Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 17, 2016 9:51 am

Memija i Stevanovic na desnom beku, Kramaric i Husic na lijevom beku. Miroslav na desnom krilu, Tiago na lijevom krilu. Svi redom bolje opcije od Stane, nije to vise onaj igrac koji je nosio kapitensku traku i to.. ako dovedemo to jedno kvalitetno lijevo krilo, bojim se da ispada iz svih kombinacija...

ChWilla
Kontakt:

uto maj 17, 2016 9:54 am

ma i ako ne dovedemo, na lijevom krilu je katastrofalan. stana za nas jeste pokrivao sve četiri bočne pozicije, ali one partije zbog kojih je dospio onomad na širi spisak reprezentacije - isključivo na desnom beku.
gradi željo boli te *****

IvanOsim
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:03 am

fanaticZeljin je napisao/la::skoljka: Raja kakva ovo prica kruzi da cemo nogirati Zahu, Bekriju i Stanu
Niko od mene sretniji ne bi bio.... po meni jos Djermanovica se rjesiti, jer nam dugorocno ne moze donijeti koristi... zaista sam po njihovom dolasku pisao da ne ocekujem da ce nam biti pojacanje (nazalost sam pogodio) ni Bekric ni Bogicevic ni Zahirovic, Stanica nisam spominjao jer nisam znao kako ce se koristiti, da se koristio kao joker sa klupe kako sam ocekivao, mozda bi nesto i napravio, ovako nista ni od njeg... Nadam se da ce Sinisa preseliti na klupu, jer po meni nema kvalitet za prvih 11... Bogicevica ostaviti ali ga ne toliko forsirati u prvoj postavi... od dosadasnjih dolazaka najvise ocekujem od Husica.... pokusati dovesti Memisevica, a za zadnjeg veznog Ugljesa ili Besirevic bi bili odlican izbor...
AMAR AMAR OSIM OSIM

KOLDZO NEDZADE NAPUSI SE KUR.CINE

Dolina
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:11 am

IvanOsim je napisao/la:
fanaticZeljin je napisao/la::skoljka: Raja kakva ovo prica kruzi da cemo nogirati Zahu, Bekriju i Stanu
Niko od mene sretniji ne bi bio.... po meni jos Djermanovica se rjesiti, jer nam dugorocno ne moze donijeti koristi... zaista sam po njihovom dolasku pisao da ne ocekujem da ce nam biti pojacanje (nazalost sam pogodio) ni Bekric ni Bogicevic ni Zahirovic, Stanica nisam spominjao jer nisam znao kako ce se koristiti, da se koristio kao joker sa klupe kako sam ocekivao, mozda bi nesto i napravio, ovako nista ni od njeg... Nadam se da ce Sinisa preseliti na klupu, jer po meni nema kvalitet za prvih 11... Bogicevica ostaviti ali ga ne toliko forsirati u prvoj postavi... od dosadasnjih dolazaka najvise ocekujem od Husica.... pokusati dovesti Memisevica, a za zadnjeg veznog Ugljesa ili Besirevic bi bili odlican izbor...
AMAR AMAR OSIM OSIM

Djermanović nije ni dobio šansu kako treba, ja bi ga ostavio. Isto kao i večina klupe.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ChWilla
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:14 am

to treba prepustiti novoj struci. jer manje više niko nije pravilno korišten ni maksimalno spremljen...

Dolina
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:16 am

Upravo tako.

Dolina
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:18 am

Prava stvar bi bila da imamo svoj B tim. Jedno se vrijeme o tome pričalo.

BHDragons
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:19 am

Ne znam šta ste zapeli za Bogičevića, sasvim dobro je odradio svoj posao po meni. Naravno ako dođe novi stoper da on neće biti u prvom timu, ali ja bih ga zadržao makar na klupi jer po meni ne možemo naći boljeg, a da bude rezerva.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

delinjo
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:21 am

ma haj znaj kakva ce biti zamisao novog trenera ...ne mozemo to znati jebi ga ...mozda nece racunati na pola ovih igraca trenutno...a mozda ce mu svi odgovarati...dok se on ne izjasni djaba pricamo :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:22 am

Što se tiče trenera ne bih volio nikog iz domaće lige niti povratnike tipa Sime i ostalog. Pogotovo nikakve Škore, Meše, Žvake i slične.
Zašto? Zato što smo mi ovdje 95% mahalsko-seljačkog mentaliteta i jednostavno se ne znamo profesionalno ponašati. Sad da ti dođe jedan Meša ili Škoro koji su istog takvog mentaliteta odmah bi ih zaskočila masa levata sa raznim pričama i prijedlozima. Nama treba čovjek koji je totalno drugi mentalni sklop koji ne zna gdje je sebilj, a ne Željo i neka njegova priča i koji će se moći maksimalno profesionalno posvetiti poslu za koji je doveden i plačen. Čovjek kojem će svaki igrač kojeg zatekne u klubu po default-u imati istu startnu poziciju i koji će kroz pripreme vidjeti gdje mu se ko uklapa i gdje treba pojačati kadar. Višedecenijsko iskustvo u radu što vezano za zanimanje kojim se bavim što privatno, me je naučilo da u velikoj većini slučajeva sam bolje prošao kad sam ljude sa kojima sam radio manje znao. Jbg. čim te neko zna počne s tobom improvizovati i nema respekt prema poslu koji su mu platio kakav bi imao da me ne zna nikako. U većini slučajeva sam izvlačio deblji kraj, a nezgodno mi da zakeram za neke detalje kad čovjeka dobro znam jer se to onda odrazi i na našu neku privatnu relaciju. Kad čovjeka ne znam onda se drugačije postavim, a njemu je s druge strane stalo da se dokaže i da ga eventualno i nekom drugom preporučim. Uglavnom, shvatate o kojoj matrici odnosa govorim, da ne dužim više. Dakle, trener nebalkanac kojeg će samo teren zanimati, koji neće padati pod uticaje mahale i raznih dobronamjernika oko kluba i u samom klubu pa čak i na mangupe među igračima i njihove stare zasluge. Je.bo više onu priču da mora biti iz Želje i da ginemo i da ko ne gine nije za našeg dresa, i ona priča plava porodica u svim segmentima. Lijepo je biti porodica, ali u ozbiljnom poslu to treba prevazići. Nepisano pravilo je bilo da se sa rajom u biznis ne ide ako hoćeš da sačuvaš raju. Ništa raja, samo profesionalizam, red, rad i disciplina.

ChWilla
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:25 am

i ja sam u ovoj sad situaciji bliže tom shvatanju nego onome da trener mora biti "naš". da ne zna gdje je vječna vatra i da nema ni kurte ni murte...

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:37 am

Mislim da Misimović ima takav poslovni karakter kakav nama treba i da je vrhunski profesionalac. Čovjek ima takav nivo skladišta (što je bitno u njegovom poslu) da ih nema u jugoistočnoj Evropi, čak su i švabe zijan kad dođu). Dakle, profesionalac u poslu koji spada u onih rijetkih 5% što su ostali od onih gore spomenutih. To se vidi i po načinu na koji je ustrojio klub i siguran sam da ako se on pita za trenera da će dovesti nekog pravog profesionalca, a to naravno podrazumijeva znanje i maksimalnu odgvornost u poslu.

ChWilla
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:40 am

ko god ima lični kontakt potvrdiće ti da jeste tako.

Elegant
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:43 am

Do kraja maja bi se trebalo znati ime trenera pa cemo vidjeti.

P.S. Ide li Dzeko iz Rome ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajzea
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:45 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Što se tiče trenera ne bih volio nikog iz domaće lige niti povratnike tipa Sime i ostalog. Pogotovo nikakve Škore, Meše, Žvake i slične.
Zašto? Zato što smo mi ovdje 95% mahalsko-seljačkog mentaliteta i jednostavno se ne znamo profesionalno ponašati. Sad da ti dođe jedan Meša ili Škoro koji su istog takvog mentaliteta odmah bi ih zaskočila masa levata sa raznim pričama i prijedlozima. Nama treba čovjek koji je totalno drugi mentalni sklop koji ne zna gdje je sebilj, a ne Željo i neka njegova priča i koji će se moći maksimalno profesionalno posvetiti poslu za koji je doveden i plačen. Čovjek kojem će svaki igrač kojeg zatekne u klubu po default-u imati istu startnu poziciju i koji će kroz pripreme vidjeti gdje mu se ko uklapa i gdje treba pojačati kadar. Višedecenijsko iskustvo u radu što vezano za zanimanje kojim se bavim što privatno, me je naučilo da u velikoj većini slučajeva sam bolje prošao kad sam ljude sa kojima sam radio manje znao. Jbg. čim te neko zna počne s tobom improvizovati i nema respekt prema poslu koji su mu platio kakav bi imao da me ne zna nikako. U većini slučajeva sam izvlačio deblji kraj, a nezgodno mi da zakeram za neke detalje kad čovjeka dobro znam jer se to onda odrazi i na našu neku privatnu relaciju. Kad čovjeka ne znam onda se drugačije postavim, a njemu je s druge strane stalo da se dokaže i da ga eventualno i nekom drugom preporučim. Uglavnom, shvatate o kojoj matrici odnosa govorim, da ne dužim više. Dakle, trener nebalkanac kojeg će samo teren zanimati, koji neće padati pod uticaje mahale i raznih dobronamjernika oko kluba i u samom klubu pa čak i na mangupe među igračima i njihove stare zasluge. Je.bo više onu priču da mora biti iz Želje i da ginemo i da ko ne gine nije za našeg dresa, i ona priča plava porodica u svim segmentima. Lijepo je biti porodica, ali u ozbiljnom poslu to treba prevazići. Nepisano pravilo je bilo da se sa rajom u biznis ne ide ako hoćeš da sačuvaš raju. Ništa raja, samo profesionalizam, red, rad i disciplina.
Sustina svega ! :pljesak:

pile87
Kontakt:

uto maj 17, 2016 10:55 am

Mi imamo ekipu da nikog vise ne dovedemo zato treba posao oko toga prepustiti novom treneru. Recimo Zaha je Edisu rekao da je igrao i stopera u Njemackoj ali Edis to cak nije nikad ni probao pa bi bar znali kakve su mu mogucnosti meni bar lici na nekoga ko bi to mogao dosta dobro odigrati pogotovo u situaciji kada je gotovo sigurno da smo doveli jednog u vezu i drugog cemo uskoro. I na lijevom krilu imamo Tijaga koji je po meni nepravedno zapostavljen i Halvadzica. Tako da jedino ima smisla prepustiti se odlukama struke vjerovatno ce otici par igraca i tako osloboditi nesto budzeta jer Bogdanovic je recimo iz Amarovog perioda a tada su svi imali dosta solidne plate i Turkovic isto tako.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Ajzea
Kontakt:

uto maj 17, 2016 11:11 am

Zaboravih se jos nadovezati na post @Rodom s Mejtasa oko Zeljinih vojnika. Ne znam da li postoji jedan fudbaler iz omladinskog pogona da "gine" ( :rofl1: ) vise od Bosketa i Lendre, koji inace nisu Zeljina djeca, a kvalitetom ne da odskacu nego se covjek tacno zapita na koji nacin smo mi njih doveli u ovu ligu. Mozda nisu za lige petice ali, u Grčkoj, Mađarskoj i Moldaviji da nisu uspjeli, ne mogu da svarim kako. Tacno se zapitam i ne mogu da povjerujem da ovdje izgledaju kao drugi univerzum u odnosu na ostale igrace, a tamo nisu bili ni blizu prvog plana. Pa u ku.rac, nije valjda tolika razlika..

mula
Kontakt:

uto maj 17, 2016 11:19 am

Dolina je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
AMAR AMAR OSIM OSIM

Djermanović nije ni dobio šansu kako treba, ja bi ga ostavio. Isto kao i večina klupe.
Djermanovic je extra igrac
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

terabajt
Kontakt:

uto maj 17, 2016 11:20 am

KOLDŽO LOPOVE !!!!!!!!!!

Okolele
Kontakt:

uto maj 17, 2016 11:21 am

Fudbalski klub Željezničar bio je najgledaniji klub u premijerligaškom takmičenju u minuloj sezoni. Na utakmicama Plavih sa Grbavice bilo je ukupno 111 400 gledalaca ili 3 713 gledalaca u prosjeku, prema zvaničnim podacima NS/FS BiH.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava