Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

FKZ1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 18, 2016 7:47 pm

Djulaga_ je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Kako su u nogometu stvari relativne...Evo,slozni smo da je Petrovic dobar trener,vjerovatno bi ga dobar dio navijaca volio vidjeti na Zeljinoj klupi. Ali nikako ne znaci da bi taj trener bio uspjesan na nasoj klupi. To su dvije dijametralno suprotne pozicije za trenera. On je u Radniku imao situaciju kakvu treneri jako vole. Dosao pocetkom prosle sezone kad je tim bio zadnji,u agoniji...S njim dosla i nova garnitura na celu sa Krstajicem i nekim drugim ljudima koje je on doveo.Krenuli od nule,nisu imali sta izgubiti i polako pravili pricu. U prosloj,vjerovatno nikad losijoj sezoni,formirali su solidan kostur ekipe,nadogradjivali ga pred ovu sezonu i zimus i postali solidna ekipa. Uz malo srece sa zrijebom,rano obezbjedjen opstanak,mogli su rasporediti snage,sto se na kraju pokazalo kao presudan faktor.
U svakom slucaju,zasluzeno su osvojili kup i zasluzuju cestitke svi u klubu.
Po tebi nijedan trener nije sigurnost za nesto.
Posteno.
Onda da mi pokusamo bez trenera isto nije garancija ni za sta.
Tvoja analogija je ispravna...
Ono o cemu pricam je kontekst. Ne mozemo imati isravnu analizu ne stavimo li stvari u kontekst.

Djulaga_
Kontakt:

sri maj 18, 2016 7:49 pm

cikazubo je napisao/la: Pa sta je pogresno napisao, istina je da je 10 puta lakse vodit ekipu kojoj je cilj opstanak a realno ima ekipu za vise, nego klub koji mora uzet trofej, nemas pritisak, sve sto uradis je bonus, nemaju igraci teret na ledjima.. Nama je samo Amar trener s kojim bi bili sigurni da smo pogodili, svi ostali su novi eksperiment, jako osjetljiva tema i tezak zadatak za klub..
Odavno se mi ne borimo ni za sta.
Jedino je Zaimovic ove sezone najavio borbu za titulu.
Njega nisam uzimao za ozbiljno.
Prije toga stabilizacija klub, forsiranje djece.
Jednostavno je.
Dovedes trenera koji ima CV ili Amara koji je osvojio sve moguce.
Ili da probamo bez trenera, ako niko nije garancija,a zaista nije.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

ChWilla
Kontakt:

sri maj 18, 2016 7:50 pm

dobro si se ti bapio nečim, ha?
gradi željo boli te *****

Kapiten
Kontakt:

sri maj 18, 2016 7:52 pm

Djulaga_ je napisao/la: Dovedes trenera koji ima CV ili Amara koji je osvojio sve moguce.
Ali ni sa jednim trenerom ne mozes reci " E sad cemo osvojit duplu krunu sigurno" i da cekas da pocne sezona da gledas kako se poigravas s protivnicima. To hoce da ti kaze. Da ti dođe Ferguson ne bi mogao to reci... U sportu nema garancije.
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

cikazubo
Kontakt:

sri maj 18, 2016 7:57 pm

Djulaga_ je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: Pa sta je pogresno napisao, istina je da je 10 puta lakse vodit ekipu kojoj je cilj opstanak a realno ima ekipu za vise, nego klub koji mora uzet trofej, nemas pritisak, sve sto uradis je bonus, nemaju igraci teret na ledjima.. Nama je samo Amar trener s kojim bi bili sigurni da smo pogodili, svi ostali su novi eksperiment, jako osjetljiva tema i tezak zadatak za klub..
Odavno se mi ne borimo ni za sta.
Jedino je Zaimovic ove sezone najavio borbu za titulu.
Njega nisam uzimao za ozbiljno.
Prije toga stabilizacija klub, forsiranje djece.
Jednostavno je.
Dovedes trenera koji ima CV ili Amara koji je osvojio sve moguce.
Mozel bez te ironije, normalno razgovaramo, po meni CV i ne igra previse veliku ulogu, Jesic ima CV za trojicu pa je rinaka trener, imas milion primjera, a kad uzmes s druge strane Amara CV mu cine Zeljo i Al Kaharyiat a covjek ekstra strucnjak, ja sam samo spomenuo da ne mora nuzno znacit da bi Celo nama legao jer je sigurno lakse vodit Radnik od Zelje, licno bi ga volio na klupi, ima damu ima i dobar CV dugogodisnji rad u Njemackoj, poznaje ligu, al ipak mislim da on ne ide iz Bijeljine.. Nadam se samo da na klupu nece Kemo, Musa i Jagoda jer se o njima spekulise, a realno prethodni treneri su nam u pet deka s njima..

Charlie Sheen
Kontakt:

sri maj 18, 2016 7:58 pm

E boga mi bas me iznenadila igra Radnika i,drago mi je sto su osvojili i sad mi je nekako slika jasnija o Edisovim trrenerskim kvalitetima trenutno.Ako cemo dovoditi iz nase lige trenera nek to bude Celo,ne mora osvojiti odma sljedece sezone trofej ali se vidi da covjek zna sta hoce i to zna prenjeti na igrace,slozio je finu ekipu i cini mi se da ih je bas napuco snagom i kondicijom,bas sam pozitivno iznenadjen i odavno nisam gledao da jedna ekipa onoliko dominira 90 min,Sloboda nije pogledala na go Asmira.Hodzica,Obradovica,Besirevica i Memisevica zajedno sa celom po grupu lige prvaka :pljesak:

ChWilla
Kontakt:

sri maj 18, 2016 7:59 pm

i vidiš da je živa istina ono sa trojicom koji znaju i osam koji smetaju. samo što mi u većini utakmica nismo imali ni to...
gradi željo boli te *****

Djulaga_
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:00 pm

Nije ironija.
Nisi me shvatio.
Ovo "bez trenera" nije bukvalno.
Na to mislim nije se trebao tjerati Mulalic kakav je god.
Upravo zbog teze da niko nije garancija.
Nisam se fino izrazio.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Valter
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:00 pm

Kapiten je napisao/la:
Djulaga_ je napisao/la: Dovedes trenera koji ima CV ili Amara koji je osvojio sve moguce.
Ali ni sa jednim trenerom ne mozes reci " E sad cemo osvojit duplu krunu sigurno" i da cekas da pocne sezona da gledas kako se poigravas s protivnicima. To hoce da ti kaze. Da ti dođe Ferguson ne bi mogao to reci... U sportu nema garancije.
Ako imaš dobrog trenera po reputaciji i uslovno dobre igrače to opet nije garancija uspjeha, ali ako imaš dobre igrače a lošeg trenera to je garancija za lošu sezonu. Zato je u ovom trenutku važnije izabrati dobrog stručnjaka, nego dovoditi igrače.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

sergejevic

sri maj 18, 2016 8:03 pm

ChWilla je napisao/la:i vidiš da je živa istina ono sa trojicom koji znaju i osam koji smetaju. samo što mi u većini utakmica nismo imali ni to...
Meni vise izgleda da ovi imaju deset koji smetaju i Avdukica na golu. Ne moze Sloboda dva pasa sastaviti da ne iskoci neko da im zasmeta. :lol:

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:07 pm

ovaj @Djulaga ima stil pisanja kao i Krleža onomad :mrgreen:
Ćelo iskusan lisac vidi se, čestitke Radniku.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Virtu4L

sri maj 18, 2016 8:07 pm

FKZ1921 je napisao/la:Evo,slozni smo da je Petrovic dobar trener,vjerovatno bi ga dobar dio navijaca volio vidjeti na Zeljinoj klupi.
Ni u snu ga ne bih želio na našoj klupi. Radnik je opasan samo kad je autsajder i kad protivnik napada, tu su kompaktni i disciplinovani, što im je donijelo rezultat protiv Širokog i Slobode. U ovoj ligi je i disciplina dovoljna da imaš solidan rezultat kakav je on imao u dvije posljednje sezone.

Njegova ekipa je evo dvije godine među najneefikasnijim u ligi, efikasnost Radnika je u rangu ekipa koje su ispale ili se bore za opstanak. Prvak mu je prošle sezone pobjegao 35 bodova, a ove 24, možda bi bilo drugčije da na kraju nisu davali svakome, ali Petrović je debelo precijenjen.

Mi smo ove sezone zakazali u napadu, a odbrana je primila samo 20 golova, tako da je jasno kao dan da nama treba neko ko će nam popraviti napadački segment, a Petrović je pokazao da mu napad i nije jača strana.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Djulaga_
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:08 pm

Pa Amar se pokazao kao garancija za trofej.
Cinjenice su to.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:10 pm

Sad sve što pišete o Petroviću se pisalo i o Odoviću kad je otišao. Postavi dobru taktiku kad se branimo, kad niko ne očekuje od nas ništa, kad nemamo pritiska, pa onda bolje vratiti Odu nego Ćelu dovesti
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

FKZ1921
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:12 pm

Slazemo se za Amara...ali samo za njega. Na zalost,u ovoj situaciji on nije opcija.

Kapiten
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:13 pm

Valter je napisao/la:
Kapiten je napisao/la:
Ako imaš dobrog trenera po reputaciji i uslovno dobre igrače to opet nije garancija uspjeha, ali ako imaš dobre igrače a lošeg trenera to je garancija za lošu sezonu. Zato je u ovom trenutku važnije izabrati dobrog stručnjaka, nego dovoditi igrače.
Da. Ima garancije, ali za neuspjeh :mrgreen: Ali za uspjeh ti niko ne moze garantovati...
Slazem se....
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Charlie Sheen
Kontakt:

sri maj 18, 2016 8:14 pm

A sto to Amar nije opcija?

Hadzijalagic
Kontakt:

Kapiten je napisao/la:
Mozes ako si pitar.. Jos to zasladis sa "prskanjem po sirotinji" i gol razlikom 70-2.. Mi nikad nismo bili pompezni cak ni onda kada smo dominirali ligom i obarali sve moguce rekorde.. Naravno da niti jedan trener ne moze garantovati trofeje ali postoje treneri koji znaju kako se osvajaju trofeji i sa takvima bi trebalo biti lakse doci do nekog.. S druge strane postoje oni koji nista nisu osvojili i rok trajanja im je godinu dana po klubu.. Nekoliko je takvih nabrojano medju kandidatima a takvi nam ne trebaju..

Naravno da je lakse doci do rezultata kada nema pritiska ali svaki trener koji ima namjeru da vodi nas klub treba biti svjestan da ce pritisak i to veliki biti prisutan svakodnevno.. Zato nam treba "jako" ime.. Neko ko je navikao raditi u takvim uslovima i ko u takvim uslovima moze izvuci najbolje iz igraca.. Sam sebi ce olaksati posao ako u prvi plan stavi fizicku spremu igraca.. 90% posla ce mu biti rjeseno ako ih spremi dovoljno dobro..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

LARSSON
Kontakt:

FKZ1921 je napisao/la:Slazemo se za Amara...ali samo za njega. Na zalost,u ovoj situaciji on nije opcija.
Hoce ista biti danas, sutra, zvanicna se pohasila :D. Ko ce tu subotu docekati

Virtu4L

sri maj 18, 2016 8:18 pm

Frapantno je da smo samo u sezoni 2011/12 primili manje golova nego ove sezone (17), bila je to šampionska sezona kad smo Leotaru poklonili 2 gola, dakle bilo bi ih 15.

Nimalo pohvalno je i to da nam je ovo jedna od najnefikasnijih sezona u PL, samo smo 04/05 (31) i 08/09 (30) dali manje golova.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava