čet nov 03, 2016 1:53 am
Kad se pise o stranim igracima poput tog iz Radnika koji se spominje, moje misljenje je da strani igraci moraju biti pojacanja u pravom smislu te rijeci. Dovodjenje igraca poput npr. Toskasa je bio izuzetno glup potez jer bi on kao stranac bio dobar sa klupe da uskoci ponekad a mozda i ne bi ni toliko. Da ne spominjem Mailsona maskotu obicnu. Stranac mora biti prevaga na terenu i to na nasu stranu. Igrac koji svojim kvalitetom nosi ekipu. Markovic, Sinisa, Ugljesa itd su prosjecni igraci koji nisu prevage ni u ovoj nasoj ligi, koliko god ih mi dizali u nebesa treba pogledati istini u oci. Igraci za prosjecne ekipe ove nase lige. Dozvoljeno je u protokolu za utakmicu imati 6 stranih igraca i sad zamislite da mi imamo 6 odlicnih stranaca uz Miru u prvih 11,( ukupno 7 igraca koji bas odskacu kvalitetom) a ostatak(4 igraca) da budu nasa talentovana djeca. Odmah bi i toj djeci bilo lakse igrati jer bi stasavali uz odlicne saigrace od kojih bi mogli dosta toga nauciti a i rezultat ne bi ispastao.Niko me ne moze ubijediti da pare koje smo dali na Pozdera, Husica i kompaniju nismo mogli dati Ibraimiju koji je trazio oko 10 do 13 milja eura i sad bi umjesto 5-6 losih i prosjecnih igraca koje smo preplatli u odnosu na njihov tzv. kvalitet, plus platili raskide ugovora, imali igraca koji ima kvalitet..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!