pon mar 07, 2016 1:32 pm
Sto se tice istoka, ne vjerujem da ce se samo stolice postaviti na postojecu konstrukciju. Mislim da ce se i to doraditi, mozda podici, produziti ili tako nesto. Jako los pregled bi bio sa postojece konstrukcije, i sto je jos vaznije sada su gostujuci navijaci na toj tribini i moze uvijek doci do nekog gadjanja i slicno. Kada se gleda sama isplativost tog poduhvata, mislim da je suvisno o tome pricati. Mnogo ljudi bi rado gledalo utakmicu s te tribine, onako opusteno i ako se dobro osigura ta tribina vjerujem da bi bilo jos vise ljudi s djecom, zenama, djevojkama... Vjerujem da bi se tribina sama otplatila veoma brzo, a posebno kada bi Evropu igrali na Grbavici.
Mislim da je tesko doci do planirane brojke s clanskim bez neke bas agresivne kampanje. Ipak, ako dobije 1.000 canskih vise i to je ogroman posao i dobit. Ako nesto uradimo dobro, kao marketing za Srioki, onda treba ustrajati u tome i nastaviti tako. Treba opet privuci ljude na utakmicu za vikend, da opet dobro popunimo stadion i vjerujem da bi vremenom ta baza postajala sve veca i da bi imali sve veci broj onih koji imaju tu naviku da dodju na utakmicu. Ono sto raduje je sto ovi ljudi znaju sta rade i imaju jasnu viziju. Mi mozemo ovdje naglabati do sutra, ali su nam vec pokazali da nema potrebe za nekom brigom.
Izgleda da ovdje ima onih koji znaju kako ce izgledati ova situacija oko istocne tribine. Neko je spomenuo gradnju i to mi djeluje kao da ce se bas ozbiljno pristupiti tom projektu. Ipak, to trebamo ostaviti zvanicnoj stranici i siguran sam da cemo biti u detalje obavjesteni sta ce se i kako raditi. Do tada mi imamo svoje obaveze prema klubu, ponovo napuniti stadion, pruziti podrsku ekipi i pokazati koliko nas ima. To je vrlo vazno za sponzore, investitore, a posebno za igrace na terenu.
Protiv Veleza je ekipa dosta podsjetila na onu iz prosle polusezone, nismo imali ideju, nismo znali sta cemo s loptom u dosta situacija. Ono sto raduje je da se u drugo poluvrijeme uslo odlucnije, da je Edis shvatio kako da prodrma ekipu i da ima taj osjecaj za igru. Pravi jako dobre izmjene, ekipa na momente djeluje zaista odlicno i mislim da su to tek temelji koje postavljamo. Jos uvijek je prisutan problem neuigranosti i to ce nas pratiti jos neko vrijeme, ali ima tu kvaliteta.
Samo bih spomenuo Vecu koji je ponovo odusevio. Svaka cast momku koji je pokazao da je veliki potencijal i pravi golman. Jako je bitno kada imas golmana koji ti direktno donese bodove. On nam je u ove dvije utakmice mnogo toga donio svojim odbranama i vjerujem da ce biti samo bolji. Iskustvo i samopouzdanje je najvaznije za golmana i Vedran to stice iz utakmice u utakmicu. Ono istrcavanje protiv Sirokog je danak neiskustvu i siguran sam da je naucio iz toga i da je sada pametniji u tim situacijama. Velike stvari su pred njim.
Bilo je jasno svima da Adnan Zahirovic ima kvalitet i da bi bio veliko pojacanje za bilo koji tim u nasoj ligi, ali ja nisam mogao ni sanjati da ce momak praviti ovoliku razliku na terenu. Izuzetan dobitak za nas tim. Postavlja se odlicno, snazan je, ima dobru motoriku, pun samopouzdanja, igra s mnogo zara i energije i to prenosi na ekipu. Odusevljen sam njegovim dosadasnjim nastupima.