Model1964 je napisao/la:Ja sam se sinoc sam borio sa ovom našom omladinom u pokušaju da im otvorim oci

Đaba!
Nigdje ihtijara da priskoce u pomoc, valjda sovili, štali
Ljudi trguju, nastupaju kulturnjaci, uvoze i izvoze, žene se i udaju.... jer to je život. Odbijati suradnju je zatvarati se u rezervat i priznavati da je onaj psihijatar FK Torpedo bio u pravu kada nam je rekao da cemo u kuce ulaziti kroz dimnjak. Eto, on nas nije natjero, nego nas prisili naš strah. Pomozi nam bože sa ovakom kukavickom omladinom! Par forumaša koji su kao dušom i tjelom za Želju na forumu drži bank protiv ovog regionalnog takmicenja. Kako si za klub kada unaprijed odbijaš da klub napreduje? Koja si ti velicina da se postavljaš prije kluba?
Sada neka krene progon moje individue, ali moram ovo napisati. Gdje bi bili svi mi da mladost grada ne pitajuci za žrtve nije u adidaskama skocila da brani grad i državu koja je imala samo zastavu i himnu? Nisu palamudili o opasnostima! Bilo je jebeno otici u BG, ZG I ST 1989 i 1990 pa smo svejjedno išli. Nije nam se nšta dogodilo jer smo bili pametni i organizovani. Sa ovakom omladinom je gostovanje u Vitezu opasna samoubilacka avantura

. Grad bi ova omladina odbranila možda u ratnim video igricama.
Kako se samo kofrce i samoreklamiraju... baklje, ovo ono, grupa vaka naka..... Jug za vrijeme ŽUTOG je brigada americkih TULJANA naspram ove halabuke od grupe.
Strah vas kao kantanja

? Ne strah vas je vas samih, vaše nesposobnosti da se voli klub kada gubi 9-0. Kantali su nas a i mi smo kantali. Kako god voljeli smo klub i živjeli za njega. Zato je Željo bio veliki! Ne zbog vas! Vi bi da je ko Vratnik. Ako nas i nakantaju, mi cemo nešto nauciti i izaci iz tog jaci i bolji. Željo je to!
HOCETE STADION PO UEFA STANDARDIMA, HOCETE PRAVE IGRACE A NE PROFESIONALNE AMATERE, HOCETE DODATNE SADRŽAJE NA STADIONU, PITATE KADA CE MUZEJ, KADA CE KROV..... VI BI DOMINACIJU, SUPER REZULTATE U EVROPI.... I TO SVE DA SE NE MRDNE IZ AVLIJE. NEMERE!