Stvarno se treba ozbiljno pozabaviti temom gostujući navijači na stadionu Grbavica.
Po meni je apsurdno stavljati te neke životinjske i neljudske ograde i kaveze, želim da se svi gostujući navijači osjećaju ugodno na Grbavici i da provedu svih 90min na stadionu.
Moje mišljenje koje sam već gore djelimično iznio jeste da se napravi i fino ogradi dio tribine iznad tunela na sjevero-istoku. Kao prvo prilaz odličan, položaj odgovara kapacitetima tribine iz ugla domaćih navijača s obzirom da će tampon zona u tom slučaju biti dio zdenke prema istoku i onaj polovični sektor na kraju sjevera. Kapacitet tog gostujećeg bloka bi bio nekih 200 stolica, ali s obzirom da se gostujući sektori rade svugdje bez stolica tu bi onda moglo stati bez problema nekih 250 ljudi što je i više nego dovoljno za sve klubove u PL. Naravno treba staviti kvalitetnu ogradu i kvalitetnu mrežu koja će štiti i domaće i gostujuće navijače, ali da to ne bude kao u zoo vrtu kao npr na Rujevici, ono nije ljudski. Uglavnom po meni je taj dio tribine idealan za goste i ne treba štediti na tim segmentima, a što se tiče derbija sa konama tu bi im oslobodio komplet zdenku i prvi sektor na sjeveru do zdenke i to je to, kapacitet 2.000 jer ionako pod onim limom odzvanja a što kaže kolega iznad ko dolazi zbog fudbala prijateljski neće imati problema da sjedne na sjever ili istok, i prošli put je bilo mirnih pitara na sjeveru među našim.
Evo malo sam se zabavio u paintu, plavi dio je ograđeni gostujući sektor, crveni dio tampon zona, a crvena zona sa slike se za derbi dodijeli pitarima i to je to.