Ljepota

Na voz do Save, onda na Vlak

Okupiramo grad, pridruži se naša raja iz Brckog i Dervente. Pjesma, pice, Slavonke nagodne

Ha, ha, moje prvo gostovanje, 1977 ili 78. Išla raja od starog, nije me imao ko čuvati pa me morali voditipile87 je napisao/la:Jesi kad bio kod Dinama u Vinkovicima ? Kako je tamoModel1964 je napisao/la:Ovo podebljano neka storm izbrišeNdare je napisao/la: Pozz. Ovdje u postu se vidi ta priča kada su lijepa gostovanja bila u Gradskom vrtu u Osijeku, na Kantridi protiv Armade, a bila hebena protiv C Zvezde kada je Arkan bio u krugu vođa Delija, protiv Grobara kada su im ne znam Gagi kako li i onaj brada sa 10tkom Đurovskog bili vođe, kad je torcida u Splitu tjerala u more kod vojno pomorske luke Lora itd... bila su to fina vremena i nekako sentimentalnost za tim fudbalom vuče da opet se gledaju Zvezda, Budućnost, Hajduk, Dinamo, Osijek, Vardar, Maribor jer htjeli ne htjeli kvalitet te tjera na kvalitet i drugačiji pristup i update u igri i infrastrukturi. Osjetili su i ovi strandžeri da sa nekadašnjeg područja bivše Juge vlada melanholija i da najbolji regionalni klub Dinamo trenutno sa tog prostora je mitraljeska hrana u LP. Teško je pričati sada šta i kako na tribinama bi bilo ili moglo biti al znam uz dužno poštovanje da kad ti dođe Dinamo pa ideš Vardaru pa ti dolazi Rijeka i moraš htjeo ili ne biti dobar, nego kad ideš Mladosti DK, pa ti dolazi Olimpic pa ideš Zvijezdi na Gradačačku njivu. Stvar je samo u glavama sviju eto ABA liga pokazala je da može.Sade ce se dIjeca pripast, kakvo crno bacanje u more
. Torcida je sve pa i nas docekivala sa lozom, vinom i pršutom.
Da samo znaš kako je Yebeno u Travniku
Zuti je legenda. Djilda mu je govorio u ratu da ne budu nikad zajedno, ako jedan pogine, da drugi ostane ziv. Kao da je znao...pile87 je napisao/la:Jesi kad bio kod Dinama u Vinkovicima ? Kako je tamoModel1964 je napisao/la:Ovo podebljano neka storm izbrišeNdare je napisao/la: Pozz. Ovdje u postu se vidi ta priča kada su lijepa gostovanja bila u Gradskom vrtu u Osijeku, na Kantridi protiv Armade, a bila hebena protiv C Zvezde kada je Arkan bio u krugu vođa Delija, protiv Grobara kada su im ne znam Gagi kako li i onaj brada sa 10tkom Đurovskog bili vođe, kad je torcida u Splitu tjerala u more kod vojno pomorske luke Lora itd... bila su to fina vremena i nekako sentimentalnost za tim fudbalom vuče da opet se gledaju Zvezda, Budućnost, Hajduk, Dinamo, Osijek, Vardar, Maribor jer htjeli ne htjeli kvalitet te tjera na kvalitet i drugačiji pristup i update u igri i infrastrukturi. Osjetili su i ovi strandžeri da sa nekadašnjeg područja bivše Juge vlada melanholija i da najbolji regionalni klub Dinamo trenutno sa tog prostora je mitraljeska hrana u LP. Teško je pričati sada šta i kako na tribinama bi bilo ili moglo biti al znam uz dužno poštovanje da kad ti dođe Dinamo pa ideš Vardaru pa ti dolazi Rijeka i moraš htjeo ili ne biti dobar, nego kad ideš Mladosti DK, pa ti dolazi Olimpic pa ideš Zvijezdi na Gradačačku njivu. Stvar je samo u glavama sviju eto ABA liga pokazala je da može.Sade ce se dIjeca pripast, kakvo crno bacanje u more
BRAVO!Model1964 je napisao/la:Ja sam se sinoc sam borio sa ovom našom omladinom u pokušaju da im otvorim ociĐaba!
Nigdje ihtijara da priskoce u pomoc, valjda sovili, štali![]()
Ljudi trguju, nastupaju kulturnjaci, uvoze i izvoze, žene se i udaju.... jer to je život. Odbijati suradnju je zatvarati se u rezervat i priznavati da je onaj psihijatar FK Torpedo bio u pravu kada nam je rekao da cemo u kuce ulaziti kroz dimnjak. Eto, on nas nije natjero, nego nas prisili naš strah. Pomozi nam bože sa ovakom kukavickom omladinom! Par forumaša koji su kao dušom i tjelom za Želju na forumu drži bank protiv ovog regionalnog takmicenja. Kako si za klub kada unaprijed odbijaš da klub napreduje? Koja si ti velicina da se postavljaš prije kluba?
Sada neka krene progon moje individue, ali moram ovo napisati. Gdje bi bili svi mi da mladost grada ne pitajuci za žrtve nije u adidaskama skocila da brani grad i državu koja je imala samo zastavu i himnu? Nisu palamudili o opasnostima! Bilo je jebeno otici u BG, ZG I ST 1989 i 1990 pa smo svejjedno išli. Nije nam se nšta dogodilo jer smo bili pametni i organizovani. Sa ovakom omladinom je gostovanje u Vitezu opasna samoubilacka avantura. Grad bi ova omladina odbranila možda u ratnim video igricama.
Kako se samo kofrce i samoreklamiraju... baklje, ovo ono, grupa vaka naka..... Jug za vrijeme ŽUTOG je brigada americkih TULJANA naspram ove halabuke od grupe.
Strah vas kao kantanja? Ne strah vas je vas samih, vaše nesposobnosti da se voli klub kada gubi 9-0. Kantali su nas a i mi smo kantali. Kako god voljeli smo klub i živjeli za njega. Zato je Željo bio veliki! Ne zbog vas! Vi bi da je ko Vratnik. Ako nas i nakantaju, mi cemo nešto nauciti i izaci iz tog jaci i bolji. Željo je to!
HOCETE STADION PO UEFA STANDARDIMA, HOCETE PRAVE IGRACE A NE PROFESIONALNE AMATERE, HOCETE DODATNE SADRŽAJE NA STADIONU, PITATE KADA CE MUZEJ, KADA CE KROV..... VI BI DOMINACIJU, SUPER REZULTATE U EVROPI.... I TO SVE DA SE NE MRDNE IZ AVLIJE. NEMERE!
Pet posto i KRAJ PRICE, sto bi jedan dingospo rekaoModel1964 je napisao/la:Dali sada vidite koliko sam biJo dalekovid kada sam trubiJo da treba dati karata gostujucim navijacima samo onoliko koliko su propiŠi![]()
U fudbalu neJma sentimenta, svima ista pravila
I zbog čega se onda igra fudbal? Zbog para? Ne treba mi takav klub, makar nikad ne napravili iskorak. Koji je onda smisao života, navijanja i svega ostalog?Omar500 je napisao/la:Kakve mrtve glave u BG-u *ebo ga, dvadeset puta sam napisao da nema gostujucih navijaca i opet se isto pise...
Plava Porodica je napisao/la:Ovo od danas nije diskusija, ovo je cisto procjenjivanje postova da li valja ili ne po broju godina forumasa.
hajmo bolan pricatPlava Porodica je napisao/la:Ovo od danas nije diskusija, ovo je cisto procjenjivanje postova da li valja ili ne po broju godina forumasa.
Izrazito tesko gostovanje za ove srbijanske ekipe, nas su donekle i gotivili jer tuda isla prugaDolina je napisao/la:Ha, ha, moje prvo gostovanje, 1977 ili 78. Išla raja od starog, nije me imao ko čuvati pa me morali voditipile87 je napisao/la:Jesi kad bio kod Dinama u Vinkovicima ? Kako je tamoModel1964 je napisao/la:
Ovo podebljano neka storm izbrišeSade ce se dIjeca pripast, kakvo crno bacanje u more
Koje crno bratstvo i jedinstvo?shzna je napisao/la:Poleti Bošnjo opet u bratstvo i jedinstvo pa kad neko plati glavom u BG-u bit će oplakivanja.
I da ti neko napiše "mlad si, šta ti znaš" nastavi po svom. Lično ovo danas vidim kao iznošenje vlastitih zaključaka o tome jesmo li za ili protiv regionalne lige/kupa. I da si jedini protiv toga ili za to, svejedno, imaš pravo na to i drži se toga, osim ako se lično ne uvjeriš u suprotno. Posebno, jer je ovo tema o kojoj mi (mislim kao klub) nećemo jedini odlučivati i gdje vrlo vjerovatno naš glas neće biti presudan. Na kraju krajeva, da se nama ne igra ova liga/kup mi je ne moramo ni igrati.Plava Porodica je napisao/la:Ovo od danas nije diskusija, ovo je cisto procjenjivanje postova da li valja ili ne po broju godina forumasa.