Tim...ključ rezultata i uspjeha u nogometu. Danas smo nakon mnogo vremena pokazali kako to izgleda kada je na terenu Željo kao tim. Od golmana, bekova, stopera, sredine i špiceva..Kada se postaviš kao tim, kada trener dobro postavi taktički, kada u glavi znaš šta želiš, onda te sve krene, i onda već skoro promovisanom prvaku uvališ čvrku na njegovom terenu, i poniziš ga. Jako, ozbiljno požrtvovano, svi za jednog, volja želja, htjenje....Osim onog prepucavanja oko izvođenja penala nije bilo mane danas. Da je bilo ovakvog prisupa češće ove jeseni, mi bi sada svima bježali 6 bodova. No nikada nije kasno, ovom pobjedom smo pokazali da smo najopasniji kada nas u svim segmentima svi otpišu, pa i navodno oni "koji žive Željezničar". Od sutra krenuti u "operaciju Čelik" u svim segmentima. Mrvica sa ekipom, da ne bi bilo slučajno kakvog opuštanja, uprava oko organizacije, a mi sa akcijom da nas što više dođe, da im zahvalimo na radosti koja će nas siguran sam nosati cijelu sedmicu, i da rahat našeg Želju pogledamo zadnji put u ovoj godini.
Još jedna stvar me mnogo obradovala danas. Znamo kenjat, pljuvat, vrijeđat i kad treba i kad ne treba. Posebno smo kritični prema našoj djeci (ja prvi), ali danas Veca i Kerim izvrsni! Vedran uhvati živu loptu za preokret, a Kerim izuzetan, možda i najbolja partija u Željinom dresu. Vratio je izgleda samopouzdanje, i očekujem ga na proljeće još boljeg, jačeg, pametnijeg, ušminkaće ga Slavko da ga u izlog na ljeto gurnemo....
I jbt mi kukamo na odbranu, a nakon današnjih tekmi samo torpedo primio jedan go manje od nas, svi ostali više, a od sutra možda budemo ekipa sa najmanje primljenih golova u ligi....fkt nikad luđa jesen.
U zadnjem kolu nekoliko direktnih okršaja ekipa koje su među prvih 6, i nekako imam šuhu da bi i drugi mogli jesenji dio završit. Ovi što "žive Željezničar" na aparatima, nikako im se ovo ne uklapa u koncept. Nadam se da će Joe Col dati tu građevinsku da im eksere u sanduk zakucamo...