pet nov 25, 2016 9:52 pm
Pozz forumu i forumašima! Ne pišem ali pratim od početka forum a registrovao sam se prije nekoliko mjeseci! Nebitno, ali ono što jeste bitno po meni je da ovo što se radi u zadnje vrijeme je maliciozno do srži i boli toliko svakog normalnog navijača. Pešte, ovaj, onaj, lijevi desni po četiri hiljade rečenica i tobož na kraju Željezničar za život cijeli. Šta ko koji Željezničar. Ma u Koldžinu dvoranu zaključajte se i podjelite bezbol(ne) palice i udri a nas sirotinju, obične smrtnike, bolesnike inficrane plavom bojom i svetinjom koja traje preko devet decenija pustite da idemo na utakmice, da navijamo za svog Želju, ne ubacujte nam bubice, ne smarajte nas istinama i objašnjenjima preko inih portala jer sluđujete i zbunjujete običnog malog a največeg lika u navijaču Željezničara. Hoćemo da gledamo i navijamo za Želju, hoćemo da vidimo Euro utakmice na Grbavici, hoćemo Istok jer smo i tu utkali historiju i dali obol i ugradili dio sebe, hoćemo mir među igračima jer i njih sa ovim tiltujete, hoćemo da priča ode u smijeru priča o protivniku na zelenom terenu kojeg očekujemo u narednim kolima, a ne o protivnicima za hastalima i kojekakvim kuloarima. Pustite nas da gledamo klub, pustite nas da volimo klub, pustite njih da u miru igraju i brane boje svetog dresa. Lijepi tranzistori i Mirko Kamenjašević, Milan Andžić, Zoran Popovski, Ivan Tomić itd itd.... Tad sam znao samo prvih 11 za tu utakmicu i protivničkih 11, te formu igrača a sada na jedno saopštenje o formi naših momaka i očekivanjima, te trenutnom razmišljanju o Svinjskom i njihovoj formi ide 300 saopštenja skupština, UO, NO itd samo što i Halči i doktor ne izdaju saopštenje i onaj u cipelama što na poluvremenu ravna busenje po Grbavici.Mislim da ne tražim mnogo jer me interesuje Željo na travnatoj podlozi! Sve ostalo je prolazno..
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.