Iskreno, ja npr nisam mislio na nikakve giga klubove. Mislio sam na klubove tipa Osijek, Slaven, Vojvodina, Olimpija, Vardar itd. Ako može neko od velike četvore ( ali bez gostujućih navijača) odlično bi bilo. Znam da su ti veliki klubovi zauztei godinu dvije ranije.FKZ1921 je napisao/la:Nekih će utakmica biti...
Ali ne ono o čemu smo pričali...da bi voljeli nekog jakog na Grbavici preko ljeta. Za jakog protivnika moraš minimalno godinu unaprijed razmišljati i praviti planove. I opet teško osim ako nemaš neku dibidus jaku štelu. Svi dobri klubovi te male pauze koje imaju,nastoje što je moguće više komercijalizirati...A s nama nemaju baš neke šanse za to.
I to zaboravih dodati ponovo ali drago mi je da si primjetio. Treba tu okupitit finu raju (kakvih je kod nas najviše) i djelovati samostalno ali pismeno i objektivno. Štititi interese kluba.Rodom s mejtaša je napisao/la:Dobar ti je bio i onaj dio oko organizovanosti navijača. Evo sad da se može oficijelno i zvanično poručiti Koldži ispred navijača da je bivši načelnik jer je zaje.bo klub i pravio se pametan. Da mu poručimo da će navijači Želje sve učiniti i lobirati na razne načine kod svojih navijača koji su su sigurno dominantna većina u općini u kojoj stoluje da prije svega u što većem broju izađu na izbore i glasaju protiv njega pa tamam glasali sa Sejdića i Fincija. Da ako hoće da ima promil šanse sutra odmah da donese sve potrebne dozvole umotane u dvije glave koje je obećo, a nek se on svojim vezama razračunava sa onom bagrom iz SD-a, a ne da naš klub koristi za taljenje s njima.ponosannavas je napisao/la:Jučer sam napisao jedan duži post i dao jedan prijedlog. Mislim da je dobar. POšto se niko nije osvrnuo na to evo da ga ponovim. Da vidim šta se misli.
Što se tiče struke moram pomenuti i podebljati jednu stvar a to je prijedlog da ova uprava oformi jedno tijelo, neku komisiju ili upravni odbro za sportski dio koja će predlagati novog trenera, pa šefa oml pogona, sportskog direktora i isto tako ta komisija bi dala i prijedlog razrješenja dužnosti. Tu komisiju bi činili Mišo, Ivica, Dino, Šaban i ostali. Njima bi svi vjerovali i nebi bio toliki pritisak ni na upravu (koja se bavi ostalim stvarima), a i navijači bi njihove odluke u potpunosti podržavali.
Neko je spominjao i Vladu Jagodića, a ja bi njega recimo uvezao kao skauta kluba ili nešto slično. I te ljude bi predlagala ova komisija.
Treba odvojiti sportski i finansijski dio i odvojiti i odgovornost. Ne može neko tražiti odgovornost ljudi koji se bave marketingom npr, jer smo imali lošu sportsku sezonu.
Znaci ostaje dilema kako cemo graditi istocnu tribinu,Pristati na gluho bilo ucjenu i namah dobiti papire,dobiti papire kako sljeduje po pravdi ili praviti se lud i reci boli me .... i naravno graditi.ChWilla je napisao/la:a plan vam je ukratko sažet u mom potpisu
buraz u Edisovom sistemu ni Matic ne bi bolje igrao od Zahe vjeruj mi...ono je bila igra bez igre i nabijanje lopti ...najgora igra Zelje posljednjih godina ...vidjet ces da Zaha moze puno vise ubjedjen sam pod palicom pravog trenera koji ga zna iskoristiti na pravi nacin...brate njega i Bekric koci iskreno ...mora zatvarati nakon njegovih gresaka a realno ove polusezone Tuce je vise grijesio nego dobro igrao...sa pravom desetkom ce i on bolji biti garantujem !!ceze je napisao/la:Upravu je Virtual u vezi Zahirovića, pogotovo to što što kaže da se ne može porediti sa ofenzivnim igračima ni statistički ni onako, golim okom, ali ako u polusezoni odigra jednu i pol dobru utakmicu i ako na ovom našem jadnom nivou stote lige svijeta tek u par njih bude koliko toliko zapažen iako igra nezahvalnu poziciju, onda se bojim da će se teško hljeba najesti bilo gdje preko granice i da mu je domet RNK Split.
Razumijem ja da je on igrač zadatka, defenzivno jak, a ofenzivno limitiran, ali ako u našoj ligi ne možeš biti bar solidan naprijed, simpatičan što bi Amar rekao, onda ti je mrka kapa, realno. Uzmimo Jahića kao primjer, van Bosne mu je najofenzivnija pozicija zadnji vezni, a kod nas je bio najbolji strijelac, krilo, napadač, sve. E to je onaj čisti kvalitet i prekucavanje lige.
Jedino što mu ide u prilog jeste da je igra pod Edisom bila očajna i da ništa od njegovih karaktersitika nije moglo doći do izražaja, zbog toga se nadam da bi ga naredni trener mogao bolje iskoristiti i da bi mogao eksplodirati kako kažete. U protivnom...
I je li iko primjetio Željinu gol razliku ove sezone, 36:20 u 30 kola.
Nije bitno. Može biti i savjetodavno ako je to jedina opcija. Ali kaže se na prijedlog stručne komisije upravni odbor je izabrao treenra tog i tog. Ili na prijedlog stručne komisije smijenjen je Edis mulalić. Niko ne bi kakio što je neko smijenjen ako je to predložio Ivica npr.za_zivot_cijeli je napisao/la:prijedlog je dobar u kontekstu price o nekom sportskom savjetodavnom "vijecu staraca" bez ikakvih ovlasti.ponosannavas je napisao/la:Jučer sam napisao jedan duži post i dao jedan prijedlog. Mislim da je dobar. POšto se niko nije osvrnuo na to evo da ga ponovim. Da vidim šta se misli.
Što se tiče struke moram pomenuti i podebljati jednu stvar a to je prijedlog da ova uprava oformi jedno tijelo, neku komisiju ili upravni odbro za sportski dio koja će predlagati novog trenera, pa šefa oml pogona, sportskog direktora i isto tako ta komisija bi dala i prijedlog razrješenja dužnosti. Tu komisiju bi činili Mišo, Ivica, Dino, Šaban i ostali. Njima bi svi vjerovali i nebi bio toliki pritisak ni na upravu (koja se bavi ostalim stvarima), a i navijači bi njihove odluke u potpunosti podržavali.
Neko je spominjao i Vladu Jagodića, a ja bi njega recimo uvezao kao skauta kluba ili nešto slično. I te ljude bi predlagala ova komisija.
Treba odvojiti sportski i finansijski dio i odvojiti i odgovornost. Ne može neko tražiti odgovornost ljudi koji se bave marketingom npr, jer smo imali lošu sportsku sezonu.
svaka druga opcija bi nas dovela do preklapanja nadleznosti.
ne moze se traziti odgovornost od onoga ko ne stoji vlastorucnim potpisom iza necega. samim tim to "vijece" ne moze biti u nikakvoj drugoj formi do savjetodavno.
Uprava ne moze odlucivati o prodaji zemlje iza istoka. O tome jedino moze odlucivati skupstina kluba kao najveci organ kluba..reks1 je napisao/la:Znaci ostaje dilema kako cemo graditi istocnu tribinu,Pristati na gluho bilo ucjenu i namah dobiti papire,dobiti papire kako sljeduje po pravdi ili praviti se lud i reci boli me .... i naravno graditi.ChWilla je napisao/la:a plan vam je ukratko sažet u mom potpisu
nema nikakvih maliverzacija, sve ide po zakonu. Nikakve ucjene, nema od njih nista kad imamo sve papire za gradnju istoka.reks1 je napisao/la:Znaci ostaje dilema kako cemo graditi istocnu tribinu,Pristati na gluho bilo ucjenu i namah dobiti papire,dobiti papire kako sljeduje po pravdi ili praviti se lud i reci boli me .... i naravno graditi.ChWilla je napisao/la:a plan vam je ukratko sažet u mom potpisu
Nisam ništa rekao po pitanju tog problema. Vjerujem da su naši iz uprave dobro proučili dokumentaciju i ugovore. KOliko sam ja dobio info SD tu treba graditi neku zgradicu u kojoj će biti prostorije klubova, pa zatim na jednom spratu (ili na dva nije bitno) mali hotelčić i na vrhu neku salu da klubovi iz SD mogu tenirati džaba. Taj hotel i ta sala može i nama koristiit. Treba sjesti i dogovoriti se ako ikako može. I oni su naši. Mi ćemo uskoro morati imati i futsal i ženski klub koliko znam po FIFA pravilima. Sve to može ići tu i kroz SD. Zam da je to tamo uglavnom šljam ali ako su papiri na njihovoj strani ne znam što bi nama smetalo da se to pravi tu. Možemo i mi npr reći može ako ćemo mi dobiti dio hotela po potrebi kad nam zatreba da dođe garo na probu itd itd. Milion je opcija. I oni su naši. BIlo je i kod nas šljama ali dugoročno doći će i tu neki normalni ljudi nekad. Taj prostor od 300 kvadrata zvuči veliki ali to nije puno to je 12*25, a možda bi moglo i nama koristiiti. Ako je sva dokumentacija na našoj strani onda ići do kraja. Nadam se da jeste.reks1 je napisao/la:Znaci ostaje dilema kako cemo graditi istocnu tribinu,Pristati na gluho bilo ucjenu i namah dobiti papire,dobiti papire kako sljeduje po pravdi ili praviti se lud i reci boli me .... i naravno graditi.ChWilla je napisao/la:a plan vam je ukratko sažet u mom potpisu
jeste brate, na nasoj je strani sva dokumentacija, pa izbacili su na zvanicnoj sve papire i dokaze da posjedujemo sve za izgradnju istoka. Ne znam sta pricas o ovome uopste? Da ti nisi jedan violinin placenik da ovdje predlazes sta bi bilo najbolje? Nit ti, ni ostali nemaju PRAVO da pricaju o papirima i ostalim pravima oko izgradnje tribine istok, tu su sposobni ljudi u klubu i mi im vjerujemo, uradit ce ono najbolje za nas.ponosannavas je napisao/la:Nisam ništa rekao po pitanju tog problema. Vjerujem da su naši iz uprave dobro proučili dokumentaciju i ugovore. KOliko sam ja dobio info SD tu treba graditi neku zgradicu u kojoj će biti prostorije klubova, pa zatim na jednom spratu (ili na dva nije bitno) mali hotelčić i na vrhu neku salu da klubovi iz SD mogu tenirati džaba. Taj hotel i ta sala može i nama koristiit. Treba sjesti i dogovoriti se ako ikako može. I oni su naši. Mi ćemo uskoro morati imati i futsal i ženski klub koliko znam po FIFA pravilima. Sve to može ići tu i kroz SD. Zam da je to tamo uglavnom šljam ali ako su papiri na njihovoj strani ne znam što bi nama smetalo da se to pravi tu. Možemo i mi npr reći može ako ćemo mi dobiti dio hotela po potrebi kad nam zatreba da dođe garo na probu itd itd. Milion je opcija. I oni su naši. BIlo je i kod nas šljama ali dugoročno doći će i tu neki normalni ljudi nekad. Taj prostor od 300 kvadrata zvuči veliki ali to nije puno to je 12*25, a možda bi moglo i nama koristiiti. Ako je sva dokumentacija na našoj strani onda ići do kraja. Nadam se da jeste.reks1 je napisao/la:Znaci ostaje dilema kako cemo graditi istocnu tribinu,Pristati na gluho bilo ucjenu i namah dobiti papire,dobiti papire kako sljeduje po pravdi ili praviti se lud i reci boli me .... i naravno graditi.ChWilla je napisao/la:a plan vam je ukratko sažet u mom potpisu
Ne, nije on Violinin placenik. On je jedan od najboljih forumasa kojeg smo u bezbroj navrata prizivali i sa nestrpljenjem cekali kada ce napisati prvi post.fk1921 je napisao/la:jeste brate, na nasoj je strani sva dokumentacija, pa izbacili su na zvanicnoj sve papire i dokaze da posjedujemo sve za izgradnju istoka. Ne znam sta pricas o ovome uopste? Da ti nisi jedan violinin placenik da ovdje predlazes sta bi bilo najbolje? Nit ti, ni ostali nemaju PRAVO da pricaju o papirima i ostalim pravima oko izgradnje tribine istok, tu su sposobni ljudi u klubu i mi im vjerujemo, uradit ce ono najbolje za nas.ponosannavas je napisao/la:Nisam ništa rekao po pitanju tog problema. Vjerujem da su naši iz uprave dobro proučili dokumentaciju i ugovore. KOliko sam ja dobio info SD tu treba graditi neku zgradicu u kojoj će biti prostorije klubova, pa zatim na jednom spratu (ili na dva nije bitno) mali hotelčić i na vrhu neku salu da klubovi iz SD mogu tenirati džaba. Taj hotel i ta sala može i nama koristiit. Treba sjesti i dogovoriti se ako ikako može. I oni su naši. Mi ćemo uskoro morati imati i futsal i ženski klub koliko znam po FIFA pravilima. Sve to može ići tu i kroz SD. Zam da je to tamo uglavnom šljam ali ako su papiri na njihovoj strani ne znam što bi nama smetalo da se to pravi tu. Možemo i mi npr reći može ako ćemo mi dobiti dio hotela po potrebi kad nam zatreba da dođe garo na probu itd itd. Milion je opcija. I oni su naši. BIlo je i kod nas šljama ali dugoročno doći će i tu neki normalni ljudi nekad. Taj prostor od 300 kvadrata zvuči veliki ali to nije puno to je 12*25, a možda bi moglo i nama koristiiti. Ako je sva dokumentacija na našoj strani onda ići do kraja. Nadam se da jeste.reks1 je napisao/la:
Znaci ostaje dilema kako cemo graditi istocnu tribinu,Pristati na gluho bilo ucjenu i namah dobiti papire,dobiti papire kako sljeduje po pravdi ili praviti se lud i reci boli me .... i naravno graditi.
Sorry onda, jbg, tako mi je izgledao, ispizdio me u sec cim napisa da su nasa bracaAjzea je napisao/la:Ne, nije on Violinin placenik. On je jedan od najboljih forumasa kojeg smo u bezbroj navrata prizivali i sa nestrpljenjem cekali kada ce napisati prvi post.fk1921 je napisao/la:jeste brate, na nasoj je strani sva dokumentacija, pa izbacili su na zvanicnoj sve papire i dokaze da posjedujemo sve za izgradnju istoka. Ne znam sta pricas o ovome uopste? Da ti nisi jedan violinin placenik da ovdje predlazes sta bi bilo najbolje? Nit ti, ni ostali nemaju PRAVO da pricaju o papirima i ostalim pravima oko izgradnje tribine istok, tu su sposobni ljudi u klubu i mi im vjerujemo, uradit ce ono najbolje za nas.ponosannavas je napisao/la:
Nisam ništa rekao po pitanju tog problema. Vjerujem da su naši iz uprave dobro proučili dokumentaciju i ugovore. KOliko sam ja dobio info SD tu treba graditi neku zgradicu u kojoj će biti prostorije klubova, pa zatim na jednom spratu (ili na dva nije bitno) mali hotelčić i na vrhu neku salu da klubovi iz SD mogu tenirati džaba. Taj hotel i ta sala može i nama koristiit. Treba sjesti i dogovoriti se ako ikako može. I oni su naši. Mi ćemo uskoro morati imati i futsal i ženski klub koliko znam po FIFA pravilima. Sve to može ići tu i kroz SD. Zam da je to tamo uglavnom šljam ali ako su papiri na njihovoj strani ne znam što bi nama smetalo da se to pravi tu. Možemo i mi npr reći može ako ćemo mi dobiti dio hotela po potrebi kad nam zatreba da dođe garo na probu itd itd. Milion je opcija. I oni su naši. BIlo je i kod nas šljama ali dugoročno doći će i tu neki normalni ljudi nekad. Taj prostor od 300 kvadrata zvuči veliki ali to nije puno to je 12*25, a možda bi moglo i nama koristiiti. Ako je sva dokumentacija na našoj strani onda ići do kraja. Nadam se da jeste.
Ne treba im nista dati, taman govna pocrkala od muke. Imaju oni spremno nesto, jedino sto ih koci jeste zemljiste..
Ali su braca !![]()
"Mi smo spremni da sjednemo i dogovorimo se, nemamo nikakvih problema sa izgradnjom istoka. Eto, mi cemo im dati citavih sedamdeset kvadrata poslovnih prostora. Znaci, na to smo spremni, dati im svih sedamdeset kvadrata ali da nam oni zauzvrat daju tristo kvadracica."
Jos da je evropa bilo bi i clanarina i dresova prodatih more ali se nadam uz dobru akciju da moze i ovako... Ide dres ako Bog daFKZ1921 je napisao/la:Ništa se neće događati oko igračkom kadra dok ne bude novi šef struke izabran. Igrači će od ponedjeljka na odmor. Okupljanje je 15.06.
Novi šef...neće brzo. Nekad do 05.06. će biti izabran. Suzenje je broj kandidata. Dati su im parametri po kojima će pripremiti prezentaciju i naizmjenično će,pred cijelim upravnim odborom i jos nekim ljudima iz struke,svaki od njih raditi prezentaciju.
A parametri se odnose na kompletnu struku u klubu (prvi tim,omladinski pogon)...za periode od dvije i četiri godine.
Tom menadžeru kojeg izaberu će se povjeriti kompletna struka u klubu.
E sad,trebamo moliti Boga da nam se posreći s tom osobom. Imena...ima ih 5,6...Saznacemo kad bude vrijeme.
Ostalo...oko stadiona sve ide po planu...uključujući i istok!!!!
Ide nova oprema za sljedeću sezonu...oko toga će biti nekih marketinških aktivnosti...
Članarine...i oko toga...