Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 01, 2016 11:27 am

dobar, vrlo dobar igrač sa problemima sa konstantom i mentalitetom. ljevak kojeg nije strah krenuti u dribling i okomito napasti gol, igrački se savršeno uklapa i upravo je ono što nam fali. ali što se tiče mentalnog aspekta treba nam manje, a ne više takvih...
gradi željo boli te *****

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:28 am

Imam nekoliko zanimljivih pitanja, vecinom za ove starije koji su gledali uzivo kvalitetan fudbal na nasim stadionima, ali mogu i ostali odgovoriti ako zele...

1. Kada bi mogli birati samo jednog bivseg igraca (od prije rata) da u ovom trenutku (s trenutnim igrackim kadrom) igra za Zelju, ko bi to bio?
2. Kada bi mogli birati samo jednog trenutnog igraca za utakmicu protiv Videotona(1985), ko bi to bio?
3. Da mozete vratiti samo jednog igraca koji je u zadnjih 5 godina otisao iz Zelje, koga bi izabrali?

4. Kakve bi bile cijene nekih bivsih igraca po vasem misljenju, ako bi za poređenje uzeli vrijednost Duljevica (1.600.000€) ?
5. Da li mislite da bi neki igraci od prije rata u ovom trenutku bili među boljim ili najboljim u europi? (ovo se ne odnosi samo na Zeljine igrace, mozete navesti i iz ostalih nasih klubova)

Volio bih da vas sto vise napise po nesto, ja sam među ovim mlađim pa me zanima kako je to bilo. Ako mozete napisati i generalno poređenje trenutnog vs bivseg kvaliteta bosanskog fudbala. Hvala unaprijed.
Zadnja izmjena: BlwD, dana/u čet dec 01, 2016 11:29 am, ukupno mijenjano 1 put.

exbabilon
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:29 am

Okolele je napisao/la:Kakav Crnov ljudi jedva docekali da ga se rijese..Treba dvoditi igrace koji su u formi u svojim klubovima..Jedini koji dolazi u obzir iz Sirokog je Baraban..
Igrace koji su u formi ne mozes dovoditi iz Zrinjskog, Sirokog, Sarajeva.. Mozes se probat nekako dogovorit sa ovim slabijima, iskoristiti losu situaciju u klubu i slicno, ali iz konkurenata jos uvijek ne. Crnov nije igrao redovno, ali nije da je bez kluba par mjeseci, tu je bio, trenirao, igrao tu i tamo.. Ako bi se brzo recimo prikljucio ekipi, prosao pripreme s nama, vjerujem da bi bio korisniji od Lazica recimo. Ali samo naglas razmisljam. Da je neko pojacanje koje bi napravilo boom, i nije bas, da moze biti koristan, moze.

LARSSON
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:30 am

nemojte svega vam crnova

ChWilla
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:32 am

nije on igrački slabiji igrač, on je bio ponajbolji igrač zrinjskog kad je prošli put bio šampion. ali nije dobar u glavu...

LARSSON
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:36 am

samo ova momčinaa

slika

Model1964

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet dec 01, 2016 11:37 am

MrRiccoli je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Samo ce estetski ruzno izgledati sto ce iz meca u mec centralni dio tribine, sa najljepsim pregledom, vapiti prazan.
Ali Boze moj, vazno je da se proda svih 500.ulaznica.
Zato bih ja uveo da se dan prije utakmice kontaktiraju vlasnici, doduse puno je 500 ljudi zvati ali skontati neki vid komunikacije i ukoliko neko nece biti u prilici da dodje da klub moze pustiti u prodaju kartu za to sjediste po nezz nekoj cijeni od 10-15 KM

Sent from my C5303 using Tapatalk
Nece bti prazno ;)

Ja kada dođem u SA. u januaru i kupim kartu, pošto gledam samo 3-4 tekme godišnje, odmah je dajem na raspolaganje nekom ko nije u mogucnosti da placa ulaznice. Svake godine druga osoba. Ja cu za to malo tekmi uredno i sa velikim zadovoljstvom platiti kartu. Firme koje su kupile katrte, ako glavni baja ne gleda tekmu, davati karte ili uposlenicima ili parterima. Vrlo malo ce biti praznih mjesta.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Model1964

čet dec 01, 2016 11:48 am

BlwD je napisao/la:Imam nekoliko zanimljivih pitanja, vecinom za ove starije koji su gledali uzivo kvalitetan fudbal na nasim stadionima, ali mogu i ostali odgovoriti ako zele...

1. Kada bi mogli birati samo jednog bivseg igraca (od prije rata) da u ovom trenutku (s trenutnim igrackim kadrom) igra za Zelju, ko bi to bio?
2. Kada bi mogli birati samo jednog trenutnog igraca za utakmicu protiv Videotona(1985), ko bi to bio?
3. Da mozete vratiti samo jednog igraca koji je u zadnjih 5 godina otisao iz Zelje, koga bi izabrali?

4. Kakve bi bile cijene nekih bivsih igraca po vasem misljenju, ako bi za poređenje uzeli vrijednost Duljevica (1.600.000€) ?
5. Da li mislite da bi neki igraci od prije rata u ovom trenutku bili među boljim ili najboljim u europi? (ovo se ne odnosi samo na Zeljine igrace, mozete navesti i iz ostalih nasih klubova)

Volio bih da vas sto vise napise po nesto, ja sam među ovim mlađim pa me zanima kako je to bilo. Ako mozete napisati i generalno poređenje trenutnog vs bivseg kvaliteta bosanskog fudbala. Hvala unaprijed.
Pod 1 i 2 MEŠA
Pod 3 Rijad
Pod 4 Dodaj na ovu gore cifu još jednu nulu, tolika je razlika u kvaliteti onih prije rata i ovog depiliranog guzonje.
Pod 5 Nebi! Balkanski mentalitet ne dozvoljava! Po talentu da, po radnim navikama ne!
Ovo podebljano :lol:
Stvarno misliš da se to da opisati. Rat i mir bi bio notes u odnosu na opisivanje tadašnjeg fudbala.
Generalno poređenje je : Što je nekada bila Republicka liga to je dans Premijer liga ;)

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:53 am

Model1964 je napisao/la:
BlwD je napisao/la:Imam nekoliko zanimljivih pitanja, vecinom za ove starije koji su gledali uzivo kvalitetan fudbal na nasim stadionima, ali mogu i ostali odgovoriti ako zele...

Pod 1 i 2 MEŠA
Pod 3 Rijad
Pod 4 Dodaj na ovu gore cifu još jednu nulu, tolika je razlika u kvaliteti onih prije rata i ovog depiliranog guzonje.
Pod 5 Nebi! Balkanski mentalitet ne dozvoljava! Po talentu da, po radnim navikama ne!
Stvarno misliš da se to da opisati. Rat i mir bi bio notes u odnosu na opisivanje tadašnjeg fudbala.
Generalno poređenje je : Što je nekada bila Republicka liga to je dans Premijer liga ;)
Hvala na odgovoru, vjerujem da je tako bilo.
Samo ovo pod 2, mislio sam na trenutne igrace (Lendric, Stevanovic ili neko treci), da li bi se mogli uklopiti u nekadasnji fudbal i da li bi bili od koristi u toj utakmici? :)

Manager2016

čet dec 01, 2016 11:55 am

Mozete napisati kako znate da neki igrac nije dobar s glavom? Kod nas ko god treba doci nije dobar a kad od u neki drugi klub razvaljuje.

ChWilla
Kontakt:

čet dec 01, 2016 11:58 am

npr. što je iz tiraspola otišao isto kao hervas od nas?

Model1964

čet dec 01, 2016 11:59 am

BlwD je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:

Pod 1 i 2 MEŠA
Pod 3 Rijad
Samo ovo pod 2, mislio sam na trenutne igrace (Lendric, Stevanovic ili neko treci), da li bi se mogli uklopiti u nekadasnji fudbal i da li bi bili od koristi u toj utakmici? :)
:lol: Domene!
Lendric bi mogao jer nije igrao Radmilo. On i Stevanovic bi mogli biti u prvih 18 ako uzmemo u obzir da bi tada radili sa boljim trenerima i više napredovali.
Ostali bi mogi sa rajom na jugozapad da navijaju :D

Jaozinho22

čet dec 01, 2016 12:02 pm

Manager2016 je napisao/la:Mozete napisati kako znate da neki igrac nije dobar s glavom? Kod nas ko god treba doci nije dobar a kad od u neki drugi klub razvaljuje.
Bgt ko razvaljuje?
Evo primjer Husica..Za naše uslove dobar moglo bi se reći i odličan igrač po fudbalskim kvalitetama... Od 1 do 5, 3,5 ocjena u mentalnom smislu cista kečina! I dobiješ ukupno isoorprosjecnog igrača...Evo posto vec pitas dat ću ti konkretan primjer za Husica kad je prekomandovan da trenira s juniorima i kadetima na treninzima bi im se približivao i napucavao loptom iz sve snage...10 godina mladju djecu od tebe...je li to za tebe normalan igrač? U ove priče o klqdionici i kamatarima neću da ulazim jer ne znam.... :)
Usput kakav crni Crnov! Ne možemo ganjat svakog igrača koji raskine ugovor u rivalskom klubu.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

mula
Kontakt:

čet dec 01, 2016 12:11 pm

Čitajući naglabanja o dolasku novih igrača na poziciji lijevog beka i krila najviše bi se obradovao dolasku Zakarića.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 01, 2016 12:14 pm

Manager2016 je napisao/la:Mozete napisati kako znate da neki igrac nije dobar s glavom? Kod nas ko god treba doci nije dobar a kad od u neki drugi klub razvaljuje.
Imas danas u fudbalu milion primjera takvih igraca, a kod nas i je previse.

Najbolja definicija takvih igraca je da njegov mozak ne moze ispratiti njegov fudbalski kvalitet. Ili ima u nogama al nema u glavi.
Danas su svi fudbaleri kvalitetni na svoj nacin, ali fudbalski. A to "dobar s glavom" djeli zvijezde od propaliteta.

Eh sad imas igrace koji nisu dobri s glavom na terenu, i van terena. Imas ih i obostranih al na takve ne treba trosit vrijeme hahaha.
Ovi drugi isto tako obicno propadnu mada se neki i izvuku pa naprave nesto (Maradona?) al to je zato sto su bas fudbalsi kvalitetni.
I ovi prvi cesto propadnu, al imas ih koji su to znali iskoristiti pa su se i proslavili (Pepe, Costa).

Kod nas ovaj problem dolazi do izrazaja jer smo svi na neki nacin takvi. Mentalitet, kao sto @Model rece (btw hvala na odgovoru). Ili su mentalno prepotentni pa izgore, ili ne mogu uopste da izdrze pritisak. Rijetki su uspjeli ostati normalni.

Ovaj drugi dio tvog posta, to je jednostavno zato sto smo mi Željo. Nije jednostavno igrati kod nas, u detalje necu jer smo se milion puta uvjerili u to.

avlami97
Kontakt:

čet dec 01, 2016 12:16 pm

Model1964 je napisao/la:
BlwD je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Pod 1 i 2 MEŠA
Pod 3 Rijad
:lol: Domene!
Lendric bi mogao jer nije igrao Radmilo. On i Stevanovic bi mogli biti u prvih 18 ako uzmemo u obzir da bi tada radili sa boljim trenerima i više napredovali.
Ostali bi mogi sa rajom na jugozapad da navijaju :D
Ćurić ga je odlično zamijenio iako je Ćura klasični vezni igrač. Možda bi samo Miro mogao umjesto Piste.

Meša bi u ovoj ekipi skoro sve bukvalno pošamaro. :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Model1964

čet dec 01, 2016 12:39 pm

@avlami97
Da ĆuriĆ je odigrao odlicno. Ivan i Miroslav bi mogli u 18 pod gore napisanim uslovima(bolji treneri, jaca konkurencija), u prvih 11 teško.
Meša bi mogao sam igrati protiv ovih sadašnjih. Ova starija raja sa foruma bi mu malo pomagala da se ne dodaje sam sa sobon :-)
Rezultat bi bio 5:1 za nas :-)

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 01, 2016 12:44 pm

Model1964 je napisao/la:@avlami97
Da ĆuriĆ je odigrao odlicno. Ivan i Miroslav bi mogli u 18 pod gore napisanim uslovima(bolji treneri, jaca konkurencija), u prvih 11 teško.
Meša bi mogao sam igrati protiv ovih sadašnjih. Ova starija raja sa foruma bi mu malo pomagala da se ne dodaje sam sa sobon :-)
Rezultat bi bio 5:1 za nas :-)
Hahahah :D

Evo jos jedno pitanje:
Da li postoji neki mladi igrac mogao biti kao neko od starijih. Pod ovim mislim da ima slicne fizicke karakteristike i fudbalski talent.
Npr ko bi mogao biti novi Meša, ili ko bi mogao biti neko drugi, ne mora to biti Meša hahaha

Manager2016

čet dec 01, 2016 12:46 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
Bgt ko razvaljuje?
Evo primjer Husica..Za naše uslove dobar moglo bi se reći i odličan igrač po fudbalskim kvalitetama... Od 1 do 5, 3,5 ocjena u mentalnom smislu cista kečina! I dobiješ ukupno isoorprosjecnog igrača...Evo posto vec pitas dat ću ti konkretan primjer za Husica kad je prekomandovan da trenira s juniorima i kadetima na treninzima bi im se približivao i napucavao loptom iz sve snage...10 godina mladju djecu od tebe...je li to za tebe normalan igrač? U ove priče o klqdionici i kamatarima neću da ulazim jer ne znam.... :)
Usput kakav crni Crnov! Ne možemo ganjat svakog igrača koji raskine ugovor u rivalskom klubu.
Ja sam Crnova gledao. Imao je odlicnijh utakmica. A za Husica nisam nikad cuo iskren da budem.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet dec 01, 2016 12:50 pm

Husica je pratio Mesa i bio kandidat za repku.
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

Prijava