Prostor nigdje nece pobjeci..jovanmaksimovic je napisao/la:sta je bitnije, cuvati prostor ili igraca?
Pred derbi vratila se ova petorica. Tad sam dohvacao lopte, bio dio kluba kao pionir. Dzelo i Adem se vratili iz Zagreba. Ovi ne znam odakle. Najavljivali pred derbi. Zeljo sa 5 pojačanja, čak mislim da se to u jednom trenutku spominje i u prenosu. Jer sam ja to imao snimljeno na kaseti. 100 posto čak se za Fadila Zerica cekao zadnji momenat za registraciju. To su godine gdje sam osim treniranja visio na svakom treningu prvog tima. Zeljo imao jako los tim gdje je glavna zvijezda bio Samir Jahic. A Adnan Pehlivanovic bio najtalentiraniji igrač koji je nakon povratka bio katastrofalan, neprepoznatljiv propao jednostavno. Uglavnom ova 4 igrača igrali prvu tekmu tek 2 maja. Jer se sjećam najava kako se Zeljo pojačao i očekivala se pobijeda i osveta za 5-0 na Koševu.Ovo ti je 100% . Igralo se poslije još kola ja mislim da je derbi bio u prvih 3-4 kola proljeca. Jer prva tekma te sezone bila je protiv Turbine na Koševu 0-0 i onda par kola poslije Derbi. Ovo za raspored je iz glave a ovo za igrače ti garantujem. I mislim da se pominje u TV prenosu čak.jovanmaksimovic je napisao/la:dzelo, pehli, zeric stariji adzem ne... oni su odigrali skoro cijelu tu sezonu za zelju... za brajlija ne znam... odigrao je samo 5 utamica te sezone...starigrad je napisao/la:moguce da je ovaj bajramski turnir, koji sam ranije pomenuo, i bio "96., vec sam napisao da se ne mogu sjetiti tacnih godina, jbg, davno bilo. buki je u finalu, negdje na pocetku tekme, zaradio neku povredu ramena, te skoro nije ni igrao. ta tekma finala, kad nas je vrbanjusa dobila 3-2, je prikazana i na eurosportu. ovo sto se pominje da je dzelo igrao na "turnirskom" prvenstvu, mislim da nije tacno. taj turnir se igrao u zenici i zatekao sam se tamo. ostalo mi je u sjecanju da je kunic tada dobio potres mozga, pa hodao po zenici sa mokrim peskirom na glavibarbarez je napisao/la:Dzelo, Pehlivanovic, Fadil Zeric, Admir Adem i golman Brajlović su se vratili pred derbi 2 maja 96. Jer im je to bila prva tekma za Zelju nakon povratka. To garantujem. A kad smo kod tih malonogometni turnira, bilo je tu odličnih izdanja i odličnih turnira. Posebno su mi 2 bila draga, jer su pitari uvijek uzimali pojačanja a Zeljo ih sa Ženom i Mekoćom dobio 5-4 i onaj turnir kad su igrali Doktor Vuksan i Agic. A sjećate li se turnira da se jednom zna ko je bolji izmedju Zelje i Sarajeva u Skenderiji. Kad su nas razbili 5-0. Tada su sve selekcije igrale jedne protiv drugih i samo su moji kadeti uspije li dobiti. Ali ostaće mi u pamćenju ona gologuza Skenderija, bez parketa na betonu se igralo.
Dzeko da je ostao ne bi bio Dzeko. Bio bi Joco StokicBrkoo je napisao/la:Po zlu je krenulo to sto vise nema zakona po kojem ne mozes otici iz drzave. Zamisli sad da je Dzeko sa 26 godina umjesto u Njemackoj i Engleskoj igrao za Zelju, da su tu jos Hodzic, Gojak, Hadziahmetovic itd. Onda bi minimalno igrali grupnu fazu nekog evropskog takmicenja.
Sta znaci to da li je stanje danasnjeg fudbala odraz politike i neuspjelog vodjenja drzave? Pa u Jugoslaviji je bilo mnogo vise skandala i afera nego sto je to slucaj danas samo se o tome nije javno govorilo. Nije bilo slobode govora. Slijepo vjerovanje da je sve bajno, sjajno, idealno. Evo krenimo od afera, kad se namjestilo Osimu i Smajlovicu da su navodno namjestili utakmicu a doticni igraci osudjeni bez konkretnih dokaza po principu rekla-kazala. Onda afera Sajberovo kolo, pa kad su pitari ucjenjivali Sajbera i kad se liga prosirila za jos jedan klub da fks ne bi ispalo iz lige. Pa onda onaj Makedonac javno rece da je namjestio tituli sarajevu itd. Jedino sto je bilo dobro je taj zakon i uvijek puni stadioni. Pa tako talentovan igrac sa 17-18 godina zna da ce ostati u ligi minimalno jos 10 godina. Zamisli imas ekipu koja skupa igra 10 godina..
Ne znam sto ga poredis sa Svrakom i Jamakom kad oni trče ko i Mesa prije 30 godinaMATORI je napisao/la:Grbavica !
Evo završit ću stvarno.
Da bi neko ko igra u Želji, zove se Mehmed, igra za SVE selekcije SFRJ bez prestanka,
taj MORA bolji od Jamaka i Svrake.
Za ovo Mehmed ako ne vjeruješ izguglaj malo Vahine izjave o tome...
Ili možda griješim?
Ta reprezentacija (SFRJ) je po svemu (fudbalskom) za ovu našu Brazil.
Ili možda griješim?
E moj Grbavica...
Ende
bi da je ostao sam u današnjoj situaciji. ali da kao onda SVI moraju ostati sve bi iz korijena bilo drukčije i na mnogo višem nivou.Vrag je napisao/la:
Dzeko da je ostao ne bi bio Dzeko. Bio bi Joco Stokic
Pod ovim sam mislio na sve sto bi vlasti i savezi mogli promjeniti, ali ne zele(?), kao sto su ulaganja, infrastrukture, promocija, pa i kao sto kazes zakoni. Sve bi se to moglo srediti da je od pocetka normalno, al ko sto se kaze, mali kamencic lavinu pokrece, pa ako neka sitnica ne stima odma nista drugo ne valja...Brkoo je napisao/la:Sta znaci to da li je stanje danasnjeg fudbala odraz politike i neuspjelog vodjenja drzave?
Komarca.jovanmaksimovic je napisao/la:sta je bitnije, cuvati prostor ili igraca?
cekaj onda, kako su ti igraci igrali 15 utakmica najmanje u toj sezoni? adzem (15), pehlivanovic (18), zeric (mislim 18) i dzelo (22) ako su tek vratili tada u klub... nije sigurno ostalo 21 utakmica poslije 1.maja 1996.barbarez je napisao/la:Pred derbi vratila se ova petorica. Tad sam dohvacao lopte, bio dio kluba kao pionir. Dzelo i Adem se vratili iz Zagreba. Ovi ne znam odakle. Najavljivali pred derbi. Zeljo sa 5 pojačanja, čak mislim da se to u jednom trenutku spominje i u prenosu. Jer sam ja to imao snimljeno na kaseti. 100 posto čak se za Fadila Zerica cekao zadnji momenat za registraciju. To su godine gdje sam osim treniranja visio na svakom treningu prvog tima. Zeljo imao jako los tim gdje je glavna zvijezda bio Samir Jahic. A Adnan Pehlivanovic bio najtalentiraniji igrač koji je nakon povratka bio katastrofalan, neprepoznatljiv propao jednostavno. Uglavnom ova 4 igrača igrali prvu tekmu tek 2 maja. Jer se sjećam najava kako se Zeljo pojačao i očekivala se pobijeda i osveta za 5-0 na Koševu.Ovo ti je 100% . Igralo se poslije još kola ja mislim da je derbi bio u prvih 3-4 kola proljeca. Jer prva tekma te sezone bila je protiv Turbine na Koševu 0-0 i onda par kola poslije Derbi. Ovo za raspored je iz glave a ovo za igrače ti garantujem. I mislim da se pominje u TV prenosu čak.jovanmaksimovic je napisao/la:dzelo, pehli, zeric stariji adzem ne... oni su odigrali skoro cijelu tu sezonu za zelju... za brajlija ne znam... odigrao je samo 5 utamica te sezone...starigrad je napisao/la:
moguce da je ovaj bajramski turnir, koji sam ranije pomenuo, i bio "96., vec sam napisao da se ne mogu sjetiti tacnih godina, jbg, davno bilo. buki je u finalu, negdje na pocetku tekme, zaradio neku povredu ramena, te skoro nije ni igrao. ta tekma finala, kad nas je vrbanjusa dobila 3-2, je prikazana i na eurosportu. ovo sto se pominje da je dzelo igrao na "turnirskom" prvenstvu, mislim da nije tacno. taj turnir se igrao u zenici i zatekao sam se tamo. ostalo mi je u sjecanju da je kunic tada dobio potres mozga, pa hodao po zenici sa mokrim peskirom na glavi