Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 30, 2016 10:01 am

Moramo zadrzati Lendrica, covjek je ponajbolji spic lige i uz Zebu ce biti jos bolji i bolji.
Ne treba razmisljati o njegovoj prodaji. Pored njega imamo Stevu ,Mujagu i Dzenisa.
Dzenis se nekako izgubio u svemu ovome, ne razvija se kako bi trebalo, dok Mujaga jos uvijek ceka sansu.

teteac8684
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:02 am

Vrag je napisao/la:Ne znam sta vidite u Mujagica
Potencijal za nešto...U svakom slučaju bi trebao početi dobivati priliku...

mula
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:03 am

Manager2016 je napisao/la:Treba obratiti paznju na par igraca mlade reprezentacije. Koliko sam cuo da Stevo i Secerovic mogu ici, ima li istine?
Pa to je sasvim logično i realno da njih dvojica napuste.Realno vidjelo se od samog početka da ne mogu biti u prvih 11.
Nikolić nam je valjao kod onog gola protiv Radnika i to je bilo to. Realno čovjek je u godinama i pri zalasku karijere, a prošlu je sezonu skoro citavu proveo na klupi u Zrinskom- tako da mi je odmah jasno bilo kako je nemoguće da bude pojačanje.
Što se tiče Šečerovića od njega smo svi očekivali više, ali premalo je pokazao i dolaskom Markovića samo je još više sebi zacementirao mjesto na klupi.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:05 am

Mujagic je prosle sezone u ova doba imao par meceva u svojim nogama. I postigao je par golova. Kada bih birao izmedju Adilovica, cast njemu za sve golove i lijepe trenutke, i izmedju Mujage kao druge opcije, naravno da bi Mujagu izabrao.
Vakat je da se da prilika ovoj djecici, radije nego nekim prekaljenim igracima koji su nekada bili ime u nasoj ligi, a od tada nisu kako treba ni zaigrali. A da ne govorim da Adilovic nije par utakmica odigrao od prosle jeseni.
Uzeo sam Eldina za primjer, veze nemam da li se nama nudi, ali vidim da se stalno spominje. U svakom slucaju radije cu Ajdina trpit :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

mula
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:06 am

teteac8684 je napisao/la:
Ne možemo se osloniti na Mujagića ove sezone nikako. Taj momak je još junior i nema šanse u narednim utakmicama u kojima se vodi borba za život i smrt na njega se osloniti. Nadam se da ćemo dovesti igrača kalibra Adilovića čije će nam iskustvo pomoći u ostvarivanju cilja.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:07 am

Hurmasica je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Selam za raju za sjevera.
Jel spremna zimska oprema? Priglavke, rukavice, kapa, sal, duge gace i tri majice ispod jakne? Auuu kad vam zapuse na sjeveru..
Prvih 10 minuta je kritično, kasnije odrvenimo pa i ne osjetimo hladnoću :D
Stana sa svojim potezima ce dizati publiku na noge. Jos ako zadigne sorc, vjeruj da nema zime :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sajo10
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:08 am

A sta to vidimo u Beganovicu i njemu slicnim pa je eto natovario preko 50 nastupa za tim? Da se razumijemo, niti imam bilo sta protiv Dzenisa, niti mislim u ovom trenutku da ce biti Ajdin neki novi "Bajic". Ne vidim ni blizu taj talenat i potencijal u Mujagicu. Ali vrijedi mu dati sansu da se pokaze. Sad sam uzeo Dzenisa za zub, a mogao sam skoro bilo kojeg igraca osim Lendrica. Ima tu "kandidata" i na drugim pozicijama za koje mogu reci isto.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:10 am

ako moze jedan Dinamo u Ligi prvaka izvesti tim u kojem skoro niko nema vise od 20 godina, zasto ne bi mogli i mi u domacoj ligi u svakom trenutku na terenu imati barem jednog ili dvojicu!?
kako ce ti momci napredovati ako im ne dajemo prilike za nova dokazivanja, nove izazove?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:11 am

ima tu i a i b strana, što je dinamo u te mladiće i uslove za njih uložio koliko mi nismo u cijeli prvi tim od rata. od odšteta, dovođenja i plata do trenera, infrastrukture i uslova za rad...
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:15 am

mula je napisao/la:
teteac8684 je napisao/la:
Ne možemo se osloniti na Mujagića ove sezone nikako. Taj momak je još junior i nema šanse u narednim utakmicama u kojima se vodi borba za život i smrt na njega se osloniti. Nadam se da ćemo dovesti igrača kalibra Adilovića čije će nam iskustvo pomoći u ostvarivanju cilja.
Ako ćemo tako onda ih poslati negdje na posudbu, neka igraju...Od gledanja utakmica prvog tima on nema ništa....Isto mislim i na druge, Žerića itd...

vrbanjusa
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:16 am

Pa imamo dvojicu, Memija i Veca. Beganović je na klupi, Mujagić, Beširević, Osmanković i Žerić kucaju na vrata prvog tima. Sasvim dovoljno za sada. Ja se nadam da će sve više i više dobivati šansu. Svi pobrojani.
21 10 4

Petrović Slavko

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:18 am

ma naravno, niko ne spori te razlike izmedju nas i njih.... govorim o tome kako mladi momci kod nas, po mom skromnom misljenju, dobijaju premalo sanse. protiv Zrinjskog npr. pred kraj utakmnice i rezultata 4:0 mi ubacujemo Nikolica. zasto ne npr. Mujagica (znam, nisu ga ni poveli)? zasto ne u odbrani Osmankovica? tokom sezone je puno prilika u kojima se mogu gurati mladji igraci. minut po minut....a cini mi se da to ne radimo u mjeri u kojoj bi trebali.

Okolele
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:21 am

Ma pustite tu pricu juniori ha hu,djeca jake utakmice..Oni ako hoce da napreduju moraju se boriti i izbaciti iz glave da su juniori..Mi smo sa Odom i djecom igrali najbolje u ligi,do posljednjeg kola se borili za titulu..Mujagić i Žerić trebaju vise prilika dobijati da igraju a kasnije treba obratiti paznju na Beširevića i malog Šabanadžovića..Mali Hadzija je ko iz vedra neba uletio i odmah iskoristio priliku, borio se ko lav i niko ga nije pitao je li junior ili nije i sad je okosnica tima koji igra znacajnu ulogu u Turskoj..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:23 am

realno je da od tih minuta kad je utakmica riješena i nema napretka. za pravu stvar im trebaju i prave minute. ko, kako, kada...stvar je struke.
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:26 am

A kad smo to mi rijesili uutakmicudo neke 60 min (ne racunam zrinjski :D) ?
E kuku se omladincima ako budu ulazili tako :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri nov 30, 2016 10:31 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:ma naravno, niko ne spori te razlike izmedju nas i njih.... govorim o tome kako mladi momci kod nas, po mom skromnom misljenju, dobijaju premalo sanse. protiv Zrinjskog npr. pred kraj utakmnice i rezultata 4:0 mi ubacujemo Nikolica. zasto ne npr. Mujagica (znam, nisu ga ni poveli)? zasto ne u odbrani Osmankovica? tokom sezone je puno prilika u kojima se mogu gurati mladji igraci. minut po minut....a cini mi se da to ne radimo u mjeri u kojoj bi trebali.
100% si u pravu.. Ali guranje mladih je rizicno za trenere u nasoj ligi koji su u 90% slucajeva ziherasi koji idu na sigurno i ne smiju rizikovati.. Uglavnom se mladi guraju kada nema drugog rjesenja..

Kad se vec pominje Mujagic ja smatram da on nije toliki talenat koliko govore njegove statistike.. Prednosti koje on ima u omladincima nestaju kada predje u seniore.. Ta prednost koju tamo ima, a mislim prije svega na fizicku dominaciju, postaje njegova mana u seniorskom fudbalu..

Besirevic igra poziciju koja nam je deficit od kako je Kvesa otisao i od njega smo mogli napraviti nesto da je bilo vise pameti i srece kada se odlucivalo o dolasku Husica i Bevaba.. Hebiga niko nije mogao pretpostaviti da ce njih dvojica biti toliki propaliteti.. Besirevic vjerovatno ne bi bio nista losiji od njih..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:36 am

pa evo, protiv Celika je prava prilika da se nekim momcima pruzi prilika.
vjerujem da su nasi najbolji juniori koji kucaju na vrata seniorskog tima u stanju da se nose sa posljednjom ekipom sa tabele, kluba pred gasenjem.
tu prije svega mislim na Mujagica, Osmankovica, Zerica....

gavran
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:37 am

Hurmasica je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Selam za raju za sjevera.
Jel spremna zimska oprema? Priglavke, rukavice, kapa, sal, duge gace i tri majice ispod jakne? Auuu kad vam zapuse na sjeveru..
Prvih 10 minuta je kritično, kasnije odrvenimo pa i ne osjetimo hladnoću :D

meni je davno "mali" otpao,tako da zime nema :palacgore:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:41 am

storm_raider je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Mislim da je vrijeme da vi stariji preuzmete temu i odrzite jedan cas historije. Niste dugo. Izvolite.
Nejma mi Gavrana a nemere to po naruđbi vec po inspiraciji. Kad uleti, uleti
A danas sam nešto inpotentan :D
PS
Koliko mi je poznato i tebe su svrstali u starije :ganja:
Eh ova omladina... :D

gavrane, javljaj se, znam da si prisutan.
tek ustadoh,jbg sad ne mogu pomoci :D
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri nov 30, 2016 10:45 am

Oni su igrama u mlađim kategorijama zasluzili treninge s prvim timom. Zasluzili su da ih se prati. Na njima je da i na treninzima dokazu da se moze na njih racunati za prvi tim. Da se bore kao da je utakmica. Sad imaju dva slucaja zasto ne igraju:
1. Na treningu ne pokazuju zelju? Nisu male sanse da se ovo desi i BiH toga ima i previse. Ma koliko oni razvili fudbalske kvalitete, ti mentalni nedostatci unistavaju nase igrace...
2. Jednostavno nemaju kvalitet za prvi tim?

Treci slucaj bi bio taj da su mozda potrebniji mladom timu.
Uglavnom, Slavko najbolje zna sta mu je potrebno, i tu se ne treba mjesati. Dosla je ta generacija u kojoj nemamo, ili nije ostalo (zbog raznih odlazaka zadnjih godina) puno kvalitetnih igraca koji bi odma mogli uskociti u prvi tim.
Uz to, mislim da se na Zerica racuna, ali on je trenutno nejak za prvi tim. Vjerujem da ce nakon priprema dobijati vise minuta...

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava