Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub nov 26, 2016 9:12 pm

Ma odigrano na vrhunskom nivou.. Memija ko Beckham posla loptu s centra prema Blagojevicu, prije njegovog ubacaja za penal. Markovic dobar konstantno. Blagojevic kada igra, igra i Zeljo. Dosta rasterecuje Bekrica, a i Bekric njega. Pohvale idu i za odbranu jer su djelovali kao da imaju 20 utakmica zajedno.
Jedina zamjerka je oko izvodjenja penala, prepirali bi se do sutra da sudija nije dao znak i da je jedan od onih morao odustati. Nadam se da ce se to rijesiti napokon i da, cim se svira penal za nas, jedan igrac bude pored lopte..

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub nov 26, 2016 9:15 pm

storm_raider je napisao/la:A atmosfere kao da smo ligu sampiona osvojili :D :D Neka, nekaa
A zaslužili smo malo oduška, realno. Ovaj osjećaj samo Željo može izazvati...nek' mi se supruga ne naljutislika

Okolele
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:20 pm

Sad Slavko opet treba da stupi na snagu da pripremi ekipu za Čelika,prvenstveno mislim psihički kako im ova visoka pobjeda nad prvakom i prvoplasiranom ekipom ne bi udarila u glavu pa pomislili da ce lahko i sa Čelikom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sergejevic

sub nov 26, 2016 9:23 pm

Svaka cast ekipi, zaista ogromna pobjeda, od samog starta su se postavili dominantno na terenu kao da oni imaju veliku prednost na prvom mjestu. Slicno je bilo i protiv Sirokog, ali neshvatljiv pad u drugom poluvremenu nas je kostao, ali danas nista nije moglo otici na drugu stranu, jednostavno nekada vam ne mogu ni ukrasti pobjedu. Pribojavao sam se drugog poluvremena, ali vidjelo se na igracima i treneru da ne misle stati i poslije one golcine Bekrica sve je bilo gotovo. Ovo je ono sto treba raditi ova ekipa i to je nacin na koji ce pobjedjivati. Siguran sam da smo stali kao u nekim ranijim utakmicima i glumili neku rutinu na terenu da bi, ako nista, poklonili gol Zrinjskom. Ipak, danas su momci od prve minute posteno i borbeno odradili posao. Svaka cast i njima, kao i treneru Petrovicu. Tomic, Petrak i Bilbija kao najveca snaga Zrinjskog se nisu vidjeli cijelu utakmicu, nas vezni red je dominirao u svakom segmentu. Blagojevic i Markovic zasluzuju sve pohvale za danasnji nastup, a Bekric je konacno poceo igrati ono sto treba i sto on zna. Bez nekog pametovanja i mjesanja tamo gdje mu nije mjesto. On je opasan iz drugog plana, odlican suter, te velika prednost u prostoru izmedju linija protivnika. Nije se, kao ranije, gurao medju Blagojevica i Markovica nego se lijepo kretao tamo gdje treba i bio zaista odlican. Svaka cast i njemu, kao i kolegama u veznom redu.

Boccaccini i Memija su odigrali gotovo perfektnu utakmicu, mnogo posla, jer Zrinjski igra vise preko Todorovica i Stojkica, ali bez ikakvih problema su sve rijesavali. Memiji svaka cast, bukvalno je pojeo Todorovica, a onaj sto je usao kasnije nije ni dotakao loptu kako treba. Memija se vraca u pravu formu i ovo je neki njegov nivo na kojem treba biti. Mnogo trke, mnogo borbe, dobijenih duela. Italijan kao i uvijek jako borben, dobar u skoku, dobar na zemlji i mislim da zasluzuje igrati u prvom timu. Cinjenica jeste da njemu fali nesto, neke pogresne odluke donosi, nekad se lose postavi i igra na neki rizik, nekada pokupi loptu kao niti jedan stoper u ligi, ali nekada zna ispasti. Petrovic to ne voli, kao ni ostali iskusniji treneri, ali ja mislim da on i takav ima ogroman kvalitet i da ce neke nedostatke zalijeciti iskustvom i godinama koje su pred njim. Bogi i Stana kao i uvijek posteno odrade svoj posao, ne naprave neki spektakl, ali isto tako i ne naprave stetu za ekipu. Odlicna dva igraca na koje se moze racunati u svakom trenutku, uvijek daju sve od sebe i ne znam ko moze traziti vise od njih. Fine opcije da budu na klupi i uskoce kada treba, jer uvijek mogu odraditi ovako dobre utakmice. Kjosevski jos jednom pokazao odlicne golmanske kvalitete, on to ima u sebi i steta bi bila da se nekim glupiranjem dovede u situaciju da trazimo novog golmana. Meni je on drag, kao i Memija i opcenito nasa djeca, i volio bih da nastavi raditi na sebi, da se posveti terenu, a talenat mu ne nedostaje. Odlican refleks, ona lopta je izuzetno teska za odbraniti jer ide ispod tjela, a velika stvar je imati golmana koji donosi bodove ekipi. Vedran je to cinio prosle sezone i evo izgleda da se vraca na pravi put.

Krizman je danas pokazao nesto sto se nije ocekivalo od njega, barem mene je iznenadio u onom sukobu s Colicem, i tada se jasno vidjelo koliko je ovoj ekipi stalo da pobjede. Onakav lik koji izgleda kao mrtav, kao da ga je neko natjerao da igra, svadja se zbog jednog metra terena. On ima u nogama sto je rijetkost na nasim terenima, odlican tehnicar, a ima onaj institkt pravog napadaca i iz nicega se stvori u sansi. Njegove kretnje se cesto podudare s Lendricevim, kao da isto misle. Ovaj drugi je opet prica za sebe. Nije bitno sta se desi pred protivnickim golom, od toliko igraca uvijek se Lendric nadje kod lopte, kao da ona njega trazi. Onaj gol je jasan primjer kako izgleda skolovan i pametan napadac. Pola metra od golmana, vecina nasih napadaca bi opalila onu loptu, a tesko bi prosla jos kada golman udje u sut, a Ivan jednom trzu, golman pade i samo preko njega gurnu loptu u mrezu. Opet je odradio svoj posao, zabio prvi gol, ucestvovao kod zadnjeg, i kao Stevanovic nastavio seriju dobrih igara. Nekako smo navikli da ta dva igraca uvijek odrade kako treba i onda se okoristimo, a danas je cijela ekipa odigrala odlicnu utakmicu i onda moramo pobjediti, bez obzira na nesrecu, nepravdu i slicno.

Ne treba ova pobjeda nikoga ponjeti, ali je jasan pokazatelj kako treba ici u naredne utakmice. Od prve do zadnje minute dati sve od sebe, igrati hrabro i uvijek traziti gol vise. Sve ostalo je neko glupiranje koje nas cesto zna lupiti po glavi. Kada se ekipa postavi kao danas na pocetku drugog poluvremena nista nas ne moze sprijeciti da pobjedimo, ni nesreca, ni precka, ni sudija. Jednostavno moras pobjediti kada igras pred golom protivnika, izvedes tri, cetiri vezana kornera, oni ne mogu napasti jer se plase za svoj gol. Mi smo znali dozvoliti i Celiku da nas stisne pred nasim golom. Ovo danas je primjer kako se dobijaju utakmice i kako se igra kada vodis. Ovakve pobjede vracaju raju na stadion, tjeraju strah u kosti sljedecim protivnicima i pune samopouzdanje igracima. Nakon dugo vremena jedva cekam sljedecu utakmicu Zelje, jer osjecam da cu imati sta vidjeti na terenu i da se necu napatiti kao da sam kopao dva sata. Jos jednom svaka cast svima, strucnom stabu, igracima, i naravno Manijacima.

ublehas
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:26 pm

Treba malo sad spustiti loptu. Prvo odigrati maksimalno angažovano protiv Čelika, pa se pojačati na polusezoni. Osim toga, sada svi slave ekipu i Slavku, a da je slučajno onaj penal ušao, i da smo izgubili, bilo bi svega. Ova utakmica se ne razlikuje puno od tekme na Grbavici protiv Zrinjskog, ili tekme protiv Širokog od prije 3 kola. Jedina razlika je što je ovdje ušlo ono što nama rijetko ulazi, a tamo smo imali neviđene pehove. Osim oga jedan go može da jako digne ili spusti ekipu. Zato zapamtie da je podrška uvijek potrebna.

Gazi Željo!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:27 pm

ne bojim se ja celika jer je tradicija na nasoj strani... u zenici znamo da blijedo odigramo, ali kuci protiv celika tesko... cak i kad je bio samo "remi" opet smo igrali fino... ne ocekujemo kantanje, ali 3-0 sasvim je dovoljno za nastavak prvenstva...
100/94/37/34 - i to je to!

sergejevic

sub nov 26, 2016 9:32 pm

I da slazem se u potpunosti s rajom koja spominje hemiju u ekipi, vidjelo se danas koliko im je stalo da pobjede i koliko su predano usli u mec. Bili su prava ekipa i to dolazi na svoje. Tesko je to uklopiti kada stalno mijenjas igrace i trenere.

Takodjer ova utakmica uopste ne lici na neke prethodne. Mi smo i protiv Viteza na pocetku drugog poluvremena povukli pred svoj gol i imali smo srecu da zabijemo drugi gol prvi put kad smo presli centar. Danas smo usli u drugo poluvrijeme kao da gubimo. Ne znam da li je prije drugog ili treceg gola, ali smo imali nekoliko vezanih kornera, i nije nas Zrinjski mogao napasti, kad su se branili. Ja sam siguran da bi primili gol da smo nesto cuvali.

LARSSON
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:34 pm

sergejevic je napisao/la:I da slazem se u potpunosti s rajom koja spominje hemiju u ekipi, vidjelo se danas koliko im je stalo da pobjede i koliko su predano usli u mec. Bili su prava ekipa i to dolazi na svoje. Tesko je to uklopiti kada stalno mijenjas igrace i trenere.

Takodjer ova utakmica uopste ne lici na neke prethodne. Mi smo i protiv Viteza na pocetku drugog poluvremena povukli pred svoj gol i imali smo srecu da zabijemo drugi gol prvi put kad smo presli centar. Danas smo usli u drugo poluvrijeme kao da gubimo. Ne znam da li je prije drugog ili treceg gola, ali smo imali nekoliko vezanih kornera, i nije nas Zrinjski mogao napasti, kad su se branili. Ja sam siguran da bi primili gol da smo nesto cuvali.
3 vezana kornera nakon vodstva

https://youtu.be/s_VSuDUVGMc?t=5657" target="_blank

cikazubo
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:36 pm

sergejevic je napisao/la:I da slazem se u potpunosti s rajom koja spominje hemiju u ekipi, vidjelo se danas koliko im je stalo da pobjede i koliko su predano usli u mec. Bili su prava ekipa i to dolazi na svoje. Tesko je to uklopiti kada stalno mijenjas igrace i trenere.

Apsolutno se slažem, nakon dugo vremena Željo napada i izlazi visoko iako vodi u gostima protiv jake ekipe, da smo ušli standardno u drugo poluvrijeme po šablonu brani se i igraj na kontre sigurno bi kapitulirali bar jednom do kraja, ali danas ne, danas smo punili koliko smo mogli, ali nije to bilo bezglavo već vrlo pametno, vrlo borben i vrlo inteligentan Željo danas u Mostaru.

delinjo
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:39 pm

koliko samo pretjerivanja ovdje,ni malo nismo realni ,ok treba proslaviti pobjedu ali ponasati se kao da smo prvi na tabeli sa 10 bodova vise od ostalih je prava glupost....ova pobjeda je odlicna ali ima da se igra i nsita nam nece vrijediti ako ne pobjedimo Celika...veceras se ispuhati i sutra vec ovo zaboraviti i okrenuti se Celiku...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Hurmasica
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:42 pm

delinjo je napisao/la:koliko samo pretjerivanja ovdje,ni malo nismo realni ,ok treba proslaviti pobjedu ali ponasati se kao da smo prvi na tabeli sa 10 bodova vise od ostalih je prava glupost....ova pobjeda je odlicna ali ima da se igra i nsita nam nece vrijediti ako ne pobjedimo Celika...veceras se ispuhati i sutra vec ovo zaboraviti i okrenuti se Celiku...
E jesi partibrejker :D

Neka se raja malo ispuše, trebalo nam je ovo nakon svega što se izdešavalo posljednjih dana. Od utorka već misli okrenuti prema Čeliku :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Tryg
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:42 pm

Ma ide dupla kruna pjeske :)
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:43 pm

''Kada je sjeo na klupu Željezničara Slavko Petrović je najavio da u roku od dvije do tri godine u Dolinu ćupova želi donijeti himnu Lige prvaka ili Evropske lige, odnosno igrati grupnu fazu evropskih takmičenja.

Ova utakmica nije potvrda da je Željo već spreman za takav podvig ili da Zrinjski nije i dalje favorit za odbranu titule, ali je odgovorila na mnoga pitanja vezana za stratega Plavih sa Grbavice - on je čovjek za velike stvari.

Od imenovanja Petrovića na mjesto šefa stručnog štaba Željezničar je u 14 utakmica u svim takmičenjima upisao devet pobjeda, četiri remija i jedan poraz, a sve to uz gol-razliku 32:9. Za ekipu u kojoj je gorio požar kad je dolazio i u vrijeme kada se čelnici kluba gađaju saopćenjima, Slavko Petrović radi izuzetan posao.''

@delinjo, slazem se donekle, ali zasluzili smo da se malo radujemo, nije malo ovako razvaliti Zrinjski na njihovom terenu. Kada smo mi bili puno jaci, a Zrinjski slabiji, to nismo mogli. :)
Naravno, protiv Celika borbeno cijelu utakmicu, i pobjeda nece izostati. I onda pripreme u miru obaviti, tri cetiri ciljana pojacanja i sa manjom euforijom zbog gradnje istocne tribine krenuti u sljedece cetiri utakmice na proljece i probati uvezati finu seriju. Nikako prebacivati na sebe borbu za titulu! Neka govori i dalje Petrovic da nam je europa cilj i da se za nju borimo. Tako je u Radniku govorio da nema sanse za europu, na kraju osvojise kup :D
Tako da titulu ne treba spominjati, ali od kola do kola grabiti polako ka vrhu i kupiti sto je vise moguce bodova. Uz ovakvu borbenost je sve moguce.
Jos nesto, prekucali ovu utakmicu jesmo, ali trebat ce jos dosta vremena da se napravi bas odlicna ekipa. To je i Slavko rekao danas, za par mjeseci ce ovo biti sve bolje. Samo strpljenja ljudi. Napuniti Grbavicu i dobiti smogovce ;)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

gavran
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:43 pm

a sta cemo sa upravom,pesto javi nam
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Okolele
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:46 pm

Hajde ekipa Metalegla izvuci bod sutra makar..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:46 pm

starigrad je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
Zna Veca odbranit, malo je reci

[video]https://www.youtube.com/watch?v=K9m7D86pZAQ[/video]
veca je fantastican linijski golman, odnosno, ima nevjerovatan refleks, sto, ovaj snimak i danasnji odranjeni penal potvrdjuju. on ima probleme sa visokim loptama, tkz istrcavanjima sa linije i ne znam, obzirom na njegove godine, koliko to moze unaprijediti.
A jos kad vidim ko nam je trener golmana, nije mi dobro :r
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

pile87
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:48 pm

gavran je napisao/la:a sta cemo sa upravom,pesto javi nam
Ne moze sad jede govna :ganja:
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Pinkii
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:49 pm

U koliko bude onaj snimak na BHT-u ?

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:50 pm

Pinkii je napisao/la:U koliko bude onaj snimak na BHT-u ?

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
22:50
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

exbabilon
Kontakt:

sub nov 26, 2016 9:54 pm

Treba napisat saopcenje upuceno Pesti da je danas bila utakmica koju smo pobijedili.

Ovo s kornerima je bilo 3 kornera, penal. I ne cudi me sto su se raspravljali ko ce pucat penal, pa izgubili se, ne mogu vjerovat da se i nama sude penali.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava