uto nov 08, 2016 11:26 pm
Da se i ja osvrnem u Upravi, pa Vi ocjenite koliko imaju pluseva a koliko minusa.
Vezat cu se na @joazinhov post oko ogromnog trosenja.
Za mene ogromno trosenje na raskide ugovora koje nas sigurno nije izaslo preko 150 000 KM, nije ogromno u svijetu fudbala.
Za mene je ogroman trosak neizlazenje u Evropu. Ali to cemo predeverati, radi ranijih njihovih zasluga, budzet kluba nije narusen.
Od kako su oni na celu kluba,u klub je uslo jako jako mnogo novca.Prodaja Kvesica,Bajica, Hadziahmetovica.Izlazak i 6.utakmica Evrope prosle godine, prodaja Dzeke, dolazak novih sponzora, karte od Evropskih utakmica.
U dalnjem periodu, pojedinacne karte, clanske karte,godisnje karte,mnogobrojni sponzori, uslovljavanje Grbavice u drugu kategoriju, donacije navijaca, ostavljanje novca za istok, sasvim normalan tok platnog budzeta, placanje poreza i doprinosa, vracanje starog duga reprogramom, unaprijedjenje omladinskog pogona, dolazak novih ljudi u omladinski pogon.
Da bi se sve to narusilo, kobno bi bilo neizlazak u Evropu i ove godine.Izgubili bi novce, izgubili bi sponzore,igraci nam ne bi bili u izlogu.
Ali dovodjenjem Slavka Petrovica na mjesto sefa strucnog staba meni pokazuje da se i u tom segmentu krece na bolje. Trenutna tabela kaze da smo na -3 boda od drugog mjesta.Oci me ne lazu.
Koliko vidim pocele su razne spekulacije da su nam neki igraci trazeni Ivan,Memija, Miro.Koliko je to tacno, ne ulazim u to, ali sigurno ima interesanata. Tu nam dolaze novi prihodi. Koliko cujem jako brzo krece se i sa istokom, i po cemu se onda zakljucuje da para nema? Da smo nesto ogromno potrosili? Svaki klub grijesi, mnogo vise od naseg, ali ljudi idu dalje.Takav je fudbal, takav je biznis.Svako grijesi, pa i oni.
Ponovo ste dali da na vas uticu vise sile, one koje su nas i dovele u ovu situaciju, kada ova Uprava mora cistiti govna radi prijasnjih.Sada kada smo svi najemotivniji zbog losih rezultata, ti napadi opozicije su sve jaci i jaci.I Vas vidim uzimaju lopatom.Otvorite svoje oci, uzmite i vagajte, pa mi recite sta je bolje.
Ponovo cu reci,mene interesuje samo Zeljo, ni ova Uprava niti bilo koja druga.
A kada mi je u interesu Zeljo, onda njemu zelim sve najbolje.Srce i pamet mi govore da su ovi sad ljudi tu uradili mnogo vise dobrog nego loseg.
Bice i dalje gresaka, ali one ce biti manje.
Ljudski je grijesiti, a ja vjerujem da su lijepa vremena pred nama.
Babukini moleri !
AMAR AMAR OSIM OSIM !!!