pon nov 21, 2016 8:47 pm
Na stranu sve, ko je upravu, ko ne, ali ispade bolje u ovoj drzavi raditi kao ostali, kao sto smo i mi radili na kraju krajeva, na ruke davati, pa nek masu svi usima, nikakva prava da nemaju, ovako se sad svi kofrce i pridrzavali bi se kao zakona. Ili je ovo karma pa nam se vraca za sve prije sto smo radili, slanja igraca na tribine, ogromna dugovanja o kojima nema dokaza jer nema nigdje u papirima da se duguje nekim igracima...Ali sindikat je dno dna, dovoljno je vidjeti ko je na celu istog, a sta je on uradio u Slobodi i kako je otisao. Sve je ovo naruceno, planski se radi. Neka malo zaviri u druge klubove, ali nista od toga.
Ja sam prvi prizeljkivao Jahica, ovo sto sada radi je maksimalno neozbiljno. Sta je on ocekivao dolaskom ovdje, da ce kulirati, a plata da kapa? Tolike godine inostrane karijere izgleda sprdio da bi se ovako posrao na sve. Ne razumijem stvarno, nikako mi nije jasan. Umjesto da se trudi, da maksimalno iskoristi sljedece pripreme i proba se sto bolje spremiti, on sve preko one stvari, a igra losa i daleko od one sto smo je ocekivali.
Sta ce se na kraju desiti, pojma nemam, niti imam zivaca da razmisljam. Sada mi je i malo jasnije zasto je vracen Bogicevic, onakav Bogicevic nam je medju najboljim stoperima. Vracen je realno i da ne bi para skrsili na njega, da se razumijemo, ali ajde, kompromis. Ovo natezanje i provlacenje po fejsu, medijima, je stvarno bezveze. Najmanje se pise o fudbalu.
Uglavnom, silne greske su se napravile u zadnja dva transfer roka i nemoguce je samo presijeci vrpcu i da nema vise posljedica. Bit ce ih jos, ali nadam se da ce toga biti sve manje. Ocekujem dosta od ovog zimskog prelaznog roka.Dobro je neko rekao, nije se moglo znati da ce Zahirovic fejlati, da ce Husic biti budala, Bevab da ce sepati. Ali stvarno onda mi nije jasno je li prolazio iko te ljekarske preglede. Bevab i Jahic su povrijedjeni bukvalno dosli.
Imam osjecaj da ce napokon ove zime biti bolje, da cemo dobiti neka ciljana pojacanja, ja bi i vratio Hasanovica, neka momka na klupi, spremnog da uleti, bolje nego dovoditi nekog ala Secerovic od kojeg nista nemamo bukvalno.
Nadam se da ce Stanic odigrati dobro protiv Zrinjskog, potreban nam je maksimalno borben u toj utakmici. Moguce je da Lazic opet pocne utakmicu, kao i Bekric. Ugljesa, stvarno kao da mu je mrsko, nonsalantno igra. Kad hoce, moze. Dobro su nas upozoravali, qrcobolja je njegova najveca mana.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?