Rodom s mejtaša je napisao/la:Grbavica je napisao/la:MATORI je napisao/la:Grbavica !
Evo završit ću stvarno.
Da bi neko ko igra u Želji, zove se Mehmed, igra za SVE selekcije SFRJ bez prestanka,
taj MORA bolji od Jamaka i Svrake.
Za ovo Mehmed ako ne vjeruješ izguglaj malo Vahine izjave o tome...
Ili možda griješim?
Ta reprezentacija (SFRJ) je po svemu (fudbalskom) za ovu našu Brazil.
Ili možda griješim?
E moj Grbavica...
Ende
Ne znam sto ga poredis sa Svrakom i Jamakom kad oni trče ko i Mesa prije 30 godina
Ne mozemo saznati i provjeriti koji bi rezultat bio, ali i dalje ostajem pri stavu da taj stari Zeljo ne bi bio toliko dominantan nad ovim današnjim.
Činjenica je da mi igramo na stadionima i treniramo u uslovima koji se nisu mijenjali ili su se vrlo malo mijenjali od tog vremena Mese i ostalih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Grbavica šefe jesi li gledao prijeratnog Želju. Kakav Amarov Željo, borio bi se za opstanak u republičkoj ligi. Pa vidi samo ovaj primjer. Najbolji poslijeratni igrač je bez dvojbe Dželo, a taj isti Dželo sa svoje 22 godine pred rat nije bio ni blizu Želje već u Unisu koji je bio peta liga. Meša je trčao kao malo ko u bivšoj državi. Inter mu '84. nudio 3 milijarde lira što je bila ogromna lova ne znajući da ne može doći zbog starosne granice.
Jos jedna stvar koju mnogi zaboravljaju jeste da je Kup UEFA takmicenje bilo barem duplo jace od trenutne Europske Lige, a mi sada nemozemo grupe izboriti EL-a, a tada u Kupu bili nadomak finala. Malo je klubova islo u Kup Europskih Prvaka, ako se tako tada zvala Liga Sampiona, veoma malo, tako da je automatski i puno jace bilo takmicenje Kupa UEFA. Partizan igrao finale LP, Zvezda osvojila LP, Zeljo u polufinalu Kupa UEFA, Rijeka i Hajduk igrali cetvrtfinale tog takmicenja ako se ne varam, nasi klubovi redovno pobjedjivali velike europske klube, i zapadne i velikane istocnog bloka. Samo nas je nas mentalitet ogranicio da nasi klubovi (mislim na jugoslovenske, meni je sve to nase jbg) ne ostvare jos bolje rezultate. Ne treba zaboraviti da je nas Zeljo bio i u cetvrtfinalu Kupa UEFA, sto takodjer nije malo.
Zeljo bi bio strasna ekipa tokom devedesetih, uvjeren sam u tu, a sasvim je moguce da bi Zvezda ostvarila nakon one titule i par sezona nakon toga odlicne rezultate u europe, a Svabo pravio ekipu u Partizanu za velike stvari.
Onaj Zeljo iz druge lige, krajem sedamdesetih, bi dobio ovog sadasnjeg.