iz ZapresicaLeon_Professional je napisao/la:Je li ovo Inter![]()
Sent from my ALE-L21
30 funti = 12 kmModel1964 je napisao/la:Dvije godine sam radio u GB. Minimalna cijena karte za tekmu u Londonu je oko 30funti. Na godinu je to malo preko 3000funti. Godišnje koštaju oko 1000funti. Znaci trecina
Nemojte mi pricati o platama u GB jer vecina navijaca nema vecu platu od 1500 funti na mjesec. I njima je dati milju funti jako teško. Samo njima nije žao dati za klub kolji vole, makar ga držao multimilijarder.
Istok će se isplatiti za 3 godine.Republika je napisao/la:Sam si sebe pobio ali nema veze. Biću konkretniji. Tribina pored prodaje karata košpi i sokova (iako su to promili u našim budžetima) će otvoriti mejsto za dodatne ozbiljne prihode tipa poslovni prostor, trgovački centar i svi propratni sadržaji. Novac i stalni zagarantovani prihodi ti donose stabilnost sa kojom možeš raditi druge infrastrukturne probleme, riješavati igrački kadar i imati stabilnu svotu novca za ugovore i napredak prvog tima prvenstveno.Manager2016 je napisao/la:Stadion je nesto sto su trebala da rade prethodne uprave. Pored sto su imale dobre rezultate. Ali nikako da je tribina vaznija od titule i Evrope. Evropa donosi lovu, titula donosi pehare i puni historiju. Kad neko uzme historiju kluba za 20 godine, tu nece sigurno biti rijeci o tribinama, nego titule, rekordi, neka dobra evropska utakmica i sl.Republika je napisao/la:Nakon što je objavljeno da će krenuti izgradnja tribina napisao sam (mrsko mi tražiti) da je to važnije za klub nego titula i Evropa. Momak gore je nabrojao zašto je to otprilike tako i i dalje stojim iza toga. Naveo sam i neke primjere i on je.
Druga stvar koju sam primijetio ali malo se napucavate sa tim cijenama ne može ispod 10 ne može ispod 12, a većina će vas 'protestvovati' u određenom momentu zbog cijena karte ako bude tako.
Generalno cijene karata treba svesti na neki minimum da se pritom zadovolje neki osnovni kriteriji koji zahtjeva organizacija utakmice i pokrivanje troškova jer je realno da od prodaje karata generalno zarada nije velika, pa se tu treba malo 'kockati' sa cijenama, da budu prihvatljive konzumentu/navijaču, a da pritom pomognu da se pokriju troškovi organizovanja utakmice
Zato tribina treba da bude nesto sto je usput a rezultati su mnogo preci jer to ljude dovodi na tribinu. Da bi ti napunio taj istok u buducnosti moras imati rezultate, a bez rezultata to nece biti moguce.
Trofeja je bilo i prije 5 godina i prije 15, ali nisu donijeli klubu puno u perspektivi osim trenutnih para od UEFA.
I opet moram da napomenem. Klub postoji radi rezultata i navijača i o tome nema zbora, ali pravilna infratsruktura je osnova svakog kluba koji želi da funkcioniše normalno, kako god me ti shvatio
Najbolje bi bilo tu smjestiti gostujuce navijace. Ali, ne znam koliko bi bilo izvodivo to.igla je napisao/la:Ne znam samo kako će riješiti onaj problem na sjeverozapadu, pola terena ne vidiš od konstrukcije... Bolje pretvoriti u neki veliki marketinški prostor...
Ne vidi se samo iz gornje polovine tog sektora, a kad vidiš da velikani u Engleskoj imaju takve probleme a svaki put im je pun stadion, jbga nemamo se ni mi šta žalizi, tako je kako je ne može se drugačije na tom spoju sjevera i zapada..Omar500 je napisao/la:Najbolje bi bilo tu smjestiti gostujuce navijace. Ali, ne znam koliko bi bilo izvodivo to.igla je napisao/la:Ne znam samo kako će riješiti onaj problem na sjeverozapadu, pola terena ne vidiš od konstrukcije... Bolje pretvoriti u neki veliki marketinški prostor...
To si u pravu 100%.igla je napisao/la:A ti bi volio da te stave na gostovanju negdje odakle ne vidiš više od pola terena?
Hajmo malo realno...
Model1964 je napisao/la:Njoj treba dati bađa stolicu. Odmah bi 10 hairlija uzelo kredit i kupilo stolice oko njeAsharaK je napisao/la:hočel sandra afrika kupiti stolicu? pored pjanketove
@Gavrane valjda ceš odigrati koji minut prije spavanja
Tuspas mene1921.ba je napisao/la:
najbolje tamo staviti gostujuce navijace...igla je napisao/la:Ne znam samo kako će riješiti onaj problem na sjeverozapadu, pola terena ne vidiš od konstrukcije... Bolje pretvoriti u neki veliki marketinški prostor...
Nevjeruju oni nama da je fudbal bio svemirski u odnosu na ovo danas, ovih pola igrača sad bi moglo samo u Vratniku igrati onom koji je igrao Regionalnu ligu.Rodom s mejtaša je napisao/la:Grbavica šefe jesi li gledao prijeratnog Želju. Kakav Amarov Željo, borio bi se za opstanak u republičkoj ligi. Pa vidi samo ovaj primjer. Najbolji poslijeratni igrač je bez dvojbe Dželo, a taj isti Dželo sa svoje 22 godine pred rat nije bio ni blizu Želje već u Unisu koji je bio peta liga. Meša je trčao kao malo ko u bivšoj državi. Inter mu '84. nudio 3 milijarde lira što je bila ogromna lova ne znajući da ne može doći zbog starosne granice.Grbavica je napisao/la:Ne znam sto ga poredis sa Svrakom i Jamakom kad oni trče ko i Mesa prije 30 godinaMATORI je napisao/la:Grbavica !
Evo završit ću stvarno.
Da bi neko ko igra u Želji, zove se Mehmed, igra za SVE selekcije SFRJ bez prestanka,
taj MORA bolji od Jamaka i Svrake.
Za ovo Mehmed ako ne vjeruješ izguglaj malo Vahine izjave o tome...
Ili možda griješim?
Ta reprezentacija (SFRJ) je po svemu (fudbalskom) za ovu našu Brazil.
Ili možda griješim?
E moj Grbavica...
Ende
Ne mozemo saznati i provjeriti koji bi rezultat bio, ali i dalje ostajem pri stavu da taj stari Zeljo ne bi bio toliko dominantan nad ovim današnjim.
Činjenica je da mi igramo na stadionima i treniramo u uslovima koji se nisu mijenjali ili su se vrlo malo mijenjali od tog vremena Mese i ostalih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brmmm brmmmmDANAN je napisao/la:
Hop hop....