pet nov 18, 2016 2:31 pm
A dobro je Slavko ovde rekao, nekako nam je u svim utakmicama otkad je on tu prioritet sakupljanje bodova na bilo koji nacin. Zaista se nadam da su se u ovoj pauzi psihicki dobro pripremili prije svega. Igraci bi trebali uci odlucno u ove utakmice, a na moranje nam je osvajanje sto veceg broja bodova do zimske pauze. Bilo bi dobro kada bi opet usli u seriju koja je pozitivna i na taj nacin prije zimske pauze koliko toliko obezbjedili mir.U zadnje dvije utakmice smo, bar po meni, izgubili bodove koje smo trebali imati na sonu. Desava se. Ali protiv Viteza se ne bi smjelo desiti, narocito sto bi nas ova utakmica vodila u dva smjera. Mir ili nemir. Znamo da slijedi odmah Zrinjski u gostima, pa bi bodovi sa ovog gostovanja sada trebali biti bas prioritet, na bilo koji nacin. A to mogu odlucnoscu i dobro pripremljeni najvise na psihickom planu.
Nece biti lijepa utakmica sasvim sigurno, ali nasi momci bi stvarno trebali biti borbeni od pocetka do kraja. Stalno mi je u glavi utakmica protiv Radnika i kako smo borbenom igrom, zeljom i dobrom trkom uspjeli rijesiti Radnik, u zadnjoj minuti, ali nam se vratilo jer smo bili borbeni. Postoji nesto u ovom sportu, nesto sto ti negdje oduzme a negdje vrati, po zasluzi. Tu srecu o kojoj Slavko u ovom tekstu prica, treba opravdati i zasluziti na terenu, bas kako je bilo protiv Radnika. Kada ekipa odigra na tom nivou, sa tim poletom i odlucnoscu, kada se ne predaje do zadnjeg momenta i kada igra da pobijedi, odlucno, onda do izrazaja dodje kvalitet u odnosu na neku drugu ekipu i desi ti se i da ti se sretno vrati nekim golom kada najvise treba. To nam je nedostajalo i protiv pitara i u sirokom i protiv Slobode. Malo te odlucnosti, nesto sto bi trebalo dati rezultatsku nagradu. Pridodati malo zdrave psihe i ponijeti se sa pritiskom u ocekivanjima za dobre rezultate ovog velikog kluba. Ne treba tu puno, mi smo na korak od toga, taj korak nam fali da se zaletimo kako treba i kako ocekujemo. Jednom mora poceti, kako je Amar Osim volio reci u jednom trenutku kada ekipu nije islo ni igrom ni rezultatima, neposredno prije onog velikog niza, lopta se mora poceti kotrljati, stalno nam zapinje, sve to bude kao dobro ali na utakmici nikako da se zakotrlja onako kako hocemo. Pa kad se zakotrljala niko nam nije mogao nista. A tu smo mi negdje i malo nam nedostaje, mozda se to sada ne vidi, kao sto se ni kod Amara tada nije vidjelo, jer nije bilo ni igre i mucili smo se sa rezultatom nekoliko kola, dok to nije nadoslo. Puno se radi, a rad se uvijek mora isplatiti, nadam se vec od ove utakmice.