jovanmaksimovic je napisao/la:reci cu sad nesto, sto se nekima nece svidjeti, ali je opsta karakteristika nas balkanaca, i to mi se ne svidja. to je pretjerano hvaljenje svakog mladog igraca koji odigra dobru utakmicu, ili da gol ili upise asistenciju itd. samim tim sto ga od prve utakmice ili hvalimo ili kritikujemo, uticemo na razvoj tih mladih igraca. neki se ufuraju, neki ne podnesu kritiku kako treba... treba biti realistican u svemu pa i u hvalospjevima igraca... konkretno, sad neki pisu prodacemo anela za par godina za velike pare, a decko tek odigrao 10 minuta za zelju. talenat je jedno, ali bez rada talenat se gubi... podrska svim mladim igracima treba, ali ne da im su utupi u glavu da su nakon jedne utakmice vec novi messi ili ronaldo. nama balkancima nedostaje realizam onda kad je najpotrebnije, nazalost. ne kazem da su ovi mladi igraci losi, naprotiv, da jesu losi, ne bi bili sa prvim timom, medjutim, treba biti iskren i realan sa njima i raditi na tome da se poboljsaju na svakom polju igre. a mi navijaci nismo bas pomoc ako dizemo nekog ili bez razloga kritikujemo.
Bravo doktore !!!
Mali ovdje kod gola je prvo htio primiti loptu pa.mu je pobjegla ispod noge I krenuo je na nju I uspio stici prije stopera I golmana. Svaka cast, snasao se ali da se na osnovu ovoga govori o nekim milionima, poredjenje s Amirom ili sta.vec.
Po meni ne lici toliko na Amira. Hadzija je bio malen, ali daleko nabijeniji od Anela. Noge su mu u kadetima bile deblje I misicavije od pola prvotimaca.
Anela sam gledao na derbiju, nema onu kontrolu lopte koju Amir ima. Amir kad krene prema naprijed ili u dribling krene silovito, brzo, sagne se malo. Anel to sad za sad nema, mozda je I rano govoriti I procjenjivati to, ali kad ste vec krenuli pa eto. Anel je bolji u sjeckanju napada, cita akcije I postavlja se pravovremeno.
To je moje misljenje neko, moja percepcija, svako ima svoju. Mada Anel mora jos prohe pojesti da bude na nivou Amira ako uopce I moze biti.
Nadati se da hoce.biti nama od.koristi, ali na svoj nacin, da bude Anel a ne Amir.