Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 12, 2016 12:31 am

@Model, Da bi se suocili sa problemom moramo prebiti nekoga i tako pokazati damu? Momka koji nije ucestvovao u neredima, koji je dosao da gleda svoj klub Hajduk su toliko prebili da su ga doktori jedva spasili. Ovo se svakom navijacu bilo koje navijacke grupe moze desiti ako krene ta balkanska liga i sta onda, da li je to vrijedno jednog ljudskog zivota?
Sa finansijske strane to je za nas odlicna prilika da zaradimo a sa druge strane bilo bi ljudskih zrtava i onda se to ne isplati igrati.
Ja bih volio kad bi kadeti i juniori igrali tu ligu ali seniori ne..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:35 am

Model1964 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:E neka cete Vi sa mudima prvi stati u odbranu Zelje, samo je pitanje odakle?
Crna Gora, Slovenija, Finska, Svicarska, Meksiko ili pak SAD.
Ja sam vec jednom ;) na istoj toj Grbavici koju vi oplakujete i uzimate kao primjer da saradnje nemože biti.... i opet bi ako zatreba.
*Argument* :lol: pokazuje da si mlad i zelen ... kada narasteš samo ce ti se kazati ;)
Mlad i zelen sam. Ne sporim to. Ponosim se svojim godinama. Ako je vjerovati tvom niku razlika je taman tolika da si stariji haman za zivot i po od mene. I postujem tvoje godine. Postujem tebe kao forumasa. I ne zelim da u ovom toku ide rasprava, sam si krenuo sa nekim stvarima.
Ali, evo normalno pitanje. Da li smatras da je prijasnji Beograd , u doba kada si ti napumpao stotine gostovanja, opasniji npr od sadasnje Banja Luke? Ja smatram da je Banja Luka sada tri puta opasnija od tadasnjeg Beograda. Osim vece kilometraze i sikiracije oko rezultata, ne vidim na sta su tadasnji navijaci bili spremni?
Meni se vjeruj ne gleda fudbal u kojem ce se vise spominjati broj mrtvih, drugara sa moje tribine ili komsijske, a Boga mi i ne znaci mi puno podrska starijih ljudi koja ne prate gostovanja i kojih zanima samo bolji fudbal, pa ako neko preseli na drugi svijet da mi naslovnica na FB visi sa RIP taj i taj, i da mi na forumu iskazuju neko zaljenje. To mi drugara ne moze vratiti.
A ja sebi ne bih dozvolio, taman da idem u 3 svjetski rat, da Zeljo negdje igra, a ja da ne budem tu. Po cijenu zivota :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Model1964

pon dec 12, 2016 12:46 am

Brkoo je napisao/la:@Model, Da bi se suocili sa problemom moramo prebiti nekoga i tako pokazati damu? Momka koji nije ucestvovao u neredima, koji je dosao da gleda svoj klub Hajduk su toliko prebili da su ga doktori jedva spasili. Ovo se svakom navijacu bilo koje navijacke grupe moze desiti ako krene ta balkanska liga i sta onda, da li je to vrijedno jednog ljudskog zivota?
Sa finansijske strane to je za nas odlicna prilika da zaradimo a sa druge strane bilo bi ljudskih zrtava i onda se to ne isplati igrati.
Ja bih volio kad bi kadeti i juniori igrali tu ligu ali seniori ne..
Ne treba nikoga biti, treba se organizirati. Od kluba preko navijaca do murije. Svi koji zagovaraju torove, bilo koje vrste, osuđuju svoj narod na dugotrajnu patnju i sigurnu smrt. Nas je jako malo, nemamo ni prirodnih ni ljudskih resursa da sami živimo. Moramo surađivati. Od kada smo u toru naš sport je cikno ko Mehino kljuse.
Muda se pokazuju tako da pravovremeno uociš problem napraviš sve da ga odkloniš i da za sebe po svim etickim principima izvuceš najvecu mogucu korist.
Mi smo mentalne ljencine, najljepše nam je da hodamo po liniji što manjeg otpora, Malo kafica, malo koke, malo šminke, obaveze ništa, brige vozdra..... a imali bi sve.
Nemere.
Kukamo, iskorak u evropi, bolji stadion, maskota, wc, krov, plasticna trava, bolji igraci..... a onda bi da igramo sa Brotnjom i još da nam se on naguzi jer smo mi najveci.
Veliki smo zahvaljujuci prijašnjim generacijama! Da je do ove bili bi sa Bracom Gumenom glavom u istom šeširu. Jeli takvog Želju želite? lokalni klub za kojeg se zna do prvog coška... Ja ne!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Vrag

pon dec 12, 2016 12:52 am

Kada klubovi iz regiona napravise iskorak bez te regionalne lige. Zasto je onda ona nama potrebna za iskorak ?

chile
Kontakt:

pon dec 12, 2016 12:52 am

Ne znam kako neko i u snu moze biti apriori protiv regionalne lige/kupa...pa i danas bi bolje primljen bio u beogradu nego po vrletima rs-a.
Kakvi crni neredi to murija zacas rijesi ako joj se dozvoli previse vi umisljate to. I ako bi neko pokusao to bi bili krelci s ove strane granice a uz naredbu i odobrenje jedva bi ih docekala i nasa murija a bogami jos sladje komsijska.
Na ove pokusaje treba gledati sa sportske strane iako je ovo u povoju i o ovakvoj ligi se govori vec bar 15 godina i jos tada je Zeljo bio medju vodecim zagovornicima iste i Brkovica slao na razgovore.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Model1964

pon dec 12, 2016 12:57 am

Plava Porodica je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:E neka cete Vi sa mudima prvi stati u odbranu Zelje, samo je pitanje odakle?
Ja sam vec jednom ;) na istoj toj Grbavici koju vi oplakujete i uzimate kao primjer da saradnje nemože biti.... i opet bi ako zatreba.
*Argument* :lol: pokazuje da si mlad i zelen ... kada narasteš samo ce ti se kazati ;)
Mlad i zelen sam. Ne sporim to. Ponosim se svojim godinama. Ako je vjerovati tvom niku razlika je taman tolika da si stariji haman za zivot i po od mene. I postujem tvoje godine. Postujem tebe kao forumasa. I ne zelim da u ovom toku ide rasprava, sam si krenuo sa nekim stvarima.
Ali, evo normalno pitanje. Da li smatras da je prijasnji Beograd , u doba kada si ti napumpao stotine gostovanja, opasniji npr od sadasnje Banja Luke? Ja smatram da je Banja Luka sada tri puta opasnija od tadasnjeg Beograda. Osim vece kilometraze i sikiracije oko rezultata, ne vidim na sta su tadasnji navijaci bili spremni?
Meni se vjeruj ne gleda fudbal u kojem ce se vise spominjati broj mrtvih, drugara sa moje tribine ili komsijske, a Boga mi i ne znaci mi puno podrska starijih ljudi koja ne prate gostovanja i kojih zanima samo bolji fudbal, pa ako neko preseli na drugi svijet da mi naslovnica na FB visi sa RIP taj i taj, i da mi na forumu iskazuju neko zaljenje. To mi drugara ne moze vratiti.
A ja sebi ne bih dozvolio, taman da idem u 3 svjetski rat, da Zeljo negdje igra, a ja da ne budem tu. Po cijenu zivota :)
Opasan je BG bio i tada :) . Bilo je i tada nacionalistickih sranja, tuca zbog koka :) ...Ne u ovolikoj mjeri koliko je u BL sada.
Nikada ne stavljaj sebe prije kluba! Ako bude zabrana za gostujuce navijace onda to ispoštujte! Na nekoj tacki moraš presjec sa prošlošcu( ne zaboraviti) i krenuti naprijed,
Ako UEFA stoji iza ovoga onda ce se i potruditi da bude to na nekom visokom nivou
Niko ne želi mrtve! Mrtve prizivaju kukavice da sakriju svoj strah i da prepadnu druge.
Ja više volim da pokušam u potoku da proplivam nego da u bari istruhnem ;)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon dec 12, 2016 1:22 am

Daj da mi stadion dovrsimo pa cu i s kinezima vrlo rado igrati ligu..

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 1:22 am

nisam upratio zadnje komentare oko exyu lige, ali recicu sljedece, pogotovo onima, koji se protive ovom projektu... mi samo mozemo dobiti na ovome... nasa liga u qrcu, ni druge nisu nesto bolje, eto samo dinamo, maribor i partizan kao nesto uspiju, i to vidimo kako... gori od ovoga ne mozemo biti, znaci nasi klubovi ce biti kako god okrenes na dobitku...

sto se tice navijackih belaja, zabranis zauvijek gostovanja i cao... bice nacionalistickih ispada, ali u bosni ih ima skoro svako kolo... znaci umijemo se nositi s tim...

veliko DA sa moje strane...
100/94/37/34 - i to je to!

kontranogama
Kontakt:

pon dec 12, 2016 1:27 am

Ja sam definitivno za taj regionalni kup/ligu. Da li bi bilo novih organizacionih problema, svakako, ali zeljeti da Zeljo ostane uvijek na ovom sadasnjem mikro regionalnom nivou...
Pricamo o evropskoj Grbavici a UEFA napravila sistem da necemo nikad nikakve sanse imati da iskoracimo ako ostanemo na ovom nivou.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

KLIS
Kontakt:

pon dec 12, 2016 2:11 am

Pošto je već jasno da podržavamo Upravu, trebao bi neko postaviti anketu o regionalnoj ligi. Kad se sve sabere i oduzme, za mene je to dobra stvar. Tu će biti jaki protivnici, puna Grbavica, više sponzora, mladi igrači u izlogu itd. Razumijem one koji se boje belaja, ali nešto kontam, ipak će liga biti pod okriljem UEFA-e, vjerujem da će UEFA vršiti pritisak na sve odgovorne da što bolje osiguraju utakmice.

Pozdrav svim forumašima, nemam vremena da pišem, ali pratim vas redovno.
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

Dzezvar
Kontakt:

pon dec 12, 2016 7:25 am

Plava Porodica je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Plava porodica.
Banja luka je za tadasnji i sadasnji BG izlet gostovanje vjeruj mi.Smijesno je to porediti uopste.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teteac8684
Kontakt:

pon dec 12, 2016 7:37 am

Bili mi za ili protiv ona će se igrati ako UEFA kaže tako...A vjerujem da nisu toliko glupi da se upuštaju u nešto u što nisu sigurni i da nebi poduzeli sve mjere kako bi ista i uspjela...

storm_raider
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:10 am

KLIS je napisao/la:Pošto je već jasno da podržavamo Upravu, trebao bi neko postaviti anketu o regionalnoj ligi. Kad se sve sabere i oduzme, za mene je to dobra stvar. Tu će biti jaki protivnici, puna Grbavica, više sponzora, mladi igrači u izlogu itd. Razumijem one koji se boje belaja, ali nešto kontam, ipak će liga biti pod okriljem UEFA-e, vjerujem da će UEFA vršiti pritisak na sve odgovorne da što bolje osiguraju utakmice.

Pozdrav svim forumašima, nemam vremena da pišem, ali pratim vas redovno.
Nova anketa je otvorena. :palacgore: :palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

godrina
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:30 am

Ma ima dosta argumenata i za i protiv. Ok jaci protivnici, pare, skauti, jacanje ekipe sve je to super. Ali navijaci, nacionalno prvenstvo je upitnik. Znamo sta je bilo sa utakmice s Hajdukom.
Valjda ce se dobro razmislit o svemu.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

ChWilla
Kontakt:

pon dec 12, 2016 8:36 am

sa ovom vlasti kod nas, ta liga bi bila uvod u raspad države. ne u rat, nego u mirni, dogovoreni raspad države. ako im ne bi stranci zaprijetili da to mora.
gradi željo boli te *****

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon dec 12, 2016 9:02 am

ChWilla je napisao/la:sa ovom vlasti kod nas, ta liga bi bila uvod u raspad države. ne u rat, nego u mirni, dogovoreni raspad države. ako im ne bi stranci zaprijetili da to mora.
treba racionalno gledati stvari ne kroz naocale "najgore moguceg scenarija"... i sada se moze desiti razlaz drzave, bez tog regionalnog kupa... ali nije to na kraju ni bitno... bitno je da zeljo napreduje i da igra konstanto sa jakim protivnicima, a to nece postici ako igra protiv metalegea ili mladosti... evo ovde u ceskoj uveliko razmisljaju da osnuju ligu sa poljskom, slovackom, madjarskom i austrijom, pa to ne dovodi u pitanje postojanje pojedinih drzava... nacionalna prvenstva ce svakako i kod nas ali i kod drugih ostati... i to je dobro, samo ce se trebati reorganizovati ta takmicenja po drzavama (mozda slicno kao u kosarci)...
100/94/37/34 - i to je to!

ChWilla
Kontakt:

pon dec 12, 2016 9:06 am

ne dovodi jer su to stabilne, unitarne, "jedan čovjek-jedan glas" države evropske unije...
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pon dec 12, 2016 9:14 am

Hm.. interesantna mi je poenta ChWille. Velikim dijelom se slazem da je to moguc scenarij. I 90tih godina se iz kuca prenijelo u kafane, iz kafana na stadione, pa onda dalje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

damirfile
Kontakt:

pon dec 12, 2016 9:22 am

Vise volim da igramo sa slobodom, zrinjskim, mladosti nego sa onom stokom preko drine.

Budi Željo
Kontakt:

pon dec 12, 2016 9:39 am

Dokle god budemo samo o ratu pričali to jeste sjecali ga se i razmisljali o novom nikad mi na zelenu granu necemo... Ljudi se iz pepela dignu radom, voljom, željom mi jos uvijek iste priče vrtimo nikad se s mrtve tačke nismo pomjerili.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 22 gosta.

Prijava