sri maj 18, 2016 8:33 pm
Ne bih ja rekao da je Petrovic dobar za timove koji igraju bez pritiska i ocekivanja ili timove koji se brane.
Zasto? Pa prvo zato sto je covjek ocito imao plan od pocetka da ode u Evropu,evo rekao je da je trazio tu klauzulu u ugovoru,znaci imao je cilj i svakako da je sa tim ciljem isao i pritisak.Ako nista kod njega samog je bio prisutan.Uporedo s tim,logicno,bilo je potrebno u veoma teskoj sezoni ostvariti i opstanak u ligi.Drugo,danas je Radnik bio pred velikim pritiskom,jer se ocekivalo da odbrane taj gol prednosti,a oni ne samo da su ga odbrani nego su razmotirali protivnika,sto ce reci da oni znaju igrati i ofanzivno kad procjene da im je to bolja opcija.
Poenta je u filozofiji trenrskoj Petrovica.Bar ovo sto smo imali priliku gledati ove sezone u Radniku,nisam upoznat sa njegovim radom prije.Klasicni model Atletiko Madrida o kojem smo mi puno pricali i trazili slicnosti sa nasom igrom.Dok je kod nas bilo nekih elemenata,na kraju ce se ispostaviti nedovoljno,u Radniku je taj procenat bio veom visok.Stamena i sigurna odbrana,dobar golman,agresivna sredina terena koja vrsi pritisak na veznu liniju protivnika,disciplina,a u napadu ce se vec strpljivo docekati prilika za gol.I docekali su oni te golove puno puta ove godine,i u ligi i u kupu.Klub koji zeli takav sistem igre onda treba da ima Petrovica za trenera jer je to njegova filozofija.To je glavni kriteriji po meni kad se prica o njemu i razlozima za/protiv Petrovica kao naseg trenera.
Vec sam napisao ranije nekd da ja ne zelim da mi igramo tako jer smo mi u ovoj ligi Real ili Barsa a ne Ateltiko.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!
Miralem Pjanic !!
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !