Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

vrbanjusa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 11:34 am

Jako puno stvari se svake sedmice dešava u i oko našeg kluba da je vrlo teško upratiti šta je važnije i bitnije. Najnovija vijest je da su počele pripreme za izgrdanju istoka i da bi ista trebala početi sljedeći ponedeljak. Fantastična vijest, bez imalo dvojbe jedna od najbitnijih u zadnjih 30-tak godina. Ne najbitnija ali u top 5. Već sam jako uzbuđen kada pomislim na praćenje radova i čekanje da neko neku sliku postavi :D . Znam da će ovaj portal redovno izvještavati sa gradilišta :zeljeznicar1: .
Druga stvar o kojoj hoću nešto da kažem.
Niti jedan dan ne postoji da se ne potegne priča o sportskom rezultatu koji je prilično skroman zadnjih godina. Meni je jasno zbog čega je to tako i nema potrebe da se nešto elaborira i pametuje. Samo mi još uvijek nije jasno zbog čega se konstantno i na sve načine pokušava osporiti bilo koji pomak, bilo koji uspjeh trenutne garniture u klubu. Koliko se sjećam, napadi ove vrste nisu bili ni na jednu upravu, ni Žujinu ni Telibečirevićevu ni sve prije njih. Ovi ljudi koji su klub spasili sa ivice bankrota i oduzimanja teško stečene imovine su opstruirani na sve moguće načine. Da se razumijemo, imaju katastrofalnih poteza, loših odluka ali još uvjek pozitivno nadjačava negativno. Ne sjećam se da je neko napadao člana UO kada smo dovodili neke igrače koji su nakon 6 mjeseci odlazili (Šešlija, Dudić mi prvi padaju na pamet) odakle su i došli. Ne sjećam se da se ovoliko pisalo protiv UO (tada Predsjedništva) kada smo fasovali na svakom gostovanju daljem od Otoke. Ne sjećam se da su ostavke podnošene nakon 5, 6 ili 7 komada u Evropi. Ne sjećam se da su 2010 govorili, šta će Široki levati, nakon naše pobjede od 0:2 na Pecari.
Ako iko zna zbog čega se ovo dešava molio bih ga da mi objasni. Fakat se ne zajebavam, nije mi jasno nikako.
21 10 4

Petrović Slavko

salemprolic
Kontakt:

uto nov 29, 2016 11:35 am

Slucajno poznajem jednog clana Leliceve uze porodice i kako mi rece njemu je najbliza opcija Sarajevo, i zbog toga sto navija za njih i komplet drustvo mu navija i vec su mu svi haveri ban stavili na prelazak kod nas. A kontaktirali su ga kako mi rece Zrinjski, Sarajevo i mi.
Iskreno solidan igrac, ali nisam siguran koliko bi dobili sa njim. Vjerovatno problem vise u ekipi.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

mirzza
Kontakt:

uto nov 29, 2016 11:55 am

salemprolic je napisao/la:Slucajno poznajem jednog clana Leliceve uze porodice i kako mi rece njemu je najbliza opcija Sarajevo, i zbog toga sto navija za njih i komplet drustvo mu navija i vec su mu svi haveri ban stavili na prelazak kod nas. A kontaktirali su ga kako mi rece Zrinjski, Sarajevo i mi.
Iskreno solidan igrac, ali nisam siguran koliko bi dobili sa njim. Vjerovatno problem vise u ekipi.
I za Duljevica su govorili da je nas igrac, nas navijac bla bla i na kraju ode u gurbete...
Sto se tice Subica i posudbe, najveca je glupost uzeti to kao razlog da se ne dovede.
Takav igrac nam treba i pokazalo se i prakticno da je bolje njega nego Husica, Bevaba zajedno.
Dalje uz Subica bi mali Besirevic napredovao puno tako da bi od iduce sezone mogao dobijati znacajne minute.

Ili pravi razlog za Subica ili ne ove nebuloze sta ce nam na posudbi. Ako ce nam na posudbi donijeti evropu ili titulu treba nam, ne samo Subic nego i neko drugi.
Eto bas su nam valjali Pozder, Husic, Bevab, Đermanovic i slicni levati koji su prodefilovali kroz klub
Zadnja izmjena: mirzza, dana/u uto nov 29, 2016 11:58 am, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

uto nov 29, 2016 11:56 am

jeste bio naš navijač, ali ga nije željo nikad tražio. bio tad kokuzluk...
gradi željo boli te *****

damirfile
Kontakt:

uto nov 29, 2016 11:58 am

Avaz pise o hapšenjima zbog zemljišta na M. Dvoru, nadam se da će uskoro pisati i o nama i hapšenjima :violina: :kafa: .

LARSSON
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:02 pm

nekideeeeee

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 12:05 pm

Okolele je napisao/la:Mujagu i Žerića treba vise forsirati..Oni su buducnost kluba..Lazića,Šećerovića pa i Beganovića se rijesiti mada bih ja njega na posudbu poslao..
Ja bih Dzenisa Mujagu Secerovica Zeru Lazica i Kemu poslao na posudbu u Celik/Olimpic/Metalleghe. Tamo bi s obzirom na razvoj situacije dobili vise sanse za igru i kada bi se vratili imali bi seniorsku polusezonu iza sebe. Sve su to relativno mladi igraci koji trenutno ne mogu doci do izrazaja kod nas zbog konkurencije kakva jeste ali sam siguran da bi u gore navedenim klubovima njihov kvalitet dosao do izrazaja. Prvenstveno ovdje mislim na Dzenisa, Mujagu, Kemu i Zeru jer su to igraci od najvise dvadesetak godina koje sjedenje na klupi moze samo unazaditi.

damirfile
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:06 pm

slika

kb80
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:08 pm

vrbanjusa je napisao/la:Jako puno stvari se svake sedmice dešava u i oko našeg kluba da je vrlo teško upratiti šta je važnije i bitnije. Najnovija vijest je da su počele pripreme za izgrdanju istoka i da bi ista trebala početi sljedeći ponedeljak. Fantastična vijest, bez imalo dvojbe jedna od najbitnijih u zadnjih 30-tak godina. Ne najbitnija ali u top 5. Već sam jako uzbuđen kada pomislim na praćenje radova i čekanje da neko neku sliku postavi :D . Znam da će ovaj portal redovno izvještavati sa gradilišta :zeljeznicar1: .
Niti jedan dan ne postoji da se ne potegne priča o sportskom rezultatu koji je prilično skroman zadnjih godina. Meni je jasno zbog čega je to tako i nema potrebe da se nešto elaborira i pametuje. Samo mi još uvijek nije jasno zbog čega se konstantno i na sve načine pokušava osporiti bilo koji pomak, bilo koji uspjeh trenutne garniture u klubu. Koliko se sjećam, napadi ove vrste nisu bili ni na jednu upravu, ni Žujinu ni Telibečirevićevu ni sve prije njih. Ovi ljudi koji su klub spasili sa ivice bankrota i oduzimanja teško stečene imovine su opstruirani na sve moguće načine. Da se razumijemo, imaju katastrofalnih poteza, loših odluka ali još uvjek pozitivno nadjačava negativno. Ne sjećam se da je neko napadao člana UO kada smo dovodili neke igrače koji su nakon 6 mjeseci odlazili (Šešlija, Dudić mi prvi padaju na pamet) odakle su i došli. Ne sjećam se da se ovoliko pisalo protiv UO (tada Predsjedništva) kada smo fasovali na svakom gostovanju daljem od Otoke. Ne sjećam se da su ostavke podnošene nakon 5, 6 ili 7 komada u Evropi. Ne sjećam se da su 2010 govorili, šta će Široki levati, nakon naše pobjede od 0:2 na Pecari.
Ako iko zna zbog čega se ovo dešava molio bih ga da mi objasni. Fakat se ne zajebavam, nije mi jasno nikako.
Svaka cast na napisanom i ja pokusavam da to shvatim, ali ne ide nikako ...

Republika
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:10 pm

Najviše je odjeknula pobjeda Željezničara nad Zrinjskim u Mostaru. Sarajevo je također nastavilo sa serijom dobrih rezultata u završnici sezone, pa je tim kola uglavnom baziran na igračima ovih klubova.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/tim- ... 2017/71700" target="_blank

salle86
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:11 pm

Minjore je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Vi bi poyebali i čar derbija i sve. Igrajte onda derbije bez navijaca, yebalo vas 5% ;)
Živ ti meni bio zašto je u Engleskoj car derbija manja ako navijaci Arsenala dobiju po propisu karte kada recimo gostuju kod Chelsea FC?
Samo firaoni u Rimu nemaju ogranicenja pa vidimo kako biva sve lijepo :lol: .
Pravom navijacu je svaka Željina tekma derbi bez obzira na ime protivnika.
A to što me neki prozivaju zbog mjesta boravka govori više o njima ne o meni.
Ma ja to gledam, da svi od nas imaju ili ce imati zelju da odvedu dijete na derbi na kosevo. I oni tebi zamandale zapad i kaze mozete na jug samo. Ti odvedes dijete od 4-5 godina na utakmicu, guras se na ulazu po sata, pa guzve, pa bakljade.. i vise nemas volje da odes na derbi.. Ja ti kazem da je ljepota derbija da imas one strane gdje su najvatreniji navijaci i da imas tribine gdje ljudi mogu odvesti djecu da s njima gledaju utakmicu.. shvatas ? :D
Meni se Koševo ogadilo toliko da je došlo do toga da mi je draže da ne odemo u Europu nego što smo je igrali gore, na onom groblju (ne bukvalno ali da je patnja jeste).
Veći osjećaj imam kad gledam tekmu na tvu nego gore sa onih tribina, teren udaljen kilometar, stadion 3/4 prazan većinom... Ono baš ko kad odeš na groblje u akšam :D
Zato je meni moja Grbavica i utakmica protiv npr. Viteza na njoj nešto što ne može zamijeniti grupnu fazu LP na Koševu.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

fczeljo
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:25 pm

vrbanjusa je napisao/la:Jako puno stvari se svake sedmice dešava u i oko našeg kluba da je vrlo teško upratiti šta je važnije i bitnije. Najnovija vijest je da su počele pripreme za izgrdanju istoka i da bi ista trebala početi sljedeći ponedeljak. Fantastična vijest, bez imalo dvojbe jedna od najbitnijih u zadnjih 30-tak godina. Ne najbitnija ali u top 5. Već sam jako uzbuđen kada pomislim na praćenje radova i čekanje da neko neku sliku postavi :D . Znam da će ovaj portal redovno izvještavati sa gradilišta :zeljeznicar1: .
Kada neko nešto uzme da radi onda ga svi pod lupom posmatraju i vagaju svaku riječ, maltene se pogrešno napisani zarez zamjera. To nije slučaj samo sa Željom, to je slučaj u svakom segmentu života. Kad odlikaš dobije jednu četvorku to je tragedija. Kad propalitet dobije još jednog keca niko se ne uzbuđuje, a kad dobije dvicu to je slavlje.

Sada je na primjer bio veliki problem što je uprava u saopštenju o Jahiću u samo jednom dijelu blago odstupila od formalnog jezika. Nekada se nije zamjeralo Ahmedbegoviću, Violini i sličnima...da ne opisujem kako su pričali i šta su pričali, znamo svi.
Zadnja izmjena: fczeljo, dana/u uto nov 29, 2016 12:27 pm, ukupno mijenjano 1 put.

augustbraun21
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:27 pm

mirzza je napisao/la:
salemprolic je napisao/la:Slucajno poznajem jednog clana Leliceve uze porodice i kako mi rece njemu je najbliza opcija Sarajevo, i zbog toga sto navija za njih i komplet drustvo mu navija i vec su mu svi haveri ban stavili na prelazak kod nas. A kontaktirali su ga kako mi rece Zrinjski, Sarajevo i mi.
I za Duljevica su govorili da je nas igrac, nas navijac bla bla i na kraju ode u gurbete...
Sto se tice Subica i posudbe, najveca je glupost uzeti to kao razlog da se ne dovede.
Takav igrac nam treba i pokazalo se i prakticno da je bolje njega nego Husica, Bevaba zajedno.
Dalje uz Subica bi mali Besirevic napredovao puno tako da bi od iduce sezone mogao dobijati znacajne minute.

Ili pravi razlog za Subica ili ne ove nebuloze sta ce nam na posudbi. Ako ce nam na posudbi donijeti evropu ili titulu treba nam, ne samo Subic nego i neko drugi.
Eto bas su nam valjali Pozder, Husic, Bevab, Đermanovic i slicni levati koji su prodefilovali kroz klub
Lično mi je drago što nismo doveli Dulju, jer bi sad on bio u Dinamu ili Turskoj, a mi bih bili bogatiji za 400-500 hiljadarki. Ovako je moguče da ode u veči klub i da poviši atrakčiju ne samo FKS, nego ligu kompletno. Oni imaju sredstva da ga sadrže i to je korak naprijed za BH fudbal.

irfo

uto nov 29, 2016 12:30 pm

augustbraun21 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:

Lično mi je drago što nismo doveli Dulju, jer bi sad on bio u Dinamu ili Turskoj, a mi bih bili bogatiji za 400-500 hiljadarki. Ovako je moguče da ode u veči klub i da poviši atrakčiju ne samo FKS, nego ligu kompletno. Oni imaju sredstva da ga sadrže i to je korak naprijed za BH fudbal.
Nit on moze negdje za vise od 500 hiljada, a ako slucajno ode u tursku ili dinamo, to mu je da se udara nogom u guzicu s obzirom kakvi su klubovi slali zvanicne ponude, najveca ponuda koju su ikad dobili za njega je bila 400

Republika
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:33 pm

Lelić ne navija za Sarajevo koliko znam

augustbraun21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto nov 29, 2016 12:36 pm

irfo je napisao/la:
augustbraun21 je napisao/la:
mirzza je napisao/la: I za Duljevica su govorili da je nas igrac, nas navijac bla bla i na kraju ode u gurbete...

Nit on moze negdje za vise od 500 hiljada, a ako slucajno ode u tursku ili dinamo, to mu je da se udara nogom u guzicu s obzirom kakvi su klubovi slali zvanicne ponude, najveca ponuda koju su ikad dobili za njega je bila 400
Znam da ne podnosiš sve vezano pitarima, ali budi objektivan. Dulja vrijedi naj manje 2-4 milja na današnjom tržištu. Kad Mamić može prodati panj Juventusu za 25 milja, trebamo i mi čijeniti svoje domače igrače više.

salle86
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:37 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Vi bi poyebali i čar derbija i sve. Igrajte onda derbije bez navijaca, yebalo vas 5% ;)
:klanjase2: :klanjase2:
Ja sam pisao davno, kad istok bude gotov, da im se bar jos jedno slovo sjevera da. Cisto radi bolje atmosfere, i boljeg prskanja po ciFa :karanje:
Ispast će sad da naprđujem bezveze, što u biti to i jeste, ali bilo bi dosta lakše da se istok pravio kako se prvobitno zamišljalo, u 2 etaže. Donji sprat, tj pola dati gostima (oni civilizovani pitari) a ostatak tj. 3/4 nama.
Ne bi morao praviti neku tampon zonu jer je faktički odvojeno. Ali nejse
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:39 pm

Gledo sam utakmicu ovih Brazilaca neki dan, igrali su polufinale, potpuni su autsajder bili. Kakva borba, trka, zalaganje, dugo nesto nisam tako vidio. Grad je slavio dva dana prolazak u finale, historijiski uspjeh, klub koji je prije 7-8 godina usao u prvu ligu kqko sam skontao komentatora. Strasno braco, trnci me prolaze ... Golman je tu utakmicu strasno odigrao, odbranio nekoliko zicera, a vidim i prezivio je ... RIP
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:39 pm

e frajer poredi pjacu i duljevića :lol: :lol: :lol:

ChWilla
Kontakt:

uto nov 29, 2016 12:45 pm

pa otprilike isto i izgledaju na terenu. doduše kad pjaca igra protiv reprezentacije španije, a dulja protiv nas. ukupni utisak bude tu negdje.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava