Naravno, ali imam osjećaj da bi Veca mogao oboriti sve moguće rekordež'21 je napisao/la:Bolje 1 1 nego 0 0BHDragons je napisao/la:Sve ispod 0:5 je sramota. Šala naravno ja zadovoljan i sa 0:0, a onda na Grbavici ih dokrajčiti
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Uzeli smo ih još jednom te sezone ako se dobro sjećam.ž'21 je napisao/la:Nama Banja Luka ne lezi nikako. Zadnji put smo ih tamo regularno uzeli 2005. godine dok smo 2011. pobijedili sluzbenim rezultatom. Samo da ne izgubimo sutra pa da se moramo istrositi i u revansu.
"negativne tradicije su tu da se sruse" amar osimž'21 je napisao/la:Nama Banja Luka ne lezi nikako. Zadnji put smo ih tamo regularno uzeli 2005. godine dok smo 2011. pobijedili sluzbenim rezultatom. Samo da ne izgubimo sutra pa da se moramo istrositi i u revansu.
Nadamo se da cemo je sutra onda srusiti. Jednom je prekinuto kad je Zeba dao gol iz faula kako se sjecam a drugi put Adilovic ili Svraka i mislim da smo oba puta dobili za zelenim stolom. Upravu ste.jovanmaksimovic je napisao/la:"negativne tradicije su tu da se sruse" amar osimž'21 je napisao/la:Nama Banja Luka ne lezi nikako. Zadnji put smo ih tamo regularno uzeli 2005. godine dok smo 2011. pobijedili sluzbenim rezultatom. Samo da ne izgubimo sutra pa da se moramo istrositi i u revansu.
Ovo je pogodno i stiti od snijeg, lakse se cisti nego direktno sa terena, bez ostecenja. Moze se vidjeti da ga koriste klubovi u skandinaviji. Treba o ovome razmisljati pa se spremiti za narednu zimu. Jos aBd kad izborimo evropu i koju utakmicu na Grbavici odigramo bice novaca i za ovoVeteran je napisao/la:Mislim da je ovo ipak za krajeve gdje su zime blaže sa dosta kiše a bez snijega. (Belgija, Španija, Italija) Zamisli da ti na ovo padne metar snijega....kako ga očistiti? Ili čekati da se istopiDerekDuval je napisao/la:Jucer sam pisao o tome koliko bi nas mogla kostati rekonstrukcija travnjaka i vidim da raju to jako interesuje jer je post dosta
citiran. U toj prici sam pomenuo i one sisteme za grijanje.
Da jos jednom naglasim 250 000 funti kosta travnjak na Old Trafordu i Vembliju, bez ovog sistema za grijanje. Jucer nisam bio nasao
koliko ti grijaci kostaju ali posto me zainteresovala ta tema trazio sam opet pa evo malo podataka o tome.
Sistem grijanja terena kosta izmedju 350 000 i 500 000 funti i sastoji se od cijevi rasporedjenih na odprilike svakih 25 cm, pa se
tako dobije ona ukupna duzina od 37 km.
Moguce ga je prikljuciti na postojecu el. mrezu na stadionu te to ne iziskuje nikakve dodatne troskove,posto je potrosnja priblizna
potrosnji reflektora i iznosi oko 2000 funti na dan. Vecina stadiona ne moze ipak da podnese rad reflektora i grijaca istovremeno.
To u Engleskoj ne prestavlja neki problem jer FA ne dozvoljava da grijaci rade u toku utakmice. FIFA dozvoljava ako je sve po njihovim
propisima.Sistem je moguce podesiti da se automatski ukljucuje i iskljucuje. Tako se pri padu temperture ispod 4C sistem aktivira
i zagrijava travnjak do 9C.
Crvena Zvezda je 2008 izvrsila potpunu rekonstrukciju terena na Marakani (sve od nule) i ugradila sistem za grijanje terena.Posao je
radila firma „Svab" iz njemackog Vajldhofena, i cijeli projekat je kostao 1.1 milion eura. Tada su mediji hvalili
travnjak kao jedan od najboljih na svijetu i poredili ga sa onim u Minhenu, Stutgartu, Leverkuzenu, Cirihu, Bazelu i Pragu.
Medjutim 2011 se pojavila prica da grijaci na Markani nikada nisu prikopcani na sistem obliznje kotlovnice(dakle nisu na struju kao
ovi gore) koja nije bila zavrsena u vrijeme konstrukcije terena, i za taj prikljucak im neko trezi dodatnih 400 000 eura.
Ovo 1.1 milion mi se i uklapa u ovu cifru koju pominju Englezi ali ovih 400 000 mi naginje na neki lopovluk. No svakako to nije
nas problem.Nas problem je sto su ove cifre nazalost jos uvijek izvan naseg dometa, i vjerovatno ovo sve ce cekati taj novi stadion.
Ali hajde reko da napisem i ovo kad sam vec poceo pisati o tome.
Ponavljam pricu od juce mozda bi i mogli nekako skupiti nesto para kada bi imali neku posjetu u prosjeku 8000 prodanih karata po
utakmici,ali kako stvari stoje daleko smo od toga.
Ipak ovo sto spomenjete sa ovim ceradama zaista je sjajno i koriste ga mnogi klubovi kako na glavnim tako i na pomocnim terenima.
Celzi, Real,Verder itd
Moze se koristiti i kada ima grijanje i kada nema. Evo kako to izgleda
Nisam mogao skontati koliko to kosta ali ako je cijena 45 000 eura trebalo bi to probati kupiti jer se cini kao jako korisno.
Bar zanase uslove.![]()
![]()
![]()
Neko je spomenuo zamjenu travnjaka, ali mislim da bi za koju godinu ponovo bio onakav kakav je danas, a to znači kasno proljeće, ljeto i rana jesen dosta dobar, a kasna jesen i početak proljeća loš... s tim da moram naglasiti da je npr protiv Širokog bio najbolji za kraj februara odkako ja pratim Želju a to je Bgm od 71![]()
Adilović zabio na asistenciju Zebež'21 je napisao/la:Nadamo se da cemo je sutra onda srusiti. Jednom je prekinuto kad je Zeba dao gol iz faula kako se sjecam a drugi put Adilovic ili Svraka i mislim da smo oba puta dobili za zelenim stolom. Upravu ste.jovanmaksimovic je napisao/la:"negativne tradicije su tu da se sruse" amar osimž'21 je napisao/la:Nama Banja Luka ne lezi nikako. Zadnji put smo ih tamo regularno uzeli 2005. godine dok smo 2011. pobijedili sluzbenim rezultatom. Samo da ne izgubimo sutra pa da se moramo istrositi i u revansu.
@Mirek i @Darek uposlenici predstavništva ove firme za cerade u BiH, priznajteMirek11 je napisao/la:Veteran je napisao/la:DerekDuval je napisao/la:Jucer sam pisao o tome koliko bi nas mogla kostati rekonstrukcija travnjaka i vidim da raju to jako interesuje jer je post dosta
citiran. U toj prici sam pomenuo i one sisteme za grijanje.
Da jos jednom naglasim 250 000 funti kosta travnjak na Old Trafordu i Vembliju, bez ovog sistema za grijanje. Jucer nisam bio nasao
koliko ti grijaci kostaju ali posto me zainteresovala ta tema trazio sam opet pa evo malo podataka o tome.
Sistem grijanja terena kosta izmedju 350 000 i 500 000 funti i sastoji se od cijevi rasporedjenih na odprilike svakih 25 cm, pa se
tako dobije ona ukupna duzina od 37 km.
Ovo je pogodno i stiti od snijeg, lakse se cisti nego direktno sa terena, bez ostecenja. Moze se vidjeti da ga koriste klubovi u skandinaviji. Treba o ovome razmisljati pa se spremiti za narednu zimu. Jos aBd kad izborimo evropu i koju utakmicu na Grbavici odigramo bice novaca i za ovo
Ne bih se bunio da sam, dogovorio bih odmah kompenzaciju sa klubom11plavih'92 je napisao/la:@Mirek i @Darek uposlenici predstavništva ove firme za cerade u BiH, priznajteMirek11 je napisao/la:Veteran je napisao/la:
Nemamo...hardwell je napisao/la:Da li sad imamo bolju ekipu od one u sezoni 2011/12?
imamo i to duplo jacu ali ipak ona ekipa je bila izbalansirana i jaca od ove samo za lijevog beka...sve ostale pozicije su bolje sada popunjene...mozda i golmanska Gusi je u to vrijeme bilo nemoguce gol zabiti...sve ostalo je na strani ove ekipe...ako racunamo igrace ...medjutim tada je na klupi bio Amar pa etohardwell je napisao/la:Da li sad imamo bolju ekipu od one u sezoni 2011/12?
Ja vala nisam prizeljkivao Nyemu u ta doba smo pregovarali sa jednim vrhunskim veznjakom koji nazalost nije dosao. Pa sam molio Boga da ne dodje Nyema.ChWilla je napisao/la:na papiru po meni da. mislim da je, pojedinačno gledano, jedina prednost one ekipe pravi kvesić i gušo u vanzemaljskoj formi sa 37 godina. prije dolaska zahirovića svi su priželjkivali nyemu, ali on je klasa više i od nyeme.
naravno trebaće još vremena, ali po igračima jeste.
Rezultati tako govore i dok god neka ekipa ne napravi bolje rezultate, te dvije su najbolje poslijeratne generacije.Tryg je napisao/la:Sa onom ekipom ne moze ni ova niti bilo koja, do one sa Newcastlom. Ta i ona 2011/12 su bez premca.
Sent from my iPhone using Tapatalk