Bosna je klub preko kojeg su ispumpavane drzavne pare pojedincima u dzepove. Cek su komsijama dzaba davali autobuse da ih prate na gostovanja a vodje im vrle naplacivali ovcama i stavljali sebi u dzep. Jezgro kriminala svi u i oko Bosne.Ajzea je napisao/la:Ova liga nema boljeg napadača od Ivana Lendrica, to sam govorio i kada ga je stalo. Gledajte ga, uživajte i molite Boga da što duže ostane u našem klubu. Na tren upalih ovaj stream Bosne, čujem komsijsku pjesmu i sa zadovoljstvom proucih fatihu.
Svaka cast1921.ba je napisao/la:20% upload, bice do pola 11, 11 izvještaj
Subic je u ovom slucaju samo primjer, nisam imao pojma da toliko kosta. Ali sustinski stav ostaje isti. Ako umjesto Lendrica mozem dovesti malo slabijeg spica, a pri tome dovesti 2-3 solidna igraca na pozicije gdje nam gori, onda ga svezati u masnu i poslati za fine pare. Ako cemo pustiti Lendrica i gledati nova krpljenja na lijevoj strani onda to nije opcija. To uopce vise nema veze sa vodjenjem kluba, nego cisto igracki.pile87 je napisao/la:Subiceva posudba kosta 10 000 mjesecno. A Lendriceva primanja su tri puta manja. To se zove pogresna strategija na dijelu. Sva sreca da vise nema osluskivanja navijackih zelja.exbabilon je napisao/la:Ne treba Lendricev transfer gledati striktno kao gubitak na napadackoj poziciji. Objektivno bi mozda i ofalili u spicu, ali mozda bi pare od njegove prodaje donijele stabilnost i mogucnost da se dovedu bolji igraci na 3 pozicije u timu. Ne moramo mi dovesti boljeg napadaca, ako nam ovo otvara mogucnost da dovedemo recimo Subica, dobrog stopera i dobro lijevo krilo. Isto tako tih 300k eura otvara mogucnost da recimo pojacas dodatno ugovor Miri, koji je ipak puno vaznija karika od Lendrica u timu. Sve u svemu, nije tragedija ni ako se proda za fine pare, to bar donosi neku stabilnost u sezoni u kojoj nema para od Evrope.
Malo mi nelogično da smo Pozderu dali 8 dobili znamo vec sta Husicu i Bevabu ukupno dali 3 hiljade manje nego Subicu dobili isto ono kao i na Pozderu a po tvojoj priči Lendra igra za kikiriki a Subic nam je skup.Divota. Sigurno je da je logicnije bilo dati te pare Subicu i NN krilu uzmi s njim ligu igraj kvalifikacije LP i imat ćeš para da ih otkupis a ne ovako ni igrača ni titule ni LP ni ničeg.pile87 je napisao/la:Subiceva posudba kosta 10 000 mjesecno. A Lendriceva primanja su tri puta manja. To se zove pogresna strategija na dijelu. Sva sreca da vise nema osluskivanja navijackih zelja.exbabilon je napisao/la:Ne treba Lendricev transfer gledati striktno kao gubitak na napadackoj poziciji. Objektivno bi mozda i ofalili u spicu, ali mozda bi pare od njegove prodaje donijele stabilnost i mogucnost da se dovedu bolji igraci na 3 pozicije u timu. Ne moramo mi dovesti boljeg napadaca, ako nam ovo otvara mogucnost da dovedemo recimo Subica, dobrog stopera i dobro lijevo krilo. Isto tako tih 300k eura otvara mogucnost da recimo pojacas dodatno ugovor Miri, koji je ipak puno vaznija karika od Lendrica u timu. Sve u svemu, nije tragedija ni ako se proda za fine pare, to bar donosi neku stabilnost u sezoni u kojoj nema para od Evrope.
Najvecu prevagu u nasem fudbalu pravi napadac. Negdje je to zadnji vezni negdje su to bekovi kod nas je napadac. Bodove je direktno donio Lendric ove protiv Viteza. Plus nije preskup da ga ne mozes deverati a ima i klauzulu u ugovoru za koju moze otici. Najgora stvar je prodavati ono sto funkcionise u ekipi jer je tim godinama kad vise ne mozes uzeti neku cifru a mozes imati visestruku korist za ekipu.exbabilon je napisao/la:Subic je u ovom slucaju samo primjer, nisam imao pojma da toliko kosta. Ali sustinski stav ostaje isti. Ako umjesto Lendrica mozem dovesti malo slabijeg spica, a pri tome dovesti 2-3 solidna igraca na pozicije gdje nam gori, onda ga svezati u masnu i poslati za fine pare. Ako cemo pustiti Lendrica i gledati nova krpljenja na lijevoj strani onda to nije opcija. To uopce vise nema veze sa vodjenjem kluba, nego cisto igracki.pile87 je napisao/la:Subiceva posudba kosta 10 000 mjesecno. A Lendriceva primanja su tri puta manja. To se zove pogresna strategija na dijelu. Sva sreca da vise nema osluskivanja navijackih zelja.exbabilon je napisao/la:Ne treba Lendricev transfer gledati striktno kao gubitak na napadackoj poziciji. Objektivno bi mozda i ofalili u spicu, ali mozda bi pare od njegove prodaje donijele stabilnost i mogucnost da se dovedu bolji igraci na 3 pozicije u timu. Ne moramo mi dovesti boljeg napadaca, ako nam ovo otvara mogucnost da dovedemo recimo Subica, dobrog stopera i dobro lijevo krilo. Isto tako tih 300k eura otvara mogucnost da recimo pojacas dodatno ugovor Miri, koji je ipak puno vaznija karika od Lendrica u timu. Sve u svemu, nije tragedija ni ako se proda za fine pare, to bar donosi neku stabilnost u sezoni u kojoj nema para od Evrope.
Pa od finansijske konstrukcije ti zavisi koga dovodis, tj. mozes li birati na trzistu izmedju vise opcija ili uzimas prvog lijevog beka koji je ljevak. Ja upravo apostrofiram taj dio da sa finansijskom injekcijom od prodaje Lendrica ti imas slobodu da ponudis milju-dvije eura vecu platu u toku godine nekom igracu, dvojici, trojici..Naravno pod uslovom da znas izabrati, jer smo vidjeli da nama ni pare ne znace nista kad igrace biraju ljudi koji to ne znaju.ChWilla je napisao/la:pojačanja na pozicijama gdje gori će se dovesti prodao se neko ili ne. jer gori, a hoće li se neko prodati ili ne, i za koje pare nije samo do nas. ali jasno je da svake pare bitno olakšavaju generalnu finansijsku konstrukciju. dva-tri solidna igrača u njoj i ne znače previše jer ih moraš imati bar 25, plus svi ostali troškovi. ali jedno 300 hiljada eura itekako znači. i realno je da ako dođe takva ponuda za lendrića - neće se pretjerano razbijati glava oko nje...
Pa pusti se glupih prica koje pricaju mahalci. Lendric je imao u prvom ugovoru 1800 KM platu. Druga stvar sto su pitari nabijali da mi dajemo milione na ugovore. Niti je Pozder ima te pare niti ista. Suplja vjeruj mi te ugovore od 10 000 jedino pitari mogu platiti. Mi ne mozemo. Hervas je jedini igrac koji je imao za uslove u Zelji platu veliku ali je sticajem okolnosti nije nikada ni uzeo.Jaozinho22 je napisao/la:Malo mi nelogično da smo Pozderu dali 8 dobili znamo vec sta Husicu i Bevabu ukupno dali 3 hiljade manje nego Subicu dobili isto ono kao i na Pozderu a po tvojoj priči Lendra igra za kikiriki a Subic nam je skup.Divota. Sigurno je da je logicnije bilo dati te pare Subicu i NN krilu uzmi s njim ligu igraj kvalifikacije LP i imat ćeš para da ih otkupis a ne ovako ni igrača ni titule ni LP ni ničeg.pile87 je napisao/la:Subiceva posudba kosta 10 000 mjesecno. A Lendriceva primanja su tri puta manja. To se zove pogresna strategija na dijelu. Sva sreca da vise nema osluskivanja navijackih zelja.exbabilon je napisao/la:Ne treba Lendricev transfer gledati striktno kao gubitak na napadackoj poziciji. Objektivno bi mozda i ofalili u spicu, ali mozda bi pare od njegove prodaje donijele stabilnost i mogucnost da se dovedu bolji igraci na 3 pozicije u timu. Ne moramo mi dovesti boljeg napadaca, ako nam ovo otvara mogucnost da dovedemo recimo Subica, dobrog stopera i dobro lijevo krilo. Isto tako tih 300k eura otvara mogucnost da recimo pojacas dodatno ugovor Miri, koji je ipak puno vaznija karika od Lendrica u timu. Sve u svemu, nije tragedija ni ako se proda za fine pare, to bar donosi neku stabilnost u sezoni u kojoj nema para od Evrope.
isti mislimo i za prvi a posebno za drugi dio posta,bordo bratija nek se spašava između sebe.Ajzea je napisao/la:Ova liga nema boljeg napadača od Ivana Lendrica, to sam govorio i kada ga je stalo. Gledajte ga, uživajte i molite Boga da što duže ostane u našem klubu. Na tren upalih ovaj stream Bosne, čujem komsijsku pjesmu i sa zadovoljstvom proucih fatihu.
exdomorocki je napisao/la:Kako bi u Skenderiji,Zeljovci?
![]()
Ko je Nasa ljubav Bosna Bosna,e dabogda vam kuci financije vodili
blizu gostovanje i rano tekmaHurmasica je napisao/la:Nestalo kafe pa sad može i ranije izvještaj, a?