čet nov 24, 2016 9:28 pm
Malo se smirujem, loše mi na zdravlje utiču ova saopštenja sa svih strana. Sad kontam da sumiram i sintetiziram šta se sve dešava. Pa redom..
1. Pred svaku imalo ozbiljniju utakmicu nam se serviraju afere putem portala. Pred Slobodu u Tuzli je bio Bogičević, prošle sezone pred Zrinjski nam je bio Koldžo, sad opet pred Slobodu priča o Veselinoviću, sad opet pred Zrinjski i dobijanje dozvole za istok - Jahić i navodni raskoli i otkazi, ostavke...
2. Sportski nismo na zadovoljavajućem nivou, ali nije baš da Željo dominira našom ligom kao Barcelona ili Real. Ima po par sezona kad smo uvijek prvi ili drugi, ali je bilo nekoliko sezona kad smo bliže bili ispadanju nego evropi. Da budemo realni, jesmo puno napravili i igrali velike utakmice, ali smo imali i nemalo katastrofalnih kompletnih sezona. Ova sezona još nije ni do pola, ima prilike i za borbu za opstanak, ali i za borbu za titulu.
3. Klub je često u medijima zbog stvari koje nisu vezane uz teren - istina, ali ništa neuobičajeno za bosanski fudbal. Pred skoro svaki derbi se više priča o prijetnjama, sudijama, kaznama, ulaznicama i sličnim glupostima više nego o fudbalu. Da ne govorim o suspenzijama, porezima, vlasnicima, menadžerima, procentima, interesima... Mislim na sve, ali baš sve klubove u Bosni i Hercegovini. Zanimljivo je da se portali nekad ranije nisu baš pretjerano uzbuđivali kada su neki naši zaposlenici presretali partnere kluba, sponzore, fudbalere, druge zaposlenike kluba, a sad kao da živimo u Švicarskoj pa se od verbalnog napada svi ibrete i najavljuju raskoli, struje, otkazi, ostavke...Uz to od portala koji nemaju niti jedan autorski tekst na temu fudbala ili bilo kojeg sporta.
Elem, lijepo se vidi kakva je naša lijepa lešinarska država - kad pokušavaš nešto da napraviš onda te svi pod lupom posmatraju i analiziraju ti i pravopis. Kad si žestoka ubleha i lopov, onda te niko ne dira.
Sretan vam Dan državnosti!
PS Upravo sam saznao da smo jedini klub u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine kojeg je ove godine posjetila poreska inspekcija. Jedini. Dovoljno.