulaznice.
Vec naci najbolji modul cijena ulaznica i rasporeda tribina.
Tipa Istok 10-12KM ali besplatan ulaz djeci(i zenama) ako su u pretnji muskarca odnosno ulaze svi na jednu kartu.
Jug 5 Sjever 6-7
ali i svi moraju imati kartu.
Tako bi navijaci bili na jugu (bez smetnji)
Raja sa sjevera bi mogli birati sjever-istok zavisno od para.
A istok bi bio porodicna tribina.
Ili ista cijena sjevera i istoka ali na sjever se moze uvesti dijete i zena na jednu svi na jednu kartu, pa nek sjever bude porodicna tribina, svejedno.
Vazno je o tome razmisliti a nebi volio prilagodjavati se protivniku.