FKZ1921 je napisao/la:Klub poziva na uclanjenje i poziva da dolazimo na utakmice. Sasvim sigurno se klub nece baviti prikupljanjem para na druge nacine(tel.broj i sl...).
Clanstvo...Jako me zanima sta moze biti razlog da navijac Zelje da ne bude clan kluba. Ok,pare. Slazem se da je to opravdan razlog. Ali,koliko je takvih a koliko je onih koji mogu platiti clanarinu a nisu clanovi. Dajte vi koji mozete platiti clanarinu postanite clanovi. Sad je to vrlo jednostavno i ako niste u Bosni ili u Sarajevu.
Utakmice...Trebamo dolaziti na svaku na Grbavici,neovisno s kim se igra. Hajmo dolaziti na utakmicu zato sto igra Zeljo a ne zato sto na Grbavicu dolazi ovaj ili onaj klub. Tako rezonuju i rade navijaci velikih klubova. Ne interesuje ih ko im dolazi,interesuje ih njihov klub.
Ako je ovo stav ove uprave onda su puni ko brod a vodu nisu platili

. Šalu na stranu, Grbavicu su izgradili Željini navijači! Zašto nebi i ovaj put to ućinili unuci i praunuci navijača iz pedesetih godina prošlog vijeka?
Neka se napravi akcija STOTI ROĐENDAN NA NOVOJ GRBAVICI. Opale reklamu, na svakoj karti broj računa, LEDu reklama, na netu reklama... Svaka tri mjeseca izađu sa skupljenom cifrom, što bi raju ubjedilo da se ne hapa več pošteno skuplja za novi stadion. Ubjeđen sam da bi se fina para skupila. Imam člansku karticu, plačam godišnju za jug jednom dječaku bez roditelja da u moje i svoje ime navija. Ne palim baklje i ne bacam kamenice jer sam malo dalje

. Kada bi bio kakav račun za izgradnju stadiona sutra bih na banci napravio trajnik da mi se od plače svaki mjesec odbija određena suma. Puno je Željinih bolesnika i vjerujem da bi se moglo skupiti oko miliona u naredne tri do četiri godine.
Pustite pesimistične priče da nema šansi, da smo vaki naki... Postaviti visoke ciljeve, žestoko raditi pa će biti!
PS
Jednom kada budem imao vremena napisaću kako se zbavila lova za sadašnji sjever