Brkoo je napisao/la:Mesa je bio fenomenalan igrac, idol navijaca i kao covjek i kao igrac ali je kao trener samo malo bolji od Susica i to u pristupu i obilasku igraca odnosno u komunikaciji i sa sadasnjim i sa potencijalnim igracima. Sto se tice taktike, ja nisam vidio pomak, cak ni minimalni. Kad sam vidio protiv Belgije formaciju 3-5-2 mislio sam da sanjam, zelio sam samo da me neko probudi iz te nocne more. Formacije 4-4-2 i 3-5-2 nasa reprezentacija ne moze igrati i te formacije treba kod nas ustavom zabraniti u reprezentativnim selekcijama. Koji god selektor pokusa taj debilizam treba ga deportovati iz drzave. Forsirati 4-4-2 samo zbog Ibisevica je neozbiljno najblaze receno..
Sto se tice Stevanovica, on je jedino pravo krilo u reprezentaciji. Kakvo god misljenje navijaci reprezentacije imali o njemu, covjek jedini lici na krilo. Visca i Hajrovic mogu igrati protiv slabijih reprezentacija, ali protiv jacih ne, jer su izuzetno ograniceni, neodgovorni i nisu produktivni za ekipu. Krila koja ne znaju centrirati. Sto se tice Lulica on je ubleha samo takva, kad tad i o njemu ce se otkriti istina kao sto se otkrila istina o onom Brazilcu koji je 20 godina glumio da je fudbaler, osim trke nista fudbalsko nema u njemu..
Sto se tice ovog prvog pasusa sto si napisao, ja bi rekao da smo dobro izgledali sa 3-5-2 dok oni nisu presli na 3-5-2, pa su nas poceli derati. Da se onaj nije povrijedio, vjerovatno oni ne bi ni igrali 3-5-2 pa ko zna sta bi bilo. Ali to je sta bi bilo da je bilo...
Sto se tice Edina Visce mislim da on ne moze u jednu recenicu sa Hajrovicem. Za HAjrovica se moze reci da neodgovoran, ali za Edina ne bas. On je uvijek i nazad kad treba i trci naprijed okomito i vrlo je brz. Steka mu centarsut, ali Hajrovic nema ni centarsut nit brzinu.. Jedino sto zna je, zabiti glavu u noge i gurnuti je na svoju lijevu stranu i opaliti bez gledanja na gol, pa sta bude..
Mico je vrlo dobro krilo, za nasu ligu najkompletniji, jer ga ima i nazad i naprijed, zna uputiti dobar centarsut, zna sutati i jednom i drugom ali slabo kad suta. Pitanje je da li ima Miro samopouzdanja da igra u ovoj repki, jer to je psihicke prirode problem. Igrac se moze izgubiti u sitaciji kad ima dosta igraca boljih od njega na terenu i on ce je samo dodavati da ne pogrijesi, dok kod nas on zna da je najbolji i onda kida i grize..
Mi smo poznati da volimo svoje dizati visoko bez nekih argumenata, ne odnosi se ovo prvenstveno na Micu i tebe, vec inace je to veliki problem kod nas.
Evo gledam kosarku i ovaj Doncic koji je godiste Muse je druga dimenzija za Musu, a mi smo Musu dizali da je novi Kobi, da je najbolji igrac svoje generacije. Nemamo mjeru ni u cemu, kad se hvali hvali se skroz, kad se kudi onda se kudi previse.