Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 08, 2016 9:59 pm

Ne zaboravite samo da smo u to vrijeme u savezu bili ko beton, niko nam ništa nije mogo....Po meni ova ekipa je jača bar po imenima i nekoj statistici od te ekipe, ali dozvoljavam da svako ima svoje mišljenje...
:zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ChWilla
Kontakt:

uto mar 08, 2016 9:59 pm

naravno da ova nije trenutno bolja, kad je okupljena prije mjesec i po. ali ima potencijal da bude mnogo bolja.
gradi željo boli te *****

cala
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:20 pm

Pozicija po pozicija, mozda je i bolja ali ce trebati malo vremena da se to vidi na terenu. Jos uvijek je ovo vise 11 pojedinaca nego ekipa.

Veteran1965
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:21 pm

Baš tako. Samo osim struke i igrača fali tu još nešto....

:zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

storm_raider
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:23 pm

GoodisonPark je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Shvatite da svi ovdje zelimo dobro Zelji. Prica o bakljama nije zabranjena i shvatam zasto nekome smetaju. Neka ih ne bude na ovim malim utakmicama, to je vec glupost. Uglavnom o bakljama nakon derbija. Velez apsolviran, okrenimo se sada Borcu. Volio bih vidjeti Mailsona, Beganovica i Dinu od prve.

Ja ne smatram tragedijom ni ako ne izadjemo u Europu, mi vec sada imamo jaku okosnicu za sl. sezonu. Samo neka ovi momci u klubu nastave ovako raditi, nase je da ih podrzimo. Kupujte clanske!!!
Kako nije tragedija ne izlazak u evropu, naravno da jeste tragedija ali tada već nećemo moći ništa promjeniti. Zato sada treba pružiti maksimalnu podršku na svakoj utakmici, da rušimo rekorde, dati sve od sebe i kući i na strani pa ako i to ne bude dovoljno na kraju, onda bar znamo da smo učinili sve što smo mogli ali jbg nije bilo sreće.
Para nikad nije viška a evropa ih donese poprilično, pa i da imamo pokriveno finansijski sve problem bi bio koeficijent koji smo mukotrpno gradili 5-6 sezona. Već dva puta smo prokockali šansu da kao nosioci uđemo u 2 pretkolo LP (2011, 2015) ove godine će biti treći put (ako ne budemo prvaci), šteta je jer bi smo u ova 2-3 puta imali finu šansu da uđemo u play off euro lige pa makar ispadali tu, ko zna šta bi bilo a možda bi imali i sreće pa i u trećem pretkolu Lp izvući neku prolaznu ekipu i eto nas u visinama i sigurno u grupama EL.

Ova 2+ mjeseca mi moramo nositi ekipu, ko će drugi a evropa već nije tako daleko. Protiv Mladosti ponovo napuniti Grbavicu to nam je nova zadaća a oni su nam svakako dužnici od jesenas ;)
Nije tragedija. Zasto? Zato sto su ovi momci sada koji nam nose ekipu dosli u situaciji kada je nezavidna pozicija za borbu za Europu. Zato sto nas je prvi dio sezone dosta unazadio i svi smo cekali da se zavrsi. Upuceniji zbog pojacanja, oni manje upuceni jer nisu vise mogli gledati onu patnju.

Trebamo realno pricati, nakon rata nasi uspjesi su se uglavnom vezivali za prisustvo jednog covjeka - Amara Osima. Koliko god Osim mladji bio dobar trener i volio Zelju i mi njega, ipak se jedan klub kao Zeljo i njegov uspjeh ne smije vezivati za jednog covjeka. Po tome vidim da najveci kontiunitet ima recimo Siroki. Ljudi nemaju titula kao mi, ali su konstantni, dok mi i nismo bas bili koliko bismo svi zeljeli. Nasi padovi i uspjesi su uvijek bili nagli i nikad postepeni. Amar dodje, nakon godinu, dvije - titula, Amar ode - borba. Svi mi volimo Amara i naravno nije on kriv, nego uprava nije mogla da isprati njegov trenerski rad, pa je nazalost morao i da se dosta mijesa u rad uprave. Tek kada je Amar shvatio da riba smrdi od glave i da vise nece dozvoliti da ga otjeraju kao onda, doveo je ljude za koje je garantovao da ce raditi kako treba. I kada su ga mnogi osporavali, govorili kako ga SIPA provjerava, kako je na godisnjem koji traje 2 godine, covjek je pametno sutio i pripremao teren za ovo sto danas tek pocinjemo da vidimo, a kako cujem bice ako Bog da tek mnogo bolje. Tek sada vidimo postepen rast i ovaj rast na zdravim temeljima ce tesko biti zaustaviti. Napokon ne zavisimo od jedne osobe i vise ta glava od "ribe" ne smrdi. Zasto ovo sve pisem? Zato sto praviti tragediju od moguceg neplasmana u Europu nece nimalo pomoci tom rastu, a liga 12 je nesto sto ce da pomjeri kvalitet fudbala za najmanje 3 ljestvice. Biti prvi sampion lige 12 je moja velika Zelja i nesto sto bi potvrdilo renome kluba. Sjetite se na koji je nacin Gredic otisao, a dosta je i on zasluzan za ovu situaciju. Ovo nije pocelo u zadnja 2 mjeseca niti u zadnjoj godini. Radi se na ovome duzi period, samo je trebalo izaci iz minusa. Treba podrzati rad uprave, a i Edis radi odlican posao, koliko god ljudi bili skepticni u vezi njega. Na terenu pokazuje neke veoma zanimljive zamisli.

Idealno je dobiti i Europu i tu zaraditi koju paru, ali ljudi u klubu su spremni i za onaj drugi scenarij i trebace im nasa podrska. I ja mislim da smo najkvalitetnija ekipa, ali Zrinjski nimalo nije naivan i ne moze niko garantovati u 90 minuta 100% da bismo ih pobijedili u svim opcijama. Jesmo kvalitetniji, ali u 90 minuta se sve moze desiti. Da nije tako ne bi se fudbal toliko ni gledao. Pricam o kupu naravno sada.

Ponovicu se: Kupujmo clanske!!!

Imam jedu molbu, moze li neko staviti onaj video sa youtube-a gdje se prikazuj historija Zelje od nastanka, do ostavke Osima u Beogradu, pa stadion u ratu kako gori, do 2012 godine?

Hvala.

PS. Sretan 8. mart svim damama.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

rodrigo87
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:27 pm

Zadnja izmjena: rodrigo87, dana/u uto mar 08, 2016 10:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ceze
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:31 pm

@DerekDuval ima najjači nik na forumu. :mrgreen:
Gdje se samo toga sjeti. :rofl1:

storm_raider
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:36 pm

rodrigo87 je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=gffPg-0zWKc
eto storm
Hvala care, to sam trazio!! Nebrojeno puta sam ga pogledao i dalje me izbaci iz cipela.

Je li sutra mojatv prenosi??
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSONN
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:37 pm

storm_raider je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=gffPg-0zWKc
eto storm
Hvala care, to sam trazio!! Nebrojeno puta sam ga pogledao i dalje me izbaci iz cipela.

Je li sutra mojatv prenosi??

facetv prenosi

Model1964

uto mar 08, 2016 10:38 pm

Model1964 je napisao/la:Da postavim pitanje administraciji :D
Zašto, po kojim kriterijima, na osnovu čega......
Kad uđem na forum i otvorim BHT Premijer ligu hoče mi nešto biti kada su pitari nad nama :psujem:
Administracijo Željo je najtrofejniji klub u BIH, i dok je tako morao bi biti i na forumu na prvom mjestu. Ako se kada i desi da nas neko pretekne u broju trofeja, vi fino zamjenite pozicije. Do tada....
Očekujem da do kraja dana popravite ovaj veliki propust na zadovoljstvo svih ljubitelja nogometa u BIH :DD:
storm_raider se raspiso ko Andrić :) (večinu ispravno) a ja moram citirati sam sebe. Nije da nisam naviko :) na to, ali
Administracijo kada će se nešto poduzeti po ovom gore pitanju, zahtjevu :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Ajzea
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:40 pm

Treba uzeti Čeliku onog malog Marina Popovića na ljeto.

phpBB [video]

Biće on opasan igrač..

SWRA_1921
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:45 pm

@storm_rider, naravno da je tragedija, sa SPORTSKOG aspekta, o tome valjda pricamo? Svi volimo i zelimo da gledamo evropskog Želju na nasem svetom stadionu koji ce se pokusati dovesti u red makar za to 1 i 2 pretkolo, a jos plus to donosi ogroman novac. Bila bi to sportska tragedija, jer se loseg koeficijenta ne bi mogli rijesiti narednih 5 godina, a taman smo prosle godine fin koeficijent nagurali, a da smo bili prvaci bili bi i nosioci. Zapamtite ovo, ko bude prvi put nosioc u ligi prvaka ima ogromne sanse da ucestvuje u evropskoj ligi, a ko prvi bude ucestvovao u grupnoj fazi taj ce odmaci svjetlosnim godinama ispred ostalih, zato bi bilo izuzetno lose izgubiti ovaj pozitivan niz od 5 godina izlazaka u Evropu jer ovako moras proci puno puno tezi put sto se do sada pokazalo haman nemogucim. Nadam se da ce Zeljo biti taj klub koji ce imati prvi tu veliku cast i privilegiju, a uz to i ogromnu finansijsku dobit.

Eh o tome sto ti pricas, nece klub propasti, pare ce se naci da se pokriju troskovi, ali neuporedivo teze nego da to uradimo preko Evrope. Tako bi i nasi igraci dospjeli u prvi plan jer su se uspjeli vratiti nakon prelose odigranih 18 kola sa potpuno remontovanom ekipom i u takvoj situaciji bi ponovo mogli prodati nekoga za odlicnu lovu i dodatno se pojacati.

A mislim da vise nije potrebno govoriti o tome da li treba pruziti podrsku trenutnoj upravi, mislim da se u tome svi slazemo i da trebamo teziti svi skupa da dignemo klub na veci nivo, svako na nacin koji je njemu najblizi. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:49 pm

ma realno nema. ima zicer za 4. pretkolo LE, ali grupe su opet sizifov posao, jer valja proći ili 3. pretkolo LP kao nenosilac (još teže nego drugo) ili 4. LE isto kao nenosilac (vjerovatno još teže, pola nosilaca budu iz liga petice).

Kapiten
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:50 pm

moze se poklopit ko ovim albancima proslo ljeto :mrgreen:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

ChWilla
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:52 pm

može, ali to je baš nafaka, a ne ogromne šanse. morao je totalni autsajder izbaciti ekipu koja je nosilac u trećem po koeficijentu (prošle godine sve koeficijenti iznad 20.000 koliko se sjećam), i još ti da ubodeš baš taj par.

BHDragons
Kontakt:
Status: Online

uto mar 08, 2016 10:54 pm

Da se sad kvalifikujemo za LP da li bi bili nosioci?
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

SWRA_1921
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:54 pm

Jeste, a ovako moras izbaciti nosioca i u drugom i u trecem i u cetvrtom, 3 puta, a ovako moras jednom na neku ebenu nafakasku srecu.

Ajzea
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:55 pm

BHDragons je napisao/la:Da se sad kvalifikujemo za LP da li bi bili nosioci?
Bili bismo nosioci i u 1. i u 2. pretkolu.. Prije par dana pročitah, čitav dan mi nije bilo dobro.
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u uto mar 08, 2016 10:57 pm, ukupno mijenjano 1 put.

FKZ1921
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:55 pm

Tragedija je kad se desi nesta strasno...
Ne plasirati se u evropsko takmicenje je jedan sportski neuspjeh i nista vise od toga. Niti sta snjim zavrsava niti pocenje. Naprosto se sve nastavlja. Ide nova sezona i nova sansa. Poastavljati stvari u kontekst tragedija i katastrofa je pogresno.

cala
Kontakt:

uto mar 08, 2016 10:56 pm

Mora se napraviti veliko iznenadjenje da bi prosli u grupe. To ili par godina zaredom igrati play-off pa nabiti koeficijent dovoljan za nosioca u tom kolu.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava