Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 16, 2016 1:47 pm

dell21 je napisao/la:jedan kolega je napisao prije par stranica da je izgradnja i renoviranje stadiona bolje od titule i evrope.
Ja se slažem sa tim ako uprava ovo izgura u vezi stadiona i planova istok ove god a jug sljedeće ne moramo vidjeti evropu i titulu ni naredne godine.
Dječački san će mi se ostvariti sa novom grbavicom, zamislite istok i jug u rangu ovog sjevera kako sada izgleda :shock: :o
Druze od kojih sredstava da se pravi jug u 2017. ? Sredstava ima za prvu fazu istoka koja treba da bude gotova do pocetka 2017., a kako kasnije drugu etazu tribne ? A neko vec razmislja o jugu.

Sad staje ova akcija prikupljanja para, a pitanje je hoce li se od nove sezone nastaviti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dell21
Kontakt:

pon maj 16, 2016 1:49 pm

Elegant je napisao/la:
dell21 je napisao/la:jedan kolega je napisao prije par stranica da je izgradnja i renoviranje stadiona bolje od titule i evrope.
Ja se slažem sa tim ako uprava ovo izgura u vezi stadiona i planova istok ove god a jug sljedeće ne moramo vidjeti evropu i titulu ni naredne godine.
Dječački san će mi se ostvariti sa novom grbavicom, zamislite istok i jug u rangu ovog sjevera kako sada izgleda :shock: :o
Druze od kojih sredstava da se pravi jug u 2017. ? Sredstava ima za prvu fazu istoka, a kako kasnije drugu etazu ?

Sad staje ova akcija prikupljanja para, a pitanje je hoce li se od nove sezone nastaviti.
Na stranici kluba bio tekst i spominje se da je plan za jug 2017 godine.

rios
Kontakt:

pon maj 16, 2016 1:51 pm

Cinjenica jeste da Sinisa utakmicu kao protiv Sirokog nije ponovio vise u prvenstvu i kupu,posebno protiv jacih.Ne znam sto se kritikuje Stanic toliko,nije bio bas los toliko.Ne sjecam se da je bilo ko pravio dar-mar po njegovoj strani kad bi on bio tu.U ofanzivi nije napravio Bog zna sta,ali je nazad bio sasvim ok po meni.
Takodjer,ne mislim da bi Kramaric,da je igrao umjesto Stanic, donio neku veliku i presudnu prevagu u nasoj igri,glavni problemi su bili negdje sasvim drugo,pricali smo sto puta dosad pa da se ne ponavljam.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Elegant
Kontakt:

pon maj 16, 2016 1:54 pm

dell21 je napisao/la:Na stranici kluba bio tekst i spominje se da je plan za jug 2017 godine.
Taj teskt je pisan u vrijeme kad smo svi bili uvjereni da cemo izboriti europu, pa je i uprava planirala da ce biti para od barem jednog predkola. Realnost je da klub ima ova prikupljena sredstva za istok i ove radove na zapadu i oko stadiona, kao sto imaju sredstva da klub funkionise do treceg mjeseca 2017. Pa cemo vidjeti sta ce biti.

Nije da cemo bankrotirat u 2017. ali para je manje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Grbavica
Kontakt:

pon maj 16, 2016 1:58 pm

Elegant je napisao/la:
dell21 je napisao/la:Na stranici kluba bio tekst i spominje se da je plan za jug 2017 godine.
Taj teskt je pisan u vrijeme kad smo svi bili uvjereni da cemo izboriti europu, pa je i uprava planirala da ce biti para od barem jednog predkola. Realnost je da klub ima ova prikupljena sredstva za istok i ove radove na zapadu i oko stadiona, kao sto imaju sredstva da klub funkionise do treceg mjeseca 2017. Pa cemo vidjeti sta ce biti.

**** mater ako se ti ne prezivaš Crnjak
Ko nas je kleo, nije dangubio.

cikazubo
Kontakt:

pon maj 16, 2016 1:58 pm

Elegant je napisao/la:

Dzeko zlatna koka :D

dell21
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:01 pm

Elegant je napisao/la:

Vidjet ćemo kako će završiti prvi dio lige 12, ako nas bude dobro išlo onda neće biti problem ni zadužiti se jer ti je evropa sigurna ili čak LP.
Biće prodaje igrača a možda i Džeko napravi kakav transfer tu bi bilo min milion km.
Koji klub ima budžet zatvoren za naredne 2-3 g, nijedan.

Charlie Sheen
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:02 pm

NEma veze sto je sve bez veze uz tebe smo kad je i najtezeeeee :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

pintol_TM87
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:03 pm

pisao sam jednom i opet cu, protivnicki treneri svog napadaca uvijek salju na Acu, toliko o Bogiju..

mirzza
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:04 pm

mali plavisa je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Ma malo smo o tome naglabali ja prvi. Edisu sam zamjerio forsiranje nekih igraca pod svaku cijenu i to su vecinom igraci na kojima je on isistirao, Bekric, Bogicevic, Stanic. Ali mi je glupo forsirati na nevidjeno igraca koji nije sutnuo loptu u nasem dresu i proglasiti ga boljim u odnosu na neke, meni je ako ces iskreno Kramaric izgledao bolje od Stane u svim utakmicama osim u onoj protiv Sirokog.
On je doveo ovu trojku i forsirao ih do maksimuma. Kramaric je za Stanica doktor na lijevom beku, ali je u odnosu na Kvesica nivo ispod, spor je i lose se postavlja, evo ovaj gol jucer je od njega krenuo.
Stanica bih ostavio jer krpi dosta pozicija a svakako smo doveli Husica na lijevog beka.
Bogicevica treba u trenere a Bekricu smanjiti i platu i ulogu u ekipi.
Sinisa ni po cemu nije pokazao da je bolji od Kerima, posebno u bitnijim tekmama, protiv Slobode jedan od gorih ,u derbiju izgorio ko sibica.
Ti si upucen vidim i u plate,znas ko koliku platu dobija,de sapni i nama!***** te zivote vise,navijac je tu da podrzi klub,igrace a ne da se jebeno uplice u stvari o kojima veze nema!
U pravu si u jednu ruku, nase jest da navijamo i podrzavamo, ali posto je ovo forum gdje svako ima i moze iznijeti svoje misljenje bez da vrijedja druge, mogu reci da Bekric kao zamjenik kapitena i vjerovatno jedan od najplacenijih igraca ne zasluzuje platu koju ima. Cifre ne znam niti su moj posao, samo pretpostavka.

Ajzea
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:06 pm

Elegant je napisao/la:

Cisto sumnjam da ce obecati nesto poput izgradnje prve faze juzne tribine od novca kojeg nemamo. Koliko znam, klub trosi i planira trositi samo novac koji ima a ne nesto sto tek trebamo inkasirati.

pintol_TM87
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:10 pm

mirzza je napisao/la:
mali plavisa je napisao/la:
mirzza je napisao/la: On je doveo ovu trojku i forsirao ih do maksimuma. Kramaric je za Stanica doktor na lijevom beku, ali je u odnosu na Kvesica nivo ispod, spor je i lose se postavlja, evo ovaj gol jucer je od njega krenuo.
Stanica bih ostavio jer krpi dosta pozicija a svakako smo doveli Husica na lijevog beka.
Bogicevica treba u trenere a Bekricu smanjiti i platu i ulogu u ekipi.
Sinisa ni po cemu nije pokazao da je bolji od Kerima, posebno u bitnijim tekmama, protiv Slobode jedan od gorih ,u derbiju izgorio ko sibica.
Ti si upucen vidim i u plate,znas ko koliku platu dobija,de sapni i nama!***** te zivote vise,navijac je tu da podrzi klub,igrace a ne da se jebeno uplice u stvari o kojima veze nema!
U pravu si u jednu ruku, nase jest da navijamo i podrzavamo, ali posto je ovo forum gdje svako ima i moze iznijeti svoje misljenje bez da vrijedja druge, mogu reci da Bekric kao zamjenik kapitena i vjerovatno jedan od najplacenijih igraca ne zasluzuje platu koju ima. Cifre ne znam niti su moj posao, samo pretpostavka.
bekric uopste nema veliku platu , i nesto sto slabo ko zna, on dok je bio u uzbekistanu i koreji je slao pare za opremu u omladinskom pogonu..

Neandertalac

pon maj 16, 2016 2:21 pm

Sergejevic@

Da prosirimo pricu dodatno. Kondicioni koji ce propisati adekvatan plan po kojem ce se raditi a to nece uspjeti bez adekvatnog plana u sljedecim stvarima, ishrana i odmor.
Zasto ovo govorim. Kod nas je normala vidjati igrace 0_24 po Sarajevskim lokalima, raspravljati steti li nargila, alkohol, kasni izlasci, gazirani ili zasecereni napitci, hamburger ili cevapi.
To samo pokazuje, ne koliko raja nema pojma vec koliko su igraci i klub profesionalni. Klasicni amaterizam sa na trenutke pokusajima profesionalizma.
Kao neko ko se bavio sportom, na amaterskom nivou i rekreativno, ali neko ko savrseno dobro zna koliko kosta samo jedna noc slabog sna, losa ishrana, a o cigarama i casici da i ne pricam.
Egzaktan primjer sunovrata zbog ovih stvari je nas bivsi igrac Muamer Svraka, od perspektive do blata za kratko vrijeme.
Opet zasto ovo pricam. Za iskorak, igraci koji primaju plate na nazovi profesionalnom nivou moraju voditi zdrav, sportski zivot, svidjalo se to njima ili ne. Klub mira voditi racuna o ovome i sankcionisati neposlusne na vrijeme.
U vrhunskom sportu i za vrhunske rezultate sve je tempirano i isplanirano. Sve mora funkcionisati savrseno i svako odstupanje te izbacuje iz kolosijeka a kompozicija nastavlja dalje bez tebe, individualno i kolektivno.

Nadam se da ce se ovome posvetiti jedan ozbiljan tim ljudi, ovo je boljka koja nas koci u velikoj mjeri a najopasnije je sto toga nismo ni svjesni, neke nenormalne stvari su nama normalne, sasvim obicne.
Željeznicar za život cijeli!

tm8782
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:24 pm

Vidim svi se osvrću na utakmicu protiv Širokog i na igru pojedinih igrača.
Ako malo razmislite mi smo tu utakmicu dobili 2:0, neko bi rekao glatko(rezultat gledajući da).
Igra u toj utakmici je bila solidna. Mišljenja sam da smo te utakmice u početku dobijali na individualni kvalitet pojedinaca.
Kasnije utakmice koje smo igrali, naša igra je bila sve gora i gora. Opet kažem moje mišljenje.
Protiv Mladosti DK ja sam primjetio da mi više nemamo igru, nisam htio da na to mislim poslije Vrapčića.
Tad mi je bilo jasno da individualni kvalitet pada i da mi ustvari nemamo igru.
Zašto se to desilo, ne znam 100% ali siguran sam da nije do tih igrača. Tek tako da padnu.
Naši igrači su se trošili kroz utakmice jer kad nemaš postavku igre onda trčiš bez nekog određenog cilja. Često nam se znalo desiti
da kod aut linije Siniša i Miroslav jedan do drugog i smetaju jedan drugom. Nemaju rješenja. Tako i u veznoj liniji.
Kad mi je jedan čovjek, koji posječuje treninge, rekao da smo pred kup utakmicu imali žestoke treninge sve mi je bilo jasno.
Igrači nemaju svježinu lome se na treningu, onda udješ u utakmicu u kojoj nemaš postavku igre nego se oslanjaš na Lendrića i Stevanovića, izbij pa ako prođe dobro je, eh tu nastaje problem.
Problem koji nas je koštao evrope. O broju ljudi u stručnom štabu me bih pričao i o njihovom kvalitetu.
Ali svaki iole ozbiljan tim treba da ima: SD, trener, dva pomoćna trenera, kondicionog trenera i trenera golmana.
To je min 6 ljudi, a mi smo imali pola od toga, fizički. Neću ulaziti u neke druge stvari.
Skaute i još neke stvari nisam navodio jer je to previše za nas.
Moje neko viđenje i mišljenje...
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:31 pm

Prodaj se Dzekkoo
Željezničar ante portas !

Mirek11
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:33 pm

tm8782 je napisao/la:Vidim svi se osvrću na utakmicu protiv Širokog i na igru pojedinih igrača.
Ako malo razmislite mi smo tu utakmicu dobili 2:0, neko bi rekao glatko(rezultat gledajući da).
Igra u toj utakmici je bila solidna. Mišljenja sam da smo te utakmice u početku dobijali na individualni kvalitet pojedinaca.
Kasnije utakmice koje smo igrali, naša igra je bila sve gora i gora. Opet kažem moje mišljenje.
Protiv Mladosti DK ja sam primjetio da mi više nemamo igru, nisam htio da na to mislim poslije Vrapčića.
Tad mi je bilo jasno da individualni kvalitet pada i da mi ustvari nemamo igru.
Zašto se to desilo, ne znam 100% ali siguran sam da nije do tih igrača. Tek tako da padnu.
Naši igrači su se trošili kroz utakmice jer kad nemaš postavku igre onda trčiš bez nekog određenog cilja. Često nam se znalo desiti
da kod aut linije Siniša i Miroslav jedan do drugog i smetaju jedan drugom. Nemaju rješenja. Tako i u veznoj liniji.
Kad mi je jedan čovjek, koji posječuje treninge, rekao da smo pred kup utakmicu imali žestoke treninge sve mi je bilo jasno.
Igrači nemaju svježinu lome se na treningu, onda udješ u utakmicu u kojoj nemaš postavku igre nego se oslanjaš na Lendrića i Stevanovića, izbij pa ako prođe dobro je, eh tu nastaje problem.
Problem koji nas je koštao evrope. O broju ljudi u stručnom štabu me bih pričao i o njihovom kvalitetu.
Ali svaki iole ozbiljan tim treba da ima: SD, trener, dva pomoćna trenera, kondicionog trenera i trenera golmana.
To je min 6 ljudi, a mi smo imali pola od toga, fizički. Neću ulaziti u neke druge stvari.
Skaute i još neke stvari nisam navodio jer je to previše za nas.
Moje neko viđenje i mišljenje...
Slazem se s tobom :palacgore: Ovih 6 ljudi je zaista minimum s tim da bi nam trebao i jedna dobar skaut, tu bi dobar bio Kemo Alispahic.

Nista se ne moze na silu, zato nam treba provjeran i iskusan trener za vizijom. Koji ce znati raporediti, dozirati i izvuci maksimum iz svakog igraca, svih 25 igraca.
Ovo intersnatan tekst o uspjehu Leicestera
http://www.klix.ba/sport/nogomet/ranier ... /160414143" target="_blank
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:34 pm

@tm8782
Bio sam na treninzima prije Slobode. Sva taktika je bila zbij sredinu i udri jace. "Zaha , ne moze ti tako proci, udari ga." Vjezbali smo prekide ali kako ? Cijelu polusezonu Miroslav ubacuje kornere s desne strane a covjek zabio golova iz prekida vise nego Lendric. Imas u ekipi Bekrica, Blagojevica i Kramarica, imaju vise nego solidne ubacaje.

ChWilla
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:36 pm

Minjore je napisao/la:Sva taktika je bila zbij sredinu i udri jace.
i mi u dobrom dijelu utakmica nismo ni to.
gradi željo boli te *****

delinjo
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:36 pm

pintol_TM87 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
mali plavisa je napisao/la: Ti si upucen vidim i u plate,znas ko koliku platu dobija,de sapni i nama!***** te zivote vise,navijac je tu da podrzi klub,igrace a ne da se jebeno uplice u stvari o kojima veze nema!
bekric uopste nema veliku platu , i nesto sto slabo ko zna, on dok je bio u uzbekistanu i koreji je slao pare za opremu u omladinskom pogonu..
e jest da je od tebe ali ja vecu glupost nisam procitao,izvini ako sam te uvrijedio ali stvarno si izvalio glupost sad :rofl:
Zadnja izmjena: delinjo, dana/u pon maj 16, 2016 3:08 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Ajzea
Kontakt:

pon maj 16, 2016 2:37 pm

Jednog Stanica izbaciti, drugog prikljuciti klubu.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.

Prijava