Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 31, 2016 6:17 pm

Ma polako se okretati Slobodi i iducoj suboti. Puno toga smo rekli, puno raje je opet poletilo i nadalo se pobjedi. Nazalost, Siroki je bio na konopcima, ali izvukao se.. Nikad gori Siroki, ako mene pitate. Mnogi govore pa hajd derali su nas dole i kad smo bili najbolji, jesu, ali tad su i oni bili mnogo jaci. Mi smo trebali sinoc uzeti bar bod, kao sto smo u Zenici sva tri, ono sinoc je kiks i to je to. Kako popraviti kiks? Dobiti kuci Slobodu i Vitez u gostima. Prosto i vrlo jednostavno. Bolji smo od obje ekipe i to trebamo na terenu pokazati. Toliko.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon okt 31, 2016 6:18 pm

ChWilla je napisao/la:biće on negdje dobar trener. ovdje nije na vrijeme shvatio gdje je došao.
:palacgore: treba mu još malo iskustva da se prekali, onda ne sumnjam da ce biti kvalitetan
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon okt 31, 2016 6:28 pm

Republika je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:Nama je najvaznije da nekako izguramo ovih 18 kola da nekako budemo medju tri ekipe, a onda ako Bog da na proljece polako

Sent from my C5303 using Tapatalk
Kad spominješ proljeće onda moraš računati da na 'proljeće' više nemaš 15 kola nego samo četiri, poslije ide doigravanje
Zato i kazem da nam je nakon 18 biti drugi ili treci.

Sent from my C5303 using Tapatalk

LARSSON
Kontakt:

pon okt 31, 2016 6:32 pm

Prije pauze:

Kući - Sloboda
U gostima - Vitez
U gostima - Zrinjski
Kući - Čelik

Sljedeće godine:

U gostima - Krupa
Kući - Mladost DK
U gostima - Metalleghe
Kući - Radnik

Nije tako ni loše. Svakako će proći pripreme sa Slavkom, pojačat se dodatno.

salle86
Kontakt:

pon okt 31, 2016 6:36 pm

Vrag je napisao/la:
Minjore je napisao/la:@vrag ne znam jesi li bio u gorazdu da vidis koliko je taj Secerovic los.. ne volim kritikovati igrace pogotovo nakon ovakvih utakmica, ali Secer nije kvalitet za Zelju..
Drugo, Blagojevic je po meni krivac za te presjecene lopte. Momak ima bas prenose u glavi..
Dosta njih je pokazalo da nisu za Zelju pa se na kraju prevarimo. Nije to levat igrac, ipak je on osvojio nesto i pokazao odredjeni kvalitet. Kada bi se drzali nije kvalitet za Zelju ostali bi na 3 igraca.
Ne moze sve odradjivati. Sigurno bi i Blagojevic puno korisniji bio kada bi imao Secerovica pored sebe.
realno, šećerović (i tuce) nemaju mjesta u prvom timu pored jovana, markovića i uglješe
a opet od njih samo 1 igra dobro, ostala dvojica koliko koristi toliko štete
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon okt 31, 2016 6:39 pm

Leon_Professional je napisao/la:I otici ce Slavko nakon pola godine-godinu i onda ce novi trener po sebi dovoditi i tako u krug, evo vec smo 2-3 kruga obisli sa Edisom, Kosticem...
Klub kao klub treba da ima cilj i strategiju, pa u skladu s tim da se i treneri dovode ako dodje do smjene. Treba da se ima stil igre i cilj u dovodjenju igraca, pa nisu ni Anceloti, Conte, Alegri dosli i odmah mjenjali kako njima godi, nego su se prilagodili timu i s tim igracima igrali.

Doduse, mi nemamo strategiju, pa bi mi opravdano bilo da sad sa Slavkom pocnemo raditi na tome, da on napravi temelje neke igre koja ce biti karakteristicna za Zelju i da dovede igrace profila kakvi ce se dovoditi ubuduce i koji ce odgovarati toj igri. Ostalo nista se nece promijeniti, samo cemo se vrtiti u krug.
to je to
nikad više ne treba dozvoliti da otjeramo 10 a dovedemo 12 igrača, pa onda nakon 3 kola se rješimo 3
maksimum 3 pozicije mjenjati, sem ako recimonekog prodamo, to ne računati u ove 3
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Whisperer

pon okt 31, 2016 6:45 pm

salle86 je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:I otici ce Slavko nakon pola godine-godinu i onda ce novi trener po sebi dovoditi i tako u krug, evo vec smo 2-3 kruga obisli sa Edisom, Kosticem...
Klub kao klub treba da ima cilj i strategiju, pa u skladu s tim da se i treneri dovode ako dodje do smjene. Treba da se ima stil igre i cilj u dovodjenju igraca, pa nisu ni Anceloti, Conte, Alegri dosli i odmah mjenjali kako njima godi, nego su se prilagodili timu i s tim igracima igrali.

Doduse, mi nemamo strategiju, pa bi mi opravdano bilo da sad sa Slavkom pocnemo raditi na tome, da on napravi temelje neke igre koja ce biti karakteristicna za Zelju i da dovede igrace profila kakvi ce se dovoditi ubuduce i koji ce odgovarati toj igri. Ostalo nista se nece promijeniti, samo cemo se vrtiti u krug.
to je to
nikad više ne treba dozvoliti da otjeramo 10 a dovedemo 12 igrača, pa onda nakon 3 kola se rješimo 3
maksimum 3 pozicije mjenjati, sem ako recimonekog prodamo, to ne računati u ove 3
Po tom pitanju najbolji je primjer Zrinja dovedu igrace gdje im skripi dva tri ciljna pojacanja , ne mjenjaju puno sastav konstatno je par godina isti sastav, zasto nebi sljedili njihov primjer ?
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salle86
Kontakt:

pon okt 31, 2016 6:49 pm

ChWilla je napisao/la:vrlo je jednostavno, 90% igrača nije za boljeg od ove lige. to su mentalni siromasi i njima ne treba mnogo. i publika ne mora biti brojna da bi bila negativna i zahtjevna, više je obratno.
:pljesak:
suština svega
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 31, 2016 6:58 pm

LARS1921 je napisao/la:Prije pauze:

Kući - Sloboda
U gostima - Vitez
U gostima - Zrinjski
Kući - Čelik

Sljedeće godine:

U gostima - Krupa
Kući - Mladost DK
U gostima - Metalleghe
Kući - Radnik

Nije tako ni loše. Svakako će proći pripreme sa Slavkom, pojačat se dodatno.
Ma ja ba, nema brige za cetiri posljednja kola, bit ce to super poslije priprema, 10 boba bi se moglo uzet samo tako. Nego, bilo bi fino da fino odradimo i ove tekme prije pauze, da ne bude dzaba pritiska kasnije.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 31, 2016 7:17 pm

Nasa velika mana je kretanje igraca bez lopte. Lendric je juce , bar ja mislim, iznervirao svakog ko je gledao utakmicu. Konstantno je bio u ofsajdu i zato nam je svaki napad zavrsavao loptom prema njemu. Takodjer Krizman juce jako tanak. Osim pogodjene precke, nista nije uradio u fazi napada. Blagojevic odmah iza njega, covjek skoro svaki napad ima potez viska. Nakon onog kiksa protiv Viteza sve sam vise ubijedjen da i on ima bubicu u glavi. Odbranom sam iole zadovoljan, samo ne znam gdje se svi izgubise kod gola pa je Ugljesa morao glumiti stopera. Sto se Memije tice, on odigra dobrih 10 minuta pa nestane ostalih 80. Zna fino povuci loptu u sredinu i tako ostaviti prostora Miri da ide 1 na 1 sa protivnickim bekom. Mislim da je vakat da se Stanic u ovim ozbiljnim utakmicama proba na desnoj strani. Sinisa lijevo solidno odradio, defanzivno dobar, ofanzivno je nevidljiv kao i uvijek.
Vedrana ne mogu komentarisati jer osim gola nije imao nikakvog posla. Ono kod gola je tesko odbraniti, ali kao sto neko rece treba nam takav golman da moze spasiti neke nemoguce situacije i vratiti ekipu u zivot. Uz Miru nas najbolji igrac je bio Markovic. Momak odradi dosta onog nevidljivog posla, a i naprijed je jako koristan.. Sve u svemu vidi se neki pomak, lopta brze ide, jos da napreduje to kretanje bez lopte i taj zadnji pas i moci cemo nesto se pitati u onakvim utakmicama.. Do tada mozemo kriviti nedostatak srece..
Zadnja izmjena: Minjore, dana/u pon okt 31, 2016 7:18 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 31, 2016 7:18 pm

Sloboda, Vitez i Celik bi bilo za sasvim miran ulazak u posljednja cetiri,hajmo reci nama lahka kola iz kojih se mora uzeti bar 10 boba, a pozeljno i 12.
A sa Zrinjskim se potuci, ne uzimat utakmicu previse ka srcu, pa sta bude.
Nenajavljivati neka pisanja,neke dominacije, te ako juniori i kadeti pobjede sa floskulama nastavite niz seniori, samo kontraefekat stvaramo i budemo razocarani kao i juce, kao i poslije derbija :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

barbarez
Kontakt:

pon okt 31, 2016 7:26 pm

Sta je sa Zebom jel sigurno da je nas.
Ovoj ekipi zaista malo treba. Mene nas tim podsjeca na jako lijepu slagalicu i da se zapetljalo sa djelicima slagalice i da samo malo fali da se to slozi u jako lijepu sliku.
Zao bi mi bilo da se potrosi jedan takav igrac kao sto je Miro i da odigra godinu ili dvije a da nema prave podrske od ostatka tima. Dovodilo se po 12 ili 13 igraca umijesto da se dovede 5 provjerenih igraca, na mjestima gdje skripi.
Ovako na papiru mi djelujemo dosta dobro ali u sustini imamo dosta igraca koji ne igraju svoje pozicije.
Lijeve strane nemamo nikako , krpimo i gore i dole. Vezni red nam igra ,kao 2 defanzivna i jedan kreativac. A u sustini igraju ti 3 defanzivna vezna, samo malo razlicitog profila. Markovic destruktivac, Ugljesa i Jovan nikad ali nikad ne mogu biti kreativci, bez obzira na dosta dobru tehniku , oni su u sustini dobri iz drugog plana, jedan da stane na loptu a drugi da daje dobre duge lopte. Oni su dobri , kad zelimo da je lopta u nasem posjedu. Pa se cesto kaze da carine loptu, a u sustini to je jedino sto oni i znaju. Od njih mozete zaboraviti, da ce ici ravno prema golu, naprijed , da ce povuci loptu , krenuti u direktan dribling. To je ono sto je Zeba, i sto je nekad bio Bekric.
I onda ti se igra svede na to da se carini lopta, ide sa lijeva na desno, dok ne dosje do Mire. Ljudi nam popune sredinu, i obzirom da nema covjeka koji ce je na 25 metara primiti i krenuti naprijed, a ne peglat i gurat odmah na stranu, onda nam se sve svede ili na centaraut ili ako Miro sta probije.
Kad uz sve to imas Lendrica koji ce prije fuliti nego zabiti, imas ogroman problem.
Zrinjski samo vjesto koristi nase nedostatke.
A dokaz koliko nama fali kreativac, se vidio upravo u mecu sa njima. Kada je jedan Tomic sam uspio da zatvori nase Carinike, jer oni nisu nista drugo radili do bjesomucno vrtili lijevo desno.
Bilo bi mi zaista zao, da sad malo ne sredimo ovu ekipu.Jer sam siguran da uz Zebu i dobru lijevu stranu, koliki god bio zaostatak na proljece,mozemo mi ko tim biti 50 % ubitacniji i bolji, i biti kvalitetniji od svih ostalih. A Boze moj ne moramo na kraju biti prvaci, ali bi bili objektivno jaci od svih ostalih i to bi dokazali u direktnim duelima. Ovako gubimo i pravimo zaostatak, samo zato sto 2-3 pozicije opasno skripe, i sto smo lose procijenili neke stvari.

Pinkii
Kontakt:

pon okt 31, 2016 7:40 pm

Hladne glave mislim da mi imamo kvaliteta,ali problem je sto igraci ne igraju na svojoj poziciji. Ne mozes ti Stevanovica koji je perfektan desno prebaciti lijevo,ne moze ti zadnji vezni igrati 10 i napadac lijevo krilo. Tacno kad bi svi igrali na svojim pozicijama mi bi bili 30% kvalitetniji ako ne i vise. Ugljesa po meni je ok,nije skoro imao pogresna dodavanja za razliku od Jovana. Morate shvatiti da se igraci boje dotaci ikoga u 16 metara. Sudije nam traume zadale. Na psihickom planu su slabi,borili se do gola i pali. Razumijem trudis se i odjednom tvoj trud se isplati na suprotnoj strane. Gdje su oni uhljupi srecu onoliku zasluzili fuj. Pokusati dici psihicki dici ekipu. Ako treba nek unajme nekog ocigledno Slavko to ne moze. Nek zovnu onog sto su pred derbi zvali.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Veteran1965
Kontakt:

pon okt 31, 2016 7:46 pm

Neandertalac je napisao/la:
DANAN je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Nemoj se sa tim šalit, pomisliće ko da je stvarno tako. Nego hoće li brzo ta skupština, kao kroz maglu se sjećam da je to tvoj teren, da si predlagao ljude, lobirao, objašnjavao kako je jako bitno da "pravi" Željovci imaju kontrolu kako "oni prije" ne bi mogli više štetiti klubu. Svaka rukica je bitna, je li tako Danan@?

Eno sada navijači ne valjaju druže Vrbanjuša@ A vala i nisi daleko od istine, ima nas svakakvih. Šta ima ;)
Ajoj kako me nadje......a ja kontao zaboravilo se....
Kažem ti, kao kroz maglu se sjećam. Baš mi jedna rečenica ostala uklesana, citiram; jeste ja ofirno podržavam ove ljude za koju smatram da će nam donijeti prosperitet klubu za razliku od prijašnjih.
Valjda se dobro sjećam, slobodno me ispravi ako griješim.

Nego da se vratimo temi. Smatraš li da nam je potreban Sportski direktor, osoba koja će preuzeti kontrolu nad sportskim segmentom, donositi odluke i za svoj rad na skupštini podnositi izvještaj, javno. A ne svakodnevno da se mora javljati, pisati mailove, tražiti dopuštenja, upute. Od amatera. Kao što npr Ćenan sada radi.

Još jednom. Smatraš li da je Želji potrebna stručna osoba u sportskom dijelu ili možemo ovako nastaviti i dalje, sa trenutnim lancem komandovanja i odlučivanja?

Hvala.
Sportski direktor samo Zuban i niko drugi. Kad Vam cjenjeni forumaš Neandertalac kaže. Sve ostalo je propast. Mislim Zuban Željin vojnik, sreća nije manager, pa se ono ne šunja oko igrača, rovari oko uprave,i kuba. Samo Zuban da progledamo napokon, sigurno bi se sa njim titula uzela... :DD: :DD: :DD:
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ChWilla
Kontakt:

pon okt 31, 2016 7:51 pm

kod amara su centralni vezni desnom nogom igrali lijevo krilo. i kad se iza njega ubacivao najbolji lijevi bek ljevak iza rata - uzeo si duplu krunu. a ne može pored lijevog krila dešnjaka i taj bek biti strogi dešnjak, onda te nigdje nema na toj strani naprijed...
gradi željo boli te *****

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 31, 2016 8:04 pm

Pinkii je napisao/la:Hladne glave mislim da mi imamo kvaliteta,ali problem je sto igraci ne igraju na svojoj poziciji. Ne mozes ti Stevanovica koji je perfektan desno prebaciti lijevo,ne moze ti zadnji vezni igrati 10 i napadac lijevo krilo. Tacno kad bi svi igrali na svojim pozicijama mi bi bili 30% kvalitetniji ako ne i vise. Ugljesa po meni je ok,nije skoro imao pogresna dodavanja za razliku od Jovana. Morate shvatiti da se igraci boje dotaci ikoga u 16 metara. Sudije nam traume zadale. Na psihickom planu su slabi,borili se do gola i pali. Razumijem trudis se i odjednom tvoj trud se isplati na suprotnoj strane. Gdje su oni uhljupi srecu onoliku zasluzili fuj. Pokusati dici psihicki dici ekipu. Ako treba nek unajme nekog ocigledno Slavko to ne moze. Nek zovnu onog sto su pred derbi zvali.

cudo pa im nije onaj penal svirao...

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 31, 2016 8:06 pm

Bas gledam ovu emisiju sa Bikicem i Slavkom objasnjava sta je zatekao u Radniku i kako je radio. Ici cemo hronoloski:
1. zatekao klub koji mnogo prima golova. Morao raditi na defanzivi, nakon pola godine Radnik bio sila nazad. Ako uporedimo s nama, slicna situacija, nazad smo suplji i previse, mora se raditi na tome.
2. Kada je dostigao zeljeni nivo u odbrani, okrenuo se tehnickom djelu, usavrsavanje igre prema naprijed. Radnik sljedece sezone bio najefikasnija ekipa dok Slavko nije otisao. Poredeci s nama, mi smo sigurno dosta bolji prema naprijed od nekadasnjeg Radnika. Slavku u ovom segmentu nece trebati mnogo vremena i posla, ali sigurno da ce morati i to usavrsavati.
Uz to je Zeljo finansijski jaci, atraktivniji za dovodjenje igraca. Takodjer, u potpunosti se slazem sa ovim stranim igracima. On bi trebao da bude igrac za prvu postavu i igrac koji ce praviti razliku.
Nez da li je Omar o ovome pisao, vidio sam da je nesto pisao ali nisam imao vremena danas da iscitam :)

Treba se strpiti. Pustimo se instant rezultata, imamo i vise nego dovoljno primjera da to nicemu ne vodi, od Sarajeva pa do nas. Ne moze nista preko noci.

Eh sad za ove pljuvace sto isplivavaju kad kiksamo i kritike upucuju na upravu. Da ne bude zabune, treba se kritikovati kad lose odigramo, ali neki to koriste da napadnu upravu.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=V0P8RrJaOJg[/video]
od 27. min, a potencirano na 27:30 .. Takodjer, 31:50.

Znate reci, "sta pricate eto vi ste strucnjaci".. Eh evo jedan strucnjak sa najjacom diplomom u drzavi ovako rece. Ne znam opet, pitam vas da li je njegovo misljenje validno?! Meni jeste i mnogo mi govori..
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u pon okt 31, 2016 8:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Grbavica
Kontakt:

pon okt 31, 2016 8:10 pm

Treba čovjeku dati vremena. Tim se ne pravi preko noći.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

pon okt 31, 2016 8:28 pm

Ja ne znam jesam li potpuni fudbalski laik pa imam potpuno drukcije misljenje o Blagojevicu i Ugljesi sto se tice korisnosti na terenu i kvalitete. Blagojevic je predobar igrac u odbrani jer zna presjeci loptu kod protivnickog napada al mu svaki pas ide nazad i previse brate pelja loptu. Ne moze on ni u ludilu igrati nekog kreativca na sredini terena zbog gore nabrojanih stvari. Ugljesa uvijek brze proslijedi loptu i, sto je bitno za kreativca ima tu drskost i pas naprijed. Rijetko kad u odsutnom momentu preda loptu protivnicima kao sto to Blagojevic zna uraditi pa da se mora vaditi kao Jovan. Ne znam, puno ljepse napad tece kad Ugljesa ima loptu. Nemojte me sad ubiti komentarima, znam da je Jovan ljubimac vas na forumu :)

P.S. Markovic je pravi igrac za nas!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pinkii
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon okt 31, 2016 8:39 pm

1921.ba je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:VIDEO/ FOTO: NK Široki Brijeg – FK Željezničar 1:0

http://1921.ba/video-foto-nk-siroki-bri ... ar-10-3018

Pogledajte prilike, pogodak i sporni prekršaj nad Stevanovićem te izjave Petrovića i Kosorića nakon minimalnog poraza na Pecari.
ko nije pogledao do sada, evo opet :zeljeznicar1:
Daj nam jedan Upitnik,ali ako ima vise igraca izaberi onog koga smo najmanje kritikovali slika slika

SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava