čet okt 27, 2016 2:29 pm
Mislim da je Beganovićev najveći problem to što mu se ne može naći konkretna pozicija, pa tek onda sve ostalo. Po meni je on najbolji kao drugi napadač, neko ko će igrati ili u paru sa nekim ili malo iza napadača, ali kad ekipa i trener ne igraju tako onda mu je teško pronaći poziciju. Da igra sam u napadu nije to to, da igra kao istureni vezni igrač nije to to, na krilu isto tako, na svakoj od tih pozicija mu nedostaje nešto kako bi bio kompletniji. Nekako se njegova pozicija svodi na to da ga ubaciš kad ti je potreban još jedan igrač uz napadača.
Drago mi je što su ova djeca dobila priliku, ali ja na ovo gledam kao na nagradu za njihov trud i rad do sada, a ne kao na neku najavu da će biti u i oko prvog tima, bar ovu sezonu. Nadam se da će Slavko položiti ovu ekipu kao treba i kako je najbolje za Želju kad je već klub u situaciji da preživljava od prodaje igrača, a to je da na svakoj poziciji jedan igrač iz omladinskog pogona konkuriše za prvi tim. Neka dovede lijevog beka za prvi tim, ali neka tom igraču Beširević bude zamjena, neka dovede stopera po svom ako hoće, ali neka ne izostavi Osmankovića u konkurenciji od 3-4 igrača koji konkurišu za tu poziciju i tako dalje. Ili to ili neka ih šalju na posudbu ali u prave klubove gdje će imati priliku i prostora da napreduju.
Ona priča oko B tima se pojavi i nestade kao da je niko nije spomenuo, a tako nešto je potrebno klubu koji živi od prodaje igrača. Najbolja moguća spona između juniora i prvog tima je upravo B tim, jer je taj "skok" iz juniora u prvi tim jednostavno prevelik za prosječnog juniora koji posjeduje kvalitet ali u datom momentu iz raznih razloga ne može da konkuriše za prvi tim. Uz to, sama organizacija juniorske lige u BiH je smiješna gdje juniori ne igraju protiv najboljih juniora u državi već protiv juniora ekipa koje igraju u PL. Niko me ne može uvijeriti da su juniori Mladosti, Krupe i Metalegea bolji od juniora Borca, Veleža, Jedinstva, Leotara, Kozare i drugih ekipa koje imaju, za naše uslove, dobre omaldinske škole. A evo i Petrović je u intervjuu to spomenuo kada je rekao da je "mladim igračim potrebno više utakmica protiv seniora". Treba se nešto uraditi po tom pitanju, ako ne B tim, onda da se uspostavi zvanična saradnja sa nekim lokalnim klubom, mada opet nije to to ali bolje i to nego ništa.