pon okt 31, 2016 12:12 am
Kontam, Zrinjski je u odličnoj situaciji da ponovi onaj Amarov podvig iz drugog mandata, 3 titule iz 4 godine. I to istim onim redom kao što smo i mi: titula, pa završe treći, pa onda još dvije titule. Doduše, mi smo u te svoje četiri godine uzeli usput i dva kupa.
Ima još dosta da se igra do kraja, ali Zrinjski je već u situaciji da bi bio veliki neuspjeh ako ovo ne privedu kraju kako treba, ogromna je prednost. Ide im naruku što im je konkurencija trenutno fakat nikakva, što se mi, pitari, Sloboda i Široki, kao očekivani konkurenti, umjesto s njima za vrh, grčevito borimo između sebe i sa ostalima za ligu za prvaka. Od Radnika se moglo i očekivati da će biti među prvih 6, ali Krupa bi, kako sada stvari stoje, vrlo lako mogla gurnuti jednoga od ovih favorita u ligu za opstanak, a nije isključeno ni da se Mladost i Vitez upetljaju da još nekom zagorčaju život.
Široki se izblamirao protiv Maltežana u Evropi, pa im otišao predsjednik koji je bio 20 godina, već treći trener ih vodi ove sezone, čini mi se nikad lošije rezultate u prvenstvu nisu imali. Evo sad se, kao dižu, pa su trenutno sedmi... Sloboda se napela prethodnih godina, i onda se Husić negdje malo preračunao i začas sjebao sve dobro što je uradio. Još otjeraju odličnog trenera za naše uslove, a već im se krene osipati ekipa i prije pauze. Nama i pitarima su vazda puna usta dušmana koji, kao, rade protiv nas i usporavaju naš evropski napredak, a sami smo sebi najveći neprijatelji, stručnjaci da prokockamo dobitne situacije i sami sebe u govna uvalimo. Zrinjski ove sezone izgleda veoma dobro, ali u ovakvoj konkurenciji i puno manje bi im bilo dovoljno da budu prvi.
Od otkaza Odoviću pa do danas, po meni najbolje što se desilo Želji je dolazak Petrovića. To mi je važnije i od dolaska Miroslava Stevanovića, a Petrovićev dugoročni angažman mi je važniji i od produžavanja ugovora Stevanoviću. Ali Petrovića smo doveli tek nakon jednog podugog niza pogrešnih poteza, u ekipu koja je uzalud potrošila pripreme, fizički nespremna, psihički uništena, sa viškom igrača u kadru a opet bez adekvatno popunjenih pozicija, jer su dva trenera početnika zajedno sa upravom dva prijelazna roka zaredom napravili haos...
Idemo dalje, korak po korak, uz realne ciljeve, kao što ih je Petrović i dosad postavljao. Nakon revanša sa Goraždem, Petrović je utakmicu sa Širokim najavio kao priliku da pokažemo da smo došli na nivo da se uključimo čak malo ozbiljnije u borbu za vrh. Nažalost, to nismo uradili, što znači da nismo još zreli za to. Bili smo čak u nekim trenucima vrlo blizu, ali džaba, slijedi povratak na prethodni nivo: opet borba za samu ligu za prvaka. Vidjet ćemo, možda nam se nešto i otvori opet prema vrhu u ova četiri kola do kraja jeseni, ali trenutno trebamo brinuti o ovim ekipama što su u par bodova sa nama, i ispred i iza.
FK Željezničar 1921