Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Rodom s mejtaša
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 13, 2016 11:59 pm

Ma gdje nije loša. Ljudi imaju dva Igrača, a mi sa svoja 2 i po Igrača za njih ekipa bili. Nikakve ljudi igraje nemaju. Ma u suštini je nebitno jer ko god bio drugi nema šta u baražu tražiti.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:01 am

Što se tiče Viteza, nema se tu šta puno pametovati. Troznak je standardno u igri.

Plava Porodica
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:06 am

Pravda!
M.R.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:08 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Što se tiče Viteza, nema se tu šta puno pametovati. Troznak je standardno u igri.
Nazalost, tako je. A tri boda nam silno trebaju, inace nam pobjegose i Radnik i Sarajevo i Krupa, a Sloboda i Siroki bi se pravo priblizili.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

godrina
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:09 am

jbt da nije bilo crvenog usao bi miro uvjeren sam...steta bas, imaju Zeljovski mentalitet ccc
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:16 am

Evo malo historije, da se smirimo

slika

Slavlje Admira Kajtaza nakon pobjedničkog gola na Stadionu Koševo, 30. oktobra 2004. godine.

Tada je Admir Kajtaz pogodio iz sjajnog slobodnjaka, a mnogi se tog gola sjećaju po Kajtazovoj proslavi i dizanju spojenih ruku iznad glave simbolizirajući tako izgradnju Starog mosta u Mostaru,

Praise the sun \[T]/

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:17 am

90% reprezentacije što igrači što navijači Želje, a na kraju jedini pitar Sejo ispade tragičar, a momak odigrao odlično.

Okolele
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:32 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:90% reprezentacije što igrači što navijači Želje, a na kraju jedini pitar Sejo ispade tragičar, a momak odigrao odlično.
Izmaleriso ga Spaho.. :rofl:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

barbarez
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:36 am

Ipe je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Sasvim zasluženo. Bravo Grci majstori. ***** ih u usta sve osim Mire naravno. 5 komada smo im trebali hladno slozit. Pičke jedne neće da završe utakmicu. Ovo je razlika izmedju nas i velikih reprezentacija. Zato ćemo uvijek biti male karine.
e čuj karine
A sta smo to mi nego sportske karine. Ovo večeras,i ne samo večeras, već generalno kompletan nas sport odiše ovakvim glupostima. Znaš kad bi sebi ovako nesto dopustile ozbiljne reprezentacije. Jednom u 10 godina. Hajde samo ti saberi koliko puta je naša reprezentacija izgubila ili prosula bodove u 90 minuti. A bukvalno je sve mirisalo na ovo. Pa čovječe ovo šta smo mi propustili da im uradimo večeras je za vjerovali ili ne. Znači bukvalno nismo htjeli završiti utakmicu. Mi smo sportski luzeri. Večeras smo dominirali. Ali nismo imali muda da ih popisamo. Ja sam ljut ko puška. Do te mjere su me ispizdili, da sam počeo vrištati e neka smo primili gol. Karine smo jer smo trebali govna pospremiti u halu gdje im je i mjesto. A sad valja smetlari dobit u Zenici.. A vidjećete na sta su tu spremni.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:39 am

Okolele je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:90% reprezentacije što igrači što navijači Želje, a na kraju jedini pitar Sejo ispade tragičar, a momak odigrao odlično.
Izmaleriso ga Spaho.. :rofl:
Kakav je ono debil; boze sacuvaj..

Okolele
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:40 am

barbarez je napisao/la:
Ipe je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Sasvim zasluženo. Bravo Grci majstori. ***** ih u usta sve osim Mire naravno. 5 komada smo im trebali hladno slozit. Pičke jedne neće da završe utakmicu. Ovo je razlika izmedju nas i velikih reprezentacija. Zato ćemo uvijek biti male karine.
e čuj karine
A sta smo to mi nego hehe karine. Ovo večeras,i ne samo večeras, već generalno kompletan nas sport odiše ovakvim glupostima. Znaš kad bi sebi ovako nesto dopustile ozbiljne reprezentacije. Jednom u 10 godina. Hajde samo ti saberi koliko puta je naša reprezentacija izgubila ili prosula bodove u 90 minuti. A bukvalno je sve mirisalo na ovo. Pa čovječe ovo šta smo mi propustili da im uradimo večeras je za vjerovali ili ne. Znači bukvalno nismo htjeli završiti utakmicu. Mi smo sportski luzeri. Večeras smo dominirali. Ali nismo imali muda da ih popisamo. Ja sam ljut ko puška. Do te mjere su me ispizdili, da sam počeo vrištati e neka smo primili gol. Karine smo jer smo trebali govna pospremiti u halu gdje im je i mjesto. A sad valja smetlari dobit u Zenici.. A vidjećete na sta su tu spremni.
Apsolutno se slazem sa svim napisanim.. :palacgore: Grci nikad zreliji nisu bili za popišati im se po faci u sred Grčke a mi im dopustimo da nam ni iz čega izvuku bod..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

LARSSON
Kontakt:

pon nov 14, 2016 7:40 am

"Mnogi sanjaju vikendice, automobile i ostalo. Moj jedini san je da se Grbavica napravi te da na takvoj, novoj Grbavici gledam derbi pred punim tribinama", završio je Mufid Džanović.

http://www.brzevijesti.ba/clanak/12734/ ... v-sarajeva" target="_blank

Jaozinho22

pon nov 14, 2016 10:08 am

Ništa ni Belgija nije bila bolja realno. Ko je gledao utakmicu zna o čemu govorim. Iz 3 šanse nam dali 4 gola. :(
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon nov 14, 2016 10:26 am

LARS1921 je napisao/la:"Mnogi sanjaju vikendice, automobile i ostalo. Moj jedini san je da se Grbavica napravi te da na takvoj, novoj Grbavici gledam derbi pred punim tribinama", završio je Mufid Džanović.

http://www.brzevijesti.ba/clanak/12734/ ... v-sarajeva" target="_blank
Legenda :palacgore:

Praise the sun \[T]/

Velahalve
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 14, 2016 10:57 am

Leon_Professional je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Slika i prilika:

slika
:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

NE smije ni prvi pokazati :rofl1: :rofl1: :rofl1:
:pljesak: :pljesak: bravo, ovo mi je ostalo u glavi, kod oba kartona, on govori, Džeko je autoritet, kad ono oba puta karton :rofl1: :rofl1:

vrbanjusa
Kontakt:

pon nov 14, 2016 11:03 am

FKZ1921 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:@FKZ1921, Za mene je to uprava od dolaska Gredica u klub, prije toga je klub bio kao zarobljenik nesposobnih ljudi i lopova koji su ga doveli skoro do stecaja, o tome je Gredic pricao. Vecinu sadasnjih ljudi u klubu je Gredic uvukao u klub. Nakon odlaska Grede oni su dosli u prvi plan. Nije duh Kasper rjesavao nagomilane tuzbe, sredjivao stanje unutar samog kluba, ulagao u stadion itd.. To sto si ti naveo za mene je kozmeticka promjena jer se u klubu dobro i po zakonu radi i onda nije vazno da li je Amar Bajramovic predsjednik upravnog odbora ili je to Vedran Vukotic kad su obojca sposobni i kad ce obojca uraditi sve sto mogu i vise od toga za klub koji vole vise nego sebe. Slozio bih se sa tobom da se sa dugom ne treba manipulisati ali isto tako ne treba imati ni totalnu amneziju i zaboraviti kako se lose ranije radilo i dovelo do toga da klub bude duzan..
Pa ne vidim ja tu kontinuitet u upravljanju...Ipak se crte povlace od izbora do izbora. Cinjenica da je u UO podosta ljudi koji su i ranije bli(5 od ukupno 9,neki duze neki krace) to ne mijenja. Posebno i zbog cinjenice da je znacajnu ulogu u upravljanju klubom preuzeo predsjednik Nadzornog odbora,koji je takodje zvanicno izabran u januaru.
I naravno da nije duh Kasper vracao dugove i rjesavao probleme. Ali,kao sto se manipulise visinom dugova jednako se manipulise i vracanjem istih.
Kad slusamo pricu,stice se dojam da ljudi u klubu oka ne mogu otvoriti od vracanja dugova...Reklo bi se da ti na svakom koraku vise omce. A u sustini,klub od marta 2015.g ne vraca nikakve dugove osim reprograma i tekucih obaveza.
Prema izvjestaju kluba o poslovanju u 2015. g,prikazan je prihod od 5100000 km,od toga nisi vracao nikakv dug osim reprograma,potrosio si 3100000 km,imao suficit od 2 mil km a puna usta price o tome da su nas minute dijelile od stecaja. Takodje,prema izvjestaju koji je klub objavio,u 2014.g je prihod bio 2273000 km,potroseno 1554000 km. Znaci i u toj godini klub imao suficit od cca 700000 km. Pa kad smo to bili pred stecajem? I cemu forsiranje te price? Ona sigurno nije u interesu kluba.
Nisam stigao ranije da napišem nešto na ovu temu. Očito da imaš kod sebe finansijske izvještaje za 2014 i 2015. i iz njih izvlačiš podatke. Samo problem je u tome što uzimaš samo ono što ti odgovara iz tih izvještaja. Objavio si tačne cifre ali si preskočio da kažeš da je tih 700.000,00 KM (tačnije 767.000,00 KM) bilo u blagajni. Navodno u kešu a novca nije bilo. Onda se računovodstveno moralo izknjižiti tih 700.000,00 KM. Da objasnim prostim rječnikom, novac je potrošen ranije a vodilo se da ima u blagajni.
Prava istina je da smo u januaru 2014 na računima imali 3.000,00 KM a ne 700.000,00 kako ti pišeš. Nakon toga su došle mnoge tužbe na naplatu.
Također si preskočio (a navodno si objektivan) i činjenicu da je prvi put u historiji kluba izvršena procjena imovine kluba i da je ista uvedena u zvanične knjige i izvještaje. Iznos procjene ostavljam tebi da napišeš, jer očito da znaš.
Nadam se da ćeš nam isto ovako elaborirati i izvještaje za 2016, ali molim te kompletne, nemoj uzimati samo djelove koji tebi odgovaraju za potrebe obračuna sa nekim ljudima u klubu. Imaš sve crno na bijelo i napiši.
21 10 4

Petrović Slavko

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon nov 14, 2016 11:20 am

Zamolio bih Hurmasicu da ove i sliku sa prethodne stranice sa tekstom prebaci u podforum historija :)

slika

Slavlje Plavih nakon velike pobjede nad norveškim Lillestrømom. Utakmica je odigrana 7. avgusta 2002. godine na Stadionu Koševo, a Željo je slavio golom Bulenda Biščevića u 92. minuti utakmice i tako se plasirao u 3. pretkolo Lige šampiona.

Sedam dana kasnije na Koševo je stigao engleski velikan Newcastle United kojeg su predvodili legendarni Sir Bobby Robson i Alan Shearer.

slika

“Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…”

Slike i tekst preuzeti sa fb stranice fanshop.ba

Praise the sun \[T]/

Ajzea
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:03 pm

TRAZIMO PRAVDU JER ISTINU ZNAMO !

ZIVIO SI ZELJEZNICAR, PRAVI PRIMJER BIO SI !

FKZ1921
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:03 pm

vrbanjusa je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Pa ne vidim ja tu kontinuitet u upravljanju...Ipak se crte povlace od izbora do izbora. Cinjenica da je u UO podosta ljudi koji su i ranije bli(5 od ukupno 9,neki duze neki krace) to ne mijenja. Posebno i zbog cinjenice da je znacajnu ulogu u upravljanju klubom preuzeo predsjednik Nadzornog odbora,koji je takodje zvanicno izabran u januaru.
I naravno da nije duh Kasper vracao dugove i rjesavao probleme. Ali,kao sto se manipulise visinom dugova jednako se manipulise i vracanjem istih.
Kad slusamo pricu,stice se dojam da ljudi u klubu oka ne mogu otvoriti od vracanja dugova...Reklo bi se da ti na svakom koraku vise omce. A u sustini,klub od marta 2015.g ne vraca nikakve dugove osim reprograma i tekucih obaveza.
Prema izvjestaju kluba o poslovanju u 2015. g,prikazan je prihod od 5100000 km,od toga nisi vracao nikakv dug osim reprograma,potrosio si 3100000 km,imao suficit od 2 mil km a puna usta price o tome da su nas minute dijelile od stecaja. Takodje,prema izvjestaju koji je klub objavio,u 2014.g je prihod bio 2273000 km,potroseno 1554000 km. Znaci i u toj godini klub imao suficit od cca 700000 km. Pa kad smo to bili pred stecajem? I cemu forsiranje te price? Ona sigurno nije u interesu kluba.
Nisam stigao ranije da napišem nešto na ovu temu. Očito da imaš kod sebe finansijske izvještaje za 2014 i 2015. i iz njih izvlačiš podatke. Samo problem je u tome što uzimaš samo ono što ti odgovara iz tih izvještaja. Objavio si tačne cifre ali si preskočio da kažeš da je tih 700.000,00 KM (tačnije 767.000,00 KM) bilo u blagajni. Navodno u kešu a novca nije bilo. Onda se računovodstveno moralo izknjižiti tih 700.000,00 KM. Da objasnim prostim rječnikom, novac je potrošen ranije a vodilo se da ima u blagajni.
Prava istina je da smo u januaru 2014 na računima imali 3.000,00 KM a ne 700.000,00 kako ti pišeš. Nakon toga su došle mnoge tužbe na naplatu.
Također si preskočio (a navodno si objektivan) i činjenicu da je prvi put u historiji kluba izvršena procjena imovine kluba i da je ista uvedena u zvanične knjige i izvještaje. Iznos procjene ostavljam tebi da napišeš, jer očito da znaš.
Nadam se da ćeš nam isto ovako elaborirati i izvještaje za 2016, ali molim te kompletne, nemoj uzimati samo djelove koji tebi odgovaraju za potrebe obračuna sa nekim ljudima u klubu. Imaš sve crno na bijelo i napiši.
Naravno da nemam financijske izvještaje kod sebe...
Prenio sam ono što je objavljeno na službenoj stranici kluba dana 30.01.2016.god. Ne znam kako se kaci link,ali ukucaj:Vedran Vukotic novi predsjednik FK Zeljeznicara i u tom tekstu imaš finansijski izvjestaj za 2016.g. Detaljan,onako kako sam i napisao. U tom tekstu stoji rečenica:"Podsjećamo,u 2014.g je FK Željezničar imao 2273000 km prihoda a 1554000 km rashoda."
I ja tako napisao...ni riječ više ni manje.
Ja nemam drugih informacija osim klupske stranice. I ne znam,za razliku od tebe,koliko ju određenom momentu bilo para negdje. I nisam o tome pisao. Niti sam šta izvlačio iz konteksta.
Apsurdna je ta priča koju ti pričaš.

FKZ1921
Kontakt:

pon nov 14, 2016 12:21 pm

Vrbanjusa:nakon ovih nebuloza koje si napisao,za mene si nerelevantan i nekredibilan forumas.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava