Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

neroazzuro
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 07, 2016 12:59 pm

Valter je napisao/la:Gdje oni mogu vaditi sezonu, to je kup. Vjerovatno kalkulišu da bi im i sam ulazak u finale bio dovoljan za Europu pošto nije nemoguče da u tom slučaju drugi finalista bude jedan od tri prvoplasirana.
Ako zijane finale onda u Evropu ide četvrtoplasirani iz prvenstva. Tako im samo finale ništa ne garantuje po pitanju Evrope nego moraju baš osvojit kup, a to oduzima previše energije. Posebno ekipi koja je u njihovoj situaciji gdje imaju još teoretskih šansi za opstanak.
Mislim da oni neće igrati u punom sastavu ovu sad utakmicu s nama.
Nego, sjećam se potpisa jednog od njihovih navijača s onog foruma: "Treći put častimo!" - Haman će baš morat častit :)ž
Meni vala i ne bi bilo pretjerano žao, obzirom na one njihove neonaciste sa tribine. Svih 200 njih :)

salle86
Kontakt:

pon mar 07, 2016 12:59 pm

Valter je napisao/la:Lijepa je ovo priča oko istoka, ali trenutno nam slijedi jako bitna utakmica u srijedu. Ovdje se je moglo pročitati da je Borac uglavnom koncentrisan na opstanak, a da mu je utakmica u kupu manje bitna. Nešto se baš i ne bih složio jer su i oni svjesni da će im biti jako teško izboriti opstanak u ligi. Svjesni su da bi i u slučaju ispadanja u ligi RS, naredne sezone bez većih problema bili prvi i eto ih opet natrag. Gdje oni mogu vaditi sezonu, to je kup. Vjerovatno kalkulišu da bi im i sam ulazak u finale bio dovoljan za Europu pošto nije nemoguče da u tom slučaju drugi finalista bude jedan od tri prvoplasirana. Zato u srijedu igrači moraju biti maksimalno koncentrisani na meč jer je to možda i nama utakmica sezone.
finalista kupa ne ide u europu, samo osvajac
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Okolele
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:01 pm

Tiago i Stevanović ne mogu nista uraditi na ovim losim terenima iako je Stevanović protiv Veleža u odnosu na Siroki i pripremne vjerovatno odigrao i najbolju utakmicu otkako igra u Želji..Takodjer mislim da se na ovakvim losim terenima treba smanjiti u pokusavanju akcija kroz sredinu jer su odbrane guste a ovakvi tereni ne dopustjau previse kombinovanja vec treba po bokovima nekim prodorima i ubacajima pokusavati..Takodjer treba sto vise forsirati na kornerima i prekrsajima u blizini protivnickog gola..Sto manje peljanja lopte a vise suteva sa distance..Sada u ekipi imamo dosta dobrih igraca koji mogu potegnuti dobro sa distance tako da treba sto vise pokusavati pogotovo na ovako losim terenima jer neka ozbiljna kombinatorika prakticno nije moguca..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Josip Bukal
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:02 pm

Još jedan od sjajnih poteza ove uprave je adaptacija istoka :pljesak: . Taj projekat će se višestruko isplatiti i to vrlo brzo. Poznajem mnogo simpatizera kluba koji neće da dođu na Grbavicu upravo zbog toga što neće da gledaju utakmicu sjedeći iza gola. Adaptacijom istoka, privući ćemo, na prvom mjestu, roditelje sa djecom i one simpatizere koji vole gledati "sa sredine" utalmicu. Da ne navodim koliko će adaptacija popraviti imidž kluba i uljepšati tu stranu stadiona koja je u katastrofalnom stanju. Ubijeđen sam da bi istok bi uvijek pun. Do sredstava za adaptaciju se može doći na razne načine, pogotovo u ovom periodu, kada vlada euforija kod navijača zbog poštenog i vrijednog rada uprave kluba i igračkog kadra kojeg trenutno imamo. Svi ćemo pomoći u cilju realizacije ovog projekta, na razne načine, samo neka upute poziv...

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:06 pm

Samo nek im nije Avdukić na golu za ostalo ćemo lahko.

SWRA_1921
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:07 pm

Bas tako, tu mozemo konstantno imati 500-1000 vise "NOVIH" navijaca, koji nece stetiti klubu nego donositi svaku tekmu 5000-10000 KM x 20-ak utakmica u godini je od 100 do 200 milja maraka godisnje. Ta tribina bi sama sebe isplatila za godinu ili dvije.

damirfile
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:10 pm

Na istoku ogradu treba ukinuti ili smanjiti na najmanju mogucu mjeru radi pregleda, i tu bi zaista dolazili stariji ljudi,roditelji sa djecom, djevojke, klub bi zaista puno dobio sa tom tribinom.

Valter
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:16 pm

salle86 je napisao/la:
Valter je napisao/la:Lijepa je ovo priča oko istoka, ali trenutno nam slijedi jako bitna utakmica u srijedu. Ovdje se je moglo pročitati da je Borac uglavnom koncentrisan na opstanak, a da mu je utakmica u kupu manje bitna. Nešto se baš i ne bih složio jer su i oni svjesni da će im biti jako teško izboriti opstanak u ligi. Svjesni su da bi i u slučaju ispadanja u ligi RS, naredne sezone bez većih problema bili prvi i eto ih opet natrag. Gdje oni mogu vaditi sezonu, to je kup. Vjerovatno kalkulišu da bi im i sam ulazak u finale bio dovoljan za Europu pošto nije nemoguče da u tom slučaju drugi finalista bude jedan od tri prvoplasirana. Zato u srijedu igrači moraju biti maksimalno koncentrisani na meč jer je to možda i nama utakmica sezone.
finalista kupa ne ide u europu, samo osvajac
Upravu si ovo za Europu. Do mene.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

kontranogama
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:21 pm

Ja se toliko radujem bilo kakvom obnavljanju grbavice da ne smijem ni da se upustam u pisanje ne bi moglo stati u jedan post. Ne mogu sad da trazim nekad sam na onom forumu napisao tacno koliko treba betona armature stolica itd za istok i koliko se sjecam cijeli cirkus bez krova je bio manje od 0.5 mil KM, nisu moje procijene nego sam pricao sa gradjevinarom ing. cini mi se da sam racunao i WC po nakom proracunu koji UEFA trazi.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

damirfile
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:22 pm

kontranogama je napisao/la:Ja se toliko radujem bilo kakvom obnavljanju grbavice da ne smijem ni da se upustam u pisanje ne bi moglo stati u jedan post. Ne mogu sad da trazim nekad sam na onom forumu napisao tacno koliko treba betona armature stolica itd za istok i koliko se sjecam cijeli cirkus bez krova je bio manje od 0.5 mil KM, nisu moje procijene nego sam pricao sa gradjevinarom ing. cini mi se da sam racunao i WC po nakom proracunu koji UEFA trazi.
Neće istok biti kao sjever.

Tryg
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:28 pm

Borac bez Raspudica, po meni najboljeg igraca, pored Ugljese :P
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Velahalve
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:28 pm

damirfile je napisao/la:Na istoku ogradu treba ukinuti ili smanjiti na najmanju mogucu mjeru radi pregleda, i tu bi zaista dolazili stariji ljudi,roditelji sa djecom, djevojke, klub bi zaista puno dobio sa tom tribinom.
bilo bi jako zanimljivo bez ograde, mada i rizično, nikad ne znaš ko može pobudalit i krenut u obračun sa sudijama/igračima.
Ja mislim,ako ste primjetili na pojedinim terenima u Italiji, da stavimo umjesto ograde ono kao nešto u fazonu prozirne plastike, ustvari i ne znam koji je ono materijal, uglavnom ne bi smetao navijačima, i ispod juga to stavimo, i onda komotno možemo i stolice staviti. :DD: maštam :lol:

Okolele
Kontakt:

pon mar 07, 2016 1:29 pm

Uglješa kaze nece zapinjati zbog Ajzee :ganja:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sergejevic

pon mar 07, 2016 1:32 pm

Sto se tice istoka, ne vjerujem da ce se samo stolice postaviti na postojecu konstrukciju. Mislim da ce se i to doraditi, mozda podici, produziti ili tako nesto. Jako los pregled bi bio sa postojece konstrukcije, i sto je jos vaznije sada su gostujuci navijaci na toj tribini i moze uvijek doci do nekog gadjanja i slicno. Kada se gleda sama isplativost tog poduhvata, mislim da je suvisno o tome pricati. Mnogo ljudi bi rado gledalo utakmicu s te tribine, onako opusteno i ako se dobro osigura ta tribina vjerujem da bi bilo jos vise ljudi s djecom, zenama, djevojkama... Vjerujem da bi se tribina sama otplatila veoma brzo, a posebno kada bi Evropu igrali na Grbavici.

Mislim da je tesko doci do planirane brojke s clanskim bez neke bas agresivne kampanje. Ipak, ako dobije 1.000 canskih vise i to je ogroman posao i dobit. Ako nesto uradimo dobro, kao marketing za Srioki, onda treba ustrajati u tome i nastaviti tako. Treba opet privuci ljude na utakmicu za vikend, da opet dobro popunimo stadion i vjerujem da bi vremenom ta baza postajala sve veca i da bi imali sve veci broj onih koji imaju tu naviku da dodju na utakmicu. Ono sto raduje je sto ovi ljudi znaju sta rade i imaju jasnu viziju. Mi mozemo ovdje naglabati do sutra, ali su nam vec pokazali da nema potrebe za nekom brigom.

Izgleda da ovdje ima onih koji znaju kako ce izgledati ova situacija oko istocne tribine. Neko je spomenuo gradnju i to mi djeluje kao da ce se bas ozbiljno pristupiti tom projektu. Ipak, to trebamo ostaviti zvanicnoj stranici i siguran sam da cemo biti u detalje obavjesteni sta ce se i kako raditi. Do tada mi imamo svoje obaveze prema klubu, ponovo napuniti stadion, pruziti podrsku ekipi i pokazati koliko nas ima. To je vrlo vazno za sponzore, investitore, a posebno za igrace na terenu.

Protiv Veleza je ekipa dosta podsjetila na onu iz prosle polusezone, nismo imali ideju, nismo znali sta cemo s loptom u dosta situacija. Ono sto raduje je da se u drugo poluvrijeme uslo odlucnije, da je Edis shvatio kako da prodrma ekipu i da ima taj osjecaj za igru. Pravi jako dobre izmjene, ekipa na momente djeluje zaista odlicno i mislim da su to tek temelji koje postavljamo. Jos uvijek je prisutan problem neuigranosti i to ce nas pratiti jos neko vrijeme, ali ima tu kvaliteta.

Samo bih spomenuo Vecu koji je ponovo odusevio. Svaka cast momku koji je pokazao da je veliki potencijal i pravi golman. Jako je bitno kada imas golmana koji ti direktno donese bodove. On nam je u ove dvije utakmice mnogo toga donio svojim odbranama i vjerujem da ce biti samo bolji. Iskustvo i samopouzdanje je najvaznije za golmana i Vedran to stice iz utakmice u utakmicu. Ono istrcavanje protiv Sirokog je danak neiskustvu i siguran sam da je naucio iz toga i da je sada pametniji u tim situacijama. Velike stvari su pred njim.

Bilo je jasno svima da Adnan Zahirovic ima kvalitet i da bi bio veliko pojacanje za bilo koji tim u nasoj ligi, ali ja nisam mogao ni sanjati da ce momak praviti ovoliku razliku na terenu. Izuzetan dobitak za nas tim. Postavlja se odlicno, snazan je, ima dobru motoriku, pun samopouzdanja, igra s mnogo zara i energije i to prenosi na ekipu. Odusevljen sam njegovim dosadasnjim nastupima.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon mar 07, 2016 2:06 pm

Polako momci, sad ce srijeda pa cemo sve znati vise. ;)
Željezničar ante portas !

diego1921
Kontakt:

pon mar 07, 2016 2:18 pm

Postali smo bezobrazni,dva dana prije tekme idemo u Banja Luku :ganja: :ganja:
Stvarno ne znam kako da se zahvalimo ovoj upravi,svaka im cast !! :zeljeznicar1:

Mirek11
Kontakt:

pon mar 07, 2016 2:36 pm

damirfile je napisao/la:
kontranogama je napisao/la:Ja se toliko radujem bilo kakvom obnavljanju grbavice da ne smijem ni da se upustam u pisanje ne bi moglo stati u jedan post. Ne mogu sad da trazim nekad sam na onom forumu napisao tacno koliko treba betona armature stolica itd za istok i koliko se sjecam cijeli cirkus bez krova je bio manje od 0.5 mil KM, nisu moje procijene nego sam pricao sa gradjevinarom ing. cini mi se da sam racunao i WC po nakom proracunu koji UEFA trazi.
Neće istok biti kao sjever.

Sve zavisi kakve su nam finansijske mogucnosti ali svakako bi bilo puno bolje da istok ide u ravni sa sjeverom (sada je malo uvucen i nizi) to bi bas izgledalo mocno.
Uskoro cemo saznati sta uprava sprema ali ne treba bjezati i od metalnih montaznih tribina, vidim da u Srbiji i Hrvatskoj ima tih rjesenja a kazu raja da su i u Zilini takve tribini. Ta investicija se sigurno dugorocno isplati, proci ce godina do novog stadiona.Dosta raje ceka bolje uslove na stadiona, ekipa nam je kvalitetna i posjeta ce biti bolja sigurno.A na kraju ta tribina se moze poslije prenijeti na pomocni i sl.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 07, 2016 2:40 pm

Može li nas biti 7000 protiv Mladosti?
21 10 4

Petrović Slavko

damirfile
Kontakt:

pon mar 07, 2016 2:42 pm

vrbanjusa je napisao/la:Može li nas biti 7000 protiv Mladosti?
Teško.

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 07, 2016 2:45 pm

damirfile je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Može li nas biti 7000 protiv Mladosti?
Teško.
Hajmo se potruditi. Svi na FB, na sve forume pozivati da ljudi dođu.
21 10 4

Petrović Slavko

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.

Prijava