Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 11:21 am

Po toj logici sto cemo igrati kvalifikacije za europu kada je moguce da budemo kanta za nabijanje ako naleti neki Maccabi :D
Budemo li tako razmisljali, onda nas nema nigdje. Imamo dovoljno vremena da jos vise napredujemo do pocetka te lige. :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:23 am

Dakle, počela bi kada i reformirana Liga šampiona, od jeseni 2018. uz 24 predstavnika iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. –

Prema njegovom modelu, novo regionalno takmičenje počelo bi u septembru 2018. godine, nakon što se kroz pretkola Lige šampiona i Liga Evrope iskristališu imena klubova koji nastavljaju takmičenje u grupnoj fazi. Svi klubovi iz regije kojima to ne uspije automatski bi se prebacili u grupnu fazu regionalnoga takmičenja: šest grupa po četiri kluba. U slučaju da se neko iz regiona plasira u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, u tom slučaju regionalna liga popunjavala bi se sljedećim najbolje plasiranim klubom iz te nacionalne lige.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/fudbal/regionalna-liga ... liga/72286" target="_blank

Dobro je neko rekao, ovo sve naginje na to da se napravi takmičenje u obliku Lige prvaka na regionalnom nivou. Vjerovatno bi 2 kluba išla dalje iz svake grupe, s tim da se može desiti da uopšte grupa ne bude jaka toliko..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

incident
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:24 am

Vi i Sarajevo kao predstavnici BIH ce te biti pozvani u taj regionalni kup,kao sto vi kazete bujrum,ali ako necete nece vas niko moliti.Ima neko drugi koji ce to igrati a takodje imaju imena iz vremena SFRJ,Velez Mostar(bez obzira na rang takmicenja),Borac B.Luka,Sloboda Tuzla,a posto vidim da ce ucestvovati iz Srbije Cukaricki prije Radnickog iz Nisa ili beogradskog Rada,vidim da ae tu gleda i na stabilnost kluba gdje je npr Cuka sigurno u ovom trenutku stabilnija od samog Zelje.Znaci da mogu doci u obzir i ekipe Sirokog i Zrinjskog..Sjetite se pocetka ABA lige,ko su bili ucesnici,nije bilo ni Partizana i Zvezde.vec FMP,pa poslije ovi mololi da ih prime,tako ce biti i ovdje ,ona ce se igrati sa Zeljom ili bez njega,ali veci gubitnik ce biti Zeljo.Novac,tv prenosi,Grbavicu moze samo da napuni velika cetvorka,transferi igracai i drugi benefiti.Ovog takmicenja se boje samo oni koji ma su draze titule sa bh livada nego napredak kluba.Stoji da bi bh klubovi u pocetku bili kante za nabijanje i to od pojedinih klubova,ne svih,ali vremwnom ce dolaziti igraci koji ce ostjati po par sezona,uzmite evo sad primjer Stevanovica,da postoji ta liga garantujem da bi ostao igrati barem jos jednu sezona,i odatle cak i otisao i neku ligu 5.Za one starije a ovdje ih je vjerovatno ispod 40% pitanje,kada bi Zeljo igrao protiv Videotona polufinale,da se nije krljao u ligi sa klubovima iz SFRJ.Odgovor je jednostavan, nikad.Ovaj kup je spas za vecinu klubova.Nadam se da u upravi Zelje ima pametni i koji ce reci Da ovom peojektu.

reks1
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:28 am

Minjore je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Bas sam sa velikom paznjom citao ove komentare o regionalnoj ligi i zakljucak je interesantan. Vecina mladih ljudi, koji su po godinama bili jako jako mali kada je bio rat kod nas, pa i oni koji se nisu ni rodili u tom strasnom periodu su apsolutno protiv ove lige i radikalizuju citav sistem i ideju kroz rat, ratne skupine, navijačke skupine danas itd. Oni malo stariji, koji su dobro osjetili i sjecaju se rata kao i onog prijeratnog perioda kada je ta liga bila i gdje su pratili Zelju kroz citavu regiju i sire, nisu iskljucivi po pitanju ostvarenja ove lige i tog nekog ponovnog takmicenja.
Bas jako interesantno. Bar meni.
Bravo. I bar po meni je to los preduslov za ovu ligu. Mladjima je samo jedno u glavi, a htjeli mi ili ne, mladji zare i pale sada po tribinama.
Kao i obicno tesko je dodati ili oduzeti sta.
Ako je Uefa nanijetila i odvoji lovu za taj projekat mi se mozemo samo naklobniti i cekati da pocne .A sve raditi da sto spremniji docekamo taj i takav evropski projekat.
Bezbjedonosni aspekt se naravno ne moze i ne smije zanemariti.Moze tu biti svega ali nam sutra u vec postojecim ino takmicenjima na nasoj Grbavici mogu igrati svi timovi iz regije..Nismo mi zasticeni od tog i takvog potencijalnog belaja.
Postoje opasnosti ali kako neko vec napisa Italijani i Hrvati nisu nikad ratovali pa bi dernek samo takav.Da ne spominjem belaje na domacem derbiju u Bg ili ono sta i kako misle jedni o drugima Torcida i Bbb .Daleko bilo da prizivam takve stvari ali sam siguran da ljudi razmisaljaju i o tom aspektu.Vjerovatno je prva lopta da se zabrane gostujuci navijaci bar u prvo vrijeme
Neko je gore pitao za sta da se igra?Pa igrali bi za lovu,vjerovatno za bolji fudbal,bolji teren,bolji stadion,bolji igracki find ,pa i taj b tim jer bi nas praksa na to natjerala.Mislim da je vise pluseva nego minusa.

storm_raider
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:31 am

Omar500 je napisao/la:Po toj logici sto cemo igrati kvalifikacije za europu kada je moguce da budemo kanta za nabijanje ako naleti neki Maccabi :D
Budemo li tako razmisljali, onda nas nema nigdje. Imamo dovoljno vremena da jos vise napredujemo do pocetka te lige. :)
Bas tako. Ja regionalnu ligu vidim kao napredak. Sutra ako ti dodje Maccabi ili neka takva ekipa, neces se za glavu hvatati kao sada, jer si vec odigrao par utakmica sa Dinamom, Partizanom, Zvezdom, Rijekom, itd. u toku sezone i znas otprilike kako to izgleda. Ovako, ako se plasimo da cemo biti kanta na nabijanje, onda hajde da ni ne igramo Europu nikako. A ako ista natjera klubove da razmisle o kvaliteti fudbala, onda je to konkurencija. U elitnom drustvu bi ostali samo najbolji, a mi bismo pripadali tu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Vrag

pon dec 12, 2016 11:39 am

pile87 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Treba se gledati i sa te strane da bi mi bili kanta za nabijanje. Nama ona ne bi podigla kvalitet, kako ce ga podici ? Ima li bi 2-3 utakmice sa dobrom posjeotm i to je to, a sa vremenom bi sigurno izgubili ambicije za natjecanje u tu ligu. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Maribor, Vojvodina, Partizan, CZ... svi ovi klubovi su izasli iz okvira regije bez "regije". A nama treba regionalna liga da bi bili na "nivou"(ili ti ga kanta za nabijanje) regije. Imali smo jednom regionalnu ligu, vise je nemamo i treba tako da ostane
Treba gledati sa te strane da bi kroz igranje u klub uslo par miliona sto je za nase uslove jako mnogo e onda bi bilo na upravi znaju li to iskoristiti na najbolji nacin ili ne.
Uslo je prosle godine pa nismo znali iskoristiti najbolje, a i to sto udje je kap za ove druge. Svi ovi gore su izasli iz okvira svojih liga i uloze u igracki kadar koliko mi ne ulozimo ni za 3 godine. Valjda bi bio red da prvo budemo neko i nesta u svojoj ligi pa onda da razmisljamo o nekom vecem nivou ? Mi vracamo igrace u formu, oni kupuju igrace. Mislim da je to dovoljna razlika.
Koliko god ona bila primamljiva mi bi samo bili tu da ispunim kvotu i predvidjam joj kratak vijek trajanja, kada god ona zazivi

LARSSON
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:40 am

Yebo europu, ko da imamo neke koristi da je igramo kad ce nas svi kantati

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 11:48 am

Vrag je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Treba se gledati i sa te strane da bi mi bili kanta za nabijanje. Nama ona ne bi podigla kvalitet, kako ce ga podici ? Ima li bi 2-3 utakmice sa dobrom posjeotm i to je to, a sa vremenom bi sigurno izgubili ambicije za natjecanje u tu ligu. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Maribor, Vojvodina, Partizan, CZ... svi ovi klubovi su izasli iz okvira regije bez "regije". A nama treba regionalna liga da bi bili na "nivou"(ili ti ga kanta za nabijanje) regije. Imali smo jednom regionalnu ligu, vise je nemamo i treba tako da ostane
Treba gledati sa te strane da bi kroz igranje u klub uslo par miliona sto je za nase uslove jako mnogo e onda bi bilo na upravi znaju li to iskoristiti na najbolji nacin ili ne.
Uslo je prosle godine pa nismo znali iskoristiti najbolje, a i to sto udje je kap za ove druge. Svi ovi gore su izasli iz okvira svojih liga i uloze u igracki kadar koliko mi ne ulozimo ni za 3 godine. Valjda bi bio red da prvo budemo neko i nesta u svojoj ligi pa onda da razmisljamo o nekom vecem nivou ? Mi vracamo igrace u formu, oni kupuju igrace. Mislim da je to dovoljna razlika.
Koliko god ona bila primamljiva mi bi samo bili tu da ispunim kvotu i predvidjam joj kratak vijek trajanja, kada god ona zazivi
Uslo je ali si imao dugova pa redovnih troskova. Pa pravis tribinu. A par godina takvog priliva novca pravi razliku. Kao sto vec rekoh najmanje ce nako nas pitati hocemo li...
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

CARSONIO
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:49 am

jovanmaksimovic je napisao/la:neki zaboravljaju cinjenicu da mi (bih) vec imamo ligu koja je puna nacionalizma i ispada na tribinama, ne slazem se sa chwillom uopste kad kaze da bi gostovanje crvene zvijezde ili dinama nesto drasticno promjenilo u drzavi... to su po meni fantazije samo... naprotiv MI imamo iskustva sa i znamo se nositi sa tim... kad se dosad nije podijelila drzava zbog fudbala nece ni zbog hajduka ili partizana...
ljudi hajmo malo realno pricati znaci nije mi jasno kako neko moze biti protiv ove lige da svake subote igramo protiv Zvezde,Partizana,Hajduka,Dinama,Sarajeva ....
Svaka tekma Grbavica puna ko sibica,sponzori ,dobri igraci , dobri tereni, extra gostovanja sto se mene tice juce bi potpisao a ne danas .
Amaru i nama je bila dosadila ova liga proslava Titule 6000 hiljada .
Po meni zajednicka liga bi bila dobra ne samo iz fudbalskih razloga nego iz milion drugih .

CARSONIO
Kontakt:

pon dec 12, 2016 11:52 am

incident je napisao/la:Vi i Sarajevo kao predstavnici BIH ce te biti pozvani u taj regionalni kup,kao sto vi kazete bujrum,ali ako necete nece vas niko moliti.Ima neko drugi koji ce to igrati a takodje imaju imena iz vremena SFRJ,Velez Mostar(bez obzira na rang takmicenja),Borac B.Luka,Sloboda Tuzla,a posto vidim da ce ucestvovati iz Srbije Cukaricki prije Radnickog iz Nisa ili beogradskog Rada,vidim da ae tu gleda i na stabilnost kluba gdje je npr Cuka sigurno u ovom trenutku stabilnija od samog Zelje.Znaci da mogu doci u obzir i ekipe Sirokog i Zrinjskog..Sjetite se pocetka ABA lige,ko su bili ucesnici,nije bilo ni Partizana i Zvezde.vec FMP,pa poslije ovi mololi da ih prime,tako ce biti i ovdje ,ona ce se igrati sa Zeljom ili bez njega,ali veci gubitnik ce biti Zeljo.Novac,tv prenosi,Grbavicu moze samo da napuni velika cetvorka,transferi igracai i drugi benefiti.Ovog takmicenja se boje samo oni koji ma su draze titule sa bh livada nego napredak kluba.Stoji da bi bh klubovi u pocetku bili kante za nabijanje i to od pojedinih klubova,ne svih,ali vremwnom ce dolaziti igraci koji ce ostjati po par sezona,uzmite evo sad primjer Stevanovica,da postoji ta liga garantujem da bi ostao igrati barem jos jednu sezona,i odatle cak i otisao i neku ligu 5.Za one starije a ovdje ih je vjerovatno ispod 40% pitanje,kada bi Zeljo igrao protiv Videotona polufinale,da se nije krljao u ligi sa klubovima iz SFRJ.Odgovor je jednostavan, nikad.Ovaj kup je spas za vecinu klubova.Nadam se da u upravi Zelje ima pametni i koji ce reci Da ovom peojektu.
Bravo pasa moj slazem se sa tobom apsolutno

1921.ba
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:05 pm

vi o regionalnoj ligi ko da ce sutra krenuti a nas ocekuju teske pripreme i ostatak regularnog dijela prvenstva.... ako se vec moram izjasnit, ja sam protiv :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:06 pm

mislim da je suludo uopste razmisljati o tome da li trebamo ili ne trebamo igrati tu evenatualnu regionalnu ligu.
ukoliko politiku ostavimo po strani, svi argumenti su na strani ZA.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Ajzea
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:08 pm

Zadovoljni sudjenjem? E neka nas yebu kad smo pic.ke.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:14 pm

Regionalna liga je neminovnost, vjerujem da ce Željo igrati od starta jer u suprotnom gubimo veliki dio fin. kolaca. Bice lijepo opet gledati Želju kako se "tuce" sa Dinamom, Rijekom, Hajdukom, Zvezdom, Partizanom, Olimpijom, Vardarom itd.

:zeljeznicar1:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

storm_raider
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:20 pm

Jako podijeljena misljenja, cak i anketa oslikava to. Uzivam citajuci vase argumente i svaki je validan.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:20 pm

Ja lično nisam protiv, ali smatram da je neizvodljivo iz more razloga. Može se napraviti ekspiremntalno, ali sumnjam da to može zaživiti. Uostalom napravio bi to neko negdje da može. Evo lupam što ne naprave baltičke zemlje takvu ligu. Od kad se igra fudbal u Evropi toga nije bilo. Igraš svoju ligu i onda evropski kupovi i to je to. Imaš onih nekih izleta tipa Vaduza iz Lihtenštajna koji igra u Švici jer u kući nema s kim igrati.

bistrikboy
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:32 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ja lično nisam protiv, ali smatram da je neizvodljivo iz more razloga. Može se napraviti ekspiremntalno, ali sumnjam da to može zaživiti. Uostalom napravio bi to neko negdje da može. Evo lupam što ne naprave baltičke zemlje takvu ligu. Od kad se igra fudbal u Evropi toga nije bilo. Igraš svoju ligu i onda evropski kupovi i to je to. Imaš onih nekih izleta tipa Vaduza iz Lihtenštajna koji igra u Švici jer u kući nema s kim igrati.
Balticke zemlje su igrale takvu ligu do unazad par godina
1921-1987-2007

phily
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:33 pm

ako se i pocne igrati ta regionalna liga, sta bi se desilo sa domacim ligama ???
"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:36 pm

phily je napisao/la:ako se i pocne igrati ta regionalna liga, sta bi se desilo sa domacim ligama ???
Igrala bi se i dalje regularno. Ja kako ovo sve kontam, nama bi taj Balkanski kup, ili liga šta je već, došlo kao ostalim timovima Liga prvaka. Odigrao bi tekmu, lupam sad, utorkom u tom kupu, a onda za vikend igrao domaću ligu. Ako sam šta fulio neka me ostali isprave. :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Charlie Sheen
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:39 pm

Pa mi bi igrajuci u toj regionalnoj ligi skroz propali u domacem prvenstvu,kad dodas jos i kup jel fakat mislite da bi nasi igraci mogli igrati u tom ritmu,jel fakat mislite da bi mi kroz tu ligu nogli vise zaraditi od takmicenja u evropi?a bi li istu mogli izboriti igrajuci domace prvenstvo i tu ligu? Dalje ,ovde kad bi gostovali klubovi iz velike cetvorke bilo bi gomila gostujucih iz raznih sela iz BiH,tu belaj uvijek visi. U zzraku.vidjeli ste sta je bilo protiv Hajduka pa kad je partizan gostovo Zrinjskom...sta je bilo kad je bosna igrala u beogradu,gomile polomljenih glava,jel treba opet da oplakujem nekog svog druga zbog laznog nadanja da moze opet biti bratstvo jedinstvo.nadam se da nema nista od toga vec se okrenuti nasoj livadi, i koliki god vcirkus od prvenstva bio mi smo jos veci jer ne dominiramo istim,borimo se za evropu grcevito,prosle nismo bili u prve tri ekipe u ovom cirkus prvenstvu a masta se i Zelji u regionalnoj ligi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava