GoodisonPark je napisao/la:storm_raider je napisao/la:Shvatite da svi ovdje zelimo dobro Zelji. Prica o bakljama nije zabranjena i shvatam zasto nekome smetaju. Neka ih ne bude na ovim malim utakmicama, to je vec glupost. Uglavnom o bakljama nakon derbija. Velez apsolviran, okrenimo se sada Borcu. Volio bih vidjeti Mailsona, Beganovica i Dinu od prve.
Ja ne smatram tragedijom ni ako ne izadjemo u Europu, mi vec sada imamo jaku okosnicu za sl. sezonu. Samo neka ovi momci u klubu nastave ovako raditi, nase je da ih podrzimo. Kupujte clanske!!!
Kako nije tragedija ne izlazak u evropu, naravno da jeste tragedija ali tada već nećemo moći ništa promjeniti. Zato sada treba pružiti maksimalnu podršku na svakoj utakmici, da rušimo rekorde, dati sve od sebe i kući i na strani pa ako i to ne bude dovoljno na kraju, onda bar znamo da smo učinili sve što smo mogli ali jbg nije bilo sreće.
Para nikad nije viška a evropa ih donese poprilično, pa i da imamo pokriveno finansijski sve problem bi bio
koeficijent koji smo mukotrpno gradili 5-6 sezona. Već dva puta smo prokockali šansu da kao nosioci uđemo u 2 pretkolo LP (2011, 2015) ove godine će biti treći put (ako ne budemo prvaci), šteta je jer bi smo u ova 2-3 puta imali finu šansu da uđemo u play off euro lige pa makar ispadali tu, ko zna šta bi bilo a možda bi imali i sreće pa i u trećem pretkolu Lp izvući neku prolaznu ekipu i eto nas u visinama i sigurno u grupama EL.
Ova 2+ mjeseca mi moramo nositi ekipu, ko će drugi a evropa već nije tako daleko. Protiv Mladosti ponovo napuniti Grbavicu to nam je nova zadaća a oni su nam svakako dužnici od jesenas

Nije tragedija. Zasto? Zato sto su ovi momci sada koji nam nose ekipu dosli u situaciji kada je nezavidna pozicija za borbu za Europu. Zato sto nas je prvi dio sezone dosta unazadio i svi smo cekali da se zavrsi. Upuceniji zbog pojacanja, oni manje upuceni jer nisu vise mogli gledati onu patnju.
Trebamo realno pricati, nakon rata nasi uspjesi su se uglavnom vezivali za prisustvo jednog covjeka - Amara Osima. Koliko god Osim mladji bio dobar trener i volio Zelju i mi njega, ipak se jedan klub kao Zeljo i njegov uspjeh ne smije vezivati za jednog covjeka. Po tome vidim da najveci kontiunitet ima recimo Siroki. Ljudi nemaju titula kao mi, ali su konstantni, dok mi i nismo bas bili koliko bismo svi zeljeli. Nasi padovi i uspjesi su uvijek bili nagli i nikad postepeni. Amar dodje, nakon godinu, dvije - titula, Amar ode - borba. Svi mi volimo Amara i naravno nije on kriv, nego uprava nije mogla da isprati njegov trenerski rad, pa je nazalost morao i da se dosta mijesa u rad uprave. Tek kada je Amar shvatio da riba smrdi od glave i da vise nece dozvoliti da ga otjeraju kao onda, doveo je ljude za koje je garantovao da ce raditi kako treba. I kada su ga mnogi osporavali, govorili kako ga SIPA provjerava, kako je na godisnjem koji traje 2 godine, covjek je pametno sutio i pripremao teren za ovo sto danas tek pocinjemo da vidimo, a kako cujem bice ako Bog da tek mnogo bolje. Tek sada vidimo postepen rast i ovaj rast na zdravim temeljima ce tesko biti zaustaviti. Napokon ne zavisimo od jedne osobe i vise ta glava od "ribe" ne smrdi. Zasto ovo sve pisem? Zato sto praviti tragediju od moguceg neplasmana u Europu nece nimalo pomoci tom rastu, a liga 12 je nesto sto ce da pomjeri kvalitet fudbala za najmanje 3 ljestvice. Biti prvi sampion lige 12 je moja velika Zelja i nesto sto bi potvrdilo renome kluba. Sjetite se na koji je nacin Gredic otisao, a dosta je i on zasluzan za ovu situaciju. Ovo nije pocelo u zadnja 2 mjeseca niti u zadnjoj godini. Radi se na ovome duzi period, samo je trebalo izaci iz minusa. Treba podrzati rad uprave, a i Edis radi odlican posao, koliko god ljudi bili skepticni u vezi njega. Na terenu pokazuje neke veoma zanimljive zamisli.
Idealno je dobiti i Europu i tu zaraditi koju paru, ali ljudi u klubu su spremni i za onaj drugi scenarij i trebace im nasa podrska. I ja mislim da smo najkvalitetnija ekipa, ali Zrinjski nimalo nije naivan i ne moze niko garantovati u 90 minuta 100% da bismo ih pobijedili u svim opcijama. Jesmo kvalitetniji, ali u 90 minuta se sve moze desiti. Da nije tako ne bi se fudbal toliko ni gledao. Pricam o kupu naravno sada.
Ponovicu se:
Kupujmo clanske!!!
Imam jedu molbu, moze li neko staviti onaj video sa youtube-a gdje se prikazuj historija Zelje od nastanka, do ostavke Osima u Beogradu, pa stadion u ratu kako gori, do 2012 godine?
Hvala.
PS. Sretan 8. mart svim damama.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/