Veca nama već "donese" 6 bodova.. Da je taj momak od početka stajao medju stativama mi bi sad bili medju prve tri ekipe..
Svaka čast momčino..
punodamirfile je napisao/la:Kolko minuta smo bez primljenog gola ?
itekakva kradjaaaa lopta citavim obimom nije presla zna se da je bjelica njihov sudija , 94 ga dali igralo se dok ga nezabiju , kazu sudjenje se popravilo ha hasajo10 je napisao/la:Eh ybg.. izvukose se pitari zahvljajuci arbitrima. Kakva kradja.. Najvise mi zao jer bi bila samo dva boda izmedju nas posle ovog kola da je ostalo 1-1.![]()
![]()
ChWilla je napisao/la:...iz grada na savi, za oraške labudove danas nastupaju kobaš, pejić, pejković, brašnić, pejić, brašnić, damjanović, brašnić, kobaš, pejić, brašnić i damjanović.Ajzea je napisao/la:![]()
Toliko za ovo javljanje.
Hvala Henryk Larsoon / za stremmLARSSON je napisao/la:Moze nije frkadiego1921 je napisao/la:Larsone hvala za stream,postoji li kakva mogucnost da i sutra napravis,da gledamo konkurente
tm8782 je napisao/la:Model1964 je napisao/la:Nedavno sam pisao o navijačkom kodeksu, pa da još malo nastavimzbog ovih naših maladih navijača. Znam da če biti kolutanja očima i komentar >> šta se ovaj stari navijo
<< Tako sam i ja nekada
![]()
Želim popraviti neke stereoptipe o klubu radničke klase. Moj stari je u jesen 1940 krenuo na zanat, praksa željeznička radionica. Kao klinac od 10 godina je bio uvijek uz klub i iz prve ruke sam čuo priče koje su poslije potale temelj Želje. Klub su osnovali inžinjeri željezničke radionice uz podršku radnika. Znate li šta je bio tada inžinjer u Sarajevu? Trostruki doktror kvantne fizike u liku Alfreda je sada manje nego tada inžinjer. Ta inteligencija je vodila klub. Radnička klasa je prepoznala poštenje i htjenje, prepoznala je istinske vrijednosti. Klub nije htio da se upušta u prijeratne međunacionalne sporove u Sarajevu, nije žandarmeriji kraljevine dopustio da čaprka po klubu. Šta se dogodilo u toku drugog svjetskog rata? Dali je Grande Željo igrao pod NDH zastavom? Pričao mi je stari, kada se raspravljalo o tome dali da se igra NDH prvenstvo bila je dovoljna samo jedna rečenica jednog čovjeka. Odprilike >> Mi smo svačiji i ničiji, vremena nisu za šport, ljudi nestaju, gine se a mi da igramo.<< Ostalo je historija.
Koliko je KPJ i OZNA mogla da utiču na klub? Toliko da su morali anamo one napraviti a nas pokrasti. Klub je uvijek bio moralna vertikala grada. Zašto nismo postali Đerzelez ili srpski Železničar? Zato jer su Klub vodili ljudi koji su imali pamet da stanu na loptu, imali muda da podvale kad treba i da se pomarišu kad nije bilo druge. D. Dimitrijević,Hinko Tegzeš, J. Domorocki, H: Topić. M.Ribar, H. Omanović, A, Sučič, I. Osim.... nikad nebi pristali na diktat mahale, po cijenu života.
I danas su vremena slična a prođe skoro sto godina.
Pustite na miru druge klubove i navijače. Mi imamo veliku i svijetlu tradiciju i treba da je poštujemo i njegujemo. Lako je propasti u septičku jamu... odprilike po sekunde. Koliko treba da se izkobeljaš iz nje?
![]()
![]()
![]()
Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
628 minuta u prvenstvu, 718 ukupno u domacim takmicenjimadamirfile je napisao/la:Kolko minuta smo bez primljenog gola ?
Koliki je rekord Guše ?jovanmaksimovic je napisao/la:628 minuta u prvenstvu, 718 ukupno u domacim takmicenjimadamirfile je napisao/la:Kolko minuta smo bez primljenog gola ?
1270 minuta u prvenstvu, 1696 minuta ukupnodamirfile je napisao/la:Koliki je rekord Guše ?jovanmaksimovic je napisao/la:628 minuta u prvenstvu, 718 ukupno u domacim takmicenjimadamirfile je napisao/la:Kolko minuta smo bez primljenog gola ?
da, tu ima 315 minuta bez primljenog gola...ChWilla je napisao/la:branio je vedran i u kupu sve tekme?
Zanimljivo mi je kako ovaj post nije imao više komentaraValter je napisao/la:Ova transparentnost uprave je za svaku pohvalu jer i nama navijačima daje osječaj da će se u budučnosti raditi na tome da se klub izdigne na jedan viši level i da polako postajemo jedan ozbiljan klub u širim okvirima.
Koristim priliku da u ime navijača pozovem ovu upravu da nam iznese podatke koliko je klub na ime kazni od strane nas oštečen u zadnjih 10 sezona i to za svaku sezonu posebno bilo da su te kazne plaćene ili kompenzirane. Vjerujem da protiv ovoga neće biti ni jedan pravi navijač i da tako možemo pratiti kako se i mi sami popravljamo i još više doprinosimo voljenome Želji.