GoodisonPark je napisao/la:Ne pada mi na pamet da budem dio onih (makar to bila i 99% većina) koji slijepo vjeruju nekom anonimusu Petroviću koji je u Želju došao takoreći juče a da bi popljuvao nekadašnjeg kapitena koji je Želji oprostio dug od 20 milja na onom vaktu i koji mi je donio mnogo radosti u plavom dresu.
Svakom svačije.
Inače rezultati Ćele u prvenstvu kako je stigao
Zeljeznicar : Sloboda 1 : 1 - Igra nako, može se reći da smo zaslužili pobjedu a za sve ostalo tu je kapiten
Široki Brijeg : Zeljeznicar 1 : 0 - Pola sata dobro ostalo odron
Zeljeznicar : Olimpic Sarajevo 3 : 2 Igra nije bila loše protiv desetkovanog Olimpica
Sarajevo : Zeljeznicar 0:0 - Igra loša, vile nas nosale
Radnik Bijeljina : Zeljeznicar 1 : 2 naša najbolja partija a valjda iz razloga što ćelo u dušu poznaje prijašnju ekipu ali opet pobjeda na jedvite jade u 90
Zeljeznicar : Metalleghe-BSI Jajce 2 : 1 Solidna partija i zaslužena pobjeda
Mladost DK : Zeljeznicar 0 : 0 ništa - ništa
Zeljeznicar : Krupa 2 : 1 Pobjeda pomalo i sretnim golom Markovića, mada smo se borili i uložili maksimum da bi do nje došli
Celik Zenica : Zeljeznicar 1 : 1 Prvo pol loše, drugo smo se malo trznuli a glupost Husića nas koštala 2 boda.
4 pobjede ( kući Krupa, Metalege, Olimpic, u gostima Radnik)
4 remija ( kući Sloboda, u gostima Sarajevo, Mladost, Čelik)
1 poraz (u gostima Široki)
Na osnovu čega da ja budem prezadovoljan? Ja kad ocjenjujem rad Slavke ne gledam to kroz prizmu rezultata Kostića već mjerim sa našim najboljim rezultatima, 2 polusezone Odovića, zatim mjerim i vagam na osnovu Amarovih sezona. Neću valjda upoređivati njegove rezultate sa nekim našim najlošijim i biti zadovoljan. Toliko blesav nisam.
Vi ga i dalje dižite u zvijezde pojedini a za mene će morati još puno pure pojesti taman da mu je lično Bekenbauer uručio diplomu!
Jbg ispada ovako da sam se ja natakario na tebe

a nisam, već samo argumentovano želim da pobijem ovo tvoje. Valjda je to pošteno?
I sam si nabrojao utakmice, samo si jednu svrstao u one gdje smo nadigrani (mada i tu ne puno).
Rezultati su se drastično popravili. 3 boda smo udaljeni od drugog mjesta, iza ekipe koju smo tukli u gostima. Ako se stvari budu odvijale kako Bog zapovjeda, kući ih dobijemo i razlika istopljena. To meni daje nadu da ide na bolje.
Nerealno je očekivati da proigramo ko Barcelona odma, pritisak na igračima je veliki i očiti da velika većina se ne može nositi sa njim. Dosta je lakše igrati kad ne moraš svaki meč bukvalno od 1 minute srljati na gol protivnika u, kad ne moraš pobjediti pod svaku cijenu jer ti sve drugo osim poraza dovodi komplet sezonu u pitanje. I tako evo već 2 sezone. To je ogroman pritisak. Znaju to naši igrači, znaju i protivnici pa se tome prilagođavaju pokušavajući još više uticati na to na načine koje znaju, mogu.
Malo li je trenera koji su odma dolaskom zaokrenuli klub za 180 stepeni. Kod nas je po mom rezonu to već na nekih 120. Igra je tu, ne cijeli meč ali većinom smo mi svaki meč bili ili bolji ili ravnopravni kad se gleda ukupan dojam.
Može i mora bolje. Nazad debelo škripi, primamo pacerake golove, iz 3 (polu)prilike protivnik nam zabija 2 gola.
Naprijed ipak pravimo šanse i to se ne može osporiti. Problem je što ne realizujemo kao što primamo, već kontra, od 3 zabijemo 1. Kad se to izrotira, kad budemo od 3 primali 1, od 3 stvorene zabijali 2, tad će biti to 'TO'.
Po meni uopšte nismo toliko daleko od tog cilja, svi otprilike vidimo za onih 90 i kusur minuta gdje i ko škripi. Na žalost "utakmica" traje cijelu sedmicu. Na žalost opet, kad neko iz prvog tima zakaže, zamjena je većinom još gora. Jednostavno nikad nismo (ko u zadnje 2 sezone) imali toliko izgubljenih igrača u top 18.
Imao bih još dosta napisati, jedna rečenica vuče drugu ali staviću sad tačku, možda nekad kasnije, danas, sutra nastavim