FKZ1921 je napisao/la:Klub poziva na uclanjenje i poziva da dolazimo na utakmice. Sasvim sigurno se klub nece baviti prikupljanjem para na druge nacine(tel.broj i sl...).
Clanstvo...Jako me zanima sta moze biti razlog da navijac Zelje da ne bude clan kluba. Ok,pare. Slazem se da je to opravdan razlog. Ali,koliko je takvih a koliko je onih koji mogu platiti clanarinu a nisu clanovi. Dajte vi koji mozete platiti clanarinu postanite clanovi. Sad je to vrlo jednostavno i ako niste u Bosni ili u Sarajevu.
Utakmice...Trebamo dolaziti na svaku na Grbavici,neovisno s kim se igra. Hajmo dolaziti na utakmicu zato sto igra Zeljo a ne zato sto na Grbavicu dolazi ovaj ili onaj klub. Tako rezonuju i rade navijaci velikih klubova. Ne interesuje ih ko im dolazi,interesuje ih njihov klub.
Slazem se da je kljucno da nas je sto vise na svakoj utakmici bez obzira s kim igramo ali mi jos uvijek nemamo te navijacke kulture ( kao sto imaju englezi ili nijemci) da svoj klub bodrimo na svakoj utakmici bez obzira kakvi su rezultati.Treba na tome raditi stalno i vjerujem da smo na pravom putu.
Zato mislim da nije lose uraditi neku akciju ( to ovdje volimo

) i iskoristi ovu euforiju. Pored uclanjenja i kupovine karti), dobro i dosla akcijakao sto je bilo sa stolicama ili jednostavno dati u predprodaju polugodisnje za istok po nekoj povoljnijoj cijeni nego sto ce biti. Mogla bi se solidna cifra skupiti za potrebne radove.
Meni je ovo pravi potez uprave prije svega sto je realan, novi stadion bi svi voljeli ali ko ce u ovoj BIH uloziti 200 miliona ?! Neko rece istok bi bio nakaradan, moze se sve to fino uraditi, podici malo i uravniti sa sjeverom i mislim da mi izgledalo super.
Da su prethodne uprave imalo razmisljale dugorocno i poslovno mogli smo davno imati ove potrebne min.uslove. Zato svi trebamo podrzati ove napore uprave da klub bude jaci i da Grbavica bude ljepsa ( meni je dosta gledanja oronulog istoka).