Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 2:59 pm

Lendrić ne bi sigurno proslavio gol da mu domaća publika nije počela zviždati od prve minute i nazivati ga majmunom i još nekim pogrdnim nazivima. Vala da igram protiv ne znam ti koga inat bi u meni proradio :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 3:00 pm

Pinkii je napisao/la:Realno bilo bi i nama krivo da nam npr. Tomic zabije gol i umre od srece. Mislim da bi mu se od do sve spomenulo. Imamo primjer sa Zebom iako nije slavio.
Ali msm da su oni njeg na pocetku docekali lose pa je I on ovako poludio.

@august bas ovo trazim od kako sam dosao ali kontam da nisam mozda poludio jer nikako da nadjem. Hvala

Sent from my ALE-L21

Okolele
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:01 pm

Pa da ga je Stevo zabio i njemu bi jebali sve redom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

phily
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:01 pm

slika
"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

augustbraun21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 3:02 pm

Dominic je napisao/la:
augustbraun21 je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:slika
Maloprije uslikahslika slika
Hoče li jug se pomjeriti prema golu, ili će biti na istom mjestu nakon izgradnje?
Kad se primakne jug golu, kako ja vidim, ostace dovoljno zemlje iza da izdamo ili prodamo Arapima za neku zgradu! :)
Bolje bih godio neki hotelčić za gostujuče ekipe. Mogu se hvaliti pogledom makar

cikazubo
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:03 pm

Dočekali su ga loše zato što je ranije izjavljivao kad smo igrali na Grb da će proslaviti go ako im ga zabije, kako god okreneš nije lijepo od njega ali o tom po tom, bitno je da ga je zabio.

Pinkii
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:03 pm

A ko nam to treba doci ove ili iduce sedmice od pojacanja ?

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Morzhy
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:08 pm

Kad smo već kod Lendrića, slavi li još uvijek oko terena na Starom Veležovom, ili se vratio u Sarajevo?

MirsoNi
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:12 pm

Golčinu postiže Memija u želji da centrira sad na treningu haha.. Mićo škaricama jedan..

Sent from my E5603 using Tapatalk

vrbanjusa
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:13 pm

Morzhy je napisao/la:Kad smo već kod Lendrića, slavi li još uvijek oko terena na Starom Veležovom, ili se vratio u Sarajevo?slika
Ti jedva dočekao da Velež pomeneš, što li Bože :ganja:
21 10 4

Petrović Slavko

mula
Kontakt:

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Fudbaleri Željezničara ovog vikenda na stadionu Grbavica dočekuju zenički Čelik u susretu posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige BiH. Atmosfera u taboru ''plavih'' je odlična nakon gostujuće pobjede u Mostaru protiv lidera na tabeli Zrinjskog (4:0), a trener Željezničara Slavko Petrović može biti zadovoljan poslom koji je uradio nakon tri mjeseca provedena na klupi sarajevskog kluba.

Željezničar je u posljednjih 14 utakmica, s Petrovićem na klupi, doživio samo jedan poraz, uz devet pobjeda i četiri remija i nalazi se na odličnom putu da ispuni ovosezonski cilj - izlazak u evropska takmičenja, te stvori kostur ekipe koja bi svoj maksimum pokazala u sezoni 2017./18.

U izjavi za Fenu, Petrović naglašava da je stanje u Željezničaru bilo katastrofalno kada je on došao, ali da je mukotrpnim radom i nizom dobrih rezultata vraćeno neophodno sampouzdanje igračima. No, ističe da još postoji mnogo toga što treba uraditi da bi se Željezničar mogao ravnopravno nositi s trenutno najjačim ekipama prvenstva, a potom i boriti za titulu prvaka.

- Imali smo igrače koji su u potpunosti izgubili vjeru u sebe nakon nekoliko vezanih poraza. Pridružio sam se Željezničaru u teškoj situaciji, u jednom od najtežih trenutaka ovog kluba u nekoliko posljednjih godina. Prvi period mog rada smo radili na vraćanju samopouzdanja igračima, a danas kada sagledam protekla tri mjeseca, moram biti zadovoljan učinjenim, jer izašli smo iz krize, a ekipa u posljednjih nekoliko utakmica pokazuje da dolazi na nivo koji želim – izjavio je Petrović.

Naglašava da se i fizička sprema igrača popravila, ali da na tom planu još treba raditi.

- Moramo popraviti trkačke sposobnosti igrača kroz jedne ozbiljne pripreme. Očekujem da će igrači u drugom dijelu sezone biti mnogo borbeniji i fizički spremniji, a to posebno na utakmicama plej-ofa, gdje nas svakog vikenda očekuje izuzetno teški i borbeni dueli. Trebamo staviti pečat na dobar rad u proteklom periodu i dati sve od sebe da izborimo Evropu - objašnjava fudbalski strateg.

Nekoliko igrača Željezničara je dobilo ''zeleno svjetlo'' da napusti klub, a Petrović želi dovesti pojačanja na najmanje četiri pozicije.

- Dolaskom Zajka Zebe pokrivena je jedna od pozicija na kojima nam je trebalo pojačanje, a ostale su još tri. Nadam se da će jedan transfer biti završen ove sedmice, a ostali na vrijeme da budemo spremi za početak drugog dijela sezone. Želimo postaviti temeljac respektabilne ekipe koja će u sljedećoj sezoni pokazati svoje pravo lice – rekao je Beograđanin.

Dodao je da ne treba padati u euforiju nakon pobjede protiv Zrinjskog i očekivati da ekipa pored izlaska u Evropu osvoji šampionsku titulu.

- Da bi se osvojila šampionska titula mnogo toga se treba posložiti, a mi smo u prvom dijelu sezone puno toga izgubili. Mislim da u ovoj ligi ima dosta ekipa koje su u ovom trenutku u prednosti u odnosu na nas, ali budite sigurni da ćemo dati sve od sebe u slučaju da nam se ukaže prilika da se borimo za titulu – zaključio je Petrović.

Nakon 17 odigranih kola Premijer lige BiH Željezničar zauzima peto mjesto na tabeli s 29 bodova, šest manje od prvoplasiranog Zrinjskog, a dva manje od Sarajeva koje je na drugom mjestu. U narednom kolu Petrovićevi izabranici zaključuju polusezonu utakmicom protiv Čelika na stadionu Grbavica, koja će biti odigrana 3. decembra u 13 sati.
Zadnja izmjena: mula, dana/u uto nov 29, 2016 3:15 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

psihopata
Kontakt:

phily je napisao/la:slika
ovakav stadion bombona,ubjedljivo najljepši u bivšoj jugi.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 3:17 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:Kad smo već kod Lendrića, slavi li još uvijek oko terena na Starom Veležovom, ili se vratio u Sarajevo?slika
Ti jedva dočekao da Velež pomeneš, što li Bože :ganja:
Ulizujem se žen...ooovaaj pa tako stari mostarci zovu stadion pod BBslika

Elegant
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:17 pm

Bijeli gad lagano pocinje da pada. :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:18 pm

da nije bilo ante sucica mi vjerovatno ne bi zamisljali stadion u obliku sjeverne tribine, jedno veliko hvala gospodinu sucicu za trud, ljubav i nasu lijepu sjevernu tribinu!!!
100/94/37/34 - i to je to!

Dominic
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:30 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:da nije bilo ante sucica mi vjerovatno ne bi zamisljali stadion u obliku sjeverne tribine, jedno veliko hvala gospodinu sucicu za trud, ljubav i nasu lijepu sjevernu tribinu!!!
Da, ali da nije bilo Videotonovog beka Czuhaya mi bi u ponedjeljak poceli s jugom, jer bi i Istok vec bio gotov jer se racunalo da s lovom od finala KUpa UEFA mozemo napraviti bar dvije a mozda i tri tribine! ;)

Pinkii
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:33 pm

slika

Pocivajte u miru.slika slika
Zadnja izmjena: Pinkii, dana/u uto nov 29, 2016 3:36 pm, ukupno mijenjano 1 put.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Whisperer

uto nov 29, 2016 3:36 pm

Republika je napisao/la:Lelić ne navija za Sarajevo koliko znam
@Republika lelic je teski navijac fk sarajevo- prije ce njima otic neg nama- ja nisam za njeg- ko nam to ne dolazi ove sedmice ili pocetkom iduce :shisha:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:38 pm

baraban

Okolele
Kontakt:

uto nov 29, 2016 3:44 pm

Ja baraba a ti vila..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava