Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub dec 17, 2016 10:58 pm

Plava Porodica je napisao/la:Glasao sam za Ivicu ako vec mora, ako ne neka bude standardno tribina istok. Zaista mi je iritantno kad vidim imena stadiona ili tribina po nekome.
Tipa sto je Borusija za dobru lovu uradila sa Westfalenom(sto je meni premocno ime za stadion, jebacki bas :D) a sad Signal Iduna park...

faks arena :violina:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Plava Porodica
Kontakt:

sub dec 17, 2016 11:00 pm

gavran je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Glasao sam za Ivicu ako vec mora, ako ne neka bude standardno tribina istok. Zaista mi je iritantno kad vidim imena stadiona ili tribina po nekome.
Tipa sto je Borusija za dobru lovu uradila sa Westfalenom(sto je meni premocno ime za stadion, jebacki bas :D) a sad Signal Iduna park...

faks arena :violina:
:lol:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Manager2016

sub dec 17, 2016 11:11 pm

Gospodin Ivica ako je cjenjen od Austrije do Japana valjda moze ovdje dobiti ime tribine da nema nikakve konkurencije, to mi je jedino logicno.

Hare79
Kontakt:

sub dec 17, 2016 11:24 pm

Bilo bi bezveze jednu tribinu nedovrsenog stadiona nazvati po Osimu. Ako nesto treba da se nazove po njemu onda je to cijeli stadion kada bude gotov i kada ta gradjevina bude dostojna njegovog imena. U narodu ce svakako ostati naziv Grbavica. Ova anketa je preuranjena i degutantna buduci da je jedina osoba po kojoj bi stadion trebao biti nazvan jos uvijek ziva.

storm_raider
Kontakt:

sub dec 17, 2016 11:36 pm

Mi obicno dajemo ulice kada neko umre, ali zivoj legendi, kao sto je Ivica, treba odati tu pocast dok nas jos uvijek casti svojim prisustvom. Austrijanci jesu, Japanci jesu, a mi nista. Mi moramo prvi i najvise, zato je njegovo ime bas tu. Kada ode (svaku drugu rijec da napisem, preteska je, a i ovu jedva pisem), onda ce svi navaliti da politicke poene tako ubiru. Svabo, neka si nam ziv i zdrav jos dugo, dugo i da uzivas sa nama gledajuci svog Zelju!!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub dec 17, 2016 11:40 pm

starigrad je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:obicaj je da se po zivim ljudima ne daju imena ulica, institucija pa i tribina... samim tim suzen je izbor u anketi.

ako je zapad Penzija onda mi Radnicka za istok zvuci odlicno posebno u kontekstu price oko njene izgradnje.
zapad moze biti sve, izuzev penzija. prikladnije je biznis. prije rata (i nakon izgradnje sjevera), upravo istok je bio tribina za penzionere. i tada su se najvise skupljali na jugoistoku.
mozda je prikadnije da se danas zove biznis, ali ona je oduvijek "popularna Penzija"

Miljenko Jergovic - Cudesni leksikon nogometa

"PENZIJA, neslužbeni naziv drvene polunatkrivene tribine stadiona na Grbavici. Za Penziju su prodavane najskuplje karte, pa se pretpostavlja da su je tako nazvali navijači koji ih nisu mogli platiti, a u želji da ponize one s dubljim džepom. Nikada nije istini odgovarala tvrdnja da na Penziju odlaze umirovljenici. Ipak je bilo neke pravde što je najljepša tribina Željinoga stadiona nazvana po njima. Zato što je taj klub sedamdesetih i osamdesetih imao seniorsku publiku s kakvom se mogao pohvaliti malo tko u Jugoslaviji. Svake druge nedjelje na Grbavicu su stizale časne starine koje su se sjećale predratnih vremena i davne klupske povijesti koja, istina, nije bila obilježena pobjedama, titulama i slavljima, ali je bila puna velikih i malih priča, anegdota i mistifikacija, iz kojih su nicale dvije fiktivne tradicije, proleterska i gradska. Da se netko sjetio, mogao je iz toga nastati veliki film, literatura po mjeri Željine 1001 noći, nogometna bajka u koju se ne mora vjerovati da bi bila autentična. Ali ništa od svega toga. Željini navijački seniori polako su, uz klizave kaldrme i držeći se za iskrzane zelene rukohvate, otišli na ahiret i svetom Petru na istinu, zajedno sa svjetskim proletarijatom i romantikom nogometne igre."
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Hare79
Kontakt:

sub dec 17, 2016 11:53 pm

U svakom slucaju trebalo bi cijeli stadion biti nazvan po njemu a ne jedna tribina. Da li je pametno da to bude dok je ziv treba pitati mudrije ljude. Nekome bi bilo ok, on onako tersav bi rekao E hvala vam, sad samo jos da umrem. Uglavnom, zamisljam jedan moderan stadion s novim jugom koji ce jednog dana nositi njegovo ime. To je moje misljenje. Ne treba s time letiti pred rudu.

storm_raider
Kontakt:

sub dec 17, 2016 11:57 pm

Ma i ja sam za stadion da se zove po Ivici, anketa je tu cisto da se vidi sta raja generalno misli. I da vidimo treba li je dopuniti. Zato se ne bih slozio da je "degutantna", pa sam imao potrebu da reagujem. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

rodrigo87
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:03 am

Citav stadion Ivica Osim, Jug Dzevad Begic, a ostale tribina rasporediti.

Hare79
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:09 am

Ok, mozda sam upotrebio pregrubu rijec, al kad sam usao na forum i vidio anketu, odmah mi je zasmetalo dovodjenje u vezu tog imena i jedne tribine. Samo cijeli stadion dolazi u obzir za njegovo ime i nista drugo. Zato treba sve to uraditi dostojanstveno a ne hititi...

cikazubo
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:13 am

slika
"Sir Alex Ferguson stand"
I onda neko kaže nije običaj po živima davati imena..
Istok se mora zvati tribina Ivica Osim, pa moramo nešto tom čovjeku dati dok je živ, Japan, Austrija, Sturm, svi su nešto krupno uradili što ostaje za sva vremena, a mi ? :?

Manager2016

ned dec 18, 2016 12:15 am

Mi cekamo da umre tobe yarabi.

Simply Blue
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:32 am

A zar moraju tribine imati neki poseban naziv.....
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Manager2016

ned dec 18, 2016 12:35 am

Tribina je nesto sto nama znaci i raja donira od srca za Zelju, a ako uzmemo koliko je Ivica veliki zasluzio je to od raje i Zelje, bar simbolicno. A stadion cemo uvijek zvati Grbavica.

salle86
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:37 am

E čuj štand sir(eva) Alex Ferguson :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hare79
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:47 am

Moze privremeno dok se stadion ne napravi a onda cijeli stadion nazvati po njemu. U svakodnevnom govoru ce svakako ostati ime Grbavica.

igla
Kontakt:

ned dec 18, 2016 12:53 am

.
Zadnja izmjena: igla, dana/u sub feb 18, 2017 12:46 pm, ukupno mijenjano 1 put.

cikazubo
Kontakt:

ned dec 18, 2016 1:01 am

Fergusonova tribina na Old Trafordu je samo jedan primjer, u Engleskoj skoro svaki stadion ima tiribine koje se zovu po najvećim legendama, ima brojnih primjera i u Njemačkoj, Darmstadt je skoro nazvao komplet stadion po jednom navijaču koji je preminuo ove godine, mi kao klub ali i kao grad i država Ivici nismo ništa značajno posvetili, to što je npr počasni predsjednik je samo sitnica u odnosu na orden izlazećeg sunca u Japanu, u odnosu na ulicu u Grazu, u odnosu na sve pogodnosti koje mu je nudio Graz/Austrija počevši od liječenja pa na dalje, onda rođendanska čestitka Sturma i show navijača, to je nešto što ostaje zauvijek. Mi u BiH smo tu za legende samo kad odu s ovog svijeta, tako će biti i sa Ivicom jednog dana, moramo biti otvoreni i reći da nema baš previše vremena, nemojmo dopustiti da Japance i Austrijance nadjačamo samo riječima i oplakivanjem, nego dajte da se pokrene napokon ta inicijativa, kad mu vladajuće strukture nisu htjele odobriti izgradnju lifta iako je mogao uživati sve privilegije u Austriji a ostao je ovdje, pa su onda odbili Bikićevu inicijativu za ulicu, hajmo onda mi sami kao Željo odati počast jednoj od najvećih legendi na Balkanu, svjestan sam da smo klub kojem treba 5 stadiona da bi se tribinama dodijelila imena na osnovu legendi, ali Ivica se izdvaja jer je još među nama..
Živio nam Osim dragi !

Manager2016

ned dec 18, 2016 1:05 am

Bravo cikuzabo, suludo je pisati vise bilo sta :palacgore:

Grbavica
Kontakt:

ned dec 18, 2016 1:36 am

Ma samo cijeli stadion nazvati po najvećem, sve ostalo je manje vrijedno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava