cikazubo je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:Vlada Japana objavila je da u okviru jesenjeg carskog nagrađivanja, Orden izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom dodijelila Ivanu Osimu, bivšem selektoru japanske nogometne reprezentacije saopšteno je iz Ambasade Japana u BiH.
Nagrada se dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu i promociju zajedničkog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine, navodi se.
Osim je vodio japansku nogometnu reprezentaciju, kao i klub JEF United Ichihara, a bio je i savjetnik japanskog nogometnog saveza.
- Iako je zbog zdravstvenih problema u novembru 2007. morao podnijeti ostavku, nastavio je savjetovati japanski nogometni savez, istovremeno promovirajući zajedničko razumijevanje između Japana i Bosne i Hercegovine, navodi se u obrazloženju nagrade, prenosi Fena.
Nema ja mislim dana kad se ne sjetim naseg Ivice, i stid me sto nas grad i drazava obracaju najmanje paznje na ovu legendu koja ce jos ko zna koliko biti medju nama, dovoljno je vidjeti navijace Sturma, Austriju kao drzavu koja mu pomaze sve ove godine u lijecenju, evo i ovo odlicje od Japanaca, reklama na Microsoftu takodje u Japanu itd itd... A kod nas ne daju ulicu da nazoves po ovoj gromadi, u kakvom k mi zivimo..
Ma mi smo generalno budale obicne, previse sve ozbiljno shvatamo, a o malo cemu imamo pojma. Kada umre (tesko mi je ovo i napisati), onda ce svi o njemu pricati, ulice mu davati, citirati ga i praviti spomenike. Pa svi trebamo iskoristiti dok je jos sa nama, svaki dan neki intervju napraviti, dati covjeku ulicu, kip mu napraviti. Pa Japanci ga na sva usta hvale, Austrijanci isto, Srbi, Hrvati, Svicarci, jedino kod nas fgr sa Ciglana ne da covjeku, od svojih para, da napravi lift za invalide jer se tesko krece, pa da mu se makar to olaksa. I opet, nakon toga, nakon sto su ga iz Graca zvali da dodje kod njih, gdje ce mu dati sve sto pogleda, on odbije i odluci da ostane u svom Sarajevu. Da se razumijemo, isto bih pisao i za Haseta da je medju nama. Cast je sa takvim ljudima dijeliti ovu planetu, a kamo li grad. Budalast nekakav narod, a sve mislimo da znamo.
Svabo, neka si nam ziv i zdrav jos dugo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/