Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet okt 27, 2016 2:51 pm

ceze je napisao/la:Mislim da je Beganovićev najveći problem to što mu se ne može naći konkretna pozicija, pa tek onda sve ostalo. Po meni je on najbolji kao drugi napadač, neko ko će igrati ili u paru sa nekim ili malo iza napadača, ali kad ekipa i trener ne igraju tako onda mu je teško pronaći poziciju. Da igra sam u napadu nije to to, da igra kao istureni vezni igrač nije to to, na krilu isto tako, na svakoj od tih pozicija mu nedostaje nešto kako bi bio kompletniji. Nekako se njegova pozicija svodi na to da ga ubaciš kad ti je potreban još jedan igrač uz napadača.

Drago mi je što su ova djeca dobila priliku, ali ja na ovo gledam kao na nagradu za njihov trud i rad do sada, a ne kao na neku najavu da će biti u i oko prvog tima, bar ovu sezonu. Nadam se da će Slavko položiti ovu ekipu kao treba i kako je najbolje za Želju kad je već klub u situaciji da preživljava od prodaje igrača, a to je da na svakoj poziciji jedan igrač iz omladinskog pogona konkuriše za prvi tim. Neka dovede lijevog beka za prvi tim, ali neka tom igraču Beširević bude zamjena, neka dovede stopera po svom ako hoće, ali neka ne izostavi Osmankovića u konkurenciji od 3-4 igrača koji konkurišu za tu poziciju i tako dalje. Ili to ili neka ih šalju na posudbu ali u prave klubove gdje će imati priliku i prostora da napreduju.

Ona priča oko B tima se pojavi i nestade kao da je niko nije spomenuo, a tako nešto je potrebno klubu koji živi od prodaje igrača. Najbolja moguća spona između juniora i prvog tima je upravo B tim, jer je taj "skok" iz juniora u prvi tim jednostavno prevelik za prosječnog juniora koji posjeduje kvalitet ali u datom momentu iz raznih razloga ne može da konkuriše za prvi tim. Uz to, sama organizacija juniorske lige u BiH je smiješna gdje juniori ne igraju protiv najboljih juniora u državi već protiv juniora ekipa koje igraju u PL. Niko me ne može uvijeriti da su juniori Mladosti, Krupe i Metalegea bolji od juniora Borca, Veleža, Jedinstva, Leotara, Kozare i drugih ekipa koje imaju, za naše uslove, dobre omaldinske škole. A evo i Petrović je u intervjuu to spomenuo kada je rekao da je "mladim igračim potrebno više utakmica protiv seniora". Treba se nešto uraditi po tom pitanju, ako ne B tim, onda da se uspostavi zvanična saradnja sa nekim lokalnim klubom, mada opet nije to to ali bolje i to nego ništa.
Tako je taj B tim nam baš treba, jer olako gubimo igrače za koje je potrebno malo strpljenja, a sa druge strane nema prostora da igraju u prvenstvu, jer nam situacija ne dopušta te vrste eksperimenata. U kupu je malo tekmi, i dobili su šanse, mada bi po meni to bar u prvim kolim trebalo biti mnogo više. Klub ne organizuje niti prijateljske tekme pa da tu dobiju neku šansu bar, mada bez pritiska oficijelne utakmice nema sticanja iskustva, i izgradnje stabilnosti i statusa nogometaša. Ovako sada visi Dženis, ako ne proigra i Osmanković, neki od momaka iz naše škole koji su otišli iz kluba bi igrali tu i nametnuli se nikada se ne zna...
A ne znam da li je ta B ekipa bila plod naše mašte, ili je iz upravnog odbora došla ta ideja...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

godrina
Kontakt:

čet okt 27, 2016 2:52 pm

Ma mediji trebaju pokrenut tu pricu, Ligata glumi navijaca zna zajebbavat Mulalica na presicama a pomoc nista to. Nase je novinarstvo generalno 0 bodova, svako pola godine dobar text a prosipanje iz supljeg u prazno vazda.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

ChWilla
Kontakt:

čet okt 27, 2016 2:54 pm

pa nije on tu da pomogne, nego da odmogne. da se ne lažemo.
gradi željo boli te *****

vrbanjusa
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:03 pm

Ljigata je član KMF Željezničar :-)
21 10 4

Petrović Slavko

godrina
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:04 pm

Ma on je prosle sezone zasluzio da dobije zabranu ulaska na Grbavicu, a deklarise se kao Manijak.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:09 pm

viewtopic.php?f=70&t=314&start=60

Tema je updateovana sa izvjestajima utakmica (nekad i cijele utakmice) sa youtubea (od 1995. godine)
za svaki novi video ili neki koji sam zaboravio mi recite ili posaljite pa da pokusamo upotpuniti onu temu, pogotovo za one prije rata...

uzivajte!!!
100/94/37/34 - i to je to!

Hadzijalagic
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:29 pm

Nije Ligata jedini novinar.. Vecina njih je ogranicena sitnim interesima, vecina ih je bez muda.. Adis je uradio dosta finih stvari u zadnje vrijeme na promociji naseg kluba ali nikako da se pokrenu neke ozbiljnije teme.. Sta je sa Mimom, Muhamedom Bikicem, itd.. Znam da iskreno vole klub.. Sad je vrijeme jer ako dozivimo rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni onda ce biti kasno a kod nas se, uglavnom, pocne nesto aktuelizirati tek kada je kasno.. Na vrijeme treba upozoravati i ne mora to biti samo kroz prizmu naseg kluba vec, opcenito, kroz opsirnu analizu svih gresaka u dosadasnjem dijelu prvenstva a bilo ih je mnogo i nisu slucajne..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Republika
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:34 pm

godrina je napisao/la:Ma mediji trebaju pokrenut tu pricu, Ligata glumi navijaca zna zajebbavat Mulalica na presicama a pomoc nista to. Nase je novinarstvo generalno 0 bodova, svako pola godine dobar text a prosipanje iz supljeg u prazno vazda.
Ljudi mora vam biti jasno da su pojedini portali, mediji, novine toliko srozali sve i spustili se na nivo Granda da ako nisi u tom kolu nema te nigdje. Sve je došlo na nivo grandovih zvezda i zato smo jednako krivi svi mi.

Što se tiče konkretno penala mi planiramo u narednom periodu da napravimo niz emisija koje bi se bavile konkretnim stvarima tipa sudijske organizacije, donošenja odluka u komisijama, parama od tv prava, podjele para od BH Telekoma i tako dalje i tako dalje... Nadamo se da ćemo uspjeti realizovati sve to ali morate biti svjesni da se u Bosni i Hercegovini kritika ne trpi i ako nekoga kritikuješ onda si odmah na nekakvim crnim listama. Ako nekoga hvališ uzeo si pare, ako praviš analize koje su regularno štivo i realno za poželjeti ne čitaš se, ako staviš guzicu Ronaldove trebe i sise Serene Vilijams klikan si i tako dalje.

Generalno je problem jer je pun ***** nekakvih lobija koji igraju za nekoga i onda je jako teško upasti u talove i razbiti ih. Nama je trebalo dvije godine da nas ljudi prihvate kao činjenicu, ali je tek tada počelo podapinjanje noga sa svih strana i mi trpimo i istrpt ćemo, ali morate shvatiti da je i sa ove druge strane teško napraviti bilo šta.

Primjera ima milion da ne nabrajamo. Mi smo krenuli tim putem da promovišemo bh. sport i da budemo na terenu i donosimo priču sa svakog mogućeg događaja na kojem možemo biti, ali džaba je to sve kada imaš ljudi koji sjede u kućama lupaju naslove i ubiru klikove, a realno ne znaju prepoznati 6 igrača sa derbija kada sjede pored njih u kafani.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:41 pm

Dobar novinar mora biti nezavisan i objektivan.. Samim tim neminovno je da nece biti omiljen medju onima o kojima pise i da ce se nalaziti na raznim crnim listama ali niko nije ni rekao da je lahko biti dobar novinar.. Siguran sam da u savezu ima milion nekih afera i lopovluka pa niko o tome ne pise.. Uvijek je lakse ici linijom lakseg otpora ali se tako ne moze doci do kvaliteta..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Republika
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:49 pm

Slažem se i zato se mi trudimo da ukažemo na greške bilo koje vrste, ali realno je da je generalno letargija u društvu i 'da mene boli ***** što je tamo nekom nešto dok se meni ne desi' je generalno opis stanja u društvu preneseno i na sport. Navest ću ti jedan primjer samo. Kraj rukometne sezone prošle godine je od jedne ekipe koja je bila glavni kandidat za ispadanje, odjednom postala Vesprem u zadnjih 6 kola i rušili su sve redom i izborili opstanak. Ista ta ekipa je ove sezone u prvih sedam kola upisala isto toliko poraza. Mi srali pisali, ljudi nam jebavali majku a u kolu bilo pola lige. Danas to niko više ne pominje jer im se ne dešava, a kad počne belaj kukat će svi redom ponovo na koje to utječe.

Pa i jučer smo objavili ovaj penal iz Širokog u nedjelju ovaj sramni ofsajd iz Tuzle, i tako sve unazad do onog jadnog momka koji je bio bolestan sa utakmice na Otoci, prozivali Boru Elčića prozivali sve i za *****

Hurmasica
Kontakt:

čet okt 27, 2016 3:58 pm

FOTO: Fudbaleri i stručni štab u Plavom salonu pogledali film “Fata”

http://fkzeljeznicar.ba/foto-fudbaleri- ... ata/22587/
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

exbabilon
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:03 pm

Ma nama je sad da gledamo i placemo. Dok smo imali regularno sudjenje sutili smo i mi. Sad kad nemamo s kim da se udruzimo i nesto mijenjamo? Besmisleno je traziti podrsku klubova kojima se silji u borbi protiv saveza ko sto je besmisleno traziti podrsku za posten odnos porezne inspekcije od klubova koji varaju.
Bas ce se celnici Zrinjskog i Sarajeva boriti protiv ljudi u savezu? To bi znacilo da rade u korist svoje stete.
Sa Sirokim da se udruzimo, istim onim Sirokim gdje porezna ne smije ni otici, a sudija placa glavom ako ne sudi po mjeri domacina?
Ostane ti tuzna sudbina da svi imaju orahe u dzepovima i da rijetkima i odgovara neki napredak.
Apelujes protiv sudjenja, apelujes protiv poreza, protiv raspodjele novca od tv prava, a od ostalih klubova samo muk..nista.

Mi ovu bitku moramo voditi sami. Svi Zeljovci, u svim segmentima drustva.
Uprava ne smije sutiti, Celo ne smije sutiti, igraci ne smiju sutiti.
Navijaci ne smiju sutiti.
Novinari koji vole Zelju takodjer. Samo jedan je dovoljan da odvoji par sati, napravi video materijal od 5 minuta koji bi objedinio sudijske odluke na stetu Zelje. Uz to naravno i prigodan tekst koji pogadja metu.
Ima i legendi Zelje koji prate klub, koji vide sta se radi. Oni ako zele da kazu nesto uvijek mogu naci nacin i sredstvo da posalju poruku javnosti.

Sve u svemu situacija je teska. Porazno je da idemo u Siroki i sudjenje cemo nazvati dobrim ako ne bude penala protiv nas ili crvenog kartona. Sve ostalo je podnosljivo, 5 zutih, 10 prekrsaja oko sesneterca..ma dobro je.. Nek ne ponistavaju cist go i nek nije crveni karton.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

ChWilla
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:11 pm

a i ako bude poništen čist gol, reći ćemo - korektno osim toga :D na to su nas navikli...

Republika
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:14 pm

Zato što se svi klubovi ponašaju onako kako sam naveo. Dok njih ne klepi šute i gledaju. Iz prikrajka kad im se desi larmaju, nakon toga šute i sve tako ukrug. To nije samo ove sezone nego sezonama unazad, otkako postoji liga tako je.

Prevedeno ovo što si ti rekao ti je i u realnom životu. Kad se sretnu dva jarana nakon po godine, 'Šta ima?' 'Nema ništa dobro je radim 13 sati dnevno za 284 KM nije redovno ali naplatit će se, samo nek ne puca i nek ne rovim po kontejnerima.' 'Ma ja ba i ja isto samo eto kod mene je 320 ali nije redovno kasni nam samo 4 plate'

1921.ba
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:14 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ChWilla
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:18 pm

tačno, naravno, i mi smo šutili dok nam je bilo dobro. govorili i sudije su ljudi, greške nisu namjerne :D

MU'MIN T.M.
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:20 pm

Mislim da ovaj Beširević ima jako, jako mnogo potencijala. Mislim da bi on mogao biti pun pogodak.

Volio bih kad bi se MANIJACI na jednoj utakmici sjetili FATE sa koreografijom tipa: FATA JE ZALJUBLJENA U ŽELJU!

KrajPrice
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:26 pm

ISTOK, zapad, sjevet, jug :)
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

exbabilon
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet okt 27, 2016 4:32 pm

KrajPrice je napisao/la:ISTOK, zapad, sjevet, jug :)
Pricaj ziv bio

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet okt 27, 2016 4:37 pm

ChWilla je napisao/la:tačno, naravno, i mi smo šutili dok nam je bilo dobro. govorili i sudije su ljudi, greške nisu namjerne :D
ma treba zaganjat sudije poslije utakmice ako ikada vise budu sudili protiv nas... ko sto su ovi iz sirokog radili, i evo odma bolje sudjenje u njihovu korist...
100/94/37/34 - i to je to!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava