Sudije rade po nalogu od gore. Dva nacina su da se zaštitimo. Prvi da imamo svoje ljude u savezu, a nemamo ih, na žalost. Drugi da smo toliko dobri na utrpamo svakom više nego što sudije sviraju penala protiv nas. Mi nismo(još) toliko dobri da sve trpamo.Hadzijalagic je napisao/la:Moramo naci nacin da se zastitimo od ovog ociglednog sudijskog izivljavanja.. Ovo vise nisu kradje ovo je klasicno izivljavanje sudija nad najtrofejnijim i najvecim klubom u drzavi.. Kurtoni jedva cekaju bilo kakav kontakt u nasih 16 da sviraju penale protiv nas a najofirnije penale za nas ni ne pomisljaju da sviraju.. Jedva cekaju da sviraju faul za protivnika u svakom duelu gdje je nas igrac jaci.. Ovo je vise postalo degutantno i za najtolerantnije.. Pred nama su teske i bitne utakmice u kojima se lome nasi ciljevi i moramo naci neki modus koji ce ovoj sudijskoj gamadi otezati njihovo izivljavanje.. Moraju i sa te strane biti svjesni da ne sviraju nebuloze protiv nekog nizeligasa vec da sviraju protiv najveceg kluba u ovoj drzavi i da im to nece tek tako lahko prolaziti..
Sto se utakmice tice drago mi je da je Slavko zadovoljan, manje vise, svim mladim igracima.. S druge strane, s obzirom na opravdani Slavkin komentar, mislim da su ovo Djenisu zadnje utakmice u nasem dresu..
Šta ostaje?
Da placamo sudije za fer suđenje? Ne!
Karte su se u savezu ponovo izmješale i podjelile nakon povlacenja Švabe i odlaska Amara. Našom nebrigom nas u toj podjeli nema. Ovi sto su napakovali špil i podjelili kako im odgovara se trude svim slilama da ne budemo najtrofejniji klub u BIH.
Raznorazna saopštenja mogu samo odmoc jer su gore papci kojim je omiljeni sport da se inate. Po meni jedini put je crnacki raditi da dođemo na nivo da sve protivnike filujemo sa 3,4 gola. Paralelno sa tim početi lobiranje od opštine preko kantona pa nagore da uglavimo svoje ljude u savez koji ce nam biti osigurac za pošteno suženje.
Do tada... suti i radi